paszczur01 24.05.12, 16:09 Czy was juz calkiem popi......lo??? Komunie to najlepiej urzadzic w domu a nie robic z tego weselne przyjecie... co za snobizm, az mi sie rzygac chce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 24.05.12, 16:35 To nie snobizm,a głupota.Niestety to trochę problem księży i rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin IP: *.home.aster.pl 24.05.12, 18:02 Pomijając sam aspekt pierwszokomuniowy, to organizacja przyjęcia z tejże okazji poza domem to nie głupota, tylko wygoda. A w przypadku, kiedy mamy 48 m2 mieszkania a babcie nie wyobrazaja sobie, by na uroczysty obiad nie zaprosić pieciu ukochanych cioć z przyległościami, wujostwa z Mławy oraz kuzynostwa ze Szczecinka, to jest to zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
lewando33 Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 27.09.12, 14:16 paszczur01 napisał: > Czy was juz calkiem popi......lo??? Komunie to najlepiej urzadzic w domu a nie > robic z tego weselne przyjecie... co za snobizm, az mi sie rzygac chce no tak zaloze sie ze to pisal facet, to nie jest zaden snobizm, czasami matki nie maja czasu na robienie duzego przyjecia w domu, nie mowiac o kupnie calej zastawy, nakupic jedzenie , jakies stoly zorganizowac, a co dopiero nagotowac na 20 osob szok, dlatego jesli ktos pracuje i nie ma czasu na takie cos - zbawieniem jest dobry lokal z domowym jedzeniem. Moją sytuacje uratowała SONATINA poniewaz nie jest tam bardzo drogo a gosci sporo zaprosilismy bo mamy duza rodzinkę. wiec polecam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 27.09.12, 14:46 Komunia? Dzisiaj ludzi porąbalo. Mialam ją w 1938 czy 1939 roku,bylo kilka kolezanek i kolegow,a z dorosłych tylko mama. Zadne prezenty nie utrwaliły mi sie w pamięci,zapewne ich nie bylo. No i spoko,jak mawia sie teraz. "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman przykład idzie... IP: *.centertel.pl 27.09.12, 20:07 nazwijmy to: z góry. Wystarczy popatrzeć P. Joanno jakie "prezenty" kupują popieprzeni rodzice katabasom i ksiądz samicom katechetom, proboszczom itd. A kler obłudnie niby zniechęca do takich działań a pod stołem (ołtarzem?) wyciąga tłustą, łapczywą łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majamajaslol Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin IP: *.146.244.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.18, 12:33 Ja robiłam komunie w lokalu i jestem bardzo zadowolona. Znalazłam fajne miejsce na taka imprezę ( www.rozanna.pl/). wszystko pięknie mi przygotowali. okolica sprzyja do zabaw dla dzieciaków. Do tego super kuchnia i miła obsługa. A tak na marginesie to nie żaden snobizm tylko pragmatyzm. Jak mam wziąć urlop i przygotowywać dziecku imprezę to wole to zlecić profesjonalistom bo i tak nie zapłacę więcej a ja jestem wypoczęta i zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
anikalilien Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 23.06.18, 04:08 Komunia to nie jest IMPREZA /o zgrozo!/ Tylko sakrament. Po mojej komunii syboliczne przyjecie odbylo sie w zachrystii katedry gdzie byly TYLKO dzieci i rodzice. Prezentow nie bylo zadnych. Teraz koltunska wies wprowadzila inne zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...w kościele?... 20.04.18, 15:45 ...właśnie tak - w kościele... i wystarczy... faryzejska pompa jest niepotrzebna i dla dzieci szkodliwa... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
sambolejro Re: ...w kościele?... 23.04.18, 08:34 Jak kogoś stać to czemu ma nie zrobić komunii w knajpie? Przynajmniej nie będzie musiał tracić czasu na przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ...w kościele?... 23.04.18, 10:12 ...komunia w knajpie?... w rzeczy samej - w knajpie są silne "przeżycia duchowe", nie to co w świątyni... a komunikant to zapewne jeden głębszy... i oto chodzi... niech się "młode" uczą od zarania, jaki obowiązuje system wartości wśród "prawdziwych katolików"... i co/kto jest uosobieniem Boga... :///... Odpowiedz Link Zgłoś
joooaaannaa Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 23.05.18, 12:57 Ja się zdecydowałam na zrobienie komunii w lokalu i jestem bardzo zadowolona. Nic mnie nie obchodziło mogłam się zając dzieckiem a nie słaniać się na nogach. Do tego wszystko bardzo fajnie wyszło. jedzenie smaczne i gorące miła obsługa i fajny klimat. Wielkie dzięki dla całego personelu z Pensjonatu Rozanna bo to ich zasługa że impreza się udała Odpowiedz Link Zgłoś
alliicce Re: Gdzie jeszcze można urządzić komunię w Lublin 10.04.19, 10:59 Bardzo fajnie zorganizowali przyjęcie komunijne w restauracji u Hanysa. Wszystko przygotowane na czas. Duża i przestronna restauracja. Okolica spokojna. Lokal ładnie urządzony. A jedzenie wyśmienite. Wszystkie danie przygotowywane na bieżąco ze świeżych i dobrej jakości produktów. Ładnie serwowane i odpowiedniej ilości. W tym roku moja córka będzie miała tam komunię i mam nadzieję będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś