Dodaj do ulubionych

Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży mi...

21.08.12, 20:32
Jeszcze mało darmozjadów?!Jak mają pouczać ,kiedy sami czują się ponad prawem!Onegdaj na ścieżce rowerowej nad zalewem jechali dwaj strażnicy ciągiem dla pieszych,na zwróconą uwagę zareagowali dość brutalnie,powiedzieli wyraźnie,gdzie mają przepisy,i takich jak ja!
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.12, 20:58
      ...a kiedyś chyba mieli dobry dzień i ustąpili mi na ul. Podwale... bleee... szło wtedy z małym dzieckiem w spacerówce... a mogli zepchnąć z chodnika na jezdnię... a się uśmiechnęli w dodatku... :-)))... bleee...
      • zubelz Re: Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży 21.08.12, 21:44
        Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...a kiedyś chyba mieli dobry dzień i ustąpili mi na ul. Podwale... bleee... sz
        > ło wtedy z małym dzieckiem w spacerówce... a mogli zepchnąć z chodnika na jezdn
        > ię... a się uśmiechnęli w dodatku... :-)))... bleee...
        No właśnie. "Litościwi ludzie" Mogli tak zrobić a jednak nie zrobili.Tak samo w nocy szukają samochodów schowanych w uliczkach ale tych "Fur" parkujących w sąsiedztwie lub w okolicy Trybunału to się nie rusza!!!. Wystarczą blachy Wawy i na ch** przepustka na SM?
      • Gość: leonss Re: Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży IP: *.icpnet.pl 23.08.12, 14:58
        oczekaje normalnej pracy
    • jozek46 Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży mi... 22.08.12, 03:26
      Tych "cyrkowych błaznów"trzeba rozebrać z mundurów ,a pieniądze przekazać policji,bo to bezsens utrzymywać ludzi,którzy nie mają określonych zadań.Utrzymywanie takiego stanu w nieskończoność rzuca negatywne światło na osobę prezydenta.Rano powinien podjąć pierwszą decyzję o rozwiązaniu tej komórki !!!
      • Gość: strażnik Re: Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 06:06
        eeeeeee mielicjant zacznij pilnować swojej roboty a w wolnej chwili sam się rozwiąż
    • cool77 Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży mi... 22.08.12, 07:49
      No że będzie rosła w siłe a przyjetym krewnym i kolegom z po i pis bedzie się żyło dostatniej.
      Czy to nie obywatel Żuk walczył kiedys z sąsiadem za pomocą straży miejskiej .?
      • Gość: bleee... Re: Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.12, 08:33
        ...chyba to był v-ce... jakoś tak na F?... bleee...
    • Gość: bosman Panie Prezydencie Żuk - to są jaja! IP: *.centertel.pl 22.08.12, 09:16
      mówisz Pan:Musimy wyraźnie określić cel istnienia straży. (???)- jak to?, czarni w kratkę popierdzielają, za moje pieniądze!, po Lublinie 20 lat i nie mają określonego celu???!!! Pan kpi czy o drogę pyta?
      Po drugie: Strażnicy mają też być bardziej widoczni w dzielnicach - uważa prezydent Lublina Krzysztof Żuk. - a są widoczni, są! Gdy wożą swoje dupy wypasionymi furami terenowymi załatwiając prywatne sprawy lub jadą na obiadek do zaprzyjaźnionej knajpy, gdy podwożą tymi furami żony czy kochanki do miejsca pracy, gdy dowożą tymi furami dzieciaczki (oczywiście swoje) do szkoły czy przedszkola. Taaaaak - wtedy są widoczni w dzielnicach.

• Gość: karol Re: Panie Prezydencie Żuk - to są jaja! IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 22.08.12, 09:32
        80 procent interwencji SM to reakcja na sygnały od mieszkańców, czyli telefony z prośbą o pomoc. Zatem SM jest potrzebna.
        • Gość: bosman to zupełnie jak... IP: *.centertel.pl 22.08.12, 09:46
          Straż Pożarna!
          A ile tych interwencji jest rocznie? Może wiesz? A ilu jest strażników? Może wiesz? Jeśli wiesz to podaj, będzie bardzo łatwo policzyć ich efektywność.
          • Gość: karol Re: to zupełnie jak... IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 22.08.12, 14:15
            Tutaj:

Złe parkowanie, handel na chodnikach, bałagan, oraz zdjęcia z fotoradarów. Straż Miejska w Lublinie od początku roku wystawiła mandaty za ponad pół miliona złotych.

Za co najczęściej karze Straż Miejska w ...

Od początku roku fotoradar strażników zrobił ok. 5500 zdjęć. Ale dopiero jedna trzecia została „przetworzona” na mandaty, a na ich podstawie mundurowi wypisali mandaty na ok. 250 tys. złotych. Pozostałe zdjęcia dopiero są w trakcie „obróbki”, a fotoradar cały czas robi nowe fotki.

Mandaty na kwotę ponad 220 tys. złotych posypały się za inne wykroczenia drogowe. – Dotyczy to głównie parkowania w miejscach niedozwolonych – informuje Robert Gogola, rzecznik Straży Miejskiej. Mundurowi wypisali na to grubo ponad 2 tys. druczków.

Na blisko 30 tys. zł opiewają mandaty za bałagan na posesjach. Od początku roku straż skontrolowała blisko 6 tysięcy posesji, z czego ponad 700 po telefonach od skarżących się na brud mieszkańców. W sumie, ukaranych zostało ponad 350 właścicieli nieruchomości. Ale nie tylko. W wielu przypadkach śmiecie podrzucają inni mieszkańcy. Część z nich udało się namierzyć przez to, że w workach z odpadkami mundurowi znaleźli np. rachunki lub przesyłki pocztowe z danymi osobowymi.

W kilku przypadkach sprawa trafi do sądu. Tak, jak np. sprawa właściciela działki przy Wspólnej 20, gdzie od dawna zalegają śmieci, a z powodu braku ogrodzenia każdy może wejść do niebezpiecznych ruder. – Udało nam się w końcu dotrzeć do dwóch żyjących spośród trzech współwłaścicieli działki. Mieszkają w Warszawie. Wzywaliśmy ich do uporządkowania nieruchomości, ale nie przyniosło to rezultatu, dlatego kierujemy do sądu wniosek o ukaranie – mówi Gogola.

Grzywna od sądu może zaboleć bardziej niż mandat od mundurowego, bo zamiast maksymalnie 500 zł może sięgnąć 5 tys. złotych.

Z kolei mandaty na ponad 11 tys. zł straż wystawiła za handel w miejscach niewyznaczonych. Takich przypadków było ponad 120, z czego najwięcej w rejonie al. Tysiąclecia i ul. Obywatelskiej
          • Gość: SQ Re: to zupełnie jak... IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 07:25
            Pewnie sam żeś został ukarany przez SM, zresztą wcale by mnie to nie zdziwiło jak się czyta to co piszesz :) gratuluję intelektu!!!
    • 2poke-mony Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży mi... 22.08.12, 10:29
      Stawianie na młodych ludzi to dobry pomysł, tylko czy to się przełoży na wybór komendanta SM, bo jak na razie to mówi się tylko o emerytowanych policjantach...
      Ilu policjantów jest zatrudnionych w Lublinie? Bo wygląda na to, że 100 strażników ma być bardziej widocznych niż kilkadziesiąt razy więcej policjantów, to ciekawe...
      Mówiąc o motywacji, zmiana komendanta nie zmotywuje ludzi, którzy chcą coś zrobić dla społeczeństwa a po pięciu latach pracy zarabiają ok. 1500 zł na rękę. Ci co piszą te głupoty o rozwiązaniu SM w Lublinie może spróbują spełniać życzenia społeczeństwa i polecenia przełożonych za taką pensję oraz będą słuchać podobnych opinii na swój temat. Wtedy jak już sami się rozwiążą to niech dzwonią na Policję i zobaczą co dostaną..., sam jestem ciekawy?
      • Gość: bosman nikt nikomu nie każe zostać, być ... IP: *.centertel.pl 22.08.12, 11:57
        Strażnikiem miejskim. A skoro już nim jesteś i ci mało - to do Żuka. Nie dokłada? - to co ty tam jeszcze robisz? Jesteś zbyt ograniczony żeby znaleźć sobie lepiej płatna pracę czy "obrywy" poza, nazwijmy to żołdem, są zbyt kuszące?
        • 2poke-mony Re: nikt nikomu nie każe zostać, być ... 22.08.12, 12:01
          :) i kto tu jest ograniczony?!
          • Gość: bosman argumentów zabrakło... IP: *.centertel.pl 22.08.12, 13:57
            matołku? Poluzuj czapeczkę służbową.
            • Gość: SQ Re: argumentów zabrakło... IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 07:17
              służbową to ma Policja matołku! A jak tak Ci źle w tym kraju to co ty tu jeszcze robisz? Jesteś zbyt ograniczony żeby się wyprowadzić? Czy "lewe" interesy, nazwijmy to pracą, są zbyt kuszące i w innym kraju by ci to nie przeszło? Jak radzisz innym, to najpierw sam skorzystaj :)
              • Gość: bleee... Re: argumentów zabrakło... IP: 213.195.160.* 23.08.12, 07:56
                ...:-)... masz rację... bleee...
                • Gość: bosman [...] IP: 87.96.106.* 23.08.12, 09:07
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: bosman Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: 87.96.106.* 23.08.12, 09:05
                nie wiedziałem :-)
                Mam prawo krytykować służby pracujące za moje pieniądze i nie podoba mi się to, że takie buble genetyczne jak ty żerują na ich marazmie i bezczynności. Ty się wyprowadziłeś z "tego kraju"? I całe szczęście. Pilnuj mopa i zmywaka bo dzięki nim masz przynajmniej domyte brudne łapska. Lewizny nie potrzebuję, pracuję u siebie, a na takich jak ty leję z góry ciepłym moczem.
                • Gość: SQ Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: 46.113.69.* 23.08.12, 09:18
                  :) kultura prawdziwego "POLAKA", czemu się dziwić że tak jest w kraju skoro go takie społeczeństwo tworzy, a jedyny argument trafiający do takich obywateli to miała Milicja!!!
                  • Gość: bleee... Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.12, 11:36
                    ...znowu masz rację zakładając, że ta osoba nie jest byłym stójkowym... :-)))... bleee...
                    • Gość: karol Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 23.08.12, 12:39
                      Jeśli krytyka, to konstruktywna. Najlepiej napisać, że straż jest be i tyle,. A dalej to powielanie stereotypów od lat serwowanych przez media.
                      Uprzedzę. Nie, nie jestem w żaden sposób powiązany z tą formacją, ale pokusiłemsię o sprawdzenie, czym się zajmuje straż miejska w Lublinie.
                      Otóż, upada teoria, że głównie karaniem pietruszką na chodniku. Bo takie mandaty wystawiali raptem jeden na 3 dni (120 w skali roku).
                      Nie jest tajemnicą, że strażnicy głównie kontrolują źle zaparkowane samochody, ale większość interwencji to prośby mieszkańców o ukaranie baranów stojących w bramie albo na chodniku, że nie można przejść.
                      Sam dwukrotnie dzwonięm na 986, bo nie mogłem pojechać po pracy do domu. Właśnien jakiś mistrz stał swoim bolidem w bramie.
                      Śmieszą mnie argumenty, że strażnicy tylk owożą dupsko w radiowozie. A co, na interwecją w drugim końcu miasta maja z buta iść? Chyba po to są samochody.
                      Skoro w Lublinie jest coś ok. 100 strażnikó, to myślę, że miasto patroluje ich kilkudziesięciu. Jak na prawie 400-tysięczne miasto to chyba kropla w morzu potrzeb. Szkoda bardzo, żeby ich było widać na każdym rogu ulicy.
                      Fajnie, gdyby ktoś z gazety napisał obiektywny tekst oparty własnie o liczby o straży miejskiej.
                      Być może rzeczywście zasługuje ona na totalną krytykę, ale ja tego nie wiem. Chętnie bym się dowiedział.
                      • Gość: bleee... Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.12, 13:11
                        ...bywają skuteczni... dzięki nim ten i ów, np. po dwudziestu latach rozsiewania śmieci po okolicy, musi podpisać umowę na ich wywóz... chwała im za to... bleee...
                        • Gość: karol Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 23.08.12, 14:13
                          Ale co w tym jest nagannego?????
                          To źle, że sprawdzają umowy?
                          To źle, że kontrolują posesje?
                          • Gość: bleee... Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.12, 14:45
                            ...w moim wpisie przecież nie ma potępienia... opisuję zdarzenie prawdziwe... u mnie za wywóz śmieci płaci się od zawsze... dzięki interwencji SM płacą także inni... moja prośba o pomoc była pod imieniem i nazwiskiem, więc - co oczywiste, najpierw sprawdzono mnie, potem sąsiadów... w efekcie dwóch z nich podpisało umowy na wywóz śmieci... w okolicy - parę foliówek z zawartością mniej... :-)... bleee...
                          • Gość: bleee... Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.12, 14:52
                            ...a wcześniej i tak bywało:

lehardi.files.wordpress.com/2012/08/lubartc3b3w-rzc485dzic582a-sobie-w-lesie-wysypisko-c59bmieci-grozi-jej-grzywna-do-25-tys-zc582-kurierlubelski-pl.png
                            ... :-)... bleee...
                            • Gość: karol Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 23.08.12, 14:56

Takie przypadki powinno się nagłaśniać:

www.mmlubartow.pl/artykul/policja-juz-wie-skad-pochodzily-smieci-z-dzikiego-wysypiska-w-lisowie
                              • Gość: bleee... Re: Oooo! to SM ma prywatne czapeczki? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.12, 16:02
                                ...duży kontener, wynajęty od firmy do jednorazowego wywozu dużej ilości śmieci, to koszt ok. 400 zł... więc pani chyba przepłaciła... i - dodatkowo - zapłaci mandat... bezmyślność bywa bolesna... bleee...
                    • Gość: bosman oczywiście blee... że jestem! IP: *.centertel.pl 23.08.12, 12:47
                      nie pamiętasz jak kiedyś obiłem ci pałą głupi łeb? Od tamtej pory coś ci się z czachą porobiło. Wyrób sobie papiery "kumbatanckie" :-)
                  • Gość: bosman SQ - matołku IP: *.centertel.pl 23.08.12, 12:53
                    sam zacząłeś od inwektyw a potem narzekasz że dolatuje cię zjebka? Chciałeś pyskówki to ją masz.
                    O moją polskość nie martw się, da sobie rade bez ciebie i twoich kretyńskich wywodów. Największym zaś problemem społeczeństwa są takie buble genetyczne jak ty i niejaka blee... .
                    1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem.
                    2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i
                    przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1)
                    3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...)
    • ad2009 Czego prezydent Żuk oczekuje od szefa straży mi... 22.08.12, 11:50
      Zlikwidować to towarzystwo wzajemnej adoracji! W swojej dzielnicy widzialem ich chyba raz jak z nieprzyjemnymi wyrazami twarzy przemieszczali sie samochodem... Kase przekazać policji, skoro pan prezydent miasta nie wie, co ma należeć do obowiązkow SM nie dublujących zadań policji. Zresztą straż pracuje od -do a policja 24h.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka