osa102 16.03.12, 08:38 swiatła postawa, milo czytac ,czy episkopat da mu za to po nosie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krusnik02 Re: Ksiądz Ryszard uratował małą szkołę przed lik 16.03.12, 09:11 Episkopat jak episkopat - zaraz rzucą się na niego trolle z forum że ksiądz a taką kasę uzbierał. Niektórzy sądzą, że ksiądz powinien żyć powietrzem, że nie wolno mu mieć oszczędności, samochodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Ksiądz Ryszard uratował małą szkołę przed lik IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 16.03.12, 09:23 B. fajna historia. Szacunek dla księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba Re: Ksiądz Ryszard uratował małą szkołę przed lik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 09:37 fajna historia, wierzę,że prawdziwa, pozytywna w czasach kiedy Kruk krukowi oka nie wykole a poslanka Kruk cos tam coś tam nie wstaje aby przywitac prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Przytkało trochę :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 09:40 I cóż? Zamilkło ujadanie na temat "pazernych czarnych", "sukienkowych" " etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Przytkało trochę :P IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 16.03.12, 09:46 nie prowokuj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman oj folkatko, folkatko... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 10:03 miałem Cię za rozsądniejszą. Miałem też nie wypowiadać się, ale jak napisał karol - sprowokowałaś. A więc: jedna jaskółka wiosny nie czyni; 99,9999999% katabasów to tacy o jakich byłaś łaskawa napomknąć; nigdy nie napisałem, że wszyscy księża to czarna pazerna mafia; niejednokrotnie pisałem, że znam przyzwoitych księży. Masz coś jeszcze do powiedzenia? Coś jeszcze ci wyjaśnić? Ujadać to zaczęli właśnie sukienkowi fluorescencyjni jaka to ku... niesprawiedliwość, że rząd zamierza odciąć ich od cycka. Skoro tacy popularni w społeczeństwie to czego się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: oj folkatko, folkatko... 16.03.12, 10:22 Ujadać to zaczęli właśnie sukienkowi fluorescencyjni jaka to ku... niesprawiedliwość, że rząd zamierza odciąć ich od cycka. Skoro tacy popularni w społeczeństwie to czego się boją? Bosmanie, stanowisko samego Kościoła jest raczej wyważone, bez zbędnych emocji. PiSiaki zaś chcą przy okazji wyjść na jedynych obrońców Kościoła. Procentowy odpis od podatku zmusi Kosciół by się bardziej skierował na ludzi młodych, gdyż to oni będą w przeważającej mierze płatnikami na Kościół, a nie rzesze emerytów i rencistów z małymi świadczeniami a tym samym odpisem podatkowym. Przy okazji, dziwię się, że najwięcej np. w sprawie wieku emerytalnego gotowi są protestować razem z Kaczyńskim ludzie których ta reforma już nie obejmuje :) , stają się jedynie elementem presji takich polityków w trosce o swoje interesy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman wyważone??? IP: *.centertel.pl 16.03.12, 11:18 słyszałeś, co dzisiaj wyartykułował Kowalczyk? Właśnie to. Czyli srutu tutu kłębek drutu, my dalej chcemy kasy. Nie jako "fundusz kościelny" tylko "kościelny fundusz". Dał sygnał do rozpoczęcia wrzasku. Klempa wczoraj u Olejnik już zaczęła warczeć. Czarna mafia chce dalej wpierdzielać bułeczkę z masełkiem i polędwiczką za moje pieniądze? WAŁA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: oj folkatko, folkatko... 16.03.12, 10:24 a jednak, może lepiej powtarzać do znudzenia taką właśnie historię, albo przypominać gdzie się da postać ks. Kazimierza Pińciurka z Momotów?... gadanie negatywne ma swoje plusy, ale dobrych rzeczy nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman przed takimi ludźmi... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 11:30 zwłaszcza kapłanami tylko chylić czoło. Kilkakrotnie byłem w Momotach ale nie znałem tej historii. Przeczytałem. Zwiedzę ten kościół przy najbliższej okazji. No popatrz rilianie - druga jaskółka jednego dnia. Wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: przed takimi ludźmi... 16.03.12, 13:21 wiosna była, jest i będzie. takich historii jest więcej, tylko - niestety - większość z ich bohaterów woli ewangelicznie "nie wiedzieć co czyni druga ręka", niż trąbić o tym na lewo i prawo. nie słyszymy i nie będziemy słyszeć o tych wypadkach, czasem o nich wiemy, ale też nie gadamy o tym wszem wobec - a może szkoda. niestety, skur...stwo - czy to w PO, czy PiS, czy w Kościele, czy w jakimś klubie czy uczelni było, jest i będzie. o nas niech świadczy, czy wiecznie jest atrakcyjniejsze od dobra czynionego przez nas (tak, przez PiS też, niewątpliwie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tak było, jest i będzie... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 13:36 że mierzwa jest najgłośniejsza, najbardziej widoczna i najmocniej rozpycha się łokciami. Niestety - ma też najwięcej do powiedzenia i trzyma się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: tak było, jest i będzie... 16.03.12, 13:41 głupio jednak uczynić zasadą życia zwalczanie tej mierzwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie zwalczać... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 13:48 nie przeciwstawiać się? To co - poddać się, ulec, dać jej panować wszechwładnie? Jeszcze bardziej głupio. "mówił ojciec do syna: pamiętaj, niech żaden fiut Tobą w życiu nie rządzi, nawet Twój własny" Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: nie zwalczać... 16.03.12, 16:00 I co tu chwalić. To ks. pokazał kto w gminie rządzi. A może faktycznie ta szkoła nie jest potrzebna ? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Nie przeginaj. 16.03.12, 19:06 Gminy akurat nie było stać. I gdy znalazł się człowiek ze społecznym sercem i ludzkim gestem, należy docenić. Nasze państwo doprowadza do demontażu nie tylko zakłady pracy, ale również i całe szkolnictwo, bo pieniądze zagarniają ci, co rządzą kasą nie dzieląc się z tzw. zwykłym społeczeństwem. Na tym polega kapitalizm. A to, że zdarza się, iż dobrzy ludzie mogą niekiedy nosić sutannę, świadczy jedynie o tym, ze nikt nie jest w pełni doskonały. Odpowiedz Link Zgłoś