Dodaj do ulubionych

Lublin głosuję na Partię Palikota.

15.09.11, 20:04
Jedyna partia, która wyciągnie nas z średniowiecza. Nie chcemy setek pomników Kaczyńskiego, ekshumacji ciał z katastrofy smoleńskie, wysyłania naszych wojsk do Afganistanu i rozdawnictwa majątku dla kleru.
Chcemy żyć w nowoczesnym świeckim kraju, gdzie wszyscy będą się dobrze czuli.
Mamy szanse na to, jeśli dobrze zagłosujemy.
Panom z PiSu, PO i PSL dziękujemy.!
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 15.09.11, 20:16
      Nie głosujcie, głosujcie, chciejcie, nie chciejcie. Podziękujcie, spie...jcie i za cały Lublin się nie wypowiadajcie.:P
      • Gość: LubLublin Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 15.09.11, 20:35
        Dobry program. Partia Palikota to czarny koń tych wyborów. Młodzi w większości zagłosują na jego ludzi.
        • tajnos.agentos Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 15.09.11, 20:48
          Gasipies w sumie głupi nie jest, przydałaby się jakaś przeciwwaga dla tej bandy poyebów... No, zastanowimy się!;PPP
          • Gość: bosman miałem nie iść głosować... IP: *.centertel.pl 16.09.11, 11:30
            ale też zastanawiam się nad Leniakowym ulubieńcem. Hi hi - gdy Palikot wejdzie ciekaw jestem "bulgotek" P. Przemka :-)
            • tajnos.agentos Re: miałem nie iść głosować... 16.09.11, 12:33
              Oddać głos Palikotu - jedna chwila, "bulgotki" Leniaka czytać - bezcenne... :D
              • Gość: robert Byłby to błąd IP: *.static.cloud-ips.com 20.09.11, 14:53
                forum.gazeta.pl/forum/w,64,128750214,128750214,Do_zwolennikow_idei_Ruchu_Palikota.html
                • przemek-leniak czemu błąd? 24.09.11, 22:43
                  dla KRK ktoś taki to szansa na znów pełne kościoły...
                  no i odmieńcy będą mieli swoje 5 minut
                  co on tam jeszcze obiecuje?
                  zresztą nie ważne
                  jak to tylko podpucha to też żaden problem
                  nie pierwsza to podpucha by była...
                  zapewne i nie ostatnia
                  a przeżyć cóż jakoś się przeżyje
                  a jak nie to nie
                  błąd powiadasz a może jest właśnie czas na błąd
              • przemek-leniak mam nie iść głosować... 24.09.11, 22:18
                gdybym był złośliwy to zrobiłbym to co proponujesz
                i zamiast nie iść poszedłbym i zagłosował na tę Popiołkową
                w sumie to właściwie czemu nie?
                chcesz?
                ja nie widzę problemu
                pzdr.
    • Gość: sexsowny zenon Młodzieżówki atakują:) IP: *.lublin.mm.pl 15.09.11, 22:59
      > Jedyna partia, która wyciągnie nas z średniowiecza.

Każda tak nawija:))))))

Nie chcemy setek pomników K
      > aczyńskiego, ekshumacji ciał z katastrofy smoleńskie,

A to już powstały setki pomników Kaczyńskiego?:))). Co do ekshumacji to źle się będzie działo jak zamiast prokuratury i rodziny decyzję będą politruki podejmować:))))

> Chcemy żyć w nowoczesnym świeckim kraju, gdzie wszyscy będą się dobrze czuli.

Kolejny mój ulubiony argument:)). Nowoczesne państwo to państwo które chce każda partia:). Nawet Polska Partia Pracy:))). Jeśli nowoczesne państwo to państwo gdzie tylko KK zostanie całkowicie zmarginalizowany a reszta bez zmian to ja podziękuję za taką nowoczesność:).
    • przyboczny Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 08:53
      Koty za ploty!

(prawa autorskie zastrzezone)
    • Gość: roch Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 09:12
      Tylko Palikot ! Ja tak nie lubię ekshumacji !!!!
      • empi Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 09:25
        poodzian, nie pisz pod różnymi nickami w tym samym wątku. To jest zwykły spam polityczny do usunięcia.
        pzdr.
        • Gość: bosman a niech sobie pospamuje :-) IP: *.centertel.pl 16.09.11, 11:32
          empiczku - bądź litościw :-)
          • Gość: wielbicielka Empi Re: a niech sobie pospamuje :-) IP: *.slupsk.hypnet.pl 16.09.11, 11:38
            Empi...zawsze rozbudzasz moje zmysły:))))
            ..tak, popieram bosmana," bądź litościw."
            • dociek Prawie deklaracja 16.09.11, 12:50
              Tak po prawdzie to nie mam kogo wybrać i na kogo postawić. Wszyscy kandydaci z czołówek partii "wiodących" to niestety zgrane karty i praktycznie przeszacowane blotki. Nie znajduję żadnego asa, ani nawet jokera. Każda z tych partii miała już okazję być u władzy i zademononstrować nam głównie swoją polityczną prywatę, przy minimalnym zainteresowaniu dobrem naszej Ojczyzny, a zwłaszcza sprawami jej zwykłych obywateli. Głoszone z każdej strony obietnice, że będzie lepiej, jak my dojdziemy do władzy, w bezwględnie każdym przypadku okazały się czczą gadaniną. Co, z pozycji naszego Regionu i samego Lublina, jest przez ostatnie kilka kadencji szczególnie ostro widoczne. Mimo moich przekonań i poglądów, nie jestem w stanie odszukać swojego przedstawicielstwa wśród ugrupowań chcących mnie rzekomo reprezentować. Wniosek nasuwa się jeden, jeżeli sumienie nie pozwala głosować mi "za", dla spełnienia obowiazku obywatelskiego wypada zagłosować "przeciw", choć w ogólnym rachunku głosów i tak to nie będzie miało znaczenia. Przeciw, czyli na formację, która jeszcze nie splamiła się udziałem we władzach... I cóż pozostaje? Ruch Poparcia Palikota? Bo przecież nie Nowa Prawica, skoro od dłuższego czasu to właśnie partie mieniące się prawicowymi dobijają moją Ojczyznę, mój Region, moje miasto i mnie.
              • Gość: sexsowny zenon Re: Prawie deklaracja IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 13:37
                Bo przecież nie Nowa Prawica, skoro od
                > dłuższego czasu to właśnie partie mieniące się prawicowymi dobijają (...)

A ja po dłuzszym zastanowieniu zagłosuję na Nową Prawicę. Przede wszystkim słusznie prawisz "partie mieniące się prawicowymi". Toć PO i PiS nie prawica:). Zresztą czy mamy partie lewicowe czy "partie mieniące się lewicowymi" i czy jak one rządziły to w regionie było lepiej? Pytanie raczej retoryczne.
    • Gość: ukrainiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 12:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ukrainiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 12:39
    • Gość: ukrainiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 14:32
      • joannabarska Dlaczego Lublin? Cały? 16.09.11, 18:18

Nie lubie stwierdze,,za Lublin,( w domysle CAŁY) glosuje na Palikota. Ja go nawet cenie i lubie, bo jest barwną postacią,ale to nie znaczy,ze oddam na niego głos.
        • Gość: J-k Czy tylko barwna postać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 09:58
          Nie tak dawno skończyłem lekturę fascynującej książki braci Bratkowskich "Gra o jutro 2". Pomimo, że tych panów dzieli od Palikota różnica wieku i autorytetu to ich poglądy są zadziwiająco bliskie - szczególnie w sprawie konieczności podniesienia kapitału społecznego. To jeszcze bardziej przekonało mnie do tego aby zagłosować na RP (oddam głos na panią Zofię Popiołek). Gorąco polecam lekturę książki - naprawdę warto.
      • joannabarska ??? 16.09.11, 18:20

Co za brednie wypisuje ten niby "ukrainiec"?
    • _aaa_ Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 18:58
      Mam bardzo mieszane uczucia do tej postaci, ale zyła mi wyszła, kiedy dowiedziałam się,
      że u Laluty w zeróce nie bedzie lekcji angielskiego, poniewaz gmina oszczędza.
      Mają za to dwie godziny religii, na którą chodzi czworo dzieci z osiemnastoosobowej grupy.

