dociek 21.08.12, 06:37 Czy to znów kryptoreklama? Brak adnotacji, że artykuł sponsorują "deweloperzy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alternatywy-4 Uwaga na interbud 21.08.12, 07:52 Wszystkich, których interesuje zakup mieszkania ostrzegam przed Interbudem. Mieszkania są fatalnej jakości i po podpisaniu umowy deweloper ma w głębokim poważaniu wszelkie usterki lub proponuje śmieszne pieniądze za ich naprawę. My jesteśmy wkurzeni, sąsiedzi też - chyba każdy, z którym rozmawiałam. Wspólnota ma ciągle problemy z dużymi usterkami typu dach. To nie są rzeczy standardowe, np. grzyb w nowym mieszkaniu. Dodatkowo - mieszkam przy Relaksowej 9 - uważajcie na oddawane teraz obok bloki - ich elewacja i ocieplenie były robione przy 20-stopniowym mrozie! Zresztą - żeby ocenić standard, wystarczy rozejrzeć się wokół - syf, place zabaw przy stacjach transformatorowych (niezgodne z prawem i szkodliwe!), trawnik składający się z samych chwastów i tak dalej. Żałuję swojej decyzji, bo nie odzyskam już zapłaconych pieniędzy - nikt ode mnie nie odkupi mieszkania za cenę zakupu + remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek68 Re: Uwaga na interbud 09.08.13, 21:16 alternatywy-4 napisała: > Wszystkich, których interesuje zakup mieszkania ostrzegam przed Interbudem. Mie > szkania są fatalnej jakości i po podpisaniu umowy deweloper ma w głębokim poważ > aniu wszelkie usterki lub proponuje śmieszne pieniądze za ich naprawę. My jeste > śmy wkurzeni, sąsiedzi też - chyba każdy, z którym rozmawiałam. Wspólnota ma ci > ągle problemy z dużymi usterkami typu dach. To nie są rzeczy standardowe, np. g > rzyb w nowym mieszkaniu. Dodatkowo - mieszkam przy Relaksowej 9 - uważajcie na > oddawane teraz obok bloki - ich elewacja i ocieplenie były robione przy 20-stop > niowym mrozie! Zresztą - żeby ocenić standard, wystarczy rozejrzeć się wokół - > syf, place zabaw przy stacjach transformatorowych (niezgodne z prawem i szkodli > we!), trawnik składający się z samych chwastów i tak dalej. Żałuję swojej decyz > ji, bo nie odzyskam już zapłaconych pieniędzy - nikt ode mnie nie odkupi mieszk > ania za cenę zakupu + remontu. Ja też mieszkam w bloku tego dewelopera i zupełnie się nie zgadzam, usterki po wielu mailach usuwają tak więc od 2 lat mam mieszkanie w ciągłym remoncie... a za oknem rusztowania i naprawy ich fachwychowców, fakt że płytki układają mi od nich ludzie którzy robią to pierwszy dzień w życiu, więc wychodzi kosmicznie ale robią i walczą 1. Terakorę na balkonie zrywali mi i układali 4 razy bo na fugach rosły pieczarki i nie było widać fug - teraz ma być dobrze, fakt że przy tej okazji mi zabudowali otwory odpływowe wody zramy balkonowej, więc woda z ramy płyneła do mieszkania na panele i podłoga spuchła, .... terakotę zaizolowali pod spodem na starej namoczonej, popękanej wylewce balkonu oraz płycie i było by fajnie ....tylko te kawałki pękniętego betonu widać z boku i wiszą sobie ale to problem sąsiadki, jej spadnie na głowę 2. Pordzewiałą barierkę balkonu oczyścili z grubsza ale tam gdzie było nie wygodnie nie ruszyli nic, pomalowali na rdzę i łuszczącą się farbę nowy podkład albo bez podkładu całe elementy wadliwe nową farbą- na moje uwagi szef wielkiej jak stodoła firmy malarskiej wydarł się na mnie że robi tylko to co uzgodnił z Interbudem i za pół ceny więc dobrze że wogóle usuwa usterkę, Rusztowania były stawiane bez uzgodnień w zarządcą budynku, w sposób naganny, ekipy wchodziły bez informowania właściciela do mieszkań na zabudowane balkony i robiły prace jak uważały- dopiero po groźbach policją informują telefonicznie łaskawie wcześniej o tym. Sam nie wiem czy mieszkam na budowie po co mam ten akt notarialny i czy podczas zgłaszanych uwag wykonawca nie wezwie policjii żeby mnie wyrzucić z mieszkania bo przeszkadzam mu w pracy. Dodam, że od 2 lat zalewa mi mieszkanie z balkonu piętro wyżej ...ale Interbud cały czas walczy z moim balkonem pietro niżej i mam teraz dobrą izolację, tak że woda od sąsiada zatrzyma się u mnie, i jak w alternatywy 4 zamiast kabaretu bedzie chór, zamiast balkonu robią mi staw (nie jakuzzi) i mam zamiar kupić karpie do wigilii urosną, balkon to dobre miejsce na karpika i blisko chaty. Z tym zalewaniem mnie z góry nie jest żle tylko wkurzają mnie na moim suficie, ślady fug sąsiada tak woda przecieka, durny wzorek z tymi fugami sąsiad mógł sobie położyc inaczej. Ślady peśni na ścianach tj. zagrzybienia były rozwiązane zamalowano to farbą rok temu. Prosiłem Interbud żeby odkryli kawałek tego styropianu zalewanego od lat czy nie ma tam już grzyba i nie było problemu odpisał mi miejscowy Anioł z interbudu że wykona to ale jak ściana jest sucha to naprawią to na mój koszt, powołał się na umowę telefoniczną z właścicielem lokalu, chociaż ja nic o tym nie wiem... Okazało się że tyko klej na styropianie jest mokry bo woda przelatuje przez styropian ułozony ze szparami he he ale już o płatności nic nie wspominają. I teraz widzę po odkryciu elewacji że mam mocno oddychające mieszkanie i latem i w żimie bo płyty styropianu są pokładane obok siebie ze szparami po 4 milimetry. Aż boję się to zgłosić- po naprawie terakoty mam obdrapane z farby okna aluminiowe po oparciu rusztowania, a te wielkie okna obudowujące balkon rozłączone na obramowaniach i patrzę kiedy wypadną z ram. Itnerbud udaje, że problemu nie ma. Odkrycie otworów ram drzwi balkonu poprawiono ale w trakcie dodatkowych prac uszczelniania wszystkich nie uszczelnionych ram okien i parapetów ...po 2 latach...okazało się że brak jest uszczelnienia zupełny pod progiem drzwi balkonowych, jest tam dół w wodą bo serwisant na własną odpowiedzialność nawiercił dziury w progu ramy bo glazurnik balkonowy nie wysilił się mógł zapiankować od zewnątrz i serwisant wypełnił to piankąpod pragiem. Z dziury buchnęła woda która poszła pod panele i podłoga wstała, sąsiadki nie pytam ile tego jej poszło na sufit, panele trochę wstały ale co tam pewnie tak ma być. Teraz zastanawia mnie zgłąszanie kolejnych usterek bo za dużo demolki po tym, a winnych brak....a za gratis dostałem wodę pod panele, zamoczoną rozkutą od 3 miesięcy ścianę w pokoju, pozdzieraną farbę z okien obudowy balkonowej, uszkodzone zamocowania ram tych okien (okna zwisają i odostają po rusztowaniach) i świadomość że elewację docieplono z dziwnymi szparami miedzy płytami styropianu nie wiadomo po co....i oszpeconą paskudnym malowaniem barierkę. Na dokładkę dodam że wadliwy napowietrznik okna w kuchni sprawdził serwisant i stwierdził że jest w środku zachlapany betonem z budowy i jest do wymiany- w odpowiedzi Pan dyrektor Interbudu poinformował pisemnie, że koszt wymiany wynosi 150 zł plus vat. Wyszło na to, że muszę dopłacić za fatazję Interbudowskich tynkarzy montujących okna. Serwisant doznał szoku na takie załatwienie ale wytłumaczyłem mu że w Interbudzie jest inaczej niż w realnym świecie tu za dodatkowe niespodzianki trzeba płacić. ......................................................................................... Po moich przygodach alternatywy 4 zastanów się czy wogóle zgłaszać te usterki, bo doigrasz się jak ja............trzeba myśleć pozytywnie może się po prostu nie znasz i widzisz to czego nie widzi Interbud ....taki równoległy świat U nasz na wsi ta sie buduje byle jak i to normalne, a normalne są tylko pieniądze za mieszkanie.......... PS ...zalało nam garaże podziemne i piwnice woda waliła jak z gejzera z kratek odpływowych, po ulewie bo Interbud podłączył kilka nitek kanalizacji średnicy 400 do jednego miejskiej magistrali kanalizecyjnej też o średnicy 400 a powinien do takiej która jest sumą wszystkich z budynków, dodam że zaworze zwrotnym odcinającym nikt nie pomyślał po zalaniu piwnice lokatorskie zpleśniały zupełnie i śmierdzi tak że dusi smród w windzie na górze budynku. Zadaszenia klatek są fajnie zrobione woda cieknie przez papę i zapleśniały sufit na skrzynki z listami ale listy z Interbudu dochodzą... A balkon mam zalewany nie tylko a balkonu sąsiada- jego oblachowanie balkonu wypada dokładnie nad moją barierką lub wewnątrz nad płytkami, a zadaszenie balkonów takie górne jest jeszcze krócej wypuszczone...więc mam zasilenie wody do stawika (balkonu) Pan kierownik usterkowy Interbud wiele razy odmówił przyjęcia tej usterki, tak jest w projekcie i tak wykonał to projektant i nie jest to usterka tłumacząc. Wodę odprowdzoną deszczową z 2 pięter na płytki i barierki w prywatnym mieszkaniu uznał za normalne. Opisałem dokładnie zamiat ogólników............pozdrawiam usterkowiczów z INTERBUDowych budowli.............. Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywy-4 Re: Uwaga na interbud 09.08.13, 21:32 Pozdrawiam sąsiada z Relaksowej 11... U mnie rusztowania staną w przyszłym tygodniu - ciekawe, czy utrzymają się 2 lata? Nasz pozew wpłynie do sądu jesienią, ale są sygnały, że podwykonawca zamierza splajtować, więc będziemy mieć do czynienia z samym szanownym Interbudem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek68 Re: Uwaga na interbud 16.08.13, 14:56 alternatywy-4 napisała: > Pozdrawiam sąsiada z Relaksowej 11... U mnie rusztowania staną w przyszłym tygo > dniu - ciekawe, czy utrzymają się 2 lata? Nasz pozew wpłynie do sądu jesienią, > ale są sygnały, że podwykonawca zamierza splajtować, więc będziemy mieć do czy > nienia z samym szanownym Interbudem. > > my raczej mamy doczynienia z Interbudem i wynajetymi z pół ceny podwykonawcami a pozew sądowy nie zmieni faktu że pękają ściany nośne i w tej kwestii nic nie widomo polecam wycieczkę na poziom minus 1 garażu, miejsce parkingowe nr. 29...idąc dalej inne ściany nośne, co chwila są popekane co najmniej w 6 miejscach budynku...są to drobne pęknięcia........od góry do dołu ściany na ukos....................... strach zajrzeć na poziom minus 2, jak tam to wygląda - garaż zamknięty po zalaniach, budowla może się nie zawali do czasu wyschnięcia garażu obecny Zrządca po kontaktach tel. tłumaczy mi tylko że Interbud coś robi i zgłasza już miesiąc czekam na odpowiedź czy kilka miesięcy temu.. po przeglądzie gazowym, usunięto przeciek gazu na klatce za licznikiem do mojego lokalu...........nikt nic nie wie pewnie sobie leci dalej....................aż pier...........dyknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Uwaga na interbud IP: 173.233.196.* 16.08.13, 16:46 Dlaczego tych malych zlodziejszkow nazywa sie w Polsce "deweloperami"? Odpowiedz Link Zgłoś
7rybek Jak u KIMA 21.08.12, 07:59 W Metropolitan Park każdy idwiligowany jak w Korei Południowej. Zmierzamy do jakiegoś absurdu, nigdy bym w takim miejscu nie kupił mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az A mnie zastanawia, dlaczego na 10 projektów IP: *.nplay.net.pl 21.08.12, 15:26 dziewięć to projekty z lat 80. XX w.? Czy nie jest to pogarda dla "plebsu z Lublina", który może mieszkać byle jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a czy ktoś zmusza ten "plebs" do kupna? Nie! IP: *.centertel.pl 21.08.12, 15:35 "Plebs" płaci i nie wymaga, i to jego sprawa. Zaproponuj coś lepszego i sprzedaj "plebsowi"! Niewidzialna ręka rynku rozstrzygnie o sukcesie, więc nie marudź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikoś I kto to robi - 4/5 to GPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 11:03 To prawie monopol na projektowanie dla deweloperów czy to zbieg okoliczności czy kolejne etapy zamierzonego działania? Odpowiedz Link Zgłoś
tadek68 Re: I kto to robi - 4/5 to GPA 16.08.13, 15:02 Gość portalu: nikoś napisał(a): > To prawie monopol na projektowanie dla deweloperów > czy to zbieg okoliczności czy kolejne etapy zamierzonego działania? można okreslić że.. to z góry zplanowane działania określonych sił w celu obalenia...jak mawiał towarzysz Gomułka niektórzy jednak nazwali by to prymitywnym chciejstwem, chęcią wyrwania kasy za bubel ja nazwę zwykłym ściemnianiem rzeczyzwistosci... a jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o..........gospodarkę rynkową, jaki rynek taka gospodarka ..a jaki developer taka budowa Odpowiedz Link Zgłoś
odsiebie104 Przegląd mieszkań w Lublinie. Czym kuszą dewelo... 02.01.14, 12:17 Jakie są wasze opinie nt mieszkań od Interbudu na Dunikowskiego 9Osiedle Brzozy)> Czy ktoś tam mieszka? Spotkałam się z samymi negatywnymi opiniami nt tego developera jeśli chodzi o ich wcześniejszą budowę Odpowiedz Link Zgłoś