posc 24.09.12, 17:48 a kiedy zakonczenie budowy trasy szynobusa laczacego lotnisko z miastem i uruchomienie , bo na zdjeciach ani w tekscie nie ma ani slowa o tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prezes wstyd IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.09.12, 18:59 polozyli najtansza z mozliwych kostek polbruku ,wstyd a miala byc taka perelka a poszli z najtanszym materialem ,nawet u mnie pod blokiem polozyli estetyczniejsza kostke a nie to szare badziewie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz I ani słowa o zmianach w planach i... 24.09.12, 19:34 I ani słowa o zmianach w planach budowy z dnia 3 września, że o uchyleniu przez WSA w dniu 11 września środowiskowej decyzji DGOŚ nie wspomnę. Przetrzymywanie akt spółki w gabinecie sędziego gospodarczego KRS to już tylko najzwyklejszy przypadek i tzw. szczegół, który z zakończeniem tej budowy nie ma w ogóle nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: 173.233.223.* 24.09.12, 19:52 A do tego... kostka brukowa przed terminalem to oczywisty nonsens. To nie tylko kwestia "turkotania" ale i wiekszego wysilku potrzebnego do ciagniecia bagazu na kolkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: 173.233.223.* 24.09.12, 22:43 "Biura właśnie są uzbrajane w komputery. Przy okazji dowiadujemy się, jakich systemów operacyjnych będzie używać lotnisko." Sadzac ze zdjecia zamieszczonego pod numerem "1" to, po prostu, Windows! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysmiewajacy_troll Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: 79.97.165.* 24.09.12, 20:14 filipowicz, ty trollu. chciales ugrac cwaniaku kase na lotnisku, ale nie wyszlo ci i teraz rozsiewasz pod kazdym artykulem wyssane z twojego brudnego palca herezje. HAHA pod kazdym twoim wpisem byly miazdzace dla twoich fantastycznych teorii komentarze, daj juz sobie spokoj, idz suselkow poszukac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Testy i pro testy... IP: 89.167.0.* 25.09.12, 06:34 Gość portalu: wysmiewajacy_troll napisał(a): > filipowicz, ty trollu. chciales ugrac cwaniaku kase na lotnisku, ale nie wyszlo > ci i teraz rozsiewasz pod kazdym artykulem wyssane z twojego brudnego palca he > rezje. HAHA > pod kazdym twoim wpisem byly miazdzace dla twoich fantastycznych teorii komenta > rze, daj juz sobie spokoj, idz suselkow poszukac ;) Rozsiewam "herezje" wyssane ale z akt sądowych WSA, KRS i BIP UW. Miażdżące komentarze pod hasłem "teorie" wpisywane pod podawanymi faktami przerażą wkrótce tych, którzy je wspisywali albo i nie, bo znam skądinąd stwierdzenia "skąd miałem wiedziec, że to prawda". Intencje i sumienie ma czyste, bo są przedsięwzięcia, w które nie wchodzę chocby nie wiem jak kuszące się wydawaly - do innych jak i inni nie jestem dopuszczany ;) To są takie testy przed pro testami, bo "wszystko przed nami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysmiewajacy_troll Re: Testy i pro testy... IP: 79.97.165.* 27.09.12, 20:05 filipowicz slaby z ciebie politykier ja ci napisze... doucz sie to nie bedziesz herezji siac... zacznij np od tego o czym sie wypowiadasz i co to jest wyrok prawomocny. Ha Ha HA! polecam jeszcze kilka innych pozycji nadrobic i przestac siac ferment i czArnowidztwo... Skoro piszesz, ze nie masz pojecia o czym sie wypowiadasz (to odnosnie tego, ze nie wchodzisz/jestes niedopuszczany) to zamiast wylewac swoja osobista frustracje, budz zazenowanie w nas wszystkich dookola, zrobilbys choc raz w zyciu cos pozytecznego. czolem defetysto! ps. filipowicz to taki kononowicz, tylko bardziej internetowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysmiewajacy_troll Re: Testy i pro testy... IP: 79.97.165.* 27.09.12, 20:09 ach zapomnialem dodac. filipowicz ignorancie, przytocz no prosze jakiego zakresu dotycza watpliwosci sadu uchylajace decyzje. no napisz. hahaha oczywiscie, ze sie nie odniesiesz - bo zbyt druzgoczaca dla twoich imaginacji bylaby ta informacja hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Testy i pro testy... IP: *.marsoft.net 28.09.12, 09:39 Za około miesiąc ja Ci napiszę jakie były powody uchylenia decyzji. Dopóki nie mam wyroku z uzasadnieniem w ręku niczego się nie dowiesz. Jak się już dowiesz, to i tak niczego nie zrozumiesz, więc po co Ci ta wiedza. Nie zaśmiecaj sobie główki informacjami, które Cię przerastają. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: I ani słowa o zmianach w planach i... 27.09.12, 19:05 co to za zjawisko ten filipowicz? coś jak białostocki kononowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: *.ennet.pl 24.09.12, 21:30 Jasne. Tak. Oczywiście. Tu mi czołg jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 22:19 Uważam że całe lotnisko jest zabezpieczone ogrodzeniem z concertiną a wszystkie służby obsługujące, pożarnicze i utrzymania zimowego posiadają odpowiednie pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 10:53 Panie Filipowicz, dajże Pan sobie spokój. Przecież chyba nie sądzi Pan, że gdyby nawet przy budowie lotniska wielokrotnie naruszono prawo, postąpiono wbrew przepisom, a decyzja środowiskowa została prawomocnie i ostatecznie uchylona, to ktokolwiek odważy się zamknąć ten bajzel na kłódkę i w ten sposób "plunąć w twarz społeczeństwu Lubelszczyzny" i jej ambitnym wadzom. Skoro w tym praworządnym kraju nie ma nawet siły aby rozebrać nielegalnie postawioną komórkę na węgiel, to kto ośmieli się kwestionować legalność lotniska, będącego wyrazem aspiracji lokalnego samorządu i przedmiotem jego dumy! Krzywe, proste, nowoczesne czy prymitywne, legalne czy bezprawne - lotnisko oraz dumny tytuł: Port Lotniczy Lublin są faktem i nic ani nikt go już nie wzruszy i nie zaneguje! A kwestia: jak to powstało, jakim kosztem i czemu będzie służyć oraz z jakim skutkiem - to już inna sprawa, w tej chwili nie do rozgrzebywania, bo obecnie panuje euforia i żadne racjonalne analizy, wnioski oraz decyzje nie są możliwe! Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: I ani słowa o zmianach w planach i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 11:04 Och, zapomniałbym, a co z drogą na lotnisko, bo ulica Mełgiewska wciąż rozgrzebana i jak na razie od strony centrum nie ma nią nawet dojazdu do ulicy Grygowej, którą, notabene, przerobiono na jednokierunkową i to w strone odwrotną od kierunku na lotnisko? Ciekawe czy na trrwałe? W zasadzie, to na Grygowej powinien powstać drugi wiadukt pod drugą jezdnię, który zaplanowany był już bardzo dawno i którego dwa filary nawet zbudowano ("lasują" się obecnie stercząc w środkowej części przejścia nad torami). W każdym razie, póki co, ulicą Mełgiewską na lotnisko dojechać sie nie da, bo jej "nitka" w kierunku lotniska zamknięta jest już na wysokości dawnego Faelbudu, a kilkaset metrów dalej kończy się chyba wogóle (w każdym razie tyle widać z dostępnego wiaduktu na ul.Grygowej, nie widać natomiast żadnego "ruchu", który zwiastowałby budowe dalszego odcinka w kierunku lotniska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz To taki papierek lakmusowy... IP: 89.167.0.* 25.09.12, 12:49 Gość portalu: Bazyl napisał(a): > Panie Filipowicz, dajże Pan sobie spokój. Przecież chyba nie sądzi Pan, że gdyb > y nawet przy budowie lotniska wielokrotnie naruszono prawo, postąpiono wbrew pr > zepisom, a decyzja środowiskowa została prawomocnie i ostatecznie uchylona, to > ktokolwiek odważy się zamknąć ten bajzel na kłódkę i w ten sposób "plunąć w twa > rz społeczeństwu Lubelszczyzny" i jej ambitnym wadzom. Skoro w tym praworządnym > kraju nie ma nawet siły aby rozebrać nielegalnie postawioną komórkę na węgiel, > to kto ośmieli się kwestionować legalność lotniska, będącego wyrazem aspiracji > lokalnego samorządu i przedmiotem jego dumy! > Krzywe, proste, nowoczesne czy prymitywne, legalne czy bezprawne - lotnisko ora > z dumny tytuł: Port Lotniczy Lublin są faktem i nic ani nikt go już nie wzruszy > i nie zaneguje! A kwestia: jak to powstało, jakim kosztem i czemu będzie służy > ć oraz z jakim skutkiem - to już inna sprawa, w tej chwili nie do rozgrzebywani > a, bo obecnie panuje euforia i żadne racjonalne analizy, wnioski oraz decyzje n > ie są możliwe! Poniał? Panie "Bazyl", moje pytania poza kwestiami ściśle merytorycznymi mają na celu sprawdzenie na ile niezależne są lokalne media, a wybrańcy czytelników forum do samorządu gotowi działać w interesie wspólnym i ku lepszej przyszłości. Jak pokazał "przypadek" Gazety z cenzurą postawionych na forum publicznym pytań - media są uzależnione totalnie, a wybrańcy zapewne wybrali już kumu maja służyć. Ta inwestycja w przeciwieństwie do zwykłej komórki na węgiel pochłonęła już kilkaset milionów publicznych środków... Proszę sobie wyobrazić, że poza obywatelskim zainteresowaniem jedną z najbardziej wyczekiwanych w regionie inwestycji i jej skutkami finansowymi reprezentuję interesy podmiotów z USA i Hong Kong, które chcą mieć 101% pewność, że ich plany nie spalą na panewce z przyczyn logistycznych... Proszę sobie wyobrazić, że to nie ja, a wywiad gospodarczy działający na zlecenie zewnętrznych podmiotów od niemal dwóch tygodni próbuje dotrzeć w KRS do akt PLL i sprawozadania finansowego za ostatni rok obrachunkowy tj. za rok 2011... Najzabawniejsze w tym wszystkimjest to, że "kubły pomyj" lądują na mojej głowie nie tylko za zadawanie pytań ale również stwierdzanie faktów, ktore przez "wolne" media są nie tylko pomijane ale i cenzurowane. "Wszystko przed nami"? Ps. Z zakresem informacji dotyczących PLL, a objętych medialnym i urzędowym embargiem nawet w Gdańsku się nie spotkasz - czyżby nasze "lotnisko" miało więcej wspólnego z OLT Express? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Post faktum IP: 89.167.0.* 25.09.12, 13:03 Od dzisiaj od godziny 12:40 po 13 dniach oczekiwania, w czytelni KRS dostępne są akta PLL i myślę, że nie tylko przeze mnie oczekiwane sprawozdanie finansowe tego podmiotu za 2011 rok. O dostępności uzasadnienia do wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie, a uchylającego decyzję środowiskową dla PLL wydaną przez Dyrektora Generalnego Ochrony Środowiska również poinformuję, bo wszystko możecie mi tu na forum zarzucać - poza niezależnością, rzetelnością, odpowiedzialnością i profesjonalizmem w zainteresowaniu nie moim, a wspólnym dobrem. Odpowiedz Link Zgłoś
klotnik To lotnisko nic nie znaczy. 25.09.12, 13:10 To lotnisko dla mnie nic nie znaczy - parę lotów i to wyłącznie do GB? No przepraszam, nie mój kierunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke A dla mnie znaczy bardzo wiele ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 15:24 I mogę płacić 100 zł drożej aby nie dojeżdżać do Modlina - byle były połaczenia ... Jestem przekonany, że potencjalnych parażerów jest bardzo wielu, i to wcale nie koniecznie [lub nie tylko] ci o najzasobniejszych portfelach będą jednak wybierać wygodę i skrócenie czasu podróży. Oby tylko zarząd portu był jakiś sensowny i to rozumiał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: A dla mnie znaczy bardzo wiele ! IP: *.icpnet.pl 25.09.12, 18:38 Widzę że pan A.Filipowicz potocznie ryje pod lotniskiem chce aby region lubelski posiadający .2mil150 tys mieszkanców miał zabronione startu z tego lotniska lubelskiego upragnionego ,Gdy czytam pana wypowiedzi to myśle ze pan jest pan kandydatem na prokuratora generalnego w Polsce -pana zależy na udupieniu jedynej niezbędnej inwestycji ,ponieważ region nie posiada autostrady ani szybkiej koleji .Gdyby w Poznaniu tak ryli pod duże inwetycje to prezydend Grobelny nie wykonał by żadnej poważnej inwstycji ,jak termy Maltanskie ,czy szybkie tramwaje na Franowo z zajezdnia na150 tramwaji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Szukający prawdy ryje, a tuszujący? IP: 89.167.0.* 25.09.12, 22:17 Gość portalu: leonss napisał(a): > Widzę że pan A.Filipowicz potocznie ryje pod lotniskiem chce aby region lubelsk > i posiadający .2mil150 tys mieszkanców miał zabronione startu z tego lotniska l > ubelskiego upragnionego ,Gdy czytam pana wypowiedzi to myśle ze pan jest pan ka > ndydatem na prokuratora generalnego w Polsce -pana zależy na udupieniu jedynej > niezbędnej inwestycji ,ponieważ region nie posiada autostrady ani szybkiej kole > ji .Gdyby w Poznaniu tak ryli pod duże inwetycje to prezydend Grobelny nie wyk > onał by żadnej poważnej inwstycji ,jak termy Maltanskie ,czy szybkie tramwaje n > a Franowo z zajezdnia na150 tramwaji. W sumie, to nawet szkoda się do tego co powyżej w ogóle odnosić, bo to samo przed 30 laty słyszał nie3 jeden wtedy gdy podnosił sprawę "budowy" teatru w budowie - różnica jest tylko w przedmiocie... Powodzenia życzę teraz ale również i szczególnie po otwarciu tego "okna na świat" lubelszczyzny... Pomogłeś mi chyba zrozumieć dlaczego lotnisko jest budowane od 14 lat, a żywot swój zakończy zanim jeszcze na dobre do użytku oddane zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: A dla mnie znaczy bardzo wiele ! IP: 173.233.204.* 25.09.12, 20:23 "I mogę płacić 100 zł drożej aby nie dojeżdżać do Modlina" A co, jezeli bedzie trzeba doplacic, np. 250, 300, a moze nawet i 400 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: A dla mnie znaczy bardzo wiele ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 07:48 Gość portalu: maxx napisał(a): > "I mogę płacić 100 zł drożej aby nie dojeżdżać do Modlina" > A co, jezeli bedzie trzeba doplacic, np. 250, 300, a moze nawet i 400 zl ? To zależy od wielu rzeczy ... Kierunku lotu, częstości podróżowania, ... Dla mnie kluczowa jest raczej siatka połączeń, a nie ceny biletów ... I ogólnie jestem optymistą, jeśli chodzi o transport lotniczy - obawiał bym się raczej o "lubelski" sposób myślenia i postępowania zarządu lotniska (i władz samorządowych) niż o potencjał przewozowy ... NIestety dokłada się też to tego prowincjonalizm LOT-u ... Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Kończy się budowa lotniska. Ostatnie prace ZOBACZ 01.10.12, 21:59 przekrój wypowiedzi powyżej udowadnia jasno, że Polska nigdy nie będzie Ameryką: - jeszcze nie ukończyli, a już klęska finansowa, nie mówiąc o beznadziejnym okrojonym projekcie i jeszcze gorszym wykonaniu. - żadnych perspektyw na tanie (najlepiej bezpłatne) loty po całym świecie - i najważniejsze: beznadziejna inwestycja bo nie "nasi" budowali. tylko to przebrzydłe pe-ło. i to nawet samo pe-ło, bo przecież peesel optował za Niedźwiadą. podsumowanie? prosze bardzo: kiedy Polak jest szczęśliwy ? kiedy jest nieszczęśliwy. bo jest na co, na kogo narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Ostatnie prace przy teatrze w budowie. IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 19:53 Odpowiem jak wystartują. Odpowiedz Link Zgłoś