Dodaj do ulubionych

Czy lista nagród już gotowa? Czy kwiaty...

20.09.12, 13:17
medale itp. utensylia już zamówione, zakupione a beneficjenci wytypowani?
Dlaczego? - przecież koniec września tuż tuż, a zgodnie z obietnicami i harmonogramem (przynajmniej tym oficjalnym) w dniu 30-09-2012, po trzech miesiącach od daty rozpoczęcia robót, otworzony zostanie przejazd wyremontowanym tunelem na Kunickiego. A może Gazeta w Lublinie "cóś wi"?
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej.filipowicz Obudź się Polsko, Obudź się Lublinie... IP: 89.167.0.* 20.09.12, 16:05
      nabucco1954-54 napisał:
      > medale itp. utensylia już zamówione, zakupione a beneficjenci wytypowani?
      > Dlaczego? - przecież koniec września tuż tuż, a zgodnie z obietnicami i harmono
      > gramem (przynajmniej tym oficjalnym) w dniu 30-09-2012, po trzech miesiącach od
      > daty rozpoczęcia robót, otworzony zostanie przejazd wyremontowanym tunelem
      > na Kunickiego
      . A może Gazeta w Lublinie "cóś wi"?

Wieść niesie, że w ramach wyróżnienia, w przeddzień otwarcia czyli 29.09 mają zamykać manifestację w Warszawie...
    • qqbek Jaja sobie bosmanie robisz... nieładnie 20.09.12, 16:11
      Jako sąsiad z Dziesiątej powinieneś już wiedzieć to, o czym Dziennik wie od wczoraj, Gazeta nie wie do dzisiaj, a ja wiedziałem od końca czerwca.
      • Gość: bleee... Re: Jaja sobie bosmanie robisz... nieładnie IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.12, 16:16
        ...fotostory pokazywała (chyba wczoraj...) wyremontowane galeryjki... to nie to samo, co wyremontowany tunel?... bleee...
        • qqbek Re: Jaja sobie bosmanie robisz... nieładnie 20.09.12, 16:24
          Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...fotostory pokazywała (chyba wczoraj...) wyremontowane galeryjki... to nie to
          > samo, co wyremontowany tunel?... bleee...

Fotostory pokazywała pracujących robotników.
          Jestem tam codziennie... i wiem, że to efekt "obecności mediów" był.

A co do balustradek - przypudrowany syf pozostaje syfem.
          Może by wpierw drenaż zrobili porządny, bo trochę w nocy popadało i woda "tradycyjnie" zalała tunel.
          Żeby potem nie wyszło "umielcom" z EXPOL-u, że muszą te "słitaśne" balustradki rozpierniczyć przy okazji głębokich wykopów pod drenaż.
          • qqbek Kurier też... 20.09.12, 16:54
            ...cieszy się dziś z nowych "galeryjek".
            No zupełnie po sezonie ogórkowym dziennikarzom się coś poświergoliło.
            Żaden nie zapyta, jak to jest ponad 100 tysięcy mieszkańców (liczę też i tych dotkniętych pośrednio - czyli Bronowice, Felin i Tatary, którym też czasy dojazdu się znacząco wydłużyły przez zwiększone obciążenie Witosa, Krańcowej, DMM i Fabrycznej) wschodniej części sporego miasta dymać od tyłu bez wazeliny i dlaczego PKP na to w ogóle pozwolono?
            • Gość: bleee... Re: Kurier też... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.12, 20:22
              ...to kolejna paranoja... a jeszcze - w centrum - przedłużą dreptak... będzie się działo... zrobią bardziej przesiadkową komunikację... dobrze, jeśli pozwolą poruszać się pieszo... przynajmniej niektórym - biorąc pod uwagę fotostory o tych, którzy nie powinni bywać w "salonie" miasta - chyba trzeba będzie mieć certyfikat... nie wiadomo, kto zostanie uznany za menela... bleee...
      • Gość: bosman już w czerwcu, jak tylko... IP: *.centertel.pl 20.09.12, 22:13
        ogłoszono,że zdecydowano o remoncie pisałem, że to pierdoły z tym terminem do końca września. Stawiam euro przeciw orzechom, że grudzień ich zastanie, potem zima a wiosną....uroczyste otwarcie i pokropek. Ech, jak tu nie kląć?
        • qqbek Re: już w czerwcu, jak tylko... 21.09.12, 00:40
          Odszukałem tamten wątek.
          Wypowiedziałem się też, stwierdzając, że póki "słoików" nie ma w mieście, to może da się to jakoś przeżyć. Krakać musiałem więc zacząć w lipcu dopiero ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka