Dodaj do ulubionych

Lista wstydu - znajdziesz tam paru "naszych"

05.11.12, 10:48
Teraz K… My a la PO to 200 mln zł, które przez niecałe pięć lat od objęcia władzy, trafiło z państwowej kasy do prywatnych kieszeni działaczy PO, ich znajomych i rodzin z naszej listy(Puls Biznesu - dopisek własny). A przecież nasze zestawienie jest niepełne…

Uzupełniamy tę listę wstydu PO i dodamy innych beneficjentów lokalnej nomenklatury?
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman faktycznie - tuzy IP: *.centertel.pl 05.11.12, 11:07
      kto zacz? Co za firma? Gdzie to jest?
      56. Patryk Czarniecki
      podinspektor w MJWPU
      członek PO
      No i fucha zajebista - podinspektor!. Zarabia pewnie ze 2300 na rękę.
      Albo ten:
      75. Tomasz Dutkiewicz
      prezes Stadniny Koni Iwno
      ekspert PO ds. rolnictwa
      może powinni wziąć jakiegoś rybaka z Helu? Chociaż też był by do dupy bo to za blisko Gdańska, może miał nawet dziadka w Wehrmachcie?
      Z artykułu wynika, że gdy ktoś ma coś wspólnego z PO, choćby sympatię tylko przejawiał, ma zdechnąć z głodu albo zapierd(.......)ć łopatą. Logika iście rewolucyjna, pisowska. Niech napiszą o synekurkach PiSdzielców, a może nie ma takich? Tak więc wsadź sobie filipku tę gazetkę z tym artykułem w rzyć.
      PS: Chcesz oskarżać lubelskich? - przedstaw dowody bo możesz się naciąć.
      • andrzej.filipowicz Zasady i normy 05.11.12, 11:26
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> kto zacz? Co za firma? Gdzie to jest?
        > 56. Patryk Czarniecki
        > podinspektor w MJWPU
        > członek PO
        > No i fucha zajebista - podinspektor!. Zarabia pewnie ze 2300 na rękę.
        > Albo ten:
        > 75. Tomasz Dutkiewicz
        > prezes Stadniny Koni Iwno
        > ekspert PO ds. rolnictwa
        > może powinni wziąć jakiegoś rybaka z Helu? Chociaż też był by do dupy bo to za
        > blisko Gdańska, może miał nawet dziadka w Wehrmachcie?
        > Z artykułu wynika, że gdy ktoś ma coś wspólnego z PO, choćby sympatię tylko prz
        > ejawiał, ma zdechnąć z głodu albo zapierd(.......)ć łopatą. Logika iście rewolu
        > cyjna, pisowska. Niech napiszą o synekurkach PiSdzielców, a może nie ma takich
        > ? Tak więc wsadź sobie filipku tę gazetkę z tym artykułem w rzyć.
        > PS: Chcesz oskarżać lubelskich? - przedstaw dowody bo możesz się naciąć.

Po cóż te złe emocje i nadinterpretacje do mnie adresowane jak ja tylko zacytowałem specjalistyczną prasę?

Wystarczyłyby konkursy, a o ludzi koalicji byś zapewne na takiej liście nie znalazł , bo o opozycji z przestrzegania dobrych zasad zapewne nie pisali.

O wysokości wynagrodzeń tej uprzywilejowanej kasty poopowiadaj najlepiej absolwentom wyższych uczelni, którzy jako bezrobotni nawet prawa do zasiłków nie mają...

Coś Ty taki nerwowy się zrobiłeś i arogancki niczym towarzysze z PO - w ulubionym miejscu ich spotkań czyli na cmentarzu wszak nie jesteśmy...
        • rilian Re: Zasady i normy 05.11.12, 13:13
          konkursy. jak najbardziej. maksymalnie przejrzyste i jawne.
          tak, by zaskoczyć filipowicza - wciąż zdarzy się wygrać takowy człowiekowi który do jakiejś partii należy. bosman ma rację - w twym patrzeniu na tę sprawę jest zaciekłość pt. "sukinsynom zabrać wszystko, rodzinę do łagru, majątek na rzecz biednych"...
          a syberia? ja tam twierdzę, że wasze postawy bliższe są korei północnej...
          • Gość: andrzej.filipowicz Zacznijmy od podstaw IP: 89.167.0.* 05.11.12, 13:33
            rilian napisał:

> konkursy. jak najbardziej. maksymalnie przejrzyste i jawne.
            > tak, by zaskoczyć filipowicza - wciąż zdarzy się wygrać takowy człowiekowi któr
            > y do jakiejś partii należy. bosman ma rację - w twym patrzeniu na tę sprawę jes
            > t zaciekłość pt. "sukinsynom zabrać wszystko, rodzinę do łagru, majątek na rzec
            > z biednych"...
            > a syberia? ja tam twierdzę, że wasze postawy bliższe są korei północnej...

Zacznijmy może od konkursów, bo cała reszta ani moja ani z materiału wynikająca.

Jak taki jeden z drugim kompetentny i niezastąpiony, to czego nawet pozorów się już nie zachowuje dyskryminując na rynku pracy ludzi bez legitymacji partyjnych?

Chyba strasznie musicie tęsknić do tego o czym piszecie, bo to ani moje ani z materiału wynikające.

Nasze postawy w przeciwieństwie do Waszych są prospołeczne, bo jakże nazwać Wasze usprawiedliwianie nepotyzmu jak nie antyspołecznymi postawami, które objawiają się zatrudnianiem na publicznych posadach swoich i tylko swoich?

Zacznijmy od podstaw czyli od obligatoryjnych konkursów, a później będziecie sobie insynuowali do woli.
            • Gość: bosman tak, tak, pamiętam... IP: *.centertel.pl 05.11.12, 15:38
              jak za czasów Kaczora, Giertycha, Leppera kraj aż trząsł się od konkursów. Jeden taki konkurs to nawet Begier miała wygrać w hotelu poselskim ale głupia była i chciała się pochwalić, że wie co to kamera.
        • burlasino Re: Zasady i normy 06.11.12, 02:34
          Jestem jak najgorszego zdania o PO jako partii geszefciarzy i turystów politycznych, ale ściganie jakiegoś starszego referenta (Łukasz Augustyniak), który jest taką "figurą" w partii, że aż ... "kandydował w wyborach samorządowych" (u mnie w dzielnicy facet z pewnej partii chodził i namawiał do kandydowania), to gruba przesada. Co innego taki prezes ZUS (Zbigniew Derdziak), który nie dość, że pobiera miesięczna pensję (z naszych składek) jakieś "skromne" 30-40 baniek, to jeszcze partia ufundowała mu trzy fotele w radach nadzorczych tak wielkich firm jak PKP, PZU i PKL, gdzie zgarnia spokojnie kolejne 40-50 baniek miesięcznie. I w tym przypadku to już rzeczywiście nóż się w kieszeni otwiera ...
    • Gość: JB Re: Lista wstydu - znajdziesz tam paru "naszych" IP: *.lublin.mm.pl 05.11.12, 11:09
      Samolot, trotyl i na Syberię, pisostwa nie pomijać. A "filipowicz" może przyczepic sie do ogona.
      • andrzej.filipowicz Re: Lista wstydu - znajdziesz tam paru "naszych" 05.11.12, 11:29
        Gość portalu: JB napisał(a):

> Samolot, trotyl i na Syberię, pisostwa nie pomijać. A "filipowicz" może przycze
        > pic sie do ogona.

Na Syberię? Czas dla Was w miejscu stanął, że tylko w jednym kierunku patrzeć potraficie?
        Andrzej Filipowicz niczego za ogon łapać nie musi, bo jak chce to sam leci i za swoje, a nie podatników...
        • Gość: JB Nie ma innych tematów? IP: *.lublin.mm.pl 05.11.12, 11:37
          Bardzo piekne wycieczki sa dzisiaj na Syberie. Ty stoisz w miejscu,nie ja. A trotyl zawsze dobrze miec w kieszeni, a także tabletki lub pstrykacz z nitro.
          • Gość: andrzej.filipowicz Co jeszcze chcesz mi dyktować IP: 89.167.0.* 05.11.12, 12:30
            Gość portalu: JB napisał(a):

> Bardzo piekne wycieczki sa dzisiaj na Syberie. Ty stoisz w miejscu,nie ja. A tr
            > otyl zawsze dobrze miec w kieszeni, a także tabletki lub pstrykacz z nitro.

Z szacunku do innych użytkowników tego forum powstrzymam się od odpowiedzi, bo wpis powyższy sięgnął serwerowego bruku.
            • Gość: bosman tabletki i pstrykacz... IP: *.centertel.pl 05.11.12, 15:35
              (zapewne joanna ma na myśli rozpylacz) z nitro to na wypadek, gdyby cię zawał jebnął ze wzruszenia. Wiesz jaka tajga jest urokliwa? A Bajkał to wprost cudo przyrody. Dlatego o wzruszenie nie trudno, a ty masz od razu takie pisdzielskie skojarzenia :-)
              • andrzej.filipowicz Cham jesteś i prostak... 05.11.12, 22:09

> (zapewne joanna ma na myśli rozpylacz) z nitro to na wypadek, gdyby cię zawał j
                > ebnął ze wzruszenia. Wiesz jaka tajga jest urokliwa? A Bajkał to wprost cudo przyr
                > ody. Dlatego o wzruszenie nie trudno, a ty masz od razu takie pisdzielskie skoj
                > arzenia :-)

Tyle mojego komentarza na Twoje nieokrzesane grubiaństwo i chamstwo, które możesz wobec siebie sam tolerować, bo ja nie zamierzam.

Pisz od dzisiaj swoje grubiaństwa i bluźnierstwa sam do siebie, bo jesteś ich godzien jak nikt z ludzi, których przez przeszło 50 lat swojego zycia przyszło mi poznać.
    • przyboczny Re: Lista wstydu - znajdziesz tam paru "naszych" 05.11.12, 14:09
      O co tu kruszyc kopie? Liste Wstydu podaja nawez rezimowe media.

www.tvn24.pl/politycy-po-ich-rodziny-i-znajomi-na-panstwowym-garnuszku,286798,s.html
      Niestety nie ma na niej nikogo z Pisu wiec nie wroze temu watkowi powodzenia.
      • Gość: andrzej.filipowicz 50+ wspak... IP: 89.167.0.* 05.11.12, 15:24
        przyboczny napisała:

> O co tu kruszyc kopie? Liste Wstydu podaja nawez rezimowe media.

Nie jest ważne kto pisze - ważne co i o kim.

> rel="nofollow">www.tvn24.pl/politycy-po-ich-rodziny-i-znajomi-na-panstwowym-garnuszku,286798,s.html

Mam myśleć, że bezrobotni absolwenci w tym większość czyli ci po wyższych uczelniach oraz 50+, których jest 2 razy więcej pośród bezrobotnych niż tych drugich w ogóle tu nie zaglądają czy może bezwarunkowo akceptują fakty podane dzisiaj przez Puls Biznesu?

O ile absolwenci nie mają w ogóle prawa do zasiłku, a tylko pomoc dziadków i rodziców, to 50+ po okresie zasiłkowym i szkoleniowym w ramach programu o takiej samej nazwie jak oni zdani są już tylko na pomoc emerytów rodziców, bo dziadkowie w większości w grobie...

> Niestety nie ma na niej nikogo z Pisu wiec nie wroze temu watkowi powodzenia.

Świetnie, że to napisałeś, bo powodzenie programu 50+ zapewniło głównie powodzenie tym co program wprowadzili i zajęcia prowadzili, bo samych zainteresowanych w ciągu ostatniego roku w samym tylko Lublinie przybyło o ponad 400 osób...

Jak wiesz nie ja listę tworzyłem ani jej nie zamykałem, by dać szansę dopisać przedstawicieli innych opcji politycznych z PiS włącznie - co mnie za to spotkało możesz przeczytać w poprzednich wpisach.

Wniosek z tego taki, że gdyby rzeczona lista zawierała ludzi powiązanych tylko z PiS, to byłoby ok - ciekawe jaki związek mógł mieć z tym wszystkim Smoleńsk, że poprzednicy do niego w tak niewybredny sposób nawiązali?

Aż się boję pomyśleć co by było gdybym w miejsce listy wstydu zalinkował listę hańby?
        • Gość: bosman he he he święty się znalazł IP: *.centertel.pl 05.11.12, 15:46
          nie ma totumfackich z PiS-u których mógłbyś wskazać? Ciekawe? A choćby Pruszon - za free jest pupilkiem TBS? Ja się w tych kręgach(pisowskich) nie obracam, ty raczej na pewno. Więc jak rzucasz kamieniem? Uważaj - odrzucę!
          • andrzej.filipowicz Nie święty, a wolny... 05.11.12, 22:04

> nie ma totumfackich z PiS-u których mógłbyś wskazać? Ciekawe? A choćby Pruszon
            > - za free jest pupilkiem TBS? Ja się w tych kręgach(pisowskich) nie obracam, ty
            > raczej na pewno. Więc jak rzucasz kamieniem? Uważaj - odrzucę!

Tobie już nienawiść do bliźnich całkiem świat i racjonalne myslenie przysłoniła.
            Wróć do początku wątku i sam sobie odpowiedz na swoje od rzeczy postawione pytanie.

Przykro mi to pisać ale żałosny jesteś "bosmanie" w tych swoich anty PiS-owskich fobiach i naklejaniu innym politycznych łatek.

Nikogo nie obrażając - organizacje takie jak partie polityczne były, są i pozostaną poza moimi wszelkimi marzeniami i pragnieniami, bo za bardzo sobie wolność i niezależność oraz praworządność w życiu cenię.

Wyobrażasz sobie, że można być niezależnym i wolnym nie tylko od wodzów, statutów, sądów partyjnych ale również własnych zniewalających fobii ???

Mam dla ciebie bardzo złą wiadomość - od wewnętrznego zniewolenia możesz się tylko sam uwolnić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka