Dodaj do ulubionych

Marsz Niepodległości kibiców Motoru. Bez narodo...

11.11.12, 14:12
Lubelskiego ONRu nie było, bo 75% członków pojechała do Warszawy, a czwarty zachorował :)
Obserwuj wątek
    • andrzej.filipowicz Marszruta 11.11.12, 19:34
      Marsz był zgłoszony, a więc formalnie oficjalny.
      Trasa została wyznaczona opłotkami do centrum miasta i głównych uroczystości.
      Organizatorzy otrzymali urzędowy nakaz rozwiązania marszu w wyznaczonym miejscu czyli przed Placem Litewskim.
      Na wysokości 3 Maja i Wojska Polskiego od strony Radziwiłowskiej stała blokada Żandarmerii Wojskowej, a wejscie w alejkę do Placu Litewskiego zastawione zostało przez wóz specjalny Straży Miejskiej wyposażony w kamerę obrotową i system zapisu AV.

Plac Zamkowy i cała trasa przemarszu obstawione zostały przez nieumundurowanych funkcjonariuszu ABW, których gorąco pozdrawiam, bo widziałem ich dzisiaj w pracy bardzo, bardzo wielu, a wszak jest to święto państwowe...

Tak wyglądał od "podszewki" Marsz Niepodległości 2012 Kibiców Motoru Lublin, a nie tak jak opisał to pan redaktor.

Jakby co, to dysponuję pełnym zapisem...

Kibicom Motoru Lublin oraz służbom porządkowym gratuluję, że nie uruchomiono w Lublinie brygad "dyżurnych zadymiarzy", którzy zostali sfotografowani na ten przykład w Warszawie: sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/402508_10151321240884766_18690833_n.jpg

Ps. Jak myślisz - czy pośród tych barczystych mężczyzn uwiecznionych na zdjęciu w kominiarkach i z emblematem służbowym pod okryciem wierzchnim był ten, który skatował rok temu niewinnego przechodnia, który udawał się na Marsz Niepodległości???
      • Gość: bleee... ...emblematy... IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 20:04
        ...ciekawostka... "w kominiarkach i z emblematem służbowym pod okryciem wierzchnim"... twoja telewizja zaopatrzona jest w kamery filtrujące?... czy raczej dalej insynuujesz... czy to zgodne z prawem, czy też to taki przejaw manii prześladowczej... co usprawiedliwia... :)... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Scena faktu IP: 89.167.0.* 11.11.12, 20:20
          Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...ciekawostka... "w kominiarkach i z emblematem służbowym pod okryciem wierzch
          > nim"... twoja telewizja zaopatrzona jest w kamery filtrujące?... czy raczej dal
          > ej insynuujesz... czy to zgodne z prawem, czy też to taki przejaw manii prześla
          > dowczej... co usprawiedliwia... :)... bleee...

Pomieszałaś dwa wątki - Lubelski z Warszawskim, bo na zlinkowanym przeze mnie zdjęciu są w kominiarkach funkcjonariusze policji w Warszawie - albo przebierańcy, bo takie będzie zapewne pierwsze dementi rzecznika prasowego policji...

Co zaś się prawa tyczy, to Konstytucja gwarantuje każdemu z nas równe prawa - nagrywa policja i SM, więc nagrywaj i Ty...

Wątek nasz lokalny nie narusza niczego, bo pokazywałem i nagrywałem na serwerach przestrzeń publiczną, a rozpoznanych funkcjonariuszy służb specjalnych publicznie nie dekonspirowałem - co zdarza się na ten przykład... policji.

Ciebie akurat o złośliwość nie posądzam ale również nie zamierzam się dać podpuścić by ujawnić warsztat narzędzi służący do mojej czy też moich klientów pracy.

Ps. Kamera, którą mam na wyposażeniu wozu transmisyjnego potrafi nawet płeć zakamuflowanego "obiektu" rozróżnić ;)
          • Gość: bleee... Re: Scena faktu IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 20:37
            ...ja nic nie mieszam... "Kamera, którą mam na wyposażeniu wozu transmisyjnego potrafi nawet płeć zakamuflowanego "obiektu" rozróżnić ;)"... jednak ujawniasz "warsztat"... ale dobre oko też potrafi płeć rozróżnić... na ogół potrafi... emblematów i metek na bieliźnie ukrytych pod ubraniem - raczej nie... ;)... bleee...
            • Gość: andrzej.filipowicz Fakty i mity IP: 89.167.0.* 11.11.12, 20:58

> ...ja nic nie mieszam... "Kamera, którą mam na wyposażeniu wozu transmisyjnego
              > potrafi nawet płeć zakamuflowanego "obiektu" rozróżnić ;)"... jednak ujawniasz
              > "warsztat"... ale dobre oko też potrafi płeć rozróżnić... na ogół potrafi... em
              > blematów i metek na bieliźnie ukrytych pod ubraniem - raczej nie... ;)... bleee

Nie twierdzę, że jest inaczej - prostowałem tylko, że zlinkowane przeze mnie zdjęcie pochodziło z Warszawy.
              Gdyby w Lublinie miała miejsce jakaś "burda", to też zapewne bym materiały przepuszczone przez EyeTracking ujawnił, bo nie może być tak, że działania z rozkazu są przypisywane ideowcom...

Jeżeli zaś chodzi o warsztat, to moje "wyrafinowane" narzędzia są niczym przy spektrometrach użytych do badania wraku TU 154M w Smoleńsku...

Ps. Wróć do zlinkowanego zdjęcia, a przekonasz się, że nawet nie trzeba pod poszewkę zaglądać ;)
              • Gość: bleee... ...tylko mity... ;)... IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 22:10
                ...koszulki z napisem policja są ogólnie dostępne... o tak skrajny kretynizm - żeby demonstrować taką koszulkę rozpinając zamek kurtki - nie posądzam funkcjonariuszy policji... pomijam fakt, że napis "policja" na koszulce na ogół nie znajduje się pod szyją... facet ustawił się do zdjęcia... w końcu czasy przebierańców masowo występujących - to nasze czasy... i nawet niektórzy - podobno - dają się przebierańcowi nabrać... ;-)))... pomijam już fakt, że napis to nie emblemat... bleee...
                • andrzej.filipowicz Mitomanka? 12.11.12, 12:36

> ...koszulki z napisem policja są ogólnie dostępne... o tak skrajny kretynizm -
                  > żeby demonstrować taką koszulkę rozpinając zamek kurtki - nie posądzam funkcjon
                  > ariuszy policji... pomijam fakt, że napis "policja" na koszulce na ogół nie zna
                  > jduje się pod szyją... facet ustawił się do zdjęcia... w końcu czasy przebierań
                  > ców masowo występujących - to nasze czasy... i nawet niektórzy - podobno - dają
                  > się przebierańcowi nabrać... ;-)))... pomijam już fakt, że napis to nie emblem
                  > at... bleee...

Nie żebym za mitomankę miał cię uważać ale te zdjęcie, które zlinkowałem jest tylko fragmentem większej całości. Dużo więcej dramaturgi niosą zdjęcia wykonane tym samym "przebierańcom" jak stoją obok uzbrojonych po zęby mundurowych funkcjonariuszy, a później razem ruszają do akcji...

Wiem, że łatwiej uwierzyć przekazowi medialnemu firmowanemu przez oficjalne stacje TV, a popartemu przez "autorytety" ;)

Tu masz całą galerię zdjęć "przebierańców", a tu oświadczenie posła o policjantach w kominiarkach.

Dla równowagi mocne określenie smoleńskiej katastrofy nazwane przez ministra spraw zagranicznych zamachem

Moja droga bleee - pojęcia nie masz co się dzieje, a ja jeżeli nawet odrobinę mam, to i tak w ograniczonym zakresie...

Ps. Tak mi się przy okazji przypomniała scenka rodzajowa z wczorajszego Marszu Niepodległości Kibiców Motoru Lublin - na jednej blokadzie otwierając okno i prosząc Żandarmerię Wojskową o przepuszczenie oznakowanego wozu transmisyjnego, spadła mi z szyby biało-czerwona chorągiewka, która podniósł z ziemi i podał mi - oficer WP, a następnie z uśmiechem kazał jechać dalej. Na kolejnej blokadzie zostałem zatrzymany przez policjanta i historia się powtórzyła - tyle, że chorągiewkę z ziemi musiałem podnieść sam, bo smutny funkcjonariusz ograniczył się tylko do zgody na przejazd...
                  • Gość: bleee... ...samaś jest mitomanka...:)... IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 15:31
                    ...samaś jest mitomanka, na co wskazuje nieustanny spisek, jaki kreujesz... a to "tylko" - jak wszystko na to wskazuje - odżywa znowu falanga... a czemu miało służyć nieustanne upuszczanie proporczyka... to jakieś ćwiczenie, czy nie umiałaś go przytwierdzić na stałe?... mam nadzieję, że wyegzekwowany zostanie zakaz tworzenia partii tego typu... Polska jest dla zwykłych, normalnych ludzi... fanatycy nie są ani pożądani, ani nie powinni być tolerowani jako uczestnicy życia społecznego... odróżniam - tak poza tym - relacje z Lublina i Warszawy... to ty nieustannie mieszasz wątki... aż dziw, że nie zacytowałaś jakiegoś protokółu NIK-u jako podsumowania... jeśli chodzi o policję - to dobrze, że nie dopuściła do większych, niż były, zamieszek... a jeśli chodzi o metody "zabezpieczania" takich manifestacji - ważne, żeby były to metody skuteczne... i tak chyba było 11 listopada - były skuteczne... :)))... bleee...

ps.: ...mam nadzieję, że z szacunkiem ucałowałaś upuszczony proporczyk, przed kolejnym jego przytwierdzeniem do wozu transmisyjnego... oznakowanego... bo tak czynili nasi ojcowie, którzy znali i rozumieli pojęcie "patriotyzm"... bleee...
                    • Gość: andrzej.filipowicz Dokończymy za kilka dni... IP: 89.167.0.* 12.11.12, 19:09

> ...samaś jest mitomanka, na co wskazuje nieustanny spisek, jaki kreujesz... a t
                      > o "tylko" - jak wszystko na to wskazuje - odżywa znowu falanga... a czemu miało
                      > służyć nieustanne upuszczanie proporczyka... to jakieś ćwiczenie, czy nie umia
                      > łaś go przytwierdzić na stałe?... mam nadzieję, że wyegzekwowany zostanie zakaz
                      > tworzenia partii tego typu... Polska jest dla zwykłych, normalnych ludzi... fa
                      > natycy nie są ani pożądani, ani nie powinni być tolerowani jako uczestnicy życi
                      > a społecznego... odróżniam - tak poza tym - relacje z Lublina i Warszawy... to
                      > ty nieustannie mieszasz wątki... aż dziw, że nie zacytowałaś jakiegoś protokółu
                      > NIK-u jako podsumowania... jeśli chodzi o policję - to dobrze, że nie dopuścił
                      > a do większych, niż były, zamieszek... a jeśli chodzi o metody "zabezpieczania"
                      > takich manifestacji - ważne, żeby były to metody skuteczne... i tak chyba było
                      > 11 listopada - były skuteczne... :)))... bleee...
                      >
                      > ps.: ...mam nadzieję, że z szacunkiem ucałowałaś upuszczony proporczyk, przed k
                      > olejnym jego przytwierdzeniem do wozu transmisyjnego... oznakowanego... bo tak
                      > czynili nasi ojcowie, którzy znali i rozumieli pojęcie "patriotyzm"... bleee...

Sugeruję więcej konsekwencji wobec... siebie, bo podawanie faktów nie jest kreowaniem, a czystą narracją.

Często bywa tak, że zamykanie się na siebie nie pozwala widzieć rzeczywistości jaką jest, a to jest jeden z przykładów analogii do tego co wcześniej napisałem, co Ty kreowaniem spisków nazywasz, bo wszak wystarczyłoby by oznakowań nie zaklejali...
                      • empi Re: Dokończymy za kilka dni... 12.11.12, 19:14
                        Pobicie operatora TVP
                        pzdr.
                        • Gość: andrzej.filipowicz Faceci w kominiarkach i ci bez ale z bronią... IP: 89.167.0.* 13.11.12, 12:00
                          empi napisał:

> Pobicie operatora TVP
                          > pzdr.

"Jak informuje reporter TVP Kamil Dziubka, ekipa nie doczekała się interwencji policji."

Swoich mieli łapać?
                          Za rok na dwa dni przed Marszem Niepodległości podadzą informację, że właśnie zatrzymali podejrzanych...

Wiadomo już również, że przed oddaniem strzałów do tłumu gdzie były dzieci i kobiety nikt nie próbował negocjować, a jedynie nakazali opuszczenie zgromadzenia tylko parlamentarzystom i dziennikarzom...
                      • Gość: bleee... Re: Dokończymy za kilka dni... IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 20:06
                        ...ja nie wiem, czy to wóz transmisyjny TVP... to ty tak mówisz... a skąd to wiesz - skoro napis jest zaklejony... napis na dachu tegoż wozu nie jest dowodem, że to TVP... a nawet gdyby to był wóz transmisyjny TVP z zaklejonym napisem, to twoje wnioski są nieuprawnione... bo w oparciu o co wysnute... przeprowadziłeś (...bądź autorzy tekstu i zdjęcia...) wywiad z TVP na ten temat?... nikt nie może udowodnić, że nie jest wielbłądem... :-)))... bleee...

ps.: ...obejrzyj raz jeszcze zdjęcie z artykułu o konferencji prasowej Solidarności i narodowców... to, gdzie szef związku za stołem siedzi... w czerwonym sweterku... jeśli popatrzysz na minę siedzącego obok bezczelnego pyszałka, zobaczysz oczami zwykłego człowieka, z kim mamy do czynienia... bleee...
                        • Gość: bleee... Re: Dokończymy za kilka dni... IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 22:27
                          ...a to gwoli uzupełnienia... i bez komentarza... :)))... bleee...

wyborcza.pl/1,75248,12838843,Kim_byli_policjanci_w_kominiarkach__To_zadna_prowokacja.html
                        • Gość: andrzej.filipowicz Z autopsji, z autopsji... IP: 89.167.0.* 13.11.12, 11:53

> ...ja nie wiem, czy to wóz transmisyjny TVP... to ty tak mówisz... a skąd to wi
                          > esz - skoro napis jest zaklejony... napis na dachu tegoż wozu nie jest dowodem,
                          > że to TVP... a nawet gdyby to był wóz transmisyjny TVP z zaklejonym napisem, t
                          > o twoje wnioski są nieuprawnione... bo w oparciu o co wysnute... przeprowadziłe
                          > ś (...bądź autorzy tekstu i zdjęcia...) wywiad z TVP na ten temat?... nikt nie
                          > może udowodnić, że nie jest wielbłądem... :-)))... bleee...
                          >
                          > ps.: ...obejrzyj raz jeszcze zdjęcie z artykułu o konferencji prasowej Solidarn
                          > ości i narodowców... to, gdzie szef związku za stołem siedzi... w czerwonym swe
                          > terku... jeśli popatrzysz na minę siedzącego obok bezczelnego pyszałka, zobaczy
                          > sz oczami zwykłego człowieka, z kim mamy do czynienia... bleee...

Byłem tak w Warszawie jak i na konferencji ONR w ZR, a więc przyjmijmy, że widziałem i słyszałem coś więcej niż zdjęcia i komentarze dziennikarzy...

Tak więc:
                          1)Wóz transmisyjny z zaklejonym logotypem jest własnością TVP(był na 100% w dniu wykonania zdjęcia)

2)W czerwonym swetrze był Marian Kowalski, rzecznik ONR, a nie Marian Król, przewodniczący ZR...
                          Skoro mowa o konferencji prasowej, to nawet jeżeli nie pomyliłaś "pyszałka", to wiedz, że Marian Kowalski był negocjatorem pomiędzy policją, a uczestnikami Marszu Niepodległości, który kto wie jak by się bez niego zakończył, po policja jakoś nie użyła negocjatora wyszkolonego do negocjacji z prowokowanym tłumem...
                        • Gość: kraken Re: Dokończymy za kilka dni... IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 12:06
                          hmm, atak na wóz TVP, czyżby protest przciwko płaceniu abonamentu?
                          • Gość: andrzej.filipowicz Spełnienie wizji J. Urbana... IP: 89.167.0.* 13.11.12, 19:40
                            Gość portalu: kraken napisał(a):

> hmm, atak na wóz TVP, czyżby protest przciwko płaceniu abonamentu?

Zważywszy, że nikt tego rzeczonego wozu nie zaatakował, nadawali materiał live do satelity, a transmisji dostępnej nigdzie nie było, to być może była to specjalna komórka, o której powołaniu J. Urban z C. Kiszczakiem przed "okrągłym stołem" deliberowali?

Fakty są następujące:
                            1. Wóz TVP z zaklejonymi napisami
                            2. Nadawanie kontent do satelity
                            3. Brak publicznej transmisji
                            4. Brak publicznej retransmisji
                            5. Brak reportażu
                            6. Wozu i obsługi nikt się nie tykał

Znam pewne kulisy tej sprawy ale niestety obowiązuje mnie tajemnica zawodowa :(
                  • Gość: bosman oj filipku, filipku... IP: *.centertel.pl 12.11.12, 15:38
                    brandzluj się dalej. Tylko to ci zostało. A do koryta już się nie dopchasz.
    • Gość: VM Re: Marsz Niepodległości kibiców Motoru. Bez naro IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 01:10
      taaa... czwarty zachorował... ONR zorganizowała wyjazd do Warszawy dziewięciu pełniutkich autokarów... Więc Gazeta jak to Gazeta łże w sposób finezyjny, czyli pisząc prawdę, że ONR nie było, nie zająknie się z odpowiedzią dlaczego nie były.... Wróciłem właśnie z Warszawy, gdzie Lubelszczyzna była reprezentowana w bardzo znacznej ilości osób, wielokrotnie przekraczającej liczbę marszu Motorowców.
      • Gość: bosman no i jak VM, spuścili... IP: *.centertel.pl 12.11.12, 09:29
        ci gliniarze wpierd(......) w warszawce?
        "ONR zorganizowała wyjazd do Warszawy dziewięciu pełniutkich autokarów" - ciekawe, za czyje pieniądze? A może aaaaronek dał wam busy a sawa za nie zapłacił?
    • pan_bombardier Marsz Niepodległości kibiców Motoru. Bez narodo... 12.11.12, 09:02
      marsz motorowców - zabawne. w tajkim razie poprosZe następnym razem o marsze: fanów Queen, filatelistów i cukrzyków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka