nabucco1954-54 22.11.12, 22:29 Marian Opania odmówił zagrania Kaczyńskiego. Gratuluję. Nie chce pomimo nalegań - link Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kainel.kemezrp kto wie może zagra Tuska? 22.11.12, 22:45 w sumie to dość prosta sprawa pracuje się dla pieniędzy a jak się ich nie potrzebuje to się nie pracuje ... nie mniej Opania po prostu jest lemingiem link jego wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: kto wie może zagra Tuska? IP: *.paradowski.pl 23.11.12, 05:26 no to zagra go Karolak albo Szyc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaronku, najlepiej do tej roli nadaje się... IP: *.centertel.pl 23.11.12, 08:25 ta qrva Emilian Kamiński - żałosne beztalencie, kaczy dupoliz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman leniaku - po pierwsze... IP: *.centertel.pl 23.11.12, 08:20 nie sadzisz, że takie posty jak Twój ostatni jest poniżej Twojego poziomu? Po drugie: poczytaj komentarze w linku który podałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp wiesz Bosman 23.11.12, 10:05 tanie zagrywki to do siebie mają że sa poniżej poziomu czy któryś z nas zna np scenariusz tego filmu? bo jak nie to wszak chyba mówimy o dupie maryni propaganda i podkręcanie nastrojów tandetnymi metodami - to dobre dla lemingów Opania był szanowany... był... a moim zdaniem różne opinie krążą o kinie: Piotr Bukartyk w sprawie sztuki filmowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman z tego co piszesz wynika... IP: *.centertel.pl 23.11.12, 10:35 że nie czytałeś tego co mi podesłałeś "linką". A kiedyż to Opania stracił szacunek? I u kogo? - u Ciebie, Kaczora, Maciory? Przypuszczam, że olewa takie straty. Cóż - jedni szanują Opanię, inni Kamińskiego wręcz onanizując się jego bluzgami na Jaruzela, słuchając tego gówna w namaszczeniu, jak kazania. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Opania to problem Opani 23.11.12, 10:42 onanizujesz się Opanią? Bosman o czym my tu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman skąd taki wniosek? przecież... IP: *.centertel.pl 23.11.12, 10:52 rozmawiamy o Opani. Cenię faceta jako aktora, kabareciarza. Teraz mnie "kupił" swoją decyzją. Nie zważał na plucie jakie na niego spadnie, pokazał, że ma zasady, przekonania których przestrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp kupił boś tani jest i łatwo cię kupić 23.11.12, 18:04 aktor gra Bosmanie a nie jest Olbrychski to ani Kmicic ani Azja Mikulski to nie Kloss ani pan dobra rada Młody Stuhr to nie Kondolewicz ani nie Józek Kalina a Opania to nie Zybert ani "Zadra" ... teoretycznie to wiesz ale jakbyś nie wiedział ;-) tanio się sprzedajesz to i tanio cię kupują ot co Bosmanie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB lincz pisowski IP: *.lublin.mm.pl 23.11.12, 18:24 natemat.pl/40373,nie-zagram-lecha-kaczynskiego-czyli-jak-marian-opania-trafil-na-liste-zdrajcow Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp będzie i POwska kanonizacja 23.11.12, 18:48 bo głupich nie brakuje nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: będzie i POwska kanonizacja IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.12, 14:46 -"kainel.kemezrp napisał: > bo głupich nie brakuje nigdy" ...Tyś znakomitym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman dawno ci tego nie mówiłem: IP: *.centertel.pl 24.11.12, 11:31 pie...sz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Historia kołem toczy się - histeria też IP: 89.167.0.* 23.11.12, 19:26 nabucco1954-54 napisał: > Marian Opania odmówił zagrania Kaczyńskiego. Gratuluję. > Nie chce pomimo nalegań - link 24 lata temu nakręcono film o życiu, uprowadzeniu i bestialskim zabójstwie dokonanym przez oficerów służb specjalnych PRL na polskim duchownym - ks. Jerzym Popiełuszko . W roli głownej wystąpił amerykański aktor i producent Christopher Lambert. Większość pozostałych ról w filmie "Zabić księdza" obsadzona została przez aktorów Hollywood. Premiera odbyła się dopiero rok po zakończeniu zdjęć, bo w 1988 roku nie było atmosfery do pokazania politycznej zbrodni apartu bezpieczeństwa inspirowanej przez polityków. Koniec XX wieku był nie tylko hańbą kainowej zbrodni na polskim duchownym ale również obstrukcji w świecie polskiego fimu - jak widać w wieku XXI nie tylko historia ale i histeria lubi się powtarzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: *.home.aster.pl 23.11.12, 19:47 > 24 lata temu nakręcono film o życiu, uprowadzeniu i bestialskim zabójstwie doko > nanym przez oficerów służb specjalnych PRL na polskim duchownym - ks. Jerzym Po > piełuszko . > W roli głownej wystąpił amerykański aktor i producent Christopher Lambert. > Większość pozostałych ról w filmie "Zabić księdza" obsadzona została przez akto > rów Hollywood. > > Premiera odbyła się dopiero rok po zakończeniu zdjęć, bo w 1988 roku nie było > atmosfery do pokazania politycznej zbrodni apartu bezpieczeństwa inspirowanej p > rzez polityków. > > Koniec XX wieku był nie tylko hańbą kainowej zbrodni na polskim duchownym ale r > ównież obstrukcji w świecie polskiego fimu - jak widać w wieku XXI nie tylko hi > storia ale i histeria lubi się powtarzać... Zapomniałeś napisać, jak to sie ma do decyzji Opani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: 89.167.0.* 23.11.12, 20:08 Gość portalu: :))) napisał(a): > Zapomniałeś napisać, jak to sie ma do decyzji Opani. Miałem się powtarzać za nim i cytującymi go mediami? Reasumując - teraz wbrew pozorom strach jest większy, bo wtedy producenci i reżyser chociaż dwie role obsadzili przez polskich aktorów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: *.home.aster.pl 23.11.12, 21:21 Alez to nie był polski film (pomimo polskiej reżyserii). Holland nie miała obowiązku (ochoty tym bardziej) by go obsadzać krajowymi gwiazdami. Uważasz, że to była jakaś szczególna nobilitacja zagranie w nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: 89.167.0.* 23.11.12, 22:14 Gość portalu: :) napisał(a): > Alez to nie był polski film (pomimo polskiej reżyserii). Holland nie miała obow > iązku (ochoty tym bardziej) by go obsadzać krajowymi gwiazdami. Przecież to nie o to chodzi, bo w tamtych warunkach o krajowej produkcji w ogóle nie mogło być mowy, a aktorzy grali również głownie w tym na co władza pozwalała. > Uważasz, że to była jakaś szczególna nobilitacja zagranie w nim? Jeżeli hetero może grać homo i odwrotnie, prawicowiec lewicowca i odwrotonie, kobieta meżczyznę i odwrotnie, goj żyda i odwrotnie, to o jakiej nobilitacji Ty w ogóle piszesz? Mam rozumieć, że zagranie przez aktora postaci hitlera czy stalina jest ok, a tylko żle będzie odebrane zagranie L. Kaczyńskiego, bo to jest opowiedzenie się po jednej ze stron? Przypadek M. Opanii świadczy o tym, że wróciliśmy nie do lat 80, a do lat 50 ubiegłego wieku, bo aktor to jest zawód, a nie opowiadanie się po którejkolwiek ze stron. Od bojkotowania lub nie jakiejś produkcji artystycznej i dokumentalnej jest widz, a nie producent czy też aktor jako pracownik najemny. Ps. Czy poza tym filmem ktoś epatuje nas odmowami grania głownych ról i to z tak dosadnym uzasadnieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Opania też człowiek... IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 00:25 ...jak zwykle - przesadzasz... aktor ma prawo zagrać lub nie... i nie musi się tłumaczyć... odmowa grania w określonym filmie określonej roli to nie jest patriotyczny obowiązek... aktor też ma swoje powody i należy to uszanować... ty też możesz jeździć walcem drogowym... albo brać udział w maratonie traktorów... albo podjąć pracę w ubojni... wolna wola jest prawem nawet aktorów... tak jak wolna wola w zatrudnieniu się (...gdziekolwiek...) jest prawem każdego człowieka... Opani taka rola nie odpowiada, to nie zagra... i tyle... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Czy ja napisałem, że nie jest człowiekiem? IP: 89.167.0.* 24.11.12, 13:35 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...jak zwykle - przesadzasz... aktor ma prawo zagrać lub nie... i nie musi się > tłumaczyć... odmowa grania w określonym filmie określonej roli to nie jest patr > iotyczny obowiązek... aktor też ma swoje powody i należy to uszanować... ty też > możesz jeździć walcem drogowym... albo brać udział w maratonie traktorów... al > bo podjąć pracę w ubojni... wolna wola jest prawem nawet aktorów... tak jak wol > na wola w zatrudnieniu się (...gdziekolwiek...) jest prawem każdego człowieka.. > . Opani taka rola nie odpowiada, to nie zagra... i tyle... bleee... Oczywiście, że ma prawo wyboru, a więc i prawo do odrzucenia filmowej propozycji. Pisałem tylko publicznym uzasadnieniu do odmowy, do którego również ma prawo tyle, że te uzasadnienie jest jakby na zamówienie publiczne, bo jedyne mi osobiście znane od aktora, któremu zaproponowano główną rolę. Bardzo możliwe, że w swoim olbrzymim dorobku artystycznym odrzucał wiele głównych filmowych ról ale z tamtym odrzuceniem się publicznie nie afiszował, bo na ile tamten świat znam, to kończy się to brakiem propozycji obsady głównych ról w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Czy ja napisałem, że nie jest człowiekiem? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 14:37 ...cóż - fakt, że ty nie słyszałeś o odmowach różnych aktorów - w tym Opani - dowodzi może nie tego, że aktorzy nie odmawiają... tylko - że ty nie słyszałeś... nie sądzisz?... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Może przyczyna tkwi w moim nabytym niedosłuchu? IP: 89.167.0.* 24.11.12, 15:04 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...cóż - fakt, że ty nie słyszałeś o odmowach różnych aktorów - w tym Opani - d > owodzi może nie tego, że aktorzy nie odmawiają... tylko - że ty nie słyszałeś.. > . nie sądzisz?... :-)))... bleee... Próbowałem właśnie porównać tę planowaną produkcję i publiczną odmowę zagrania głównej roli z innymi nie mniej "kontrowersyjnymi" historycznie - wstrzymanej ze względów finansowych produkcji "Wałęsa" oraz będącym już w dystrybucji, a współfinansowanym przez rosyjskie Ministerstwo Kultury filmem "Pokłosie". Może to tylko mój nabyty niedosłuch spowodował, że niedosłyszałem o jakiejś odmowie grania w filmie z mecenatem notorycznego oszusta i twórcy piramidy finansowej oraz innym filmie współfinansowanym tym razem przez Ministerstwo Kultury kraju, który uchyla się od odpowiedzialności za zbrodnię Rosjan na naszej elicie narodowej, a sprawuje z chęcią mecenat nad filmem o zbrodni Polaków w Jedwabnem... Ja mam niedosłuch ale może Ty słyszałaś o odmowach zagrania w w/w historycznie kontrowersyjnych produkcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: Może przyczyna tkwi w moim nabytym niedosłuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 01:56 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Próbowałem właśnie porównać tę planowaną produkcję i publiczną odmowę zagrania > głównej roli z innymi nie mniej "kontrowersyjnymi" historycznie - wstrzymanej z > e względów finansowych produkcji "Wałęsa" oraz będącym już w dystrybucji, a wsp > ółfinansowanym przez rosyjskie Ministerstwo Kultury filmem "Pokłosie". > Może to tylko mój nabyty niedosłuch spowodował, że niedosłyszałem o jakiejś odm > owie grania w filmie z mecenatem notorycznego oszusta i twórcy piramidy finanso > wej oraz innym filmie współfinansowanym tym razem przez Ministerstwo Kultury kr > aju, który uchyla się od odpowiedzialności za zbrodnię Rosjan na naszej elicie > narodowej, a sprawuje z chęcią mecenat nad filmem o zbrodni Polaków w Jedwabnem Ci Ty, człowieku, wyprawiasz? Czy uprawianie spiskowej teorii dziejów to obowiązkowa metoda w kręgu politycznym, z którym symaptyzujesz? Po co te "wycieczki" i niewybredne sugestie? Pójdź do kina, obejrzyj "Pokłosie" (bo założę się, że nie byłeś i nie widziałeś), a zobaczysz jak długa jest lista inwestorów tego filmu. Ciekawy jestem np. jaki interes Francuzów wykryjesz w finansowaniu "Pokłosia"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: *.home.aster.pl 24.11.12, 09:05 > Przecież to nie o to chodzi, bo w tamtych warunkach o krajowej produkcji w ogól > e nie mogło być mowy, Na krajową produkcję do tej pory jakoś chetnych nie ma a i sama Holland w któryms z wywiadów przyznała, że nie do końca lubi swoje dziecko. Moze jednak temat nie do końca jeta taki atrakcyjny jak sadzisz? a aktorzy grali również głownie w tym na co władza pozwal > ała No nie tylko, nie tylko. Do drukarni nie przychodziły wiadomości z Chełmskiej?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Zgoda... IP: 89.167.0.* 24.11.12, 14:47 Gość portalu: :))) napisał(a): > Na krajową produkcję do tej pory jakoś chetnych nie ma a i sama Holland > w któryms z wywiadów przyznała, że nie do końca lubi swoje dziecko. > Moze jednak temat nie do końca jeta taki atrakcyjny jak sadzisz? Trudno byłoby z Tobą nie zgodzić - ale z drobnymi zastrzeżeniami: Po pierwsze, z chętnymi nie do końca jest tak, bo 3 lata temu zakończono zdjęcia do polskiej produkcji pt. "Popiełuszko. Wolność jest w nas", która to produkcja została obsadzona kilkudziesięcioma krajowymi aktorami. Faktem jest, że miało to miejsce 20 lat po "Zabić księdza" , który był thrillerem politycznym, a nie dramatem biograficznym... Po drugie, to Agnieszka Holland ma pełne prawo czuć się jak macocha, bo te jej filmowe "dziecko" powstało z ojca, który nigdy naszych realiów nie rozumiał, a tylko fantastycznym warsztatem aktorskim dysponował... Po trzecie, to wszystko zaczyna się od budżetu czego dotkliwie doświadczyli producent i reżyser filmu "Wałęsa', do którego zdjęcia zostały wstrzymane z chwilą upadku głównego "mecentu" w postaci piramidy finansowej, że o współfinansowaniu filmu "Pokłosie" przez rosyjskie agendy rządowe nie wspomnę. Po czwarte, to nie słyszałem żeby jakiś aktor odmówił zagrania głównej roli w filmie finansowanym przez notorycznego oszusta czy też rosyjską rządową Fundację Kina i uzasadnił to względami politycznymi... > a aktorzy grali również głownie w tym na co władza pozwal > > ała > > No nie tylko, nie tylko. Do drukarni nie przychodziły wiadomości z Chełmskiej?: Z drukarzami i aktorami było i jest podobnie - tylko jednostki potrafiły i potrafią powiedzieć nie... władzy, bo odmówić ośrodkom pozarządowym każdy by potrafił. Ps. Kiedyś drukarze potrafili wydrukować puste szpalty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: Historia kołem toczy się - histeria też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 12:26 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Od bojkotowania lub nie jakiejś produkcji artystycznej i dokumentalnej jest wid > z, a nie producent czy też aktor jako pracownik najemny. Aktor, co prawda, jest pracownikiem najemnym, ale to nie znaczy, że musi brać każdą robotę, jaką mu oferują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Szanuję wolność wyboru IP: 89.167.0.* 24.11.12, 14:27 Gość portalu: Bazyl napisał(a): > Aktor, co prawda, jest pracownikiem najemnym, ale to nie znaczy, że musi brać k > ażdą robotę, jaką mu oferują. Masz w 100% rację, bo mój wpis dotyczył publicznej informacji rzeczonego aktora, a nie decyzji samej w sobie, której by zapewne nigdy publicznie nie skomentował gdyby podjęta została w stosunku do propozycji finansowanej ze środków budżetowych... Znane są w świecie decyzje odmowy grania głównych ról uzasadnione obawą o "zaszufladkowanie", "brak zrozumienia scenariusza i fabuły" czy też ze względu na "moralne obiekcje", ale żeby uzasadniać względami politycznymi, to zaiste wcześniej zdarzyło się chyba tylko Wladimirowi Iliczowi Putinowi, który ponoć politycznie uzasadnił odmowę zagrania... Jamesa Bonda. Oczywiście, że aktor nie musi brać i grać każdej roli ale polityczny bojkot produkcji traktującej o największej narodowej tragedii w dziejach Polski tak po ludzku nie przystoi... Przecież wystarczyło żeby podziękował, bo chyba jego nikt nie straszył detonacją 4 ton obornika wydobytego ze stajni warszawskiej ABW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Szanuję wolność wyboru IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 14:44 ...niepotrzebnie człowieka obrażasz... Opania może tłumaczyć odmowę każdym względem, który jest dla niego ważny... a jako osoba publiczna - może to robić publicznie... no i jeszcze - po co odmowę obsadzenia roli nazywasz bojkotem?... chyba ci się czasy pomyliły... a może ty dobrze zagrałbyś śp. Lecha Kaczyńskiego?... mógłby też zagrać go Jarosław... naturszczycy dobrze wypadają... a Maria - może zagrać Marię... :-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Nikogo nie obrażam IP: 89.167.0.* 24.11.12, 15:18 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...niepotrzebnie człowieka obrażasz... Opania może tłumaczyć odmowę każdym wzgl > ędem, który jest dla niego ważny... a jako osoba publiczna - może to robić publ > icznie... no i jeszcze - po co odmowę obsadzenia roli nazywasz bojkotem?... chy > ba ci się czasy pomyliły... a może ty dobrze zagrałbyś śp. Lecha Kaczyńskiego?. > .. mógłby też zagrać go Jarosław... naturszczycy dobrze wypadają... a Maria - m > oże zagrać Marię... :-)... bleee... Nikogo nie obrażam i to pomimo, że to ktoś obraził publicznie imię Lecha Kaczyńskiego i pozostałych 95 ofiar smoleńskiej katastrofy. Nie odbieram mu również prawa do manifestowania własnych poglądów i czynienia tego publicznie - tyle, że w tej konkretnej sytuacji był to manifest polityczny i to w sytuacji kiedy prawda jest we władaniu obcego państwa, a reżyser chciał pokazać wszystkie poznane już fakty... Nic mi się nie pomyliło, bo ta odmowa to nic innego jak bojkot produkcji, która miała i ma pokazać fakty, które niekoniecznie muszą być zgodne z lansowaną oficjalną opinią. Przeczytaj jeszcze raz uzasadnienie wyboru M. Opanii i jego odmowę, a później czyń mi zarzuty i próbuj obsadzać kogokolwiek w rolach, które władny jest dzielić reżyser... Bojkot jako odmowa był, jest i pozostanie w publicznej domenie tak długo jak będą nami powodowały względy osobiste i grupowe - jednym z najlepszych przykładów jest bojkot meczy Motor-u przez jego kibiców, który zresztą okazał się bardzo skutecznym narzędziem wywierania wpływu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: Szanuję wolność wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 01:47 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Oczywiście, że aktor nie musi brać i grać każdej roli ale polityczny bojkot pro > dukcji traktującej o największej narodowej tragedii w dziejach Polski tak po > ludzku nie przystoi... Krytykując odmowę Opani "z powodów politycznych" argumentujesz obowiązek uczestnictwa w produkcji ... tymi samymi motywami. Mnie nieprzyzwoitym wydaje się nadużywanie argumentacji "narodowej" do wywierania presji na aktora do przyjęcia roli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman filipku - twoje pokrętne (jak zwykle) teorie... IP: *.centertel.pl 24.11.12, 11:38 nie zmienią jednego: Opania wam , kaczystom pokazał gołą dupę i łaskawie pozwolił się w nią pocałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Co to za spoufalanie "bosmanie"? IP: 89.167.0.* 24.11.12, 14:12 Gość portalu: bosman napisał(a): > nie zmienią jednego: Opania wam , kaczystom pokazał gołą dupę i łaskawie pozwol > ił się w nią pocałować. Wam pokazał, bo tylko tchórz tyłem się odwraca i eksponuje to co Ty widać kochasz oglądać i publicznie roztrząsać. Ps. Przestań manipulować innymi i przyklejać im polityczne łatki, bo przeciwko Tobie samemu się to odwróci i to szybciej niż możesz sądzić - Ty zaślepiony nienawiścią do bliźnich "anty kaczysto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a spróbuj filipku... IP: *.centertel.pl 25.11.12, 18:00 wypiąć się na kogoś przodem :-) albo usiąść :-) twoje wygibusy słowne są coraz bardziej karykaturalne, widać schiz postępuje :-) Ja antykaczystą? - oczywiście!, nie wiedziałeś? "Przestań manipulować innymi i przyklejać im polityczne łatki, bo przeciwko Tobie samemu się to odwróci i to szybciej niż możesz sądzić" - nie strasz, nie strasz bo się zes.....nu obudzisz i prześcieradło zabrudzisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Brawo!!! Sa jeszcze rozsądni ludzie w Polsce. 24.11.12, 14:35 Puławianin On :) Cudo, nie ściana wschodnia/polska be www.poomoc.pl/ mariner4 napisał: Jak się nie umie własnej baby wziąć za pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannabarska Re: Brawo!!! Sa jeszcze rozsądni ludzie w Polsce. IP: *.dynamic.mm.pl 25.11.12, 12:26 -Marian Opania jest słabym kabareciarzem i się do tej roli nie nadaje – powiedział w „7 Dniu Tygodnia” Radia Zet Adam Hofman, komentując fakt, że aktor nie zdecydował się przyjąć roli Lecha Kaczyńskiego w filmie Antoniego Krauzego o Smoleńsku. - Ojej. To czemu pan Krauze mu tę rolę proponował? – zapytał siedzący obok rzecznika PiS Tomasz Nałęcz, doradca prezydenta. - Jakie to było słabe, co pan powiedział, panie pośle! – dodał Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota. - To nie jest rola dla kabareciarza. Ja się cieszę, że taki słaby kabareciarz nie zagra Lecha Kaczyńskiego. Jest słaby i się nie nadaje – obstawał przy swoim Adam Hofman. - A musi być kabareciarz, żeby zagrać Lecha Kaczyńskiego? No gratuluję. Nie ma pan chyba najlepszej opinii o Lechu Kaczyńskim – mówił Rozenek. – O panu nie mam najlepszej opinii – ripostował Hofman. - Komunizm nas tak nie podzielił jak Jarosław Kaczyński - mówił Marian Opania portalowi gazeta.pl. Aktor stanowczo odmówił przyjęcia roli Lecha Kaczyńskiego w filmie Antoniego Krauzego o katastrofie smoleńskiej. Zaznaczył, że "jako osoba myśląca" nie może godzić się na udział w filmie, który sugerowałby, że w Smoleńsku doszło do zamachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: Brawo!!! Sa jeszcze rozsądni ludzie w Polsce. IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.12, 14:50 Lecha Kaczyńskiego powinien zagrać Chuck Norris!to oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a Jarosława... IP: *.centertel.pl 25.11.12, 18:01 Schwarzenegger :-) Odpowiedz Link Zgłoś