Dodaj do ulubionych

"Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójdzi...

02.11.12, 12:16
I tak to działa przy żłobie. A tzw. zwyczajne społeczeństwo ma siedzieć cicho i potulnie.
Obserwuj wątek
    • hrabiaski "Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójdzi... 02.11.12, 14:32
      corvus corvus,oculus non finit !
      • Gość: gość Re: "Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójd IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 19:20
        A Marysia mówiła "mórwa jego kuć"
    • Gość: chart Prokuratura IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.12, 14:34
      Nie chcę CBA psuć nastroju, ale art. 224 i art. 230 kk - naciski i korupcja funkcjonariusza publicznego - ścigane są z urzędu. Ponadto prokuratura już ma zawiadomienie w tej sprawie, a więc informacje Biura są nieaktualne.
      • Gość: Julek Do Charta IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 20:01
        Ale ja sie nie orientuje przeciwko komu moze byc prowadzone ppstepowanie?
        -temu co nie zglosil a mial obowiazek?
        -temu/tym co proponowali?
        • Gość: chart Re: Do Charta IP: *.ennet.pl 02.11.12, 21:27
          Both? ;)
    • Gość: polak mały Re: "Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójd IP: *.play-internet.pl 02.11.12, 14:37
      Skandal! jak się tym nie zajmie prokurator albo CBA to znaczy, że w tym kraju i mieście to już można robić dosłownie wsystko!!!!!!!!!!! Korupcja jest zalegalizowana?!
    • andrzej.filipowicz Jakoś się nie dziwię... 02.11.12, 14:59
      Wcale się nie dziwię, bo jak znam lubelskie podwórko, to i tak uznane by to zostało za "filozoficzny stosunek do życia", "intelektualny żart" albo brak kompetencji z uwagi na jurysdykcję nad podejrzanym prokuratur i sądów... wojskowych.

Taki to kolejny filozoficzno - intelektualny - armijny lubelski żart - warty miesięcznie 22 tysiące PLN...

CBA niech się nie dziwi, bo już tacy byli co doniesienia składali i stali się dla otoczenia śmierdzącymi rybami, które na poważne brały zwykłe żarty albo myliły właściwości organów sprawiedliwości.

Ps. Pewnie gdyby propozycję wartą jednorazowo 1/10 wymienionej wyżej kwoty, złożyła jakaś samotna matka z dwójka małych dzieci, to i bez złożenia doniesienia do CBA policja by weszła i po godzinie 22 wyprowadziła z domu całą rodzinę ...

• ad2009 "Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójdzi... 02.11.12, 15:41
      W ofercie nie było propozycji darmowych wyjazdów turystycznych. Pruszkowski musiałby płacić sam. A nie stać go na to nawet z 22 tys. pensji za nic
    • Gość: bosman ciekawostka przyrodnicza: Pan Pruszkowski... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 18:03
      twierdzi, że nie może złożyć doniesienia do CBA, bo osobnik usułujacy go skorumpować, czyli najzwyczajniej - przekupić! - nie wyraża na to zgody!. To jakieś kuriozum prawnicze! Czyli od dzisiaj gdy mnie policjant zatrzymuje na radar i ja mu wręczam Jagiełłę, on nie może mnie oskarżyć o wręczenie łapówki bo nie ma mojej zgody! Paradne - i tacy faceci decydują o województwie! Kompromitacja.
      • Gość: J-k Re: ciekawostka przyrodnicza: Pan Pruszkowski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 19:23
        Oczywiście pan Pruszkowski zdobył stanowisko wiceprezesa z 12 tys. miesięcznie zupełnie bez politycznego kontekstu. Ot po prostu wysłał CV, które powaliło miejskich urzędników i w cuglach zdobył to wymagające katorżniczej pracy stanowisko. Lepszego fachowca od mieszkań w naszym Kozim Grodzie nie było, nie ma i długo jeszcze nie będzie.
        Przez Polskę przechodzi fala oburzenia (głos zabierają nawet biskupi), że sąd w Strasburgu zasądził na korzyść jednej z obywatelek naszego pięknego kraju astronomiczną kwotę 30 tys. euro odszkodowania. A tutaj proszę skromny, kryształowo uczciwy polityk ma gest i rezygnuje z politycznej oferty ok 64 tys euro rocznie (12 x 22.000 PLN) i łaskawie pozostaje przy obecnej skromniutkiej pensji 35 tys euro.
        • Gość: bosman tyle, że Pan Prezes... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 19:37
          ma jedną wielką "zaletę": jest "kumbatantem" z PZKS w latach `80. I to jest to!
          • Gość: J-k Re: tyle, że Pan Prezes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 08:19
            Ale to musi być jakiś utajniony "kumbatant". Prawdziwy nosi beret lub rogatywkę i jest przepasany biało-czerwoną szarfą ewentualnie na ramieniu ma założoną opaskę lub dzierży w dłoniach szturmówkę w tych barwach.
            2.bp.blogspot.com/-ej2fNkllDpE/Tr0eAYiahHI/AAAAAAAAEDg/ZGpRDJRdiQk/s1600/IMG_0087+powitanie+kombatant%25C3%25B3w.jpg
    • marzof10 Infantylizm pana Pruszkowskiego 02.11.12, 20:32
      jest porażający (jak mawia jego wódz naczelny Jarosław). Metoda działania tego pana jest bliźniacza do prezesa: wiem ale nie powiem. Bo jak powiem to co? Nie będzie i tych marnych 11 tysięcy? Jej i do tego korumpujący się nie zgadza!!!!!!
      W ogóle to w jakim celu jest ten "Nowy Dom"? Synekura dla nieudacznych urzędników? Po to, żeby budować średnio jeden blok rocznie? Nie wystarcy do tego któryś z wydziałów ratusza, gdzie zarobki są na poziomie średniej krajowej? Coś podobnego do Zarządu Nieruchomości Komunalnych, który buduje 10 razy tyle co pan Pruszkowski i spółka? Może trzeba wreszcie jakiegoś gajowego... Rządy tego pana i jego prezydentura były początkiem dysproporcji między Lublinem a Rzeszowem czy Białymstokiem i tylko stan ten się pogłębia...
    • folwark_polski TBS 02.11.12, 20:36
      towarzystwa bezczelnych sukinsynów
    • Gość: chart Kończymy żarty IP: *.ennet.pl 02.11.12, 21:31
      Mili Państwo, kończmy te żarty:

1. albo były prezydent pomówił obecnego - więc niech przeprasza,

2. albo w Ratuszu działa mechanizm korupcyjny - więc proszę go wykryć,

3. albo ktoś sobie po mieście i opowiada, że załatwi robotę za 22 tys. zł miesięcznie. A może bierze za to odsyp? - więc niech go wspólnie łapią władza, opozycja, prokuratura i CBA.

Prorocy biorą ciężką kasę za umarzanie śledztw - niech się teraz wymyślą co wymyślić.
      • Gość: andrzej.filipowicz Zrobiło się śmiertelnie poważnie IP: 89.167.0.* 02.11.12, 22:14
        Gość portalu: chart napisał(a):

> Mili Państwo, kończmy te żarty:
        >
        > 1. albo były prezydent pomówił obecnego - więc niech przeprasza,
        >
        > 2. albo w Ratuszu działa mechanizm korupcyjny - więc proszę go wykryć,
        >
        > 3. albo ktoś sobie po mieście i opowiada, że załatwi robotę za 22 tys. zł miesi
        > ęcznie. A może bierze za to odsyp? - więc niech go wspólnie łapią władza, opozy
        > cja, prokuratura i CBA.
        >
        > Prorocy biorą ciężką kasę za umarzanie śledztw - niech się teraz wymyślą co wym
        > yślić.

Wysilać się wcale nie muszą, bo mają sztandarowe uzasadnienie, które brzmi "brak znamion czynu zabronionego"...
    • jozek46 "Korupcja polityczna" Były prezydent nie pójdzi... 04.11.12, 11:06
      Niestety w Lublinie hazardziści/PO/maja parasol ochronny w prokuraturze!Przekonałem się sam kiedy zgłosiłem kłamstwa/skutkujące stratami/przez obecnego członka zarządu województwa!Prokurator mi najpierw udowadniał ,że tenże kłamca mam mieć swobodę wypowiedzi,potem że ja nie jestem pokrzywdzony/chodziło o interes publiczny/,a za 3 razem /odwołania/przekroczyłem 0 2 dni ,bo jest termin "zawity"/chodziło o sobotę i niedzielę/.Sąd orzekł,że prokurator postąpił zgodnie z prawem /chodzi o termin zawity/,ale że kłamstwom za skutkowało na 1,5 mln straty to już nikogo nie obchodzi.Musiałem zrezygnować z dalszej walki bo nie miałem na to pieniędzy!Twierdzę,że to A.Pruszkowski będzie miał problemy ,a nie Ci co proponowali,bo chodzi o wyciszenie sprawy,a nie nagłośnienie.Pruszkowskiego wyciszą!!! Rację mają silniejsi ,to jeszcze Hitler głosił.Rządzą hazardziści i gumo filcowi i oni maja rację!!!
      • Gość: andrzej.filipowicz Systemowe standardy IP: 89.167.0.* 04.11.12, 13:19
        jozek46 napisał:

> Niestety w Lublinie hazardziści/PO/maja parasol ochronny w prokuraturze!Przekon
        > ałem się sam kiedy zgłosiłem kłamstwa/skutkujące stratami/przez obecnego członk
        > a zarządu województwa!Prokurator mi najpierw udowadniał ,że tenże kłamca mam mi
        > eć swobodę wypowiedzi,potem że ja nie jestem pokrzywdzony/chodziło o interes pu
        > bliczny/,a za 3 razem /odwołania/przekroczyłem 0 2 dni ,bo jest termin "zawity"
        > /chodziło o sobotę i niedzielę/.Sąd orzekł,że prokurator postąpił zgodnie z pra
        > wem /chodzi o termin zawity/,ale że kłamstwom za skutkowało na 1,5 mln straty t
        > o już nikogo nie obchodzi.Musiałem zrezygnować z dalszej walki bo nie miałem na
        > to pieniędzy!Twierdzę,że to A.Pruszkowski będzie miał problemy ,a nie Ci co pr
        > oponowali,bo chodzi o wyciszenie sprawy,a nie nagłośnienie.Pruszkowskiego wycis
        > zą!!! Rację mają silniejsi ,to jeszcze Hitler głosił.Rządzą hazardziści i gumo
        > filcowi i oni maja rację!!!

Kiedyś myślałem, że są to oznaki pospolitego lenistwa i najzwyklejszej prokrastynacji.
        Z perspektywy czasu oceniam to jako systemowe działania przeciwko obywatelom, społeczeństwu, miastu, regionowi i kraju.

Jedyne co mogę zasugerować, to trzymanie się procedur nawet tych "zawitych" czyli terminowe odwołania i zaskarżenia decyzji organów tzw. wymiaru sprawiedliwości, bo pomimo ich bezskuteczności pozostawiają ślady w archiwach, które kiedyś będą przedmiotem działań Obywatelskich Trybunałów, a nie tylko historyków...

Skala deprawacji prokuratur i sądów przekroczyła granice wszelkiej przyzwoitości i już wkrótce będziemy świadkami pierwszego publicznego procesu z udziałem niezależnej od władzy "ławy przysięgłych".

Przykład, który podałeś Józefie potwierdza tylko regułę, że wysłanie policji przed 22 w celu egzekucji wyroku sądu wobec samotnej matki i jej dzieci jest jednym z sygnałów, że dynastia bezprawia kończy się bezpowrotnie.

Ps. To nic, że termin był zawity - nie daj szans by kiedyś twierdzili, że nic nie wiedzieli i napisz skargę do prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości wysyłając do wiadomości premiera i prezydenta, bo nawet gdyby to było 1,50 złotych, a nie 1,5 miliona, to są to środki publiczne. Skargę wyślij mailem, bo jest równoprawnym środkiem komunikacja jak koperta i maszynopis... Całość dokumentacji ze sprawą związanej wyślij do mnie(adres znajdziesz w domenie publicznej), a ja przekażę wszystko według właściwości czyli do Obywatelskiego Trybunału RP.
        • Gość: bosman "prokrastynacji" filipku? IP: *.centertel.pl 04.11.12, 14:32
          znów starasz się robić wrażenie swoją pseudo uczonością i pseudo erudycją używając terminów które powszechnie nie mają zastosowania. Co gorsza - używasz ich zupełnie idiotycznie, niezgodnie z ich faktycznym znaczeniem. Zapomniałeś, jak pisałem ci, że ośmieszasz się używajac słów których znaczenia nie rozumiesz? Prokrastynacja to termin czysto medyczny, nie stosowany wobec urzędu, instytucji ale konkretnego człowieka. Wskaż tego człowieka albo się nie ośmieszaj. Wobec prokuratury możesz użyć co najwyżej terminów: zaniechanie, zwłoka, brak działań itp. ale nie prokrastynacja która jest zaburzeniem psychicznym. Żałosny jesteś z tymi twoimi wywodami.
          Kra... kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra... - tylko to dobrze ci wychodzi.
          • Gość: andrzej.filipowicz Tak jest, prokrastynacji... IP: 89.167.0.* 04.11.12, 15:52
            Gość portalu: bosman napisał(a):

> znów starasz się robić wrażenie swoją pseudo uczonością i pseudo erudycją używa
            > jąc terminów które powszechnie nie mają zastosowania. Co gorsza - używasz ich z
            > upełnie idiotycznie, niezgodnie z ich faktycznym znaczeniem. Zapomniałeś, jak p
            > isałem ci, że ośmieszasz się używajac słów których znaczenia nie rozumiesz? [ur
            > l=http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja]Prokrastynacja[/url] to termin cz
            > ysto medyczny, nie stosowany wobec urzędu, instytucji ale konkretnego człowieka
            > . Wskaż tego człowieka albo się nie ośmieszaj. Wobec prokuratury możesz użyć co
            > najwyżej terminów: zaniechanie, zwłoka, brak działań itp. ale nie prokrastynac
            > ja która jest zaburzeniem psychicznym. Żałosny jesteś z tymi twoimi wywodami.
            > Kra... kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra...kra... - tylko to
            > dobrze ci wychodzi.

Jeżeli masz skojarzenia z medycyną, to słusznie, że zastępujesz określeniami, które sam przez ten pryzmat lepiej rozumiesz. Ja się upierał nie będę, bo nie mam tego w naturze, a medycynę zostawiam specjalistom.

Jeżeli nie zwróciłeś sam uwagi, to powtórzę, że początkowo myślałem, iż specyficzne działania, a raczej ich brak ze strony tzw. wymiaru sprawiedliwości są wynikiem pospolitego lenistwa i prokrastynacji, a później doszedłem do wniosku, że są to systemowe standardowe działania.

To czy nieustanne odwlekanie i przekładanie czynności, które należy wykonać nazwiesz chorobą czy też nie, zostawiam Tobie, bo sam jak wiesz do medycyny się nie mieszam - do weterynarii również...
            • tajnos.agentos Re: Tak jest, prokrastynacji... 04.11.12, 16:01
              gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> To czy nieustanne odwlekanie i przekładanie czynności, które należy wykonać naz
              > wiesz chorobą czy też nie, zostawiam Tobie, bo sam jak wiesz do medycyny się ni
              > e mieszam - do weterynarii również...

Masz rację. Pruszkowski już dawno temu powinien zostać ukarany za niekompetencję, marnotrawienie publicznych pieniędzy, nepotyzm i jeszcze parę rzeczy.
              • Gość: paula Pan Pruszkowski zachowuje się IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 09:01
                jak dziecko w piaskownicy zabrali mi zabawki to ja teraz skopię im tyłki. Odejście od kasy i koryta boli i to bardzo. Oj jak ciężko być w drugiej lidze. A gdzie honor i poczucie obowiązku ?? Wstyd i żenada więcej przyzwoitości ( o ile ten pan to ma....), Pozdrawiam.
            • Gość: bosman powtarzam filipku... IP: *.centertel.pl 05.11.12, 11:23
              zarzucasz komuś schorzenie - wskaż tego kogoś, chyba że się boisz? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka