Dodaj do ulubionych

Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołębie...

24.05.12, 21:06
powinna byc i druga tabiczka , skierowana ku górze z napisem ZAKAZ SR...NIA NA CHODNIK - obydwie to by moze i pomogły ;-) . Podziwiam wiare urzedników w moc tabliczek , wczesniej zakazywał kierownik techniczy LSS , teraz to nawet nie wiadomo kto , bo na tabliczce juz nie napisał , w dodatku nie wie ze wystarczy na taka tabliczke nałozyc reklamówke i straci swa tajemną moc ;-) .
Obserwuj wątek
    • oglis87 Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołębie... 24.05.12, 21:41
      Tak samo jest na większości osiedli z talkiczkami - zakaz srania psami - niby są a i tak ludzie wyprowadzają stadami worki na pchły - srają, szczekają, biegają bez smyczy i kagańca - ale zwróć uwagę że Ci to przeszkadza to jak byś komuś matkę obraził a nie pchlaża :( od czego jest straż wiejska?
      • Gość: klimek Re: Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołęb IP: *.lublin.mm.pl 24.05.12, 22:23
        psi problem można łatwo rozwiązać- każdy pies zaczipowany, na spacerze w kagańcu, podatek za psa 500zl, osoba wyprowadzająca psa ma przy sobie dowód zapłaty ; osoby posiadające psa w zasadzie są normalni, wściekłość ogarnia ich na spacerze ze swoim zwierzęciem; wystarczy poprosić aby np. nie srały pod balkonem; ulKaskadowa Tarasowa na Botaniku są zasrane, ale straży miejskiej nie widać
        • tajnos.agentos Re: Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołęb 25.05.12, 16:06
          A dostęp do Internetu tylko za okazaniem zaświadczenia od psychiatry.:P
      • longina09 Re: Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołęb 26.05.12, 02:10
        A ja zwracam Tobie uwagę, że bardzo mi przeszkadza styl Twojej wypowiedzi. Jeśli w taki sposób zwracasz uwagę ludziom posiadającym psy, to zapewne nie wiedzą, o co chodzi Ci bardziej - o to, żeby rzeczywiście coś zrobili, czy raczej o to, żeby im po prostu nawrzucać. Typowałabym raczej to drugie. Czasem mam wrażenie, że bardziej niż psom kaganiec i smycz przydałyby się niektórym ludziom. Chamstwo, błędy ortograficzne i wysokie mniemanie o sobie - szkoda słów.
    • Gość: bosman może się mylę... IP: *.lublin.mm.pl 24.05.12, 21:48
      ale jeżeli nie ma na tabliczce podstawy prawnej to można na taka tabliczkę....jak te gołębie.
    • hektorspyke Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołębie... 24.05.12, 22:01
      Nazwę to jednym słowem GŁUPOTA, a dlaczego?
      Ano dlatego, że gdzie gołębie tam i kupy. A skąd gołębie?-wystarczy krótka obserwacja.
      A stąd, że mają fontannę z wodą do picia i do mycia - dlatego tam się gromadzą (podobnie na placu Litewskim). Idę o zakład, że problem z gołębiami zaistniał w momencie postawienia tej nieszczęsnej fontanny i trwał będzie, a żadna tablica nic nie pomoże.
      • qqbek Ano właśnie... 24.05.12, 22:25
        hektorspyke napisał:

> Nazwę to jednym słowem GŁUPOTA, a dlaczego?
        > Ano dlatego, że gdzie gołębie tam i kupy. A skąd gołębie?-wystarczy krótka obse
        > rwacja.
        > A stąd, że mają fontannę z wodą do picia i do mycia - dlatego tam się gromadzą
        > (podobnie na placu Litewskim). Idę o zakład, że problem z gołębiami zaistniał w
        > momencie postawienia tej nieszczęsnej fontanny i trwał będzie, a żadna tablica
        > nic nie pomoże.

Wiara w magiczną moc totemu w wykonaniu naszych lokalnych władz.
        A gołąb nie mrówka - jak trzeba to i kilometr tłuścioch poleci ;)
        Nażre się gdzie indziej słonego chleba za 1,90 bochenek, to i popić będzie musiał... a tu fontanna.

Swoją drogą ciekawy jestem, któremu z imć urzędników z cyrkusza tak samochód obsrały, że w końcu potrzebna była magiczna tabliczka? :)
        • Gość: bleee... Re: Ano właśnie... IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.12, 22:57
          > Swoją drogą ciekawy jestem, któremu z imć urzędników z cyrkusza tak samochód obsrały, że w końcu potrzebna była magiczna tabliczka? :)

...odnoszę wrażenie, że to nie urzędniczy samochód one gołębie zanieczyściły... niedaleko jest redakcja gwl... może to było redakcyjne auto... a może nawet - nie daj Bóg - sam redaktor padł ofiarą gołębiego obżarstwa niezdrową żywnością... :-)))))... a gdyby tak zastosować metodę św. Franciszka i przemówić do ptasząt, dałyby się namówić do sr..nia w innym miejscu?... może marchewką do nich, a nie kijem... bleee...

ps.: ...a może się redaktor pośliznął na świeżym odchodzie... ojojojoj... bleee...
          • Gość: bosman nie przesadzasz bleee...? IP: *.centertel.pl 25.05.12, 09:59
            Nie odniosłem wrażenia, że GWL jest wrogo do sraszków nastawiona.
    • jola.iza1 Re: Jaka polit/poprawna menda? 25.05.12, 00:19
      Napisała tekst:

"Na gołębie jest jeden niezwykle skuteczny sposób - sokolnik, który wraz ze swoim ptakiem płoszy stada gołębi.

Podkreślmy, że nie mamy nic do zwierząt i małych i dużych. Akurat gołębie są takimi ptakami, które w ciepłych porach roku wykarmią się same, czymkolwiek, a w dodatku mogą przenosić niebezpieczne dla ludzi pasożyty i drobnoustroje.

A w dodatku karmienie gołębi chlebem jest bardzo dla nich niezdrowe, bo mają problemy z jego trawieniem. Ich żołądki stają się zakwaszone i w efekcie mogą umierać w męczarniach."

Jak tak/zakaz/ , to ja osobiście zacznę dokarmiać, a cOO, wolno im, wolno mnie.
      Siemieniem, owsem, prosem, żołędziami, Kretyni.
      • Gość: bosman to i ja przyjdę, z pszeniczką... IP: *.centertel.pl 25.05.12, 10:03
        a co! Niech sraszki mają ucztę. Karmię u siebie mogę i tu.
        PS: nie wiedziałem że gołębie jedzą żołędzie, ciekawostka.
        • Gość: bleee... Re: to i ja przyjdę, z pszeniczką... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 10:35
          ...nie tylko gołębie jedzą żołędzie... w czasie wojny palono je (oczywiście żołędzie) tak jak ziarna kawy... czyli były używką :-)... a nawet przerabiano na mąkę... bleee...
          • Gość: bosman o "kawie" i "mące" żołędziówce słyszałem IP: *.centertel.pl 25.05.12, 10:39
            ale o gołębiach żołędziojadach - nie.
            • Gość: bleee... Re: o "kawie" i "mące" żołędziówce słyszałem IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 12:43
              > ale o gołębiach żołędziojadach - nie.

...ja też nie... ale trzeba by gołębia jakiegoś spytać... fachowcy podają, że w skład karmy wchodzić może groch i fasola, o żołędziach nie piszą... ale np. dziki lubią buchtować pod dębami :-)... może to dla nich ktoś sypie żołędzie na Placu Wolności... a jak zaczną latać, chyba będzie trzeba powiększyć te tabliczki z zakazem... bleee...

• Gość: bosman a wiem, wiem... IP: *.centertel.pl 25.05.12, 12:51
                dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły - to może i urzędasów postraszy.
                Zołędzie. Coś dla smakoszy , zwłaszcza te żołędzie a`la Irokez.
                • Gość: bleee... Re: a wiem, wiem... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 13:30
                  ...bardziej atrakcyjne wydają się te "przepuszczone" przez świnie... bleee...
                • Gość: bleee... Re: a wiem, wiem... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 13:41
                  ...no a taki przepisik:
                  www.female.pl/tt/10146/Ekologicza-kuchia--kawa-z-%C5%BCo%C5%82%C4%99dzi.html
                  ...wygląda smakowicie... bleee...
                  • Gość: bosman no to przejdźmy do "konkretów"... IP: *.centertel.pl 25.05.12, 15:01
                    Żołędziówka to może być TO! Albo TO!
                    • Gość: bleee... Re: no to przejdźmy do "konkretów"... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 16:02
                      ...u mnie rosną szypułkowe... poczekam do jesieni... przy dużym wietrze na blaszanym dachu wydają dźwięk gradobicia... bleee...
                      • Gość: tracz Re: no to przejdźmy do "konkretów"... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 19:07
                        Dęby podobno żołędziuja obficie co 8 - 10 lat. Poza tym trudno mi wyobrazić sobie gołębia połykającego żołedzia. Gołąb to nie wąż i dzioba chyba aż tak szeroko nie rozdziawia: farm5.staticflickr.com/4055/4353007754_d6d8433c20_z.jpg?zz=1
                        Ale może lubelskie gołębie są mniej wybredne: www.missionmission.org/2009/09/28/pigeons-eat-a-horse-down-to-the-bone-on-24th/
                        • Gość: bleee... Re: no to przejdźmy do "konkretów"... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 20:13
                          ...ptaki, w tym i gołębie zjadają różne dziwne "potrawy"... może czepiają się z braku innych nasionek także żołędzi... wprawdzie wąż łyka gołębia w całości, ale gołąb żołędzia może sobie dziobać po kawałku zapewne... :-)... jeśli chodzi o "żołędziowanie", to moje dęby obficie żołędziują częściej niż co 8-10 lat... i nie są to cykle regularne... bleee...
                          • andrzej.sawa Re: no to przejdźmy do "konkretów"... 25.05.12, 20:32
                            Takie ukazy to taka sama głupota jak......
    • mirrorsun Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołębie... 25.05.12, 08:14
      no, to teraz urzędnicy nauczą gołębie czytać i po problemie.
      przecież żaden wykształcony gołąb nie urządzi sobie pikniku na zakazie.
      i ( jeśli jeszcze kiedykolwiek zdarzy się karmiący ), czy w tym wypadku ukarany zostanie tylko dokarmiający, czy gołąb również ?
      gołębie prawa
      gołębie móżdżki urzędników
      gołębie gó....
      • Gość: GOŁĄB KACPER Re: Zakaz karmienia ptaków już oficjalny. A gołęb IP: *.opera-mini.net 25.05.12, 11:03
        O!jaka fajna tabliczka do siedzenia!będę sobie na niej siedział i srał a wieterek od razu przewietrzy mi ogonek.
        • Gość: bosman Brawo - to jest odwaga! IP: *.centertel.pl 25.05.12, 12:58
          "Sraj Kacperku, sraj
          Bo to jest Twój kraj
          Tyle tylko Ci zostało
          Że się możesz zesr... śmiało"
    • 1_monterro a szczury/myszy/psy/koty można dokarmiać ????????? 25.05.12, 13:09
      za tydzień będzie artykuł jak to dzielna straż miejska ukarała 87-letnią Zenobię K. mandatem za rzucenie pieczywa gołębiom.
      • tajnos.agentos Re: a szczury/myszy/psy/koty można dokarmiać ???? 25.05.12, 16:09
        Ciekawe, kiedy przyjdzie kolej na "kocie pańcie"? Czas najwyższy...:)
      • Gość: bleee... Re: a szczury/myszy/psy/koty można dokarmiać ???? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 09:05
        ...a taki gołąbek?...:
        lehardi.wordpress.com
        ... bleee...
        • Gość: bleee... Re: a szczury/myszy/psy/koty można dokarmiać ???? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 23:07
          ...poprawiam adres gołąbka... bleee...
          lehardi.files.wordpress.com/2012/05/428abbe643f915a44a838097225d1c56.jpg
    • tajnos.agentos Najświeższa pismacka nagonka... 25.05.12, 16:03
      Oczywiście nie wystarczy umyć chodnika, bo gołębie wrócą tu z powrotem.

W cywilizowanych krajach wystarczy, bo w cywilizowanych krajach sprząta się regularnie i na bieżąco, ale w mieście "nie da się", gdzie często jeszcze w środę nawet w reprezentacyjnym centrum zalegają śmieci z weekendowych imprez bardziej kalkuluje się rozmieścić tabliczki z zakazami i nakazami i straszyć strażą miejską - motłoch wszystko "kupi"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka