Dodaj do ulubionych

CBA w szpitalu, czyli kiedy dyrektor może być l...

12.03.12, 20:36
No, w końcu jakaś afera, a już się bałem ze Pan Karol Śledczy zaspał...

Tym razem czepił się lekarza, który leczył ludzi wbrew niejasnym przepisom... Brawo Panie Pierwszy Śledczy tego rejonu!
Obserwuj wątek
    • pospieszalski CBA w akcji ... 12.03.12, 22:36
      Przykro patrzeć na to, jakie wnioski wyciąga CBA po kontroli w powiatowych szpitalach. Wojtaś jako medyk chce zapewne utrzymać swoje prawo wykonywania zawodu lekarza. Jeżeli zaprzestanie praktykować jako lekarz, to po 5 latach przerwy Izba Lekarska może wykreślić go ze swojego rejestru: oznaczałoby to dla Wojtasia utratę prawa wykonywania zawodu. Nic dziwnego, że człowiek chcąc utrzymać swoje kwalifikacje zawodowe decyduje się na wykonywanie świadczeń zdrowotnych.
      Śmiać mi sie chcę jak czytam, że udzielanie przez dyrektora świadczeń zdrowotnych w karetce własnego szpitala, skłonić może przedstawicieli urzędu państwowego do postawienia wniosku o jego odwołanie ...
      Parafrazując: " i śmieszne to i straszne ".
      • Gość: Ona Re: CBA w akcji ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 08:38
        Uważam że to słuszna decyzja. Juz dawno powinni go odwołać z funkcji dyrektora!!!
    • andrzej.filipowicz Ginekolog dłubie w oku, a powinien... 12.03.12, 23:38
      karolsledczy napisała:
      > No, w końcu jakaś afera, a już się bałem ze Pan Karol Śledczy zaspał...
      >
      > Tym razem czepił się lekarza, który leczył ludzi wbrew niejasnym przepisom... B
      > rawo Panie Pierwszy Śledczy tego rejonu!

Gdzieś wykazać się muszą albo jak kto woli muszom choć nie bardzo pewnie chcom...
      Sól przemysłową sprzedawaną jako spożywczą nagle i po ponad 13 latach od wykrycia tego procederu wykorzystali jako przykrywkę do nagłej i dramatycznej śmierci płk. Leszka Tobiasza, który poza tym, że był świadkiem oskarżenia w/s aneksu do likwidacji WSI, to miał by konfrontowany na obecność swojej wizyty w służbowym gabinecie byłego marszałka sejmu RP, a aktualnego prezydenta Bronisława Komorowskiego.

Sprawa dwu etatowych dyrektorów-lekarzy ma zapewne przykryć gigantyczne długi szpitali albo być może równie gigantyczny wyrąb drzew prowadzony w naszym mieście w oparciu o decyzje urzędnika, który został nagle zwolniony z pracy i znikł z Lublina niczym kamfora, a pozostały po nim decyzje dotyczące wycinki setek zdrowych drzew, wycinki drzew w kontekście drakońskich sankcji finansowych drożących RP z tytułu ponadnormatywnej emisji CO2...

Jest jeszcze wiele innych wielkich spraw, które trzeba kryć sprawami dużo mniejszymi i z lekka starością cuchnącymi, że wystarczy do końca tej kadencji organów, które szefów służb powołują i odwołują, Ze względu na fakt, iż jedną ze specjalności służb jest czyszczenie - na tym kończę, by czasem "sprzątaczy" na karki forumowiczów nie sprowadzić.

Kolorowych panie i panowie - oficerom dyżurnym również snów kolorowych i spokojnych życzę, bo myślę, iż oni również doskonale wiedzą, że ginekolog dłubie w oku, a powinien... okulista.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka