Dodaj do ulubionych

Mostostal stawia marszałka pod ścianą. Chce 90 mln

04.09.12, 18:31
interesują mnie przyczyny opóźnienia określone przez Mostostal bo czuję, że te istotne poznamy dopiero na rozprawie sądowej za ok. 2 lata
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzyna Re: Mostostal stawia marszałka pod ścianą. Chce 9 IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 19:34
      To Mostostal nie czytał umowy przed podpisaniem ?
      Czytał i śmiem twierdzic, jego prawnicy też.
      Teraz to mogą spadać na drzewo banany prostować.
      A najpierw zapłacic kary umowne.
    • Gość: ad Re: Mostostal stawia marszałka pod ścianą. Chce 9 IP: *.static.vip-net.pl 04.09.12, 20:17
      Niech zatrudnia członków PSL i ich rodziny wówczas wszystko bedzie dobrze . PSL to wielka rodzina i w Lublinie wiele może
      • Gość: leonss Re: Mostostal stawia marszałka pod ścianą. Chce 9 IP: *.icpnet.pl 04.09.12, 20:54
        Nie ma cwaniaka na Warszawiaka te przysłowia są aktualne .Panie marszałku gdzie szukać sprawiedliwości
        • andrzej.filipowicz Re: Mostostal stawia marszałka pod ścianą. Chce 9 04.09.12, 22:20
          Gość portalu: leonss napisał(a):
          > Nie ma cwaniaka na Warszawiaka te przysłowia są aktualne .Panie marszałku gdzi
          > e szukać sprawiedliwości

U Józefa Bąka"!
    • andrzej.filipowicz A WI-FI będzie po zakończeniu budowy? 04.09.12, 22:18
      Myślałem, że nic mnie już zaskoczyć nie jest w stanie, a tu taka perełka demokracji totalitarnej, bo cóż to za publicystyczny materiał, w którym prawo głosu ma tylko jedna strona?

Jeżeli prezes generalnego wykonawcy lub jego rzecznik prasowy wyjaśnień i swojego stanowiska przedstawić nie chcieli, to trzeba było o tym napisać, bo bez tego wychodzicie na tubę marszałka województwa, co w informacyjnej misji mediów nie ma nic wspólnego ani z rzetelnością ani z demokracją.

Na ten przykład "Lidové noviny" tych 90 milionów by nie odpuściły nie generalnemu wykonawcy, a inwestorowi - odpuszczeniowych związków z lustracją tam, a brakiem tu nie podejrzewam...
    • marvysia Winny jest rząd i jego wymogi niebycia oszustem... 05.09.12, 08:05
      Wyjaśnienie jest proste i banalne.Przecież rząd ostatnio 9po aferze z autostradami)zmienił zasady płatności podwykonawcom.I tak się dowiadujemy że ta firma z uznaniem międzynarodowym wygrywając przetarg zakładała już od początku niepłacenie podwykonawcom za ostatnie faktury.
      • Gość: andrzej.filipowicz Paradygmaty i socjotechnika IP: 89.167.0.* 05.09.12, 08:42
        marvysia napisał:
        > Wyjaśnienie jest proste i banalne.Przecież rząd ostatnio 9po aferze z autostrad
        > ami)zmienił zasady płatności podwykonawcom.I tak się dowiadujemy że ta firma z
        > uznaniem międzynarodowym wygrywając przetarg zakładała już od początku niepłace
        > nie podwykonawcom za ostatnie faktury.

Paradygmat. Wie o tym każdy, kto chociaż raz zlecenie finansowane z publicznych śodków realizował, że złotówki na koncie nie zobaczył do czasu aż pełna należność nie znalazła się na kontach podwkonawców. Pisząc każdy mam na myśli przedsiębiorców i obywateli bez partyjnych koneksji.

Mało, że paradygmat, to i na dodatek kupiona przez Ciebie socjotechnika, że to prawo o zasadach rozliczeń z podwykonawcami było złe, a nie zobowiązani do jego egzekwowania i respektowania, co jest totalną nieprawdą!

Osobiście miałem przypadek, że pomimo dostarczenia inwestorowi potwierdzenia przelewu na rzecz podwykonawcy, na pieniądze dla swojej firmy musiałem czekać aż do fizycznego zaksięgowania należności, a nie tylko samego potwierdzenia przelewu...

Ps. Komentarz mój dotyczy oczywiście rozliczeń z inwestorami jeszcze przed zmianą zasad płatności, bo po cóż zmieniać coś co działa doskonale jeżeli tylko inwestor chce?
    • Gość: leszeke Zaprojektuj - wybuduj ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 08:41
      Może tu jest przyczyna ? CZy nie może byc "po kolei" ? Czy nie powinno być tak, że inwestor zamawia projekt - akceptuje go lub nie - i dopiero na tej podstawie powstaje kosztorys ? Wykonawcy stają do przetargu ? I wszystkie strony wiedzą czego się spodziewać ?
      "Niedasie" ?
    • Gość: bosman to są właśnie skutki przetargów... IP: *.centertel.pl 05.09.12, 08:46
      na najniższą ofertę.
      Mostostal leci w ch...a - przyjął warunki zaprojektuj i zbuduj? - przyjął. Sam wycenił swoje koszty wiec niech spierd(........)a.
      Filipek pieprzy jak zawsze, bo jak zawsze coś go boli. Znalazłby sobie dobrego lekarza - od nóg, bo od głowy za późno.
      • Gość: leonss Re: to są właśnie skutki przetargów... IP: *.icpnet.pl 05.09.12, 23:09
        Gdyby lubelska firma budowlana zarządała od inwestycji np Szpitala czy biurowcaw Warszwie dopłaty aż o 90 milionów złotych w najmniejszym przypatku poszła by z torbami lub zgineła z mapy Polskiej.Być morze Mostostal Warszawski nie wie co podpisuje lub odbija swoje NIEUDOLNOŚCI z innych budów np Stadion Wisły Puławy czy Budynek Urzędu Marszałkowskiego przy ul Godberga??.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka