Dodaj do ulubionych

PiS łączy się z radnym PO w obronie Telewizji T...

12.01.12, 20:49
Czy radni PiSu w Lublinie nie dostrzegają problemów do rozwiązania oraz możliwości????Czemu interesują się dobrem Torunia, tzn bezpośrednio interesami Rydzyka...zapraszamy do tego by tam się przeprowadzili, a Lublin , mieszkańców w te brudy nie mieszali,mamy swoje problemy i potworne zapóźnienia.
Obserwuj wątek
    • tetradrachma Ja także nie rozumiem odmowy dla TV Trwam ? 12.01.12, 22:32
      Mamy demokrację i "nawet" ortodoksyjni katolicy maja prawa głosic swoje poglądy !
      • Gość: rarrrr Re: Ja także nie rozumiem odmowy dla TV Trwam ? IP: *.nplay.net.pl 13.01.12, 08:37
        walić Rydzyka i jego TV
      • Gość: andrzej.filipowicz Ostatni bastion polskości IP: 89.167.0.* 13.01.12, 09:07
        tetradrachma napisał:
        > Mamy demokrację i "nawet" ortodoksyjni katolicy maja prawa głosic swoje poglądy
        > !

Polsat i TVN ma swoje korzenie w WSI, TVP złamali ekonomicznie, a TV Trwam próbują złamać koncesyjnie.

Jeżeli polskość jest ortodoksją, to ja również jestem ortodoksem, a "nawet" ortodoksyjnym katolikiem.

Moim zdaniem radni miasta Lublin po raz pierwszy od niepamiętnych czasów podjęli racjonalną inicjatywę, która do czasu ewentualnej aneksji Lublina przez sowietów dotyczy również i nas.

Ps. O ile mnie pamięć nie myli, to tylko na antenie TV Trwam wyemitowano wywiad z wdową po gen. Andrzeju Błasiku, która poddawała w wątpliwość jego obecność w kokpicie pilotów i możliwość stwierdzenia obecności alkoholu w organizmie męża...
        • Gość: bosman panie filipowicz IP: *.centertel.pl 13.01.12, 11:19
          TVP załamała się ekonomicznie gdy zaczęła włazić w dupę katabasom i ultraprawicy. Radni Lublina nie są od wypowiadania się jako radni o katopojebanej stacji TV. Mogą bulgotać prywatnie a nie jak radni.
          Dla mnie to możesz pan być nawet ortodoksyjnym wielbłądem tylko co to ma wspólnego z radą miasta, problemami miasta a od tych problemów są radni miejscy, jak napisałem wyżej.
          PS: czy ortodoksyjny wielbłąd ma 3 czy 4 garby?
          • Gość: andrzej.filipowicz Panie "bosman" IP: 89.167.0.* 13.01.12, 12:07
            > TVP załamała się ekonomicznie gdy zaczęła włazić w dupę katabasom i ultraprawic
            > y. Radni Lublina nie są od wypowiadania się jako radni o katopojebanej stacji T
            > V. Mogą bulgotać prywatnie a nie jak radni.
            > Dla mnie to możesz pan być nawet ortodoksyjnym wielbłądem tylko co to ma wspóln
            > ego z radą miasta, problemami miasta a od tych problemów są radni miejscy, jak
            > napisałem wyżej.
            > PS: czy ortodoksyjny wielbłąd ma 3 czy 4 garby?

Poziom pańskich argumentów i języka używanego w debacie publicznej jest poniżej wszelkiej normy. Daruję więc sobie dalszą polemikę, bo nie zamierzam zrównywać się do tego samego poziomu.

Ps. Szkoda, że milczałeś pan jak radni przyklepywali wnioski i podejmowali inicjatywy ekonomiczne, które nie miały żadnej prawnej, moralnej i formalnej zasadności.
            • Gość: bosman jakże mi miło... IP: *.centertel.pl 13.01.12, 12:14
              że darujesz pan sobie dalszą polemikę.
              Może i moje komentarze są "poniżej normy" - jakiej, tego pan nie wyjaśniasz. Pańskie są najzwyczajniej głupie.
          • Gość: polakonly Religijne media powinny w państwie świeckim IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 16.01.12, 19:06
            mieć ograniczony zasięg. Kler ma wszak ambony do głoszenia "słowa bożego". Ponadto, i po pierwsze! : wszelka działalność kleru rzymsko-katolickiego i każdego innego wyznania powinna być w Polsce opodatkowana, a jego dochody wykazywane w deklaracjach PIT. Kościół w świetle prawa powinien być Przedsiębiorstwem prowadzącym działalność gospodarczą a nie jak to jest dotąd "słowem (bożym) które ciałem się stało i zamieszkało między nami" Jeśli dalej w kwestiach religii operować będziemy eufemizmami, Polska pozostanie biednym krajem biednych ludzi na wieki wieków. Amen.
        • gilgamesz Re: Ostatni bastion polskości 27.10.12, 10:05
          Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
          > Jeżeli polskość jest ortodoksją, to ja również jestem ortodoksem, a "nawet" ort
          > odoksyjnym katolikiem.

TV Trwam nie jest ortodoksyjne w najmniejszym stopniu. Jego ortodoksja polega na tym, że młodzi wykształceni w dużych miast, nie rozumieją rozbieżności informacji, które płyną z TV Trwam i pozostałych mediów. Pojawia się oczywisty wniosek (nawet dla nich), że ktoś kłamie. To rodzi z kolei bardzo nieprzyjemne uczucie dysonansu poznawczego. A zaraz za nim pojawia naturalny w takiej sytuacji mechanizm obronny:
          "Przecież to niemożliwe, że dałbym się tak oszukiwać, przecież jestem wykształcony i wszystko rozumiem. Ci z TV Trwam to na pewno oszołomy"
          Na szczeście coraz więcej ludzi zaczyna budzić z tego medialnego Matrixu.
          > Ps. O ile mnie pamięć nie myli, to tylko na antenie TV Trwam wyemitowano wywiad
          > z wdową po gen. Andrzeju Błasiku, która poddawała w wątpliwość jego obecność w
          > kokpicie pilotów i możliwość stwierdzenia obecności alkoholu w organizmie męża

Również w żadnej innej stacji nie słyszałem o drenażu Banku PEKAO S.A. przez Pirelli
          www.youtube.com/watch?v=Xyb_Y35DKDw (od 4:30)
      • dl.s1 Re: Ja także nie rozumiem odmowy dla TV Trwam ? 27.10.12, 08:36
        tetradrachma napisał:

> Mamy demokrację i "nawet" ortodoksyjni katolicy maja prawa głosic swoje poglądy
        > !
        mogą, ale nie za pieniądze podatników.
    • przyboczny Re: PiS łączy się z radnym PO w obronie Telewizji 13.01.12, 11:28
      Wlaczajac telewizor mamy do wyboru wiele stacji tv. Od tej roznorodnosci az kreci sie w glowie i czasem nie wiemy, ktora stacje wybrac. Tym bardziej, ze niemal wszystkie mowia o tym samym i na dodatek to samo. Zupelnie tak jakby ktos podsunal im gotowy tekst.

Czy w tej sytuacji nie lepiej odciac spoleczenstwo od przyprawiajacego o zawrot glowy wyboru rozglosni i pozostawic jedna stacje tv - np TVN; przeciez ona powie nam co myslec, "jak zyc". A nawet skontroluje nasze mysli. Roztoczy pelna kolorow perspektywe. Bedziemy wreszcie jednomyslni i poprawni. Skoncza sie polityczne wojenki.

Zupenie nie rozumiem po co toczyc boj o telewizje "drugiego obiegu" Trwam? By macila nam w glowach i psula "rzeczywistosc" z takim trudem malowana przez armie pijarowcow?

pl.wikipedia.org/wiki/Orwell_przewraca_si%C4%99_w_grobie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka