Dodaj do ulubionych

Jedna ciężarówka z piwem...

27.09.12, 08:56
...i korek aż po Kraszewskiego.
Pytam się umielców z ratusza więc, kiedy koniec remontu wiaduktu?
Czy aneksik do umowy z PKP już gotowy?
Bo chyba w dwa dni to się nie wyrobią (czy też trzy, gdyby ofiarnie zechcieli w sobotę popracować).

Waadza dymać zaś będzie nadal obywateli, stawiając Straż Wiejską u wylotu tuneli, celem poprawienia "wyników budżetu".

Od ostatniej dyskusji mój umysł, zazwyczaj szybciej dobrym alkoholem niż głębszą refleksją mącony, zaprząta zaś jeszcze jedno pytanie dotyczące działań cyrkusza i jego służb - czyżby zmieniły się nam przepisy i Straż Wiejska dostała uprawnienia do zatrzymywania pojazdów w ruchu? Bo to też czyniła tydzień temu. Czy jeśli na pohybel cyrkuszowym pojadę w przyszłym tygodniu tunelem, prywatnym autem i mi taki strażnik wyskoczy na jezdnię, to czy cyrkusz zapłaci mi za klepanie samochodu, jak już "pieszego, który wtargnął na jezdnię" (bo tym, z tego co mi wiadomo, jest Strażnik Wiejski z lizakiem w dłoni) potrącę? Bo Kunickiego nie jest wyłączona z ruchu całkowicie, a jedynie częściowo... gdybym pod remontowany fragment wjechał, to może i prawo do zatrzymania by mieli, ale tak.
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp a kiedy wybory? 27.09.12, 09:01
      oj Kubo pytasz jakbyś nie wiedział...
    • kainel.kemezrp a propos straszy wiejskich 27.09.12, 09:04
      ty wiesz gdzie oni maja literę prawa?
      tam którędy wydalają owego prawa spirytus Kubo....
      pzdr.
      • qqbek Re: a propos straszy wiejskich 27.09.12, 09:10
        kainel.kemezrp napisał:

> ty wiesz gdzie oni maja literę prawa?
        > tam którędy wydalają owego prawa spirytus Kubo....
        > pzdr.

Wszystko zależy od interpretacji jednego rozporządzenia MSW.
        Poczytam, zobaczę, co mi z interpretacji wychodzi.
        • kainel.kemezrp a co im zrobisz 27.09.12, 09:13
          jak ich złapiesz?
          oj Kubo lepiej weź motykę i uczyń z niej użytek
          albo siekierę ;-)
          • Gość: bosman albo tak: IP: *.centertel.pl 27.09.12, 09:18
            przychodzi facet do sklepu z żelastwem i mówi:
            - proszę dwa metry łańcucha
            - zapakować? - pyta sprzedawca
            - NIE!!! OD RAZU BĘDĘ NAPIERD(.......)Ł!!!
            • kainel.kemezrp słusznie mówisz n/t 27.09.12, 09:23

• qqbek Czy może mi ktoś pomóc? 27.09.12, 09:23
          W internetowym systemie aktów prawnych Sejmu widzę jedynie "Dz.U. 2011 nr 133 poz. 770
          Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 17 czerwca 2011 r. w sprawie warunków lokalizacji, sposobu oznakowania i dokonywania pomiarów przez urządzenia rejestrujące" dotyczące zabaw uciesznych Straży Wiejskich z fotoradarami. Ale o zatrzymaniu pojazdu w ruchu (podobno wolno im od lutego) nic nie znalazłem.
          Wszędzie tylko piszą, że wolno im w razie złamania zakazu ruchu (czyli jednak dotyczyłoby to przejazdu pod wiaduktem kolejowym), ale nigdzie nie mogę znaleźć podstawy prawnej.
          • qqbek Dodaję trop: 27.09.12, 09:38
            "Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w Sprawie Kontroli Ruchu Drogowego" z 18 lipca 2008 też nic nie mówi o tym.
          • qqbek Dobra - mam chociaż podstawę: 27.09.12, 09:42
            Podstawa Ustawowa to Artykuł 129b. Ustęp 2, punkt 1 litera b.
            Ale Ustawa ustawą, nadal nie widzę nigdzie aktu wykonawczego (Rozporządzenia).
            W w/w Rozporządzeniu z 2008 roku mowa jedynie o "czynnościach kontrolnych", a nie o "kontroli ruchu".
    • qqbek ...a dziennikarze zaspali :) 27.09.12, 09:46
      Widzę tylko "Kurier" zauważył całe zdarzenie.
      Najśmieszniejsze jest, że po 8-ej znaleźli się amatorzy cudzej własności i pojawić musiała się prewencja.
      Z tego co widziałem ucierpiała też srebrna Śkoda.
      • Gość: bosman okoliczne menelstwo... IP: *.centertel.pl 27.09.12, 11:36
        połaszczyło się na kontenery. Ten TIR wiózł puste butelki w skrzynkach. Jechałem tamtędy tuż po tym jak się "gibnęło" ~ 7,30.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka