Dodaj do ulubionych

Oszczędzamy !!!

23.03.12, 00:45
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-dla-panstwa-najtansza-jest-rodzina-bez-dzieci,wid,14355125,wiadomosc.html
"...Lider PSL Waldemar Pawlak mówił po tym spotkaniu, że "w czasie dyskusji pojawiła się też taka opinia, iż dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci". - Finansowo to się zgadza, tylko że jest to perspektywa jednego pokolenia - dodał.
Według informacji, do których dotarł "Wprost", autorem cytowanej przez Pawlaka wypowiedzi był premier Tusk. - Rzeczywiście tak było. Nie ukrywam, że byliśmy bardzo zdziwieni tą wypowiedzią premiera - zdradza jeden z uczestników spotkania. - Według mnie to był żart, sarkazm. Przynajmniej tak to odczytałam. Ale rzeczywiście powiedział tak premier - dodaje inny uczestnik rozmów
."...

Słuszną politykę prowadzą nasze władze. Oszczędzamy na wszystkim! Dlatego też pozamykamy wszystkie szkoły, bo tak jest taniej, niż uczyć kogokolwiek i czegokolwiek. Zamkniemy też i uczelnie, bo generują ogromne koszty, a już sami studenci, to nawet szkoda gadać. Należy zamknąć też szpitale i wszelkie świadczenia zdrowotne zlikwidować, bo przecież to są tylko wydatki. A ile kosztują leki same leki! Nie wspominając o bezsensie kosztownego leczenia chorych i starych, których trzeba dodatkowo wspomagać finansowaniem ich rent i emerytur. Tu tkwią ukryte oszczędności ogromne! Należy także pamiętać o zakładach pracy. Przecież wypłata wynagrodzeń pochłania ogromne środki.
Ale najbardziej oszczędnie będzie jednak zamknąć całe państwo, a obywateli po prostu "na bruk".
I stanie się Zielona Wyspa, gdzie trawa zielona i woda czysta...
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Oszczędzamy !!! 23.03.12, 00:53
      Ale kabaret!
      • Gość: aron Re: Oszczędzamy !!! IP: *.paradowski.pl 23.03.12, 06:32
        tu sprawa nie jest taka prosta - największy przyrost naturalny w Europie ma Albania. Czy tam jest jakiś rozbudowany socjal to przypuszczam że wątpię.

Natomiast np. Białoruś z rozbudowanymi wszelkimi swoimi programami socjalnymi ma przyrost naturalny mniej więcej taki jak w Polsce

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate
        • Gość: aron Re: Oszczędzamy !!! IP: *.paradowski.pl 23.03.12, 06:34
          natomiast fakt faktem ze planują wprowadzić eutanazję ( pamiętacie te teksty Dżołany Flaj że emeryci plotkują w przychodni to był balon próbny), stąd ta wojna z kosciołem. Gdyby nie KK to eutanazja już by była, ale księża bronią babć bo babcie dają na msze.
          • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 23.03.12, 10:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: aro Re: mam nadzieję... IP: *.paradowski.pl 23.03.12, 19:50
              niewykluczone że zabiorą się za nas PiSowców ale my PiSowcy nie poddamy się bez walki bosmanku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka