31.01.09, 10:07
A ten Twój Zielony to jakiś taki konus jest tongue_out. Ponad 30 klików a on cały czas
taki sam malusi. Ty się przyznaj, że żałujesz mu jedzenia hehehe. No i
Pomarańczowy tez jakiś taki niedorobiony z lekka tongue_outsuspicious.
Obserwuj wątek
    • lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 11:00
      no tez czekam i czekam, az im wreszcie skrzydla wyrosna i sie doczekac nie moge
      !!! Karmie je przeca, ale cos malo jedza !!!
      • agamasia Re: Lenka :) 31.01.09, 11:03
        Ale jak to się karmi smoki??
        • lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 11:05
          wirtualnie, he, he, sama nie wiem, zmyslam sobie wink
          • agamasia Re: Lenka :) 31.01.09, 11:09
            Hihihihi, bo to tylko klikać na smoki albo jaja trzeba, czy coś jeszcze??
            • lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 11:11
              tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju smile
              • aniuta75 Re: Lenka :) 31.01.09, 11:14
                lenkaaa napisała:

> tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju smile
                >

Kochać trzeba, kochać big_grin.
                • lenkaaa Re: Lenka :) 31.01.09, 12:06
                  big_grin big_grin big_grin
                • ilekobietamalat Re: Lenka :) 31.01.09, 12:18
                  aniuta75 napisała:

> lenkaaa napisała:
                  >
                  > > tylko klikac, wiecej nie wiem jak im mozna pomoc w rozwoju smile
                  > >
                  >
                  > Kochać trzeba, kochać big_grin.
                  >

i glaskacwink
                  • lenkaaa Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:20
                    chyba niedopieszczony sie czul, bo jak zalozono o nim watek, to prosze: od razu
                    zaczal rosnac !!! To chyba smoczyca bedzie, skoro tyle atencji wymaga wink
                    • lenkaaa Re: Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:22
                      zgadza, sie: dziewucha to jest !!! wlasnie sprawdzilam przed chwila !!! To mozna
                      jej juz imie nadawac, skoro sie okreslila plciowo smile
                      dragcave.net/view/I6D6
                      • ilekobietamalat Re: Ten zielony rzeczywiscie 31.01.09, 20:33
                        sliczna dziewuszka.. i taka, hmm, taka lenkawink sirjesliwink jak ja
                        zobacyzlam urosnieta, to stwierdzilam cala mamusiawink)
                        • lenkaaa panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 00:47
                          dwie dziewczynki mam: zielona Lola i pomaranczowa Amber smile
                          dragcave.net/user/lenkaaa
                          • agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 09:33
                            To jak na razie same dziewczyny masz smile
                          • aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:34
                            Ta pomarańczowa jakaś taka skulona cały czas. Chyba też wątek o niej trzeba
                            założyć wink hihihih. A poklikam se w te Twoje smoczydła big_grin.
                            • agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:41
                              A biały smoczek Ci się wykluł big_grin
                              • aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:49
                                Kurde a ja jajo cały czas widzę uncertain. Kit na wodę... Znowu jakieś oszustwo!
                                • agamasia Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:54
                                  U mnie Lenka ma już 5 smoczków i 2 jaja całkiem popękane, ale jeszcze bez dziur
                                  wink No i jeszcze jedno świeże jajo big_grin
                                  • aniuta75 Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 10:55
                                    Aaaaaa ja myślałam, że chodzi Ci o tego białego lolumowego big_grin.
                            • luczijka Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 13:59
                              aniuta75 napisała:

> Ta pomarańczowa jakaś taka skulona cały czas. Chyba też wątek o niej trzeba
                              > założyć wink hihihih. A poklikam se w te Twoje smoczydła big_grin.
                              >

Wystarczyło, że o nim (a właściwie o niej ;P) wspomniałaś i zaraz podrósł wink
                              Teraz wygląda naprawdę piknie i dumnie suspicious big_grin
                              • lenkaaa Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 18:48
                                No tak, same laski mam jak do tej pory, bo niebieski tez okazal sie baba wink Ja
                                chce chopaka, zebym mogla je porozmnazac ! wink
                                Nie wiem jak te niebieska nazwac...
                                • lenkaaa Re: panstwo pozwola, ze przedstawie :) 01.02.09, 18:49
                                  Niebieska wyglada jak latajacy waz albo latajaca jaszczurka a nie smok, hi, hi...
    • lenkaaa Re: Lenka :) 01.02.09, 19:57
      Ale smieszny ten moj nowy fioletowy smile
      • ilekobietamalat Re: Lenka :) 01.02.09, 20:04
        taki basniowy bardzo ten fioletowy.. slicznosciowy jestsmile
        • lenkaaa Re: Lenka :) 02.02.09, 12:13
          Mnie tez sie bardzo podoba smile A szarego nazwalam Dexter smile bo sie juz okreslil
          plciowo smile jak sie przeksztalci w doroslego, to zaczynam rozmnazanie smile ale
          bedzie czad !!! he, he !!
          • agamasia Re: Lenka :) 02.02.09, 22:12
            Dexter Lenka jest kapitalny big_grin
          • luczijka Re: Lenka :) 02.02.09, 22:23
            lenkaaa napisała:

> Mnie tez sie bardzo podoba smile A szarego nazwalam Dexter smile

Cieszę się, że mój pomysł z nazwaniem szarego po Deksiu się przyjął big_grin No chyba,
            że nazwałaś go tak niezależnie ode mnie suspicious wink W takim wypadku... też się cieszę,
            że nasze zamysły się pokryły <hihihi>.
            • lenkaaa Re: Lenka :) 02.02.09, 23:39
              pamietalam te sugestie i on mi tak diabelsko wygladal, ze stwierdzilam, ze
              Deksio do niego pasuje idealnie smile
              • luczijka Re: Lenka :) 03.02.09, 00:11
                No to super, że trafiłam z imieniem wink A jestem ciekawa jakie diablęta wyrosną z
                naszych lolumowych smaków <hihihi>.
    • lenkaaa oj, rany ! 03.02.09, 13:25
      Bialy to tez dziewucha, okazuje sie ! Sama baby mam i tylko jednego Deksia,
      ktory juz sie rozmnozyl i teraz trzeba czekac caly tydzien zanim znowu bedzie
      mogl wink tongue_out
      Facetow mi potrzeba wiecej !
      • aniuta75 Re: oj, rany ! 03.02.09, 13:29
        Deksio harem po prostu zakłada <lol>.
        • lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 15:46
          No nie mogiem !!! Czerwone tez baba !!! Do licha ! Nazwalam ja Ruby smile Teraz
          cala nadzieja w zielonym, moze z niego wykluje sie chlop ?!
          • agamasia Re: oj, rany ! 03.02.09, 18:49
            A co to Lenka, jedno jajo Ci zdechło??
            • agamasia Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:30
              Wygląda na to, że wszystkie poszły na jajecznicę.
              • lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:39
                osz kurde molek... sad sad sad i nawet ten Deksiowy potomek sie nie uchowal sad Ide
                sobie poplakac w kaciku sad sad sad sad sad
                Podobno jak sie dostanie za duzo klikow w krotkim czasie to one tez zdychaja
                (tak samo jak brak klikow).
                No to trudno, trzeba usunac te skorupy i ide szukac nowych jajek. Zeby sie tylko
                ten zielony wyklul... Mam nadzieje, ze ten chociaz przezyje te masakre...
                • ilekobietamalat Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:52
                  ojjjj..
                  swoja droga,widzialas takie jajko z pomaranczowa obwodka? co z niego wyrasta?tongue_out moze takie sobie skombinuj;>
                  • lenkaaa Re: oj, rany ! 03.02.09, 19:55
                    z pomaranczowa obwodka ? Nie widzialam jeszcze. Tylko cale pomaranczowe albo
                    czarne z zielona obwodka. Juz skombinowalam nowe i az sie boje, ze znowu mi
                    padna. Bo sie mnie glupiej zachcialo posty pisac na forum "male dziecko" no i
                    widocznie jak mi dziewczyny zaczely klikac w jajka to te az sie zagotowaly od
                    tego klikania i popekaly sad
    • aniuta75 Re: Lenka :) 03.02.09, 20:04
      Dobra to zapodam se ze dwa jajca big_grin. Tera mnie proszę za rękę poprowadzić i
      wytłumaczyć o co kaman big_grin.
      • lenkaaa Re: Lenka :) 03.02.09, 20:11
        a czytalas juz na lolumowej poczcie ? tam po krotce wyjasnialam jak sie
        "obchodzic " ze smokami. Jak czytalas i nadal czegos nie wiesz, to daj znac i
        wtedy wysle ci instrukcje na priva smile
        Zaslonilam zielone jajo, bo tez bylo bliskie pekniecia. Pojawilo sie info, ze mu
        skorupka mieknie. Za duzo klikow dostal.
    • aniuta75 Re: Lenka :) 03.02.09, 20:20
      Próbuję smile
      • aniuta75 Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:22

• agamasia Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:26
          No pikne pikne big_grin big_grin big_grin

Ja nie mogę, ale Was wzięło na te smoki big_grin
        • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:27
          pewnie, ze pikne smile tylko nie lataj z nimi na emame, bo jak ci wyklikaja to moga
          popekac tak jak moje... albo jak zobaczysz informacje na swoim "scroll", ze
          jajko robi sie miekki, to je zaslon i wtedy nikt nie bedzie mogl klikac. Gdybym
          dzis wczesniej zajrzala to pewnie jaja bylyby do uratowania.
          • agamasia Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:29
            A się właśnie miałam pytać co to za mgiełka zamiast jaja wink
          • aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:31
            Na jaki scroll?? A jak jest po angielskiemu że miętkie wink?
            • aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:32
              Dobra znalazłam skrola smile. Tylko jak będzie że miętkie?
            • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 20:52
              Nie, zobacz: scroll to jest to: dragcave.net/user/lenkaaa to jest
              tabliczka ze wszystkimi smokami i teraz: jesli klikasz na wybranego smoka ze
              swojego zbioru, to widzisz tam opis swojego smoka, np:
              "This egg is sitting in a pile of small pebbles.

Unborn dragons are actually ready to hatch early on in their development cycle.
              However, they choose to remain in the safety of their own egg rather than leave
              it. If a developed dragon is forced out of its egg prematurely, it will usually
              run away or hide immediately.

The shell of the egg seems soft, as though there's something wrong with it."

Przeczytaj ostatnia linijke, tam wlasnie jest napisane, ze "skorupka jajka
              wydaje sie miekka jak gdyby cos bylo nie tak z jajem". Przy zdrowym jajku nie
              bedzie takiej informacji. Po prostu trzeba od czasu do czasu sprawdzac opis
              jajek i wyklutych smokow, ktore jeszcze nie sa dorosle, one tez moga chorowac.

Agamasia, zaslonilam jajo, bo wlasnie mialo miekka skorupke i bylo bliskie
              zdechniecia, tak jak poprzednie. Teraz nikt nie moze w nie klikac, to jest
              szansa, ze sie spokojnie wykluje. Chyba...
              • ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:05
                lenka to ile tych klikniec mialas ze az ci sie tak sie zniszczyly?
                swoja droga myslalam ze to jest to jajko we mgle;>> hihi, a nie ze
                to jakas tarcza ochronna;D
                • aniuta75 Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:06
                  ilekobietamalat napisała:

> swoja droga myslalam ze to jest to jajko we mgle;>

ROTFL big_grin
                  • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:10
                    mialy po 1200, 1300 tu zobacz: dragcave.net/user/lenkaaa
                    Raz udalo mi sie zlapac to jajko we mgle to sie okazalo szare, Deksio sie z
                    niego wyklul.
                    • ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:11
                      eee to mi pekanie jajek od nadklikania nie grozi;D
                      • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:15
                        No nie wiem, bo jak pojdziesz na to jakies "kuchenne" czy jak ono sie tam nazywa
                        wink to ci moga zaklikac jaja na smierc wink
                        • ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:16
                          a fakt;D z jajcami jeszcze nic po swiecie nie pisalambig_grin
                          • lenkaaa wazne: INSTRUKCJA OBSLUGI 03.02.09, 21:32
                            tu mozna sobie poczytac jak to jest z tym klikaniem na jaja, dlaczego niektore
                            moga miec miekka skorupke i jak je leczyc i wiele innych informacji:
                            forums.dragcave.net/index.php?showtopic=23248
                          • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:34

> a fakt;D z jajcami jeszcze nic po swiecie nie pisalambig_grin
                            >
                            Wlasnie w tej instrukcji obslugi (przed chwila wkleilam w tym watku) jest
                            napisane, ze najlepiej jak jajo bedzie mialo nie wiecej niz 400 klikniec w ciagu
                            pierwszego dnia, bo moze inaczej sie rozpasc. No a moje mialy w piereszym dniu
                            ponad 1200 klikniec to i sie nie dziwie, ze padly...
                            • ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:40
                              no moje jedno ma juz 350.. alle juz noc prawie;D

a ja ide spac.. mam nadzieje ze do rana mi sie nie rozpadna;> a jak
                              nie te.. to coz.. beda inne;P
                              • lenkaaa Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:45
                                no wlasnie skad ty masz juz ponad 300 ? musialas wlezc z nimi na jakies inne
                                forum wink
                                Mozesz je na noc zaslonic, albo ryzyk fizyk, moze nic im nie bedzie...
                                Ja to juz bede ostrozna, bo mi przykro, ze mi tyle jaj sie zmarnowalo sad
                                Nawet nie myslalam, ze bede to az tak przezywac, hi, hi wink
                  • ilekobietamalat Re: Nooo pikne som <lol> 03.02.09, 21:10
                    no coo. tam bylo jakies, tzn gdzies czytalam, ze jajko we mgle.. big_grin nie smiej sie ze mnie;P
    • aniuta75 No dobra... 04.02.09, 16:58
      Jajco miało miękką skorupkę to je zamgliłam. I teraz juz jest ok to co odmglić
      czy niech se dalej zamglone będzie, bo może jakieś takie wrażliwsze i bardziej
      delikutaśne jest?
      • ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 17:08
        kurde! przyszlam sie chwalic ze jedno mi peka... a aniucie pekaja juz wszystkie.. ja sie tak nie bawiesuspicious
        aniuta, cos ty z nimi zrobila?!big_grin
        • aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 17:20
          No jak to co zrobiłam? Wysiaduję kochana, wysiaduję big_grin.
          • ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 18:19
            no ale az taaaaak?smile))
            • lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 19:41
              Pekaja Aniucie, bo strasznie duzo klikow dostaly smile Aniuta, jak juz nie jest
              miekka skorupka to mozesz odslonic ale je obserwuj zeby znowu sie nie
              rozchorowalo. Albo potrzymaj jeszcze zasloniete i odslon tak na 2 dni przed
              ostatecznym terminem. One wszystkie maja wyznaczony termin i jesli nie odslonisz
              przed jego uplywem to takie zasloniete sie nie wykluje i zdechnie.
              Tak samo z wyklutym a jeszcze nie doroslym. Tez moze zachorowac (widac wtedy
              info, ze nic nie je i przestal sie ruszac). Tez wtedy trzeba go zaslonic ale
              jesli go nie odslonisz przed terminem przeksztalcenia w doroslego smoka to ci
              zdechnie.
              Nie wiem czy jasno tlumacze. Jakby co to pytaj smile
              Moje zielone juz sie wyklulo ale musialam znowu zaslonic, bo byla informacja
              wlasnie, ze nic nie je i sie nie rusza. Chrowity cos ten moj zielony. Jakis
              trefny egzemplarz mi sie trafil wink

Uff, cale szczescie, ze sprawdzilam moje pisklaki, bo fioletowy i bialy dostaly
              po 4000 klikniec i tez o malo mi nie zdechly. Zaslonilam je i schowalam. Trzeba
              uwazac z tymi tlumnymi forami, bo tam zaklikuja smoki na smierc wink

No i znowu mi sie sygnaturka pieprzy... ona nie lubi zmian, a ja przed chwila
              robilam przestawianie smokow no to mam za swoje...
              • ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 20:09
                laski,gdzie wy sie tymi smokami chwalicie ze tyle klikania macie! ja tez chcetongue_out
                • lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 20:18
                  Ale tyle klikow wcale nie jest zdrowe ! Moje dwa hatchlingi (juz nie wiem czy
                  pisac hatchlingi czy pisklaki, czy jeszcze inaczej, hi, hi) sie rozchorowaly jak
                  dostaly po ponad 4000 kazdy sad i musialam je schowac sad
                  No ale jak chcesz az tak duzo, to ja pojawilam sie pare razy na testowym a potem
                  zalozylam jeden nowy watek na "malym dziecku" i wpisalam sie pare razy do innej
                  dyskusji na tamtym forum, no i sie zaczela lawina klikow... Teraz zaluje, ze tam
                  watek zakladalam, bo mi jaja przez to zdechly sad Juz wole, zeby dorastaly w
                  sielankowej i bezstresowej atmosferze loluma smile Tak najzdrowiej smile
                • aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 20:19
                  Ale kurcze kiedy ja nie mam tak dużo kliknięć wcale smile. Ty masz więcej i jajco
                  dopiero pęka. Nie wiem dlaczego tak...
                  • ilekobietamalat Re: No dobra... 04.02.09, 20:21
                    aniuta masz po prostu wczesniaki;> o!suspicious pewnie beda male chuderlawe, i nie beda sbie radzic w zyciu;P

swoja droga, w ramach potworow i smokow, wlasnie na poduszce obok wyladowala mi biedronka.. na ktora z dzikim wzrokiem czai sie teraz moj kotbig_grin
                    • aniuta75 Re: No dobra... 04.02.09, 20:22

> aniuta masz po prostu wczesniaki;> o!suspicious pewnie beda male chuderlawe, i
                      > nie beda sbie radzic w zyciu;P

ROTFL

>
                      > swoja droga, w ramach potworow i smokow, wlasnie na poduszce obok wyladowala mi
                      > biedronka.. na ktora z dzikim wzrokiem czai sie teraz moj kotbig_grin

ROTFL po raz drugi big_grin

Zaplułam monitor big_grin.
                  • lenkaaa Re: No dobra... 04.02.09, 20:22
                    o! Aniuta, pomaranczowy tez juz wydlubal dziure !!!
      • aniuta75 up :D 04.02.09, 19:37

• lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:06
          No dobrze, juz je sobie na nowo poukladalam smile Aniuta juz sie nie moge doczekac
          kiedy twoj zielony sie wykluje !
          • aniuta75 Re: up :D 04.02.09, 20:07
            No też jestem ciekawa co z niego wyrośnie, bo na składzie były też inne zielone
            a moje ma ciutek inny odcień smile.
            • lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:20
              Kliknelam na niego ale sie nie chce skubaniec wykluc ! Uwazaj na niego, bo ma
              strasznie duzo kliow smile
              • aniuta75 Re: up :D 04.02.09, 20:24
                Ja na wszelki wypadek zapobiegawczo zamglę je na noc coby mi nikt szkody nie
                narobił jak się będę na drugi bok obracać smile.
                • lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 20:36
                  Wiecie co, to juz jest obsesja jakas i ciezkie uzaleznienie tongue_out Nawet nie chce
                  sie zastanawiac ile czasu dzis spedzilam dogladajac smokow i dyskutujac na ich
                  temat na forum tongue_out I wszyscy na lolumie jakos zamilkli, tylko my trzy bredzimy o
                  smokach i Agamasia z Lu od czasu do czasu cos wtraca a inni sie pewnie w glowe
                  pukaja jak nas czytaja tongue_out
                  Ide sie odsmoczyc na chwile i obejrzec Fringe'a wink
                  • ilekobietamalat Re: up :D 04.02.09, 20:38
                    a ja nie mam co ogladac.... to popatrze jeszcze na smoki;P
                    • aniuta75 Dobra to kończymy :P 04.02.09, 20:43
                      z tym smoczeniem smile. Czas popisać o jakiś innych sprawach big_grin. Bo inaczej Lolum
                      nam się w smoczą jamę przeobrazi suspicious. Gadanie o smokach tylko w sytuacjach
                      podbramkowych suspicious.
                    • lenkaaa Re: up :D 04.02.09, 23:45

> a ja nie mam co ogladac.... to popatrze jeszcze na smoki;P

ROTFL !!!!
    • ilekobietamalat Re: Lenka :) 04.02.09, 20:56
      o peklo mi jajco bardziejbig_grin chyba.. wink
      • lenkaaa Re: Lenka :) 04.02.09, 23:47
        NO, duza dziura jest, pewnie do rana wylezie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka