Dodaj do ulubionych

no i doczekaliśmy się...

20.11.12, 10:50
powtórka z 1922 roku. udaremniona. rzecz jasna, można powiedzieć, że to wszystko manipulacja tajnych służb. tylko że wówczas pozostaje już jedynie palnąć sobie w łeb, bo można zawierzyć wyłącznie swojej nieomylności i przekonaniu w wyznawane przez siebie prawdy.

podobnie jak wtedy, napięcie wokół naczelnej Idei, którą mamy się kierować, dało ujście w człowieku gruntownie wykształconym, który 90 lat temu pociągnął za cyngiel rewolweru skierowanego w prezydenta... dziś...

a zaczyna się niepozornie. sytuacje z mojego rodzinnego miasta, ze swastykami na czyimś samochodzie, plakatami z Voldemortem, są tego symptomem. z najgorsze, że myślący i inteligentni ludzie rozgrzeszają to, szpanując swoją nieomylnością i przenikliwością.

gdzie jesteś dziś, wyrocznio?

pozdrawiam z Krakowa...
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp Chłop zywemu nie przepuści 20.11.12, 11:04
      watachy to i watachom sie nie dziwta
      Voldemort ? hmm temn którego syn jest prominentem Antify?
      hmm co ty Kaziu nie POwiesz?
      wiesz 4 tony materiału piechota nie chodzi na to trzeba miec kasę
      tobie by starczyło na tyle przecie jak ten krakowiak jesteś pracownikiem uczelni
      mozna powiedziec kolegą po fachu zamachowca
      pzdr.
      • kainel.kemezrp Re: Chłop zywemu nie przepuści 20.11.12, 11:06
        i ucieło mi poczatek który był o tym jak to chcieliście dozynać watachy
    • rilian ... 20.11.12, 11:04
      obserwujcie dokładnie, co się dzieje w równoległym świecie. ja jestem przerażony.
    • Gość: bosman zgadzam się rilianie IP: *.centertel.pl 20.11.12, 11:08
      jest to symptom, że "kryterium uliczne" coraz bliżej. Na razie nie wiadomo czy ten facet z Krakowa to naziolski oszołom, przypuszczam, że nie. Ludzie po prostu mają dość tego burdelu z Wiejskiej i z Ujazdowskich.
      • Gość: JB Re: zgadzam się rilianie IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 12:50
        bosman,to nie metoda na burdel,Ty mowisz slowami Hitlera? Co sie dzieje?
        • rilian Re: zgadzam się rilianie 20.11.12, 13:07
          ludzie przestają myśleć, a przyjmują kalki, chwytliwe hasła, stereotypy myślenia... bosman, jak widać, również.
          • Gość: JB Re: zgadzam się rilianie IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 13:16
            rilian,kumam,ale b o s m a n???
          • Gość: bosman mylisz się rilianie... IP: *.centertel.pl 20.11.12, 15:18
            ja tylko obserwuję i wyciągam wnioski.
            • _aaa_ oj tam, oj tam... 20.11.12, 15:32
              Zamiast wymyslać obejrzyjcie film:)))))))

www.filmweb.pl/film/Fakty+i+akty-1997-48
    • Gość: :))) Re: no i doczekaliśmy się... IP: *.home.aster.pl 20.11.12, 13:24
      Powiem szczerze, wyjatkowo kiepska akcja, majaca zadymić kolejne swiństwo, które chce nam bocznymi drzwiami wprowadzić rząd.
      Porównywanie jegomoscia do Brevika kuriozalne, dla kogos kto zna realia norweskie.
      Czytam te wszystkie doniesienia i oczom nie wierzę powtarzane po wielokroć idiotyzmy.
      • Gość: marzof10 Re: no i doczekaliśmy się... IP: 212.182.31.* 20.11.12, 13:49
        Oświeć mnie, jakie to swiństwo ma być wprowadzone bocznymi drzwiami??
        • kainel.kemezrp zorientujemy się kiedy rilian zapieje z zachwytu 20.11.12, 14:02
          pewnie wprowadza stan wojenny
          • Gość: joannabarska Opinia prof.Krzeminskiego IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 15:32
            Jestem głęboko poruszony informacją o ksenofobicznych, nacjonalistycznych, antysemickich wątkach w tej sprawie, ale potrzebujemy więcej danych, żeby wypowiadać się na temat niedoszłego zamachowca. Natomiast nie ulega wątpliwości, że obóz narodowy, nacjonalistyczny, który w gruncie rzeczy powinno nazywać się co najmniej obozem faszyzującym, jest dziś silny i nie napotyka właściwie żadnego oporu. Niebezpieczne jest to, że takie tendencje rozwijają się pod patronatem takich aktorów sceny politycznej, jak PiS.

Z portalu: Na temat
            • Gość: marzof10 profesor ma rację. ale... IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 16:02

czy do końca? Czy ten obóz jest mocny, czy przereklamowany? Czy zostawiony sam sobie, będzie ożywał tylko co 11 listopada, czy będzie pączkował? I czy jakiś opór, jakaś reakcja, (jaka?) nie przyniesie odwrotnego skutku? Dopiero się zjednoczą te radykalne kaCo to właściwie można zrobić? Berezę???
              • Gość: marzof 10 wycięło mi. IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 16:05
                miały być radykalne kanapy..
              • Gość: qurczak Re: profesor ma rację. ale... IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.12, 09:12
                Irytuje mnie rzucanie hasłami typu faszyzm na lewo i prawo. Czym jest bowiem faszyzm? Czy faszystą nie można też nazwać skrajną lewicę spod znaku krytyki politycznej? Tak samo jak rzuca się hasła nacjonalizmu, hitleryzmu itp itd.
                • Gość: Bazyl Re: profesor ma rację. ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 04:49
                  Ty chyba, człowieku jesteś chory. Jaką krytykę polityczną masz na myśli? Czy tę, prowadzącą klub polityczny i wydającą czasopismo? A co ona niby ma wspólnego z faszyzmem?

Faszyzm, niedouczony biedaczku, to przede wszystkim dyktatura państwa lub wręcz terror państwowy i tzw. silne przywództwo, czyli wódz. Faszyzm to ideologia sankcjonująca nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, imperializm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm i populizm.
                  Gdzie tu masz miejsce na demokratyczną lewicowość, którą preferuje "Krytyka polityczna"?
            • kainel.kemezrp znaczy jak na zamówienie 20.11.12, 16:28
              jak to powiedział prokurator?
              aresztowany przyznał że czyn który planował był spowodowany ksenofobią i antysemityzmem - tak jakoś to leciało
              nieco niepokojace jest że zamachacz jest tak samokrytyczny
              ale bardziej niepokojace jest że miał pieniądze na 4 tony materiałów wybuchowych samochód broń etc etc i to wszystko z akademickiej pensji
              trzeba obniżyć pensje pracownikom uczelni i to załatwi sprawę zamachów definitywnie
              pzdr.
              • empi Re: znaczy jak na zamówienie 20.11.12, 16:33
                Saletra amonowa 34 proc. - 1320-1370 PLN za tonę. Breivik takiej podobno używał. :)
                pzdr.
                • kainel.kemezrp mhm a tu się wszystko wyjasniło 20.11.12, 16:40
                  cała grupa liczyła 5 osób Brunon. K dwu agentów ABW i jakichś dwu nieletnich których zatrzymano a potem jednego z nich wypuszczono
                  plany były wielkie i straszne
                  poczytaj empi a nie pierdziel durnoty masz krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,12891100,Agenci_ABW_pod_przykryciem_w_grupie_Brunona_K_.html
                  ...
                  propos zaś nawozów to ja bym użył raczej zwyklego obornika
                  nikt by się nie zorientował po zapachu że to nie samochód POselski
                  pzdr.
                  • tajnos.agentos Znasz ich? 20.11.12, 16:53
                    To twoi partyjni kolesie? To po co pytasz skąd wziął kasiorę na materiały, jak wiesz? A może ty też maczałeś palce w tym rosPiSdziaju?
                    • Gość: kainel przeczytałem w gazecie IP: *.dynamic.mm.pl 20.11.12, 17:38
                      moi partyjni towarzysze tez niegdyś robili bomby
                      obejrzy sobie film z Lindą pt Goraczka link
                      ja w tamtych czasach jeszcze nie żyłem
                      ...
                      póki wojny nie ma nie ma powodu bym robił bomby
                      jak wybuchnie to oczywiście będę je robił
                      jak niegdyś moi towarzysze np. z WRN
                      taka mamy tradycję
                      pzdr.
                  • kainel.kemezrp najzabawniejsze że ANFO 20.11.12, 17:04
                    mozna sobie faktycznie zrobić w domu - przepis w wikipedii
                    koszt bomby która załatwiła by polska zgniliznę polityczną to 4 tony wspomnianej saletry za 5700 zl plus jakieś paliwo powiedzmy że po 5,48 trzeba jej 40 litrów na tonę czyli w sumie 160 litrów czyli circa 900 zł do tego samochód za powiedzmy 1000 zł żeby dojechal na miejsce
                    w sumie ile?
                    poniżej 10 tys. wliczając zapalniki
                    ;-)
                    Sejm POwinien drżeć ;-)
                  • empi Re: mhm a tu się wszystko wyjasniło 20.11.12, 17:09
                    >poczytaj empi a nie pierdziel durnoty
                    konkretniej, co ja pierdzielę ? :)
                    pzdr.
                    • kainel.kemezrp no jak to - zamach na 11 listopada 20.11.12, 17:46
                      groźny jak nie wiem co a śmiercionośny tak że Tusk na wszelki wypadek uciekł do
                      był w stadium internetowych pogaduszek
                      o czym informuje organ Michnika link
                      ...
                      to zagrożenie zelektryzowalo dziś wszystkie lemingi
                      i wkrótce mozna oczekiwac nowego Cyby który zorganizuje zemstę
                      moim zdaniem zamaszak po kilku latach bez procesu zostanie przez sąd wypuszczony a za aresztowanie dostanie odszkodowanie
                      bo ta cała sprawa to sciema po prostu
                      pzdr.
              • Gość: marzof10 Re: obniż IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 16:46
                sobie cóś. Z dużym prawdopodobieństwem (podejrzenie) większość materiałów kupiła mu uczelnia :-))) w ramach badań naukowych, więc kto wie czy nie maczałeś w tym palców z, jako solidny podatnik
                • Gość: bleee... ... :)... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 17:49
                  ...sporo takich materiałów można sobie z moczu wyprodukować... wyjdzie tanio: kranówa i sikanko... i znowu... i znowu... ;)))... bleee...
                • kainel.kemezrp jak najbardziej 20.11.12, 21:55
                  trzeba obniżyć pensje na uczelniach
                  naród za mondry i takie som skutki
                  jakby wszystkie byli takie głupie jak lemingi
                  toby był raj
                  i na pomoce naukowe nie dawać
                  i zakazać nawozów sztucznych
                  i podnieć ceny paliw
                  a co?
                  ...
                  a zyskane środki przeznaczyć na konferencje prasowe ABW
                  bo nie ma to jak kabaret
                  pzdr.
    • Gość: andrzej.filipowicz Strasznie długo kazali czekać... IP: 89.167.0.* 20.11.12, 15:32
      rilian napisał:

> powtórka z 1922 roku. udaremniona. rzecz jasna, można powiedzieć, że to wszystk
      > o manipulacja tajnych służb. tylko że wówczas pozostaje już jedynie palnąć sobi
      > e w łeb, bo można zawierzyć wyłącznie swojej nieomylności i przekonaniu w wyzna
      > wane przez siebie prawdy.
      >
      > podobnie jak wtedy, napięcie wokół naczelnej Idei, którą mamy się kierować, dał
      > o ujście w człowieku gruntownie wykształconym, który 90 lat temu pociągnął za c
      > yngiel rewolweru skierowanego w prezydenta... dziś...
      >
      > a zaczyna się niepozornie. sytuacje z mojego rodzinnego miasta, ze swastykami n
      > a czyimś samochodzie, plakatami z Voldemortem, są tego symptomem. z najgorsze,
      > że myślący i inteligentni ludzie rozgrzeszają to, szpanując swoją nieomylnością
      > i przenikliwością.
      >
      > gdzie jesteś dziś, wyrocznio?
      >
      > pozdrawiam z Krakowa...

Ponad rok czasu domniemany zamachowiec był prowadzony przez agentów ABW i czekał biedak na stosowny moment żeby mógł się ujawnić albo lepiej zostać publicznie ujawnionym.

Materiał dowodowy w postaci filmu z przed ponad 10 lat, dwie sztuki broni, jakieś cewki z wtyczkami i wirtualne tony materiałów wybuchowych.

Porównując ten "arsenał" do tego przez milicjantów i funkcjonariuszy SB znoszonych przez dwa dni do mieszkania ciotki ks. Jerzego Popiełuszko, to ten przyrodnik przy duchownym prezentuje się(jest prezentowany) jak mrówka przy słoniu...

Cóż takiego się wczoraj wydarzyło, że został ujawniony ten, który już od ponad roku ABW był znany, a premierowi od niemal miesiąca?

Biorąc poprawkę na pamiętną prowokację wobec Śp. ks. Jerzego Popiełuszko obiektem tej prowokacji mogła być tylko prawda, a raczej jej przeciwieństwo w postaci medialnego kłamstwa o rzekomych przeprosinach Krzysztofa Wyszkowskiego w/s TW. "Bolek", bo wczorajsza emisja w TVN "przeprosin" oraz informacja PAP jest w tym kontekście jednoznaczna.

Ps. Pamiętasz jak 9 kwietnia 2010 r. o godz. 22 Dyżurna Służba Operacji Sił Zbrojnych RP przekazała do Centrum Operacji Powietrznych w Warszawie informacje o zagrożeniu atakiem terrorystycznym jednego z samolotów Unii Europejskiej i jak na to zareagowało ABW?
      • Gość: marzof10 niektórzy zejdą... IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 16:12
        nie z powodu zamachu, ale z powodu manii prześladowczej...
        Trzeba mieć wyjątkowo wybujałą wyobaźnię, żeby przypisywać jakąś rolę Wyszkowskiemu w dzisiejszym zdarzeniu..
        • tajnos.agentos Re: niektórzy zejdą... 20.11.12, 16:49
          Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> Trzeba mieć wyjątkowo wybujałą wyobaźnię, żeby przypisywać jakąś rolę Wyszkow
          > skiemu w dzisiejszym zdarzeniu..

To nie jest wybujała wyobraźnia ani mania prześladowcza, tylko "książkowy" kliniczny przypadek schizofrenii paranoidalnej.;)
          • Gość: marzof10 skoro tak twierdzisz.. IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 16:58

to mamy w Lublinie odpowiedni ośrodek " terapeutyczny"???
            Właśnie Antoni M ogłosił, że to był zamach wymierzony w PiS, bo w Sejmie są pod lożą prezyencką!
            A tego to się chyba już leczyć nie da...;-(((((((
            • tajnos.agentos Re: skoro tak twierdzisz.. 20.11.12, 17:44
              Widziałem... Swoją drogą, ten psychol chyba pierwszy raz w swym marnym życiu mówiąc o Komorowskim użył słów "pan prezydent"! Słowem, jak strach dupę ściśnie, to to i rozum powraca, choć na chwilę...:)))
              • Gość: andrzej.filipowicz Musisz mieć rację IP: 89.167.0.* 20.11.12, 18:49
                > Widziałem... Swoją drogą, ten psychol chyba pierwszy raz w swym marnym życiu mó
                > wiąc o Komorowskim użył słów "pan prezydent"! Słowem, jak strach dupę ściśnie,
                > to to i rozum powraca, choć na chwilę...:)))

Poseł J. Palikot jako mgr. filozofii twierdzi, że psychola bez specjalistycznych badań może rozpoznać tylko inny psychol.

Musisz mieć rację - chyba, że masz dyplom psychiatry, to czekam na przedstawienie stosownych wyników badań - jeżeli dyplomu brak, to wierzę, że rozpoznajesz psycholi z autodiagnozy...
                • tajnos.agentos Re: Musisz mieć rację 20.11.12, 19:41
                  Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Musisz mieć rację - chyba, że masz dyplom psychiatry, to czekam na przedstawien
                  > ie stosownych wyników badań - jeżeli dyplomu brak, to wierzę, że rozpoznajesz p
                  > sycholi z autodiagnozy...

Filipku, spadaj.:P
                  • Gość: andrzej.filipowicz Więcej klasy ma mój 3 letni sąsiad IP: 89.167.0.* 20.11.12, 20:00
                    tajnos.agentos napisał:

> Filipku, spadaj.:P

Przypominam nieśmiało i z zażenowaniem, że to Ty zacząłeś.
                    Głupio by mi było osobiście, więc powiem co a takich sytuacjach mówi mój 3 letni sąsiad - mama mówi, że mądry potrafi ustępować.

Zleciałem więc....
            • Gość: andrzej.filipowicz syndrom zaprzeczenia... IP: 89.167.0.* 20.11.12, 18:44

>
              > to mamy w Lublinie odpowiedni ośrodek " terapeutyczny"???
              > Właśnie Antoni M ogłosił, że to był zamach wymierzony w PiS, bo w Sejmie są pod
              > lożą prezyencką!
              > A tego to się chyba już leczyć nie da...;-(((((((

Zero faktów, a tylko insynuacje i to z najniższych pobudek, a na dodatek z uzurpowaniem sobie specjalistycznej wiedzy medycznej.
              Może właściwszym byłaby sugestia skierowania na badania człowieka, którego oskarżono o działania nie mieszczące się w żadnej cywilizowanej normie i formie?

Czyżbyś się bał, że taka oficjalna sugestia od medycznego laika spotka się z reakcją odwrotną?
          • Gość: andrzej.filipowicz Święta racja... IP: 89.167.0.* 20.11.12, 18:38
            tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: marzof10 napisał(a):
            >
            > > Trzeba mieć wyjątkowo wybujałą wyobaźnię, żeby przypisywać jakąś rolę W
            > yszkow
            > > skiemu w dzisiejszym zdarzeniu..
            >
            > To nie jest wybujała wyobraźnia ani mania prześladowcza, tylko "książkowy" klin
            > iczny przypadek schizofrenii paranoidalnej.;)

Tak jest, a jedyny od niej wolny jest tylko domniemany dzisiejszy zamachowiec, który na tę okoliczność nie został przez rok nawet przebadany.

W tym samym czasie wojskowy sędzia w stanie spoczynku zostaje poddany badaniom psychiatrycznym, bo publicznie zeznaje o mafijnych związkach czynnych jeszcze prokuratorów i sędziów...

Według ciebie, piszący te słowa jest ogarnięty poważnym psychicznym schorzeniem, a ten co chciał pól Warszawy wysadzić i zabić kilkaset osób jest zdrów, by w tymczasowym areszcie przebywać...

Więcej faktów, a mniej insynuacji i osobistych wycieczek - szczególnie, że doskonale wiesz jaki mam stosunek do prób manipulacji czyimś poczuciem własnej wartości.
            • tajnos.agentos Re: Święta racja... 20.11.12, 19:45
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Według ciebie, piszący te słowa jest ogarnięty poważnym psychicznym schorzeniem
              > , a ten co chciał pól Warszawy wysadzić i zabić kilkaset osób jest zdrów, by w
              > tymczasowym areszcie przebywać...

Filipku, co według mnie a co nie, to wiem ja a nie Ty. Konfabulujesz i insynuujesz pod z góry założoną tezę - to charakterystyczne dla paranoików.

> Więcej faktów, a mniej insynuacji i osobistych wycieczek - szczególnie, że dosk
              > onale wiesz jaki mam stosunek do prób manipulacji czyimś poczuciem własnej wart
              > ości.

Tak tak, więcej faktów, mniej konfabulacji i osobistych wycieczek... Spadaj!:)))
              • Gość: andrzej.filipowicz Ja potrafię, a Ty IP: 89.167.0.* 20.11.12, 20:03
                tajnos.agentos napisał:

> Tak tak, więcej faktów, mniej konfabulacji i osobistych wycieczek... Spadaj!:))
                > )

Powtórzę jeszcze raz z 3 letnim sąsiadem, bo samemu ze względu na wiek mi nie wypada - mama mówi że mądry potrafi ustępować.

Zleciałem właśnie kolejny raz...
                • tajnos.agentos Re: Ja potrafię, a Ty 20.11.12, 20:12
                  Tak tak, masz rację jak zwykle oczywiście.:)))
                  • Gość: andrzej.filipowicz Ja tylko kolejny raz podałem fakty... IP: 89.167.0.* 21.11.12, 08:21
                    tajnos.agentos napisał:

> Tak tak, masz rację jak zwykle oczywiście.:)))

Dodatkowo służę cytatem:
                    "Mówiąc wprost, uważał, że aktualna sytuacja społeczna i gospodarcza w naszym kraju zmierza w złą stronę z uwagi na fakt, że w zasadzie wszystkie stanowiska rządowe, władcze i władzę sprawują osoby, które on określał mianem "obce". Nie są to w jego opinii prawdziwi Polacy - mówił prokurator. Mężczyzna nie był jednak badany psychiatrycznie, psychologicznie ani neurologicznie."

Po cóż badać psychiatrycznie, psychologicznie i neurologicznie podejrzanego o planowany zamach terrorystyczny, który w swojej sile miał unicestwić całą władzę ustawodawczą i wykonawczą jak wystarczy insynuować, że ten, który o tym pisze może mieć jakieś defekty psychosomatyczne?

Jeżeli jeszcze nie wiesz, że życie nie kończy się ani nie zaczyna na mieniu lub niemieniu racji, to też masz rację.
        • Gość: andrzej.filipowicz Chciałbyś IP: 89.167.0.* 20.11.12, 18:30

> nie z powodu zamachu, ale z powodu manii prześladowczej...
          > Trzeba mieć wyjątkowo wybujałą wyobaźnię, żeby przypisywać jakąś rolę Wyszkow
          > skiemu w dzisiejszym zdarzeniu..

Podałem ogólnie już dostępne fakty i własną hipotezę - Ty podałeś hipotezę, a gdzie fakty?
          Pokaż proszę sprostowanie PAP, TVN czy choćby Gazety do informacji o "przeprosinach" Krzysztofa Wyszkowskiego.

Sama sprawa Krzysztofa Wyszkowskiego nie jest istotna, bo istotne jest, że przy jej okazji obnażone zostało totalne medialne kłamstwo - czy jakiś właściciel podanych wyżej tytułów wyrzucił naczelnego i redaktora za całkowity brak rzetelności tak jak potraktowano redaktora Cezarego Gmyza?

Twoją hipotezę o manii prześladowczej przyjmuję - podaj choćby jeden fakt podania przeze mnie nieprawdy.
          • Gość: bleee... Re: Chciałbyś IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 18:49
            ...prawo pozwala na takie wykonanie wyroku... na koszt pozwanego... bleee...
            • Gość: andrzej.filipowicz Tyle, że ja nie o prawie, a zaistniałych faktach IP: 89.167.0.* 20.11.12, 19:02
              Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...prawo pozwala na takie wykonanie wyroku... na koszt pozwanego... bleee...

Być może Tobie umknęło więc należy przytoczyć cały bieg wypadków:
              PAP i inne media w tym Gazeta podały, że:
              "B. działacz Wolnych Związków Zawodowych Krzysztof Wyszkowski, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, wykonał wyrok sądu i przeprosił b. prezydenta Lecha Wałęsę za zarzucenie mu współpracy z SB - podała po 21.00 Polska Agencja Prasowa. Przeprosiny, rzeczywiście, zostały wcześniej wyemitowane w telewizji."

Abstrahując od zawartości "przeprosin" rzeczony Krzysztof Wyszkowski wydał więc stosowne oświadczenie:
              "
              W dniu 19 listopada 2012 r. po „Faktach” TVN zamieszczono komunikat, w którym Lech Wałęsa sam siebie – w moim imieniu – przeprasza za nazwanie go przeze mnie tajnym współpracownikiem o ps. „Bolek”.

W związku z nieprawdziwymi informacjami jakobym „wbrew wcześniejszym zapowiedziom, wykonał wyrok sądu i przeprosił b. prezydenta Lecha Wałęsę za zarzucenie mu współpracy z SB” (depesza PAP z godz. 21.18 z 19 listopada br.) oświadczam z całą odpowiedzialnością, że podtrzymuję swoje słowa, które stały się podstawą wytaczanych mi przez Lecha Wałęsę procesów. Nie przeprosiłem i nie przeproszę Wałęsy za moje słowa prawdy.

Nawet najbardziej bezprawne wyroki i najgłośniej propagowane przez telewizje i inne media „przeprosiny” nie zagłuszą prawdy o agenturalności Lecha Wałęsy, którą wybitni przedstawiciele opinii publicznej streścili w oświadczeniu z 23 maja 2012 r.:

„1. Lech Wałęsa był w latach 70. (rejestracja czynna obejmuje okres 1970-1976) tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa o ps. „Bolek”;

2. Donosił na kolegów i brał za to pieniądze;

3. W okresie urzędowania Lecha Wałęsy jako Prezydenta RP, wypożyczył on podstawowe dokumenty dotyczące swojej osoby, z których najważniejsze zaginęły i nigdy nie zostały zwrócone do archiwum”.

Krzysztof Wyszkowski

Gdańsk, 19 listopada 2012 r."

Nie chodzi więc o to, że powód miał prawo z własnych pieniędzy zamówić emisję treści przeprosin ale o kłamstwo medialne jakoby: "B. działacz Wolnych Związków Zawodowych Krzysztof Wyszkowski, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, wykonał wyrok sądu i przeprosił b. prezydenta Lecha Wałęsę za zarzucenie mu współpracy z SB - podała po 21.00 Polska Agencja Prasowa. Przeprosiny, rzeczywiście, zostały wcześniej wyemitowane w telewizji."

Skłamał TVN, PAP i inne media bez dochowania choćby 1% rzetelność Cezarego Gmyza, bo tamten przed publikacją otrzymane informacje weryfikował w 4 niezależnych źródłach, a w/w nawet nie raczyli zainteresowanego o zdanie zapytać...

• Gość: bleee... ...fakty wynikają z prawa... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 19:27
                ...nikt nie skłamał... taka jest procedura i tak się to nazywa... i tyle... p. Wyszkowski zostanie obciążony kosztami... emisji i działań do niej prowadzących... bleee...
                • Gość: andrzej.filipowicz Faktem jest, że K. Wyszkowski niczego nie wycofał IP: 89.167.0.* 20.11.12, 19:56
                  Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...nikt nie skłamał... taka jest procedura i tak się to nazywa... i tyle... p.
                  > Wyszkowski zostanie obciążony kosztami... emisji i działań do niej prowadzących
                  > ... bleee...

Udajesz czy faktycznie tak to widzisz?

Regularnie otrzymuję wiele informacji, z których część podaję i tu - tyle, że po wcześniejszej weryfikacji ich rzetelności.

Anie razu nie podałem nic, czego bym nie potwierdził u źródeł.

PAP, TVN i inne media podały, iż Krzysztof Wyszkowski zmienił swoje wcześniejsze zdanie, co jak wynika z jego oświadczenia jest nieprawdą.

Wyobraź sobie, że sąd zasądza to samo na rzecz powoda, który ciebie zaskarżył, a Ty ze stosownym uzasadnieniem odmawiasz zadośćuczynienia.

Zrobił to za ciebie powód bo takie miał prawo ale to w żadnym wypadku nie daje nawet najmniejszych podstaw do publicznego twierdzenia, że zrobiłaś to Ty oraz, że zmieniłaś swoje wcześniejsze zdanie.

Socjotechnika czasami bywa bardzo subtelna - tyle, że tym razem była to bardzo prymitywna manipulacja.

Zgodnie z dziennikarskimi zasadami podane przeze mnie teksty i określenia nie miały się tam prawa znaleźć bez kontaktu z zainteresowanym, który zresztą miał w tym zakresie całkiem inne zdanie niż podano.

Chciałabyś żeby kiedyś ciebie spotkała sytuacja, w której media wkładają ci w usta coś czego nie powiedziałaś?

Ps. W normalnych warunkach za taką manipulację leci cała redakcja...
                  • Gość: bleee... Re: Faktem jest, że K. Wyszkowski niczego nie wyc IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 20:38
                    ...nie chodzi o to, jak kto widzi... prawo daje takie możliwości... to już powinnaś wiedzieć... bleee...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12894461,To_Walesa_oplacil_przeprosiny_Wyszkowskiego___Jedni.html?lokale=lublin
          • Gość: marzof10 : chciałabyś IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 19:22
            (parafraza) jeżeli kolejna osoba mówi ci, że jesteś pijany, to idź wytrzeźwiej...
            Może poszczególne fragmenty twoich iluminacji są prawdziwe (np. o Wyszkowskim nic nie wiem, albowiem traktuję go jak komara w ogrodzie... i pewnie tak czynią te media o których mówisz), natomiast kompilacja tych imaginacji stanowi kuriozum, które agentos opisał jak wyżej.
            Podejrzewam również, że Twój "stosunek do prób manipulacji czyimś poczuciem własnej wartości" dynda paru osobom, ale świadczy o Twoich kompleksach (za diagnozę nie musisz dziękować) :-)))
            • Gość: andrzej.filipowicz Ignorancja do kwadratu IP: 89.167.0.* 20.11.12, 20:12

> (parafraza) jeżeli kolejna osoba mówi ci, że jesteś pijany, to idź wytrzeźwiej.

Wzjamnie!

> Może poszczególne fragmenty twoich iluminacji są prawdziwe (np. o Wyszkowskim n
              > ic nie wiem, albowiem traktuję go jak komara w ogrodzie... i pewnie tak czynią
              > te media o których mówisz), natomiast kompilacja tych imaginacji stanowi kurioz
              > um, które agentos opisał jak wyżej.

Błąd, bo bez Krzysztofa Wyszkowskiego nigdy L. Wałęsa nie byłby przewodniczącym "S", a więc w konsekwencji noblistą i prezydentem...

Znasz owoc grzechu, którego "grzesznik" się nie wypiera i przyjąłeś, że owoc sam siebie zasiał, pielęgnował i po dojrzeniu zerwał i wyeksponował?

> Podejrzewam również, że Twój "stosunek do prób manipulacji czyimś poczuciem wła
              > snej wartości" dynda paru osobom, ale świadczy o Twoich kompleksach (za diagnoz
              > ę nie musisz dziękować) :-)))

Niech dalej dynda i Tobie, bo dla mnie jest to całkowicie bez znaczenia, w wszystkie insynuacje i obelgi, które na mnie spadają świadczą o nadawcach, a nie odbiorcy.

Zapewne gdyby to było z 50 lat temu, to byś zamierzony efekt osiągnął, a tak to sugeruję żebyś lepiej własnym ja się zajął, bo moje ego zostało zahartowane wystarczająco przez innych "zamachowców" niż zatrzymany 09.11.2012, a dzisiaj publicznie z inicjałów zaprezentowany...
              • Gość: marzof10 Re:Czyja ignorancja??? IP: *.lublin.mm.pl 20.11.12, 21:03
                póki co odpowiedź "Wzajemnie" jest jak kulą w płot, bo nie ze mną tu powszechnie "polemizują", a w tym przysłowiu o" trzeźwości" o to chodziło. Ja dla trzeźwości sobie lampkę wina wypiję.. I tak zajmę się własnym ja...jak zwykle :-))
                Ty rzeczywiście jesteś impregnowany na wiedzę, ale nie jest prawdą, że:
                "bo dla mnie jest to całkowicie bez znaczenia, w wszystkie insynuacje i obelgi, które na mnie spadają świadczą o nadawcach, a nie odbiorcy".
                Twoje też oczywiście świadczą????

" Zapewne gdyby to było z 50 lat temu, to byś zamierzony efekt osiągnął, a tak to sugeruję żebyś lepiej własnym ja się zajął, bo moje ego zostało zahartowane wystarczająco przez innych". (O męczenniku!)
                Nie zostało zahartowane ani 50-lat, ani 5 lat, bo się miotasz, usiłując udowodnić, że jesteś mądrzejszy od innych (sam wiesz z jakich powodów) (na marginesie - mgr pisze się bez kropki )(analiza gratis).
                Stwierdzenie > Błąd, bo bez Krzysztofa Wyszkowskiego nigdy L. Wałęsa nie byłby przewodniczącym "S", a więc w konsekwencji noblistą i prezydentem...
                jest kuriozum. Wyszkowski był jednym z wielu i tyle, a było tam wielu mądrzejszych....na szczęście i teraz jako niedocenionego przez historię żółć go zalewa.
                A teraz mówi Wyszkowski: -cytat z Twojego tekstu -Nie przeprosiłem i nie przeproszę Wałęsy za moje słowa prawdy. Nawet najbardziej bezprawne wyroki i najgłośniej propagowane przez telewizje i inne media...
                jest więc zwykłym palantem, który nie wykonuje wyroków sądów Rzeczpospolitej, bo według niego(sic!) wyroki są bezprawne.
                Tak rodzi się grunt dla saletry, ale niektórzy tego nie rozumieją...
                • Gość: aneta O, i takich jak Ty IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 22:47

III RP potrzebuje najbardziej!
                • Gość: andrzej.filipowicz Pisz tak jeszcze IP: 89.167.0.* 21.11.12, 08:13

> Tak rodzi się grunt dla saletry, ale niektórzy tego nie rozumieją...

Szczególnie ci, którzy przez rok nie skierowali podejrzanego na żadne badania psychiatrycznie, psychologicznie ani neurologicznie...

Resztę przemilczę, bo zresztą nawet przedszkolak wie, że L. Wałęsa zrobił wszystko sam - z obaleniem komunizmu włącznie.

Co zaś się faktów związanych z Krzysztofem Wyszkowskim tyczy, to nie idzie o wyrok sądu i jego realizację, a podanie nieprawdy w ogólnopolskiej domenie publicznej.

Myślę, że rozumiesz to doskonale, ale może przyćmiła to z lekka lampka wina wypita dla poprawy własnego ego, którą to metodę podałeś dla równowagi z obroną przed manipulacją.

Ps. Nie przypisuj mi tego co byś chciał żebym robił, bo podaję tylko fakty i stawiam hipotezy - czyli odwrotnie niż czynią ci, którzy nawet nad językiem zapanować nie potrafią.
                  • Gość: marzof10 Nie pisz już tak... IP: 212.182.31.* 21.11.12, 09:54
                    Widzisz znów czytasz bez zrozumienia, a fakty przeinaczasz w myśl zasady, ...że tym gorzej dla faktów jeśli Tobie nie pasują.
                    Tak więc wina nie piję dla poprawienia mojego ego, raczej dla jego pielęgnowania!!!!
                    Po drugie nie rozumiem dlaczego mieli „podejrzanego” kierować na badania psychiatryczne? Były prowadzone działania operacyjne: zainteresowania, środowisko, kontakty itp. Czas na badania przyjdzie teraz, co jest jasne, myślę, że nie tylko dla mojego ego.
                    Po trzecie zdanie: Resztę przemilczę, bo zresztą nawet przedszkolak wie, że L. Wałęsa zrobił wszystko sam - z obaleniem komunizmu włącznie” jest oczywistym sofizmatem, świadczy o braku argumentów i bezradności piszącego, bo z mojego tekstu wynika dokładnie coś innego. Po czwarte wybieranie pasujących faktów do interpretacji zjawiska jest nieetyczne. Ocena etyki mediów bez oceny postępowania Wyszkowskiego jest nadużyciem intelektualnym.
                    Ps. Poćwicz zasady (a i logikę), bo piszesz
                    „Nie przypisuj mi tego co byś chciał żebym robił, bo podaję tylko fakty i stawiam hipotezy - czyli odwrotnie niż czynią ci, którzy nawet nad językiem zapanować nie potrafią”.
                    Przeczytaj zatem zdanie, które napisałeś przed tym zdaniem, zajmując się egzegezą mojego ego.
                    Czy w myśl zasady Kali może, ale Kalemu nie wolno. A poza tym ja na prawdę nie mam żadnych zachcianek co do Ciebie.....absolutnie:-)))))))))))).

• Gość: andrzej.filipowicz Masz rację... IP: 89.167.0.* 21.11.12, 19:59

> Czy w myśl zasady Kali może, ale Kalemu nie wolno. A poza tym ja na prawdę nie
                      > mam żadnych zachcianek co do Ciebie.....absolutnie:-))))))))))))

Masz całkowicie rację - szczególnie w aspekcie braku etyki przy ocenie mediów, które takiej szansy w ogóle nie dały publikując nieprawdziwą informację i to bez weryfikacji u zainteresowanego...

O badaniu kandydata na terrorystę wspominać nawet szkoda, bo okazuje się, że "zamach" był planowany przez funkcjonariuszy ABW, a tych badać nie ma kto, bo biegli zajęci są badaniem sędziów, którzy prokuratorów oskarżają...

Udanych kolejnych egzegez, które tak na marginesie bardziej by się przydały pewnej innej osobie - tej z szerokiej domeny publicznej...
                      • Gość: marzof10 mają rację,, IP: *.lublin.mm.pl 21.11.12, 22:57
                        ci, którzy o takich jak Ty mówią: głupi, ale stanowczy.
                        A co do mediów, to chyba Twój trzyletni sąsiad wykumał jak było z tymi przeprosinami, a Ty nic, ale cóż... jest śmieszniej
    • Gość: bosman wiecie że... IP: *.centertel.pl 20.11.12, 21:31
      gdy widzę podpis "filipek" to od razu przewijam dalej? Ileż można te pierdoły czytać? A komentować? - bez sensu.
    • Gość: aneta noo, powiem Wam, żartów nie było;) IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 10:39
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/galeria/411160,1,zobacz-co-znalezli-przy-brunonie-k-galeria-zdjec.html

tak mi tylko ta wtyczka spokoju nie daje...
      gdzie on chciał ją podpiąć?
      ale te TYSIĄC sztuk amunicji robi wrażenie
      • Gość: JB Re: noo, powiem Wam, żartów nie było;) IP: *.lublin.mm.pl 21.11.12, 12:59
        Może czas pogadac o bombkach na choinkę? Są spece i od nich?
      • Gość: bosman amebo - jesteś... IP: *.centertel.pl 21.11.12, 15:03
        głupsza niżby na to wskazywały twoje teksty. Poza tym amebo wtyczki się nie "podpina" tylko jak sama nazwa wskazuje :WTYKA. No ale jaka ameba tak wtyka. Tylko co w co?
        • Gość: aneta hej leśne dziadki :) IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 16:22
          tropcie mnie dalej...
          parami...
          • Gość: wal się władzo... Re: hej leśne dziadki :) IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.12, 20:02
            no ale jakby temu Brunonowi sie udało i wszystko rozwalił to nowy sejm może byłby bardziej skłonny działać dla dobra obywateli w obawie że jak nie,to znajdzie się nastepny Brunon.
            • Gość: essex Re: hej leśne dziadki :) IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.12, 20:13
              W Polsce władza nigdy nie była nastawiona na realizację potrzeb Polaków,obywateli,czy poddanych,od samego początku w 966r.,liczą sie potrzeby Kościoła i osób aktualnie w danym czasie pozostajacych przy władzy...nikt nie myśli o państwie w perspektywie pokoleń tak jak np. w Norwegii.
              • Gość: JB Niestety... IP: *.lublin.mm.pl 21.11.12, 20:37
                Niestety,nie było polskiego Lutra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka