sernik gotowany
(5 wyników)
-
Wczoraj zrobiła pierwszy raz sernik gotowany z herbatnikami i
jest "rozpadający" się i nie mozna go kroić...
W smaku dobry tylko wyglad gorszy.
czy da się zrobić żeby się nie rozpadał? Do tego ser jest taki
hmm "zwarzony"?, takie drobniutkie kuleczki czuć jak się je.
przepis miałam taki: 4 jajka, 1 kg sera białego, szklanka cukru, 3/4
szklanki mleka 4 łyżki budyniu waniliowego i bakalie.
a może ktos ma sprawdzony przepis?
Dziękuję.
-
j.w.
-
1 margarynę roztopić / schłodzić/
1 kg sera tłustego zmielonego
półtorej szklanki cukru
6 jaj
Wszystko zmiksować /bakalie jak kto lubi/
W jednej szklance mleka rozpuścić 2 budynie śmietankowe i dodać do sera.
Wszystko intensywnie mieszać do zagotowania,aż pojawią się takie bąble gdy
gotujemy budyń .gotować ok 1 min.Wszystko wylać na upieczony już biszkopt
odstawić w chłodne miejsce ,potem jest sernik lepszy gdy przechowujemy go w
lodówce.
Moja rada do gotowania sernika najlepszy...
-
podzielcie się ze mną swoimi przepisami,moja rodzina uwielbia sernik pod
każdą postacią,więc proszę o ciekawe propozycje......pochodzę ze Sląska i u
nas bardzo popularny jest barszcz czerwony z uszkami...prosze o
przepisy,chodzi mi szczególnie o zakwas buraczany pozdrawiam
-
Będę wdzięczna za pomoc! Ostatnio jadłam fenomenalny deser a mianowicie
sernik na parze. Niestety restauracja, w imę ochrony praw autorskich nie
chciałą podzielić się przepisem. Może ktoś z was wie w jaki spsosób
przyrządzić sernik naparze...