joladd5 03.09.11, 11:48 Witajcie. Mam pytanie, czy ktoś z was korzystał z usług Lardentu ? czy warto tam robić korony porcelanowe. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: diana Re: Lardent Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:46 Ja wraz z rodziną korzystam z usług Lardentu, ceny są bardzo wysokie, ale naprawdę warto, jestem po urazie szczęki więc bywałam wcześniej u wielu dentystów z tak zwanej ,,wyższej półki'' i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że Tomaszewscy i ich klinika są po prostu najlepsi. W zeszłym tygodniu wyrywali mi tam zęby i wstawiali implanty, chodzę tam również do dentysty i protetyka. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
joladd5 Re: Lardent Lublin 28.09.11, 16:54 wielkie dzięki za informacje, utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dobrze wybrałam. obecnie jestem po kilku wizytach z których jestem zadowolona i mam nadzieję, że tak już pozostanie. Co do ceny to mam wrażenie, że nie jest jeszcze tak drogo, ale moze się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahrabina Re: Lardent Lublin IP: *.futuroexito.pl 04.10.11, 09:43 Witam, nigdy nie wypowiadałam się na żadnym forum, ale tym razem poświęcę te kilka minut. Jestem ofiarą błędów stomatologicznych. Od 10 lat mimo, że płacę składki nie uczęszczam do przychodni państwowych (kolejki z terminami miesięcznymi, brak sprzętu, brak materiału, brak specjalistów) tylko korzystam z prywatrnych gabinetów stomatologicznych i pełna wiary i nadziei obdarzałam ich zaufaniem, ale okazało sie, że mimo, iż płaciłam krocie(jak dla mnie kolosalne sumy, bo sama wychowuje dwie córki, mieszkam na stancji i dorabiam na dwóch etatach, ale i tak grosze), to nie przekładało się to na jakośc usług. Najgorsze jest to że przez te 10 lat leczenia stomatolodzy skutecznie wykarczowali mi las zębów i teraz stanęłam przed tragiczną alternatywą jaką są implanty - i tu dochodzę do sedna sprawy- zostałam z mojego miasteczka skierowana na konsultacje do ododalonego o 70 km od Lublina - wysokiej kalsy specjalisty - pana (jak wszyscy do niego sie tam zwracają) profesora, czekałam 2 h, konsultacja miała być w obecnosci technika dent. i profesora, ale niestety pana technika nie poproszono, a pan profesor poświęcił mi łaskawie ok 15 min, niestety nie mógł mi nic ze zdjęcia panoramicznego (80 zł) powiedzieć, dał mi skierowanie do innej pani pprofesor na zdjęcie za 350 zł( które w Krakowie np. kosztuje 280 zł), nawet nie zaprosił mnie na fotel i nie obejrzał. Za tą wizytę musiałm zapłcić, mimo, że poza skierowaniem na prześwietlenie niczego nowego się nie dowiedziałam, no może tylko tyle, że nie ma innej opcji cenowej niz 5 000 za jeden implant ( w moim przypadku 3x 5000). Oczywiście jak poprosiłam o pisemną diagnozę (no bo za co ja w końcu płacę) to powiedział, że on jest tylko hirurgiem a to musi wystawić stomatolog. Jednym słowem - może i sędziwy pan profesor jest specjalistą w dziedzinie implantologii, ale trzeba przyznać, że te tłumy ludzi na korytarzu oczekujące na łaskawość spojrzenia chociażby, wyspecjalizowały go w cenieniu przede wszystkim swojego czasu, a nie ludzkiego życia. Pozdrawiam i gorąco polecam usługi utytuowanego pana profesora. A i dziękuję za zniżkę za wizytę (pan profesor z pracownikami nie kryli się ze smiechem i drwiną) - za którą zapłaciłam upokorzeniem i poczuciem niesprawiedliwości i niezrozumienia, dziękuję za tą lekcję życia. W końcu zawsze mogę skorzystać z bezpłatnej protezy w przychodni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Lardent Lublin IP: *.assecobs.pl 28.03.12, 14:53 Oj kasę to oni tam drą równo. Już nawet nie wiedzą ile brać ! A konkretnie. Był do wyrwania ząb, potrzebny był chirurg. Na zapytanie przez telefon ile taki zabieg może kosztować u prof. Tomaszewskiego, padła odpowiedź: "Pan Profesor nie wyrwie zęba od tak, potrzebne są co najmniej dwie wizyty (konsultacje) plus wizyta na sam zabieg". LOL. Cena za każdą "konsultację" Pana Profesora to 150-200 zł, plus zabieg około 300 zł (podejrzewam, że skończyłoby się na większej kwocie). Najlepsze było to, że zdjęcie pantomograficzne było już zrobione i wystarczyło, żeby Pan Profesor na nie spojrzał (ew. sobie zatrzymał) i umówił się na sam zabieg. Ale nie tam trzeba wszystko wiele razy "konsultować". Jeżeli ktoś ma kasy jak lodu proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
annnaw Re: Lardent Lublin 19.04.12, 19:13 Ja jestem załamana wizytą w tym gabinecie.Poszłam na wizyte w sprawie implantu z włąsnym zdjęcie Pan obejrzał zdjęcie. misia mojej córki która mi towarzyszyła Powiedział 5500 za implanta i wziął 150 zł !!!!!!!!!!! Przecież on wieceej czasu misiowi poświecił. W innych gabinetach konsultacje sa za darmo. Az mi się płakać chce z bezsilności Jak można byc tak perfidną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Lardent Lublin IP: *.futuroexito.pl 23.04.12, 22:35 a ja się do Lardentu wybieram na dniach, jestem umówiona do dr Kulikowskiego. Brakuje mi 2 zębów więc pewnie potrzebny będzie mi most. Jak wrócę to wam opowiem wrażenia. Mam nadzieje, ze jak mi powiedzą cenę to nie zemdleję :) . Z tego co się dowiedziałam biorą 550zł za punkt. Wiem, że chodzi o zwykłą porcelanę a nie pełnoceramiczne. Boję się tego co mnie czeka, jeśli ktoś tam robił most to proszę napiszcie ku pokrzepieniu rozkołatanego serca. Widzę, że prof. Tomaszewski ma niepochlebne opinie ale o jego żonie słyszałam wiele dobrego i o Kulikowskim również. Przekonam się osobiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertR Re: Lardent Lublin IP: *.mofnet.gov.pl 16.05.12, 14:26 Witam, jak wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Lardent Lublin IP: *.futuroexito.pl 22.05.12, 00:33 Witam, jestem po przygotowywaniu zębów pod wstawienie mostu. Byłam w ciągu 2 tygodni na 4 wizytach u dr Kulikowskiego. Każda trwała po 1,5-2h. Miał trochę mój dentysta roboty ze mną. Mam mieć pod mostem 5 zębów a w zasadzie 3 bo dwóch z nich nie posiadam. Jedynkę mi umartwił, czyli przeleczył kanałowo, w drugiej jedynce wymienił plomby, oszlifował zęby pod most, oprócz tego wymienił mi plomby w dolnych jedynkach i dwójkach, żeby efekt końcowy był lepszy, nadbudowywał i wycinał dziąsła. Kilkakrotnie wziął wyciski. Za te 4 wizyty, podczas których nieprzerwanie wiercił i borował, lepił i szlifował zapłaciłam łącznie 850zł. Myślę że to nie dużo biorąc pod uwagę sam fakt leczenia kanałowego jedynki, które normalnie kosztuje z 300zł. Za malutką blombeczkę w innych gabinetach płaciłam po 100-150 a tam mi wymieniono z 5 plomb. Znieczulenie mają super, siedzisz i się nudzisz, nic cię nie boli. Idę teraz w środę zakładac już most właściwy. Aktualnie mam most tymczasowy, nieestetyczny ale kilka dni jest do wytrzymania. I co ważne, oszlifowane zęby ochronione tym tymczasowym mostem nic a nic mnie nie bolą, nadwrażliwość czułam tylko 2-3h po szlifowaniu. Czyli zrobiono mi to szczelnie i dokładnie. Boję się efektu końcowego ale jest on przewidywalny bo mód dentysta podczas leczenia formował mi z jakiejś masy plastycznej zęby do pochodzenia do następnej wizyty, żebym mogła sobie ocenić czy dany kształt mi się podoba. Super sprawa. Dzięki temu zmieniłam decyzję z ogólnego kształtu zębów jaki sobie wyobrażałam na całkiem inny, bardziej do mnie pasujący. Polecam nie tylko dr Kulikowskiego (na temat innych tam pracujących nic nie mogę powiedzieć) ale ogólnie gabinet i atmosferę tam panującą. Panie , które pomagają dentystom są tak miłe i życzliwe, że aż chciałabym się z nimi zaprzyjaźnić. W gabinecie czyściutko, schodzisz z fotela i natychmiast zostaje on po tobie myty i odkażany, nigdy się z tym nie spotkałam w innych gabinetach. A dr Kulikowski to jest gość na poziomie, rozmowa jest konkretna, uprzejma i bynajmniej nie o pogodzie a cały czas o twoich zębach i twoich oczekiwaniach, przewiduje twoje niekomfortowe wrażenia i stara się je maksymalnie złagodzić zanim o tym pomyślisz. Przyzwyczajona byłam do tej pory do sytuacji: zaniedbałaś zęby to teraz cierp. Za konsultację przed tym wszystkim zapłaciłam 50zł i została mi ta kwota odliczona przy pierwszej wizycie z borowankiem. To dobrze o nich świadczy. A konsultacja trwała godzinę. Dr przyglądał się zębom, coś rysował, robił zdjęcia i rozpisał plan działania na całość leczenia i ustalił od razu terminy wszystkich wizyt więc nie było opcji czekania po 2 tyg. na kolejną wizytę. Jestem po prostu pod wrażeniem. A zgłosiłam się do dr Kulikowskiego z polecenia koleżanki, która również korzystała z jego usług i ma teraz uśmiech jak z filmu. Most wybrałam pełnoceramiczny, drogi z zasady. Nie śpię na pieniądzach ale widziałam efekty zwykłej porcelany u znajomych- po kliku latach robią się sine obwódki na dziąsłach i wymieniają go po kilku latach płacąc powtórnie kase. Więc myśląc przyszłościowo będzie to tańsza opcja, pomimo dużego jednorazowego wydatku. Po założeniu mostu napiszę jeszcze jak się zakończyła sprawa moich zębów i opieki Lardentu :) Jak na razie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Lardent Lublin IP: *.ideabank.pl 23.05.12, 16:14 Wróciłam, robota skończona. Jestem właścicielką najpiękniejszego usmiechu na świecie :D I nic mnie nie boli, piję kawkę, jem lody, żadnej nadwrażliwości, mają identyczny kolor jak moje własne. Dr twierdzi, że most pełnoceramiczny raz założony jest na całe życie. Zachowują się jak swoje własne, czyli tak samo się ścierają itp. W ogóle nie czuję, że mam coś sztucznego w ustach, nawet od strony podniebienia jak przejadę językiem to czuję jakby były prawdziwe. Polecam Dr Kulikowskiego całym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Lardent Lublin IP: 87.246.214.* 19.01.13, 08:20 No jakoś mnie ten poemat stomatologiczny ku czci Lardentu nie przekonuje, zwłaszcza że miałam z nimi kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombie Re: Lardent Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 14:15 Nie polecam tego gabinetu.Lekarz stomatolog jest bardzo niedbały. Scaling został przeprowadzony niedokładnie, ponadto miałem tam też leczone zęby i bez rewelacji.Zwykłe plombowanie i z tym miał problemy.Dentyści są tam zatrudnieni po znajomości, a nie na podstawie umiejętności.Niemiłe recepcjonistki/asystentki(za wyjątkiem jednej młodszej Pani blondynki, która ewidentnie ma podejście do klienta).Ponadto dentysta swoimi narzędziami uszkodził mi policzek o czym wcale mnie nie poinformował.Sytuacja nie do zaakceptowania. Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Lardent Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 15:05 Szczerze polecam, zarówno do profesora Tomaszewskiego, jak i doktora Kulikowskiego kolejki niesamowite, ale chyba to o czymś świadczy. Po prostu warto. Polecam nie tylko chirurgię i protetykę ale cały gabinet w którym pracują świetni fachowcy z indywidualnym podejściem zarówno do małego jak i starszego pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Lardent Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:44 Szczerze polecam. Dr Kulikowski jest świetnym protetykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 193 Re: Lardent Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.20, 20:28 Korzystała żona nie polecam.Profesor nie podjął się wyrwania wizyta 5 minut 200 skierował.na.szpital tam brak odpowiedzi przez pół roku.Wizyta u innego lekarza nie profesora wizyta 50 zabieg wykonany .Tu szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigi Re: Lardent Lublin IP: *.191.130.186.ipv4.supernova.orange.pl 16.08.21, 19:17 Witam Uwaga na ten gabinet , szczerze odradzam skierowała mnie tam znajoma niby miałam być zadowolona , wypełnienie jak wypełnienie ubytku ale cena na koniec jaka usłyszałam za dwa zęby i na tu zaznaczam , że bez leczenia kanałowego dwie plaby bagatela 580 zł wymawiając tą kwotę nawet nie patrzyli w oczy , sama już nie wiedziałam czy to do mnie mówią. Masakra zdzierstwo i oczywiście już zaproszenie na kolejne wizyty bo przydałoby by się kolejne robić tu i tam już widać nieszczelność itp. Po tym przykrym doświadczeniu zasiegnelam opinii w innym gabinecie i lekarz nie widział potrzeby leczenia , wymiany plomby itp. Jeśli macie sporo pierzgę pieniędzy to zapraszam na Dworska do Lardentu tam spokojnie zajmą się już Twoja wolna gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś