aniuta75 31.01.09, 10:07 A ten Twój Zielony to jakiś taki konus jest . Ponad 30 klików a on cały czas taki sam malusi. Ty się przyznaj, że żałujesz mu jedzenia hehehe. No i Pomarańczowy tez jakiś taki niedorobiony z lekka . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 11:00 no tez czekam i czekam, az im wreszcie skrzydla wyrosna i sie doczekac nie moge !!! Karmie je przeca, ale cos malo jedza !!! Odpowiedz Link
agamasia Re: Lenka :) 31.01.09, 11:09 Hihihihi, bo to tylko klikać na smoki albo jaja trzeba, czy coś jeszcze?? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 11:11 tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Lenka :) 31.01.09, 11:14 lenkaaa napisała: > tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju > Kochać trzeba, kochać . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Lenka :) 31.01.09, 12:18 aniuta75 napisała: > lenkaaa napisała: > > > tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju > > > > Kochać trzeba, kochać . > i glaskac Odpowiedz Link
lenkaaa Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:20 chyba niedopieszczony sie czul, bo jak zalozono o nim watek, to prosze: od razu zaczal rosnac !!! To chyba smoczyca bedzie, skoro tyle atencji wymaga Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:22 zgadza, sie: dziewucha to jest !!! wlasnie sprawdzilam przed chwila !!! To mozna jej juz imie nadawac, skoro sie okreslila plciowo dragcave.net/view/I6D6 Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:33 sliczna dziewuszka.. i taka, hmm, taka lenka sirjesli jak ja zobacyzlam urosnieta, to stwierdzilam cala mamusia) Odpowiedz Link
lenkaaa panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 00:47 dwie dziewczynki mam: zielona Lola i pomaranczowa Amber dragcave.net/user/lenkaaa Odpowiedz Link
agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 09:33 To jak na razie same dziewczyny masz Odpowiedz Link
aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:34 Ta pomarańczowa jakaś taka skulona cały czas. Chyba też wątek o niej trzeba założyć hihihih. A poklikam se w te Twoje smoczydła . Odpowiedz Link
agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:41 A biały smoczek Ci się wykluł Odpowiedz Link
aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:49 Kurde a ja jajo cały czas widzę . Kit na wodę... Znowu jakieś oszustwo! Odpowiedz Link
agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:54 U mnie Lenka ma już 5 smoczków i 2 jaja całkiem popękane, ale jeszcze bez dziur No i jeszcze jedno świeże jajo Odpowiedz Link
aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:55 Aaaaaa ja myślałam, że chodzi Ci o tego białego lolumowego . Odpowiedz Link
luczijka Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 13:59 aniuta75 napisała: > Ta pomarańczowa jakaś taka skulona cały czas. Chyba też wątek o niej trzeba > założyć hihihih. A poklikam se w te Twoje smoczydła . > Wystarczyło, że o nim (a właściwie o niej ;P) wspomniałaś i zaraz podrósł Teraz wygląda naprawdę piknie i dumnie Odpowiedz Link
lenkaaa Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 18:48 No tak, same laski mam jak do tej pory, bo niebieski tez okazal sie baba Ja chce chopaka, zebym mogla je porozmnazac ! Nie wiem jak te niebieska nazwac... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 18:49 Niebieska wyglada jak latajacy waz albo latajaca jaszczurka a nie smok, hi, hi... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Lenka :) 01.02.09, 20:04 taki basniowy bardzo ten fioletowy.. slicznosciowy jest Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka :) 02.02.09, 12:13 Mnie tez sie bardzo podoba A szarego nazwalam Dexter bo sie juz okreslil plciowo jak sie przeksztalci w doroslego, to zaczynam rozmnazanie ale bedzie czad !!! he, he !! Odpowiedz Link
luczijka Re: Lenka :) 02.02.09, 22:23 lenkaaa napisała: > Mnie tez sie bardzo podoba A szarego nazwalam Dexter Cieszę się, że mój pomysł z nazwaniem szarego po Deksiu się przyjął No chyba, że nazwałaś go tak niezależnie ode mnie W takim wypadku... też się cieszę, że nasze zamysły się pokryły <hihihi>. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka :) 02.02.09, 23:39 pamietalam te sugestie i on mi tak diabelsko wygladal, ze stwierdzilam, ze Deksio do niego pasuje idealnie Odpowiedz Link
luczijka Re: Lenka :) 03.02.09, 00:11 No to super, że trafiłam z imieniem A jestem ciekawa jakie diablęta wyrosną z naszych lolumowych smaków <hihihi>. Odpowiedz Link
lenkaaa oj, rany ! 03.02.09, 13:25 Bialy to tez dziewucha, okazuje sie ! Sama baby mam i tylko jednego Deksia, ktory juz sie rozmnozyl i teraz trzeba czekac caly tydzien zanim znowu bedzie mogl Facetow mi potrzeba wiecej ! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 15:46 No nie mogiem !!! Czerwone tez baba !!! Do licha ! Nazwalam ja Ruby Teraz cala nadzieja w zielonym, moze z niego wykluje sie chlop ?! Odpowiedz Link
agamasia Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:30 Wygląda na to, że wszystkie poszły na jajecznicę. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:39 osz kurde molek... i nawet ten Deksiowy potomek sie nie uchowal Ide sobie poplakac w kaciku Podobno jak sie dostanie za duzo klikow w krotkim czasie to one tez zdychaja (tak samo jak brak klikow). No to trudno, trzeba usunac te skorupy i ide szukac nowych jajek. Zeby sie tylko ten zielony wyklul... Mam nadzieje, ze ten chociaz przezyje te masakre... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:52 ojjjj.. swoja droga,widzialas takie jajko z pomaranczowa obwodka? co z niego wyrasta? moze takie sobie skombinuj;> Odpowiedz Link
lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:55 z pomaranczowa obwodka ? Nie widzialam jeszcze. Tylko cale pomaranczowe albo czarne z zielona obwodka. Juz skombinowalam nowe i az sie boje, ze znowu mi padna. Bo sie mnie glupiej zachcialo posty pisac na forum "male dziecko" no i widocznie jak mi dziewczyny zaczely klikac w jajka to te az sie zagotowaly od tego klikania i popekaly Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Lenka :) 03.02.09, 20:04 Dobra to zapodam se ze dwa jajca . Tera mnie proszę za rękę poprowadzić i wytłumaczyć o co kaman . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Lenka :) 03.02.09, 20:11 a czytalas juz na lolumowej poczcie ? tam po krotce wyjasnialam jak sie "obchodzic " ze smokami. Jak czytalas i nadal czegos nie wiesz, to daj znac i wtedy wysle ci instrukcje na priva Zaslonilam zielone jajo, bo tez bylo bliskie pekniecia. Pojawilo sie info, ze mu skorupka mieknie. Za duzo klikow dostal. Odpowiedz Link
agamasia Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:26 No pikne pikne Ja nie mogę, ale Was wzięło na te smoki Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:27 pewnie, ze pikne tylko nie lataj z nimi na emame, bo jak ci wyklikaja to moga popekac tak jak moje... albo jak zobaczysz informacje na swoim "scroll", ze jajko robi sie miekki, to je zaslon i wtedy nikt nie bedzie mogl klikac. Gdybym dzis wczesniej zajrzala to pewnie jaja bylyby do uratowania. Odpowiedz Link
agamasia Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:29 A się właśnie miałam pytać co to za mgiełka zamiast jaja Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:31 Na jaki scroll?? A jak jest po angielskiemu że miętkie ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:32 Dobra znalazłam skrola . Tylko jak będzie że miętkie? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:52 Nie, zobacz: scroll to jest to: dragcave.net/user/lenkaaa to jest tabliczka ze wszystkimi smokami i teraz: jesli klikasz na wybranego smoka ze swojego zbioru, to widzisz tam opis swojego smoka, np: "This egg is sitting in a pile of small pebbles. Unborn dragons are actually ready to hatch early on in their development cycle. However, they choose to remain in the safety of their own egg rather than leave it. If a developed dragon is forced out of its egg prematurely, it will usually run away or hide immediately. The shell of the egg seems soft, as though there's something wrong with it." Przeczytaj ostatnia linijke, tam wlasnie jest napisane, ze "skorupka jajka wydaje sie miekka jak gdyby cos bylo nie tak z jajem". Przy zdrowym jajku nie bedzie takiej informacji. Po prostu trzeba od czasu do czasu sprawdzac opis jajek i wyklutych smokow, ktore jeszcze nie sa dorosle, one tez moga chorowac. Agamasia, zaslonilam jajo, bo wlasnie mialo miekka skorupke i bylo bliskie zdechniecia, tak jak poprzednie. Teraz nikt nie moze w nie klikac, to jest szansa, ze sie spokojnie wykluje. Chyba... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:05 lenka to ile tych klikniec mialas ze az ci sie tak sie zniszczyly? swoja droga myslalam ze to jest to jajko we mgle;>> hihi, a nie ze to jakas tarcza ochronna;D Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:06 ilekobietamalat napisała: > swoja droga myslalam ze to jest to jajko we mgle;> ROTFL Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:10 mialy po 1200, 1300 tu zobacz: dragcave.net/user/lenkaaa Raz udalo mi sie zlapac to jajko we mgle to sie okazalo szare, Deksio sie z niego wyklul. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:11 eee to mi pekanie jajek od nadklikania nie grozi;D Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:15 No nie wiem, bo jak pojdziesz na to jakies "kuchenne" czy jak ono sie tam nazywa to ci moga zaklikac jaja na smierc Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:16 a fakt;D z jajcami jeszcze nic po swiecie nie pisalam Odpowiedz Link
lenkaaa wazne: INSTRUKCJA OBSLUGI 03.02.09, 21:32 tu mozna sobie poczytac jak to jest z tym klikaniem na jaja, dlaczego niektore moga miec miekka skorupke i jak je leczyc i wiele innych informacji: forums.dragcave.net/index.php?showtopic=23248 Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:34 ilekobietamalat napisała: > a fakt;D z jajcami jeszcze nic po swiecie nie pisalam > Wlasnie w tej instrukcji obslugi (przed chwila wkleilam w tym watku) jest napisane, ze najlepiej jak jajo bedzie mialo nie wiecej niz 400 klikniec w ciagu pierwszego dnia, bo moze inaczej sie rozpasc. No a moje mialy w piereszym dniu ponad 1200 klikniec to i sie nie dziwie, ze padly... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:40 no moje jedno ma juz 350.. alle juz noc prawie;D a ja ide spac.. mam nadzieje ze do rana mi sie nie rozpadna;> a jak nie te.. to coz.. beda inne;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:45 no wlasnie skad ty masz juz ponad 300 ? musialas wlezc z nimi na jakies inne forum Mozesz je na noc zaslonic, albo ryzyk fizyk, moze nic im nie bedzie... Ja to juz bede ostrozna, bo mi przykro, ze mi tyle jaj sie zmarnowalo Nawet nie myslalam, ze bede to az tak przezywac, hi, hi Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:10 no coo. tam bylo jakies, tzn gdzies czytalam, ze jajko we mgle.. nie smiej sie ze mnie;P Odpowiedz Link
aniuta75 No dobra... 04.02.09, 16:58 Jajco miało miękką skorupkę to je zamgliłam. I teraz juz jest ok to co odmglić czy niech se dalej zamglone będzie, bo może jakieś takie wrażliwsze i bardziej delikutaśne jest? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 17:08 kurde! przyszlam sie chwalic ze jedno mi peka... a aniucie pekaja juz wszystkie.. ja sie tak nie bawie aniuta, cos ty z nimi zrobila?! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 17:20 No jak to co zrobiłam? Wysiaduję kochana, wysiaduję . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 19:41 Pekaja Aniucie, bo strasznie duzo klikow dostaly Aniuta, jak juz nie jest miekka skorupka to mozesz odslonic ale je obserwuj zeby znowu sie nie rozchorowalo. Albo potrzymaj jeszcze zasloniete i odslon tak na 2 dni przed ostatecznym terminem. One wszystkie maja wyznaczony termin i jesli nie odslonisz przed jego uplywem to takie zasloniete sie nie wykluje i zdechnie. Tak samo z wyklutym a jeszcze nie doroslym. Tez moze zachorowac (widac wtedy info, ze nic nie je i przestal sie ruszac). Tez wtedy trzeba go zaslonic ale jesli go nie odslonisz przed terminem przeksztalcenia w doroslego smoka to ci zdechnie. Nie wiem czy jasno tlumacze. Jakby co to pytaj Moje zielone juz sie wyklulo ale musialam znowu zaslonic, bo byla informacja wlasnie, ze nic nie je i sie nie rusza. Chrowity cos ten moj zielony. Jakis trefny egzemplarz mi sie trafil Uff, cale szczescie, ze sprawdzilam moje pisklaki, bo fioletowy i bialy dostaly po 4000 klikniec i tez o malo mi nie zdechly. Zaslonilam je i schowalam. Trzeba uwazac z tymi tlumnymi forami, bo tam zaklikuja smoki na smierc No i znowu mi sie sygnaturka pieprzy... ona nie lubi zmian, a ja przed chwila robilam przestawianie smokow no to mam za swoje... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 20:09 laski,gdzie wy sie tymi smokami chwalicie ze tyle klikania macie! ja tez chce Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 20:18 Ale tyle klikow wcale nie jest zdrowe ! Moje dwa hatchlingi (juz nie wiem czy pisac hatchlingi czy pisklaki, czy jeszcze inaczej, hi, hi) sie rozchorowaly jak dostaly po ponad 4000 kazdy i musialam je schowac No ale jak chcesz az tak duzo, to ja pojawilam sie pare razy na testowym a potem zalozylam jeden nowy watek na "malym dziecku" i wpisalam sie pare razy do innej dyskusji na tamtym forum, no i sie zaczela lawina klikow... Teraz zaluje, ze tam watek zakladalam, bo mi jaja przez to zdechly Juz wole, zeby dorastaly w sielankowej i bezstresowej atmosferze loluma Tak najzdrowiej Odpowiedz Link
aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 20:19 Ale kurcze kiedy ja nie mam tak dużo kliknięć wcale . Ty masz więcej i jajco dopiero pęka. Nie wiem dlaczego tak... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 20:21 aniuta masz po prostu wczesniaki;> o! pewnie beda male chuderlawe, i nie beda sbie radzic w zyciu;P swoja droga, w ramach potworow i smokow, wlasnie na poduszce obok wyladowala mi biedronka.. na ktora z dzikim wzrokiem czai sie teraz moj kot Odpowiedz Link
aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 20:22 ilekobietamalat napisała: > aniuta masz po prostu wczesniaki;> o! pewnie beda male chuderlawe, i > nie beda sbie radzic w zyciu;P ROTFL > > swoja droga, w ramach potworow i smokow, wlasnie na poduszce obok wyladowala mi > biedronka.. na ktora z dzikim wzrokiem czai sie teraz moj kot ROTFL po raz drugi Zaplułam monitor . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 20:22 o! Aniuta, pomaranczowy tez juz wydlubal dziure !!! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:06 No dobrze, juz je sobie na nowo poukladalam Aniuta juz sie nie moge doczekac kiedy twoj zielony sie wykluje ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: up :D 04.02.09, 20:07 No też jestem ciekawa co z niego wyrośnie, bo na składzie były też inne zielone a moje ma ciutek inny odcień . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:20 Kliknelam na niego ale sie nie chce skubaniec wykluc ! Uwazaj na niego, bo ma strasznie duzo kliow Odpowiedz Link
aniuta75 Re: up :D 04.02.09, 20:24 Ja na wszelki wypadek zapobiegawczo zamglę je na noc coby mi nikt szkody nie narobił jak się będę na drugi bok obracać . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:36 Wiecie co, to juz jest obsesja jakas i ciezkie uzaleznienie Nawet nie chce sie zastanawiac ile czasu dzis spedzilam dogladajac smokow i dyskutujac na ich temat na forum I wszyscy na lolumie jakos zamilkli, tylko my trzy bredzimy o smokach i Agamasia z Lu od czasu do czasu cos wtraca a inni sie pewnie w glowe pukaja jak nas czytaja Ide sie odsmoczyc na chwile i obejrzec Fringe'a Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: up :D 04.02.09, 20:38 a ja nie mam co ogladac.... to popatrze jeszcze na smoki;P Odpowiedz Link
aniuta75 Dobra to kończymy :P 04.02.09, 20:43 z tym smoczeniem . Czas popisać o jakiś innych sprawach . Bo inaczej Lolum nam się w smoczą jamę przeobrazi . Gadanie o smokach tylko w sytuacjach podbramkowych . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 23:45 ilekobietamalat napisała: > a ja nie mam co ogladac.... to popatrze jeszcze na smoki;P ROTFL !!!! Odpowiedz Link