krakow_biezanow_drozdzownia 29.11.12, 22:25 Ale tam nie ma żadnego tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju 29.11.12, 23:32 krakow_biezanow_drozdzownia napisał: > Ale tam nie ma żadnego tunelu. "Tunelem imienia Żu-cze" nazwałem ten wiadukt, prześmiewczo, w swoim wątku poświęconym tarapatom z jego remontem... widać dziennikarz nie zrozumiał dowcipu ;) "Tunel na Kunickiego otwarty" brzmi artykuł o tym, co (być może) stanie się w przyszłości. Nie byłbym jednak aż takim optymistą. Druga strona medalu - zamknęli na 5 miesięcy (planowali 3), otwierają niewyremontowany, żeby znów potem zamknąć (na "3" miesiące). Kto ich za to kiedyś rozliczy? Kto na ten bajzel pozwolił? Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi - nikt. Na drugie zaś - nasi wspaniałomyślni włodarze. Ale trudne pytania to nie tutaj. Tutaj każą nam się cieszyć, że "otwarty" na dzień przed tym, jak mają otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek ...jedno jeszcze. 29.11.12, 23:58 ...w wyżej wspomnianym wątku wróżyłem, że prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie, niż przy obecnym postępie prac jutro cokolwiek otworzą. Otóż dłoń mnie jakoś nie swędzi nawet jeszcze... a dziennikarz GWL wierzy umielcom z PKP na słowo najwyraźniej :) Żeby się tylko tytuł jutro po 20-ej nie zdezaktualizował :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju 30.11.12, 00:41 krakow_biezanow_drozdzownia napisał