Jeśli wogóle pójdę, to zagłosuję na Palikota.
      • poodzian Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 19:23
        Jak partia Palikota nie wejdzie do Sejmu, to będzie religii 4 godziny. A zamiast Dzień Dobry będzie trzeba mówić Szczęść Boże.
        • _aaa_ Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 19:57
          poodzian, dla mnie tej religi może być i 10 godzin, nie przeszkadza mi to kompletnie.
          Ale niech ona bedzie odbywać sie tam, gdzie powinna - w salkach katechetycznych
          na terenach przykościelnych.
          • poodzian Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 20:44
            Właśnie dlatego musimy zagłosować na Partię Palikota. Ich program nie jest znany, ludzie czują wstręt do polityki. Nasza rola, aby pomóc tym ludziom, którzy chcą i mogą zmienić Polskę.
            • wampir-wampir Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 16.09.11, 22:49
              poodzian napisał:

> Właśnie dlatego musimy zagłosować na Partię Palikota. Ich program nie jest znan
              > y, ludzie czują wstręt do polityki. Nasza rola, aby pomóc tym ludziom, którzy c
              > hcą i mogą zmienić Polskę.

Chcesz namówić Małgosię do agitowania? He, he, he....
            • elan13 wstręt 19.09.11, 12:29
              poodzian napisał:

> Właśnie dlatego musimy zagłosować na Partię Palikota. Ich program nie jest znan
              > y, ludzie czują wstręt do polityki. Nasza rola, aby pomóc tym ludziom, którzy c
              > hcą i mogą zmienić Polskę.

Ludzie czują wstręt nie do polityki, ale właśnie do Palikota, mając w pamięci przeszłe i obecne "występy" tego posiadacza świńskiego ryja i plastykowego penisa.

Ktoś, kto drwi z polskich nieszczęść i obraża Polaków mówiąc, że Piotrowski (ten od księdza Popiełuszki) zabił tylko jedną osobę, a Lech Kaczyński jest odpowiedzialny za śmierć 96 osób, w pełni zasługuje na określenie - kanalia rzadkiej maści.
              • tajnos.agentos Re: wstręt 19.09.11, 12:41
                elan13 napisał:

> Ludzie czują wstręt nie do polityki, ale właśnie do Palikota, mając w pamięci p
                > rzeszłe i obecne "występy" tego posiadacza świńskiego ryja i plastykowego penis
                > a.

Pisz za siebie, od ludzi się odwal, bo nikt cię nie uprawnił do wypowiadania się za wszystkich.

> Ktoś, kto drwi z polskich nieszczęść i obraża Polaków mówiąc, że Piotrowski (te
                > n od księdza Popiełuszki) zabił tylko jedną osobę, a Lech Kaczyński jest odpowi
                > edzialny za śmierć 96 osób, w pełni zasługuje na określenie - kanalia rzadki
                > ej maści
                .

Pisz za siebie i nie obrażaj Polaków, bo to nie jest banda bezmyślnych debili bez własnego zdania. Nikt cię nie uprawnił do wypowiadania się za nas wszystkich. Czep się prezia - psychopaty i otaczających go kanalii, którzy to od półtora roku o wszelkie zło tego świata, łącznie z 96 ofiarami tak zwanej "katastrofy smoleńskiej" oskarżają Tuska i jego rząd (jaki ten Tusk i jego rząd by nie był, niech najpierw PiSuarki umyją własne brudne łapy)...
              • _aaa_ Re: wstręt 19.09.11, 13:47
                elan13 napisał:

> Ktoś, kto drwi z polskich nieszczęść i obraża Polaków mówiąc, że Piotrowski (te
                > n od księdza Popiełuszki)

To znamienne, że dodajesz wyjasnienie o którego Piotrowskiego chodzi.
                Zaczynamy wreszcie niepamietać.
                Może to zdrowy objaw?:)))
                • elan13 Re: wstręt 20.09.11, 01:13
                  _aaa_ napisała:

> To znamienne, że dodajesz wyjasnienie o którego Piotrowskiego chodzi.
                  > Zaczynamy wreszcie niepamietać.
                  > Może to zdrowy objaw?:)))

Słusznie zauważyłaś, zrobiłem to celowo, wpisy czytują często młodzi i niezorientowani. Czy to dobrze, że niezorientowani? Nie, lista hańby powinna być wśród Polaków powszechnie znana - Piotrowski, Pękala, Chmielewski, Pietruszka, Kiszczak, Jaruzelski - lista komunistycznych zbrodniarzy powinna być powszechnie znana choćby ku przestrodze dla innych, im podobnych, mających inklinację do zdrady i zbrodni. Wszyscy powinni wiedzieć, że za takie czyny wchodzi się na zawsze do polskiej księgi hańby!
                  • _aaa_ Re: wstręt 20.09.11, 07:56
                    elan13 napisał:

>
                    > Słusznie zauważyłaś, zrobiłem to celowo, wpisy czytują często młodzi i niezorie
                    > ntowani. Czy to dobrze, że niezorientowani? Nie, lista hańby powinna być wśród
                    > Polaków powszechnie znana - Piotrowski, Pękala, Chmielewski, Pietruszka, Kiszcz
                    > ak, Jaruzelski - lista komunistycznych zbrodniarzy powinna być powszechnie znan
                    > a choćby ku przestrodze dla innych, im podobnych, mających inklinację do zdrady
                    > i zbrodni. Wszyscy powinni wiedzieć, że za takie czyny wchodzi się na zawsze d
                    > o polskiej księgi hańby!

elanie, młodzi to akurat na to leją równo i dokładnie.
                    Na twoje wynurzenia też.
                    Zapytaj się przecietnego nastolatka o date wprowadzenia stanu wojennego.
                    Dobrze bedzie, jesli powie, ze to w zimie było.
              • Gość: bosman elanku, tekstylny, wychrzto czy jak ci tam... IP: *.centertel.pl 19.09.11, 15:21
                nie odniosłeś wrażenia, że gdy Palikot trzymał w reku penisa czy ryj to tak jak by ciebie trzymał?

PS: Co do Piotrowskiego: czy Palikot nie mówi prawdy?
                Ty nawet na epitet "kanalia" nie zasługujesz". Jesteś gorszy. I pamiętaj: napletek nie odrasta!
        • Gość: aron Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 09:18
          jak zapłacisz zaległą dziesięcinę, to proboszcz odda ci paszport i będziesz mógł poprosić o azyl w Świeckiej Republice Białoruś.
      • Gość: sexsowny zenon Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.lublin.mm.pl 17.09.11, 09:56
        Tylko droga aaa jest jedno "ale". Z tego co słyszałem to nie da się religii wyprowadzić ze szkół bez zmiany konkordatu więc sam Palikot może sobie pogadać. Niech powie jak to zrobić, bo wiesz każdy może powiedzieć co by chciał ale co można i jak to już niewielu powie.
        • _aaa_ Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 17.09.11, 11:33
          Gość portalu: sexsowny zenon napisał(a):

> Tylko droga aaa jest jedno "ale". Z tego co słyszałem to nie da się religii wyp
          > rowadzić ze szkół bez zmiany konkordatu więc sam Palikot może sobie pogadać. Ni
          > ech powie jak to zrobić, bo wiesz każdy może powiedzieć co by chciał ale co moż
          > na i jak to już niewielu powie.

Drogi zenonie, alez doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
          Dlatego napisałam, że "jeżeli wogóle na wybory pójdę".

Poza tym, jest jedna różnica pomiedzy Palikotem a resztą
          - on o tym przynajmniej mówi.
        • Gość: robert Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.net.globatel.ru 20.09.11, 19:23
          A dało się zastrzelić Blidę? Jak widzisz, wypadki chodzą po ludziach i nigdy nie mów nigdy.
    • jamaj-ka [...] 16.09.11, 21:24
      • empi netykieta 16.09.11, 23:22
        bierz udzial w dyskusji a nie promuj klipy wyborcze kandydata.
        pzdr.
    • Gość: aron Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 09:03
      tak oczywiście już miałeś nowoczesny świecki kraj pod okupacją niemiecką i sowiecką a teraz masz na Białorusi, gdzie aborcja dozwolona. Tam wasze miejsce towarzysze, u waszego idola proaborcyjnego łukaszenki.
      • Gość: bleee... Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 09:09
        ...byłeś w ciąży i tam właśnie ją usuwałeś?... a może pomagasz dzieciom niechcianym?... tu - na miejscu... bleee...
        • Gość: aron Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 09:13
          jedźcie towarzyszu na białoruś, najlepiej razem z palikotem. Tam wam pomogą. Zapakują do pudła i potem wypuszczą. Sam raj.
          • Gość: bleee... Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 09:24
            ...brak ci konsekwencji... tam zamykają prawicowców...
            • Gość: aron Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 10:44
              ale ciebie zamkną jako polskiego szpiega. Może nie w więzieniu, ale w psychiatryku. No ale pewnie lepsze to dla ciebie niż praca na prebendzie.
              • Gość: m1337 Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 14:23
                Пaвaжaныя Арoнa Вы мoжaце злaдзіць прытyлaк y Белaрycі, тaк штo вaм не выcмейвaлі Люблін фoрyм ... дyрaнь мoжa быць тoлькі ў цыркy.
                • Gość: Kleryk Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. IP: *.ronus.pl 19.09.11, 13:24
                  Palikot ma rację. Ilość jego zwolenników rośnie. W dzisiejszym sondażu otrzymał 6% głosów.
                  wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/zaskakujacy-sondaz-palikot-triumfuje-to-glos-wielk,1,4854886,aktualnosc.html
                  Nie wiem dlaczego się dziwią. Myślę, że 9 października dostanie 10%.
    • Gość: sexsowny zenon Kolejna partia wodzowska? IP: *.centertel.pl 21.09.11, 10:20
      Palikot nazwał swoją partię Ruch Palikota. Zatem jest to partia jednego człowieka. Czy zatem nie bedzie to kolejna po PiSie partia wodzowska? Czy istnieje możliwość aby w partii Ruch Palikota szefem był ktoś innym lub partia zmarginalizowała go?
      Pytam bo każdy krytykuje pisiaków za system wodzowski w partii a jakoś nikt nie zastanawia się na partią Palikota.
      • poodzian Re: Kolejna partia wodzowska? 22.09.11, 18:33
        Ruch Palikota, to młoda partia. Struktury są budowane w rekordowym tempie.
        Co najważniejsze w tej partii to to, że ma jasny przejrzysty program, który łączy wszystkich ludzi.
        • poodzian Re: Kolejna partia wodzowska? 24.09.11, 21:05
          Pierwsza partia, która ma przejrzysty i konkretny program. Sprawdźcie sami!
          • poodzian Re: Pierwsz partia z dobrym programem. 04.10.11, 22:47
            Zobaczcie te krótkie filmiki:
            polacyzasluguja.pl/
            www.cda.pl/video/172995c/Przyszla-poslanka-PiS-u
            i wtedy idźcie na wybory.
            • Gość: sexsowny zenon Ta pani jakie ministerstwo obejmie u Palikota?:) IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 07:26
              www.youtube.com/watch?v=-j3yYVTSNiU
    • shawman Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 05.10.11, 23:10
      Nie. Po pierwsze dlatego, że są ludzie, z którymi się nie rozmawia - dla mnie do takich należy Jerzy Urban. Po drugie dlatego, że Palikot chce płatnych studiów humanistycznych (których sam jest absolwentem) przy bezpłatnych kierunkach technicznych, argumentując, że humanistyczne produkują bezrobotnych. Tymczasem statystyki temu przeczą - absolwenci choćby filozofii, psychologii czy stosunków międzynarodowych świetnie radzą sobie na rynku pracy. Za złe towarzystwo i opowiadanie bzdur JP mojego głosu nie dostanie.

Chociaż i tak cenię go wyżej, niż PiS.
      • poodzian Re: Lublin głosuję na Partię Palikota. 07.10.11, 23:13
        wyborcza.pl/1,75248,10430463,Palikot_dla___Gazety____Zdobedziemy_ponad_15_proc_.html
        Będziemy jak pozostałe kraje w Europie. Dość zaścianka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka