-
[b]Autor: emilek_2005 03.02.13, 11:00
Dodaj do ulubionych Skasujcie
Odpowiedz cytując Odpowiedz
Kolejna plugawa wypowiedź, jak sądzę plugawego typa. Zamiast dyskusji i argumentów (na jasno określony temat postu) jedynie plugastwa i nic więcej. To żałosne że takie typy piszą na tym forum ...[/b]
-
Właśnie odkryłam, że do niedawna można było na dole cofnąć się zaledwie o chyba 10 stron wątków (przy ustawieniu 50 wątków na stronie), dalej było pusto. A teraz można aż do strony 60, czyli można czytać niezarchiwizowane posty od 2005 roku! Szykuje się ciekawa lektura wekendowa...
-
Częścią tych elit jest oczywiście GW. Tak "pięknie" rozegrały przeciwko RP najpierw Nowicką, potem Millera, tak pięknie waliły w Kwacha i w ogóle robiły, co mogły, oczywiście "dla dobra PO", że po wyborach mogła Polską rządzić opcja liberalna (Europa+), a będzie rządzić PiS. Podobnie surrealistyczne działania wielce pomogły PiS wygrać w 2005.
Sobotnia GW ogłosiła, że sanepid to cyrk, a książeczki sanepidowskie to upokorzenie, którym można potraktować byle gnojka z hamburgerowni, ale nie g...
-
Kochany a nieznany mi lemingu- weź pod uwagę inflację w strefie euro z lat 2005,6,7,8,9,10,11,12 oraz to, że składka Polski do unijnej kasy znacznie i to naprawdę znacznie wzrosła.Czy Tusku mógł uzyskać to co uzyskano w 2005 - wątpię bo w Europie chyba już nikt się z nim nie liczy...
podsumowując mamy o około 10 procent mniej niż w 2005 r
-
Chcę kupić samochód, używaną Toyotę Corolle rocznik 2005, przebieg 199 000 km.
Z samochodem wydaje się jest wszystko w porządku, ale czy cena nie jest za wysoka? Jaka waszym zdaniem byłaby ok za ten samochodzik? Podoba mi się on, ale nie chcę przepłacić.
-
jak bedzie wygladalo Wasze zycie w 2013r, uwierzylybyscie?
bo ja nic a nic.
-
wszystkie miesiące :) widzę, że to forum może mi pomóc Was odnaleźć! Super są
te fora prywatne z podziałami na miesiące, ale ale!! nasze pociechy rosną i
teraz chyba czas zacząć liczyć je w latach! Chciałabym nas wszystkich
zintegrować na forum RÓWIEŚNICY 2005r.
Forum jest otwarte starczy miejsca dla każdego :) założone dzisiaj!
-
Mam pytanie, czy jesli dziecko urodziło się w grudniu 2005 roku to musi iść do szkoły w roku 2013-2014? Wtedy będzie miało dopiero 5 lat i 9 mies. Czy można je wysłać dopiero po skończeniu 6 lat w 2014-2015? Czy trzeba się jednak postarać o zaświadczenie od psycholoda, pedagoga, itp. o odroczenie obowiązku szkolnego?
-
dzis starlam sie z mezem. moje dziecko jest z koncowki roku 2005. jest ostatnim rocznikiem kiedy mozemy zdecydowac czy pojdzie starym trybem czy nowym. oczywiste dl amni ebylo aby go poslac starym o pojedzi edo 1 klasy jako niesplena 7-latek.
pojawia sie kwestia ilosci dzieci w klasach. mnie to nie martwi bo moj pojdzie do prywatnej podstwowki ale! moj maz mowi- jak 2 roczniki 2005 i 2006 pojda razem to bedzie masa dzieci i to bedzie rzutowalo na mozliowsci dostania sie do liceum i na stu...
-
Moja córka w kwietniu będzie mieć 6 lat (rocznik 2005). Od września chodzi do zerówki szkolnej, w grupie jest 17 dzieci 6 letnich i 8 z jej rocznika, czyli 5 latków.
Wcześniej chodziła do przedszkola ale to chyba bez znaczenia.
I oczywiście mam dylemat, co od września?
Czy zostawić ją jeszcze raz w zerówce, czy ma iść do pierwszej klasy.
Gdy sześciolatki się uczą, pięciolatki też mają naukę. Tylko mają nieco inne pomoce naukowe (ponoć nie wolno im było zakupić książek takich jak mają 6 l...
-
Jeśli są tu rodzice dzieci z rocznika 2005, ciekawa jestem, czy posyłacie dzieci w tym roku do zerówki? Ja jestem właściwie zdecydowana, tak na 90%. Ale gdybym się dowiedziała, że Agatka nie będzie jedyną pięciolatką w zerówce, poczułabym się lepiej :)
-
- dzielić wyrazy na głoski (nie na sylaby, a na głoski)
- umieją miesiące po kolei?
- umieją określić liczbę wyrazów w zdaniu? (mówimy np. Mama kocha tatę, tata kocha mamę. Ile to słów? dziecko ma odp. ze słuchu)
Dziękuję za odp. potem napiszę dlaczego pytam.
-
i publiczne radio tez
w grudniu 2005 kaczki zrobiły czarną nocą
dziwne zmiany w ustawie o krrit
[u](czy Kur...wski kręcił jakis filmik wtedy może?)[/u]
pozniej TVP i PR oddali we wladanie jakims
ciemnym, niedouczonym typom w rodzaju Wildsteina, Urbanskiego
czabanskiego, Targalskiego, Farfala, Borusiaka i td i tp
a teraz zbieramy zgniłe owoce kaczych rządów w TVP
[b]won z kaczkami i ich kliką![/b]
-
Zapraszam wszystkie listopadowe (2005 r.)mamusie.
-
Czytalam nt. i z tego co czytalam wynika,ze w roku 2012 do I klasy
obowiazkowo pojda dzieci z rocznika 2005 i 6- latki z 2006. Czy
faktycznie tak jest? Dobrze mysle ;-)? Chodzi mi o obowiazek a nie
przywilej pojscia wczesnego do szkoly,nie spiesze sie z tym :-)
Czyli 2005 r.kiedy OBOWIAZKOWO?
Dzieki za odp.
Pozdrawiam
-
wybory."
Nie da się ukryć. Ale ot taki niuansik. Bez obrazy:
I tury wyborów
2005 Lech Aleksander Kaczyński 4 947 927 głosów (33,10%)
1995 Aleksander Kwaśniewski 6 275 670 głosów (35,11%)
1990 Lech Wałęsa 6 569 889 głosów (39,96%)
2000 Aleksander Kwaśniewski 9 485 224 głosów (53,90%)
II tury wyborów
2005 Lech Aleksander Kaczyński 8 257 468 głosów (54,04%)
1995 Aleksander Kwaśniewski 9 704 439 głosów (51,72%)
1990 Lech Wałęsa 10 622 696 głosów (74,25%)
-
Z tego co widac, wiekszosc rodzicow, ktorzy jeszcze maja wybor
decyduje sie poslac dzieci do I klasy w wieku 7 lat. Mam dziecko z
konca 2006 r., caly ten rocznik obowiazkowo musi pojsc do I klasy
jako 6 latek. Jesli wiekszosc rodzicow dzieci z 2005 r. posle swoje
maluchy do szkoly jako 7 latki, to w 2012 r. bedzie prawie dwa razy
tyle dzieci w I klasach. Bardzo sie tego obawiam, pewnie dzieciaki
beda musialy chodzic do szkoly na zmiany. Zastanawiam sie tez co
bedzie potem z miej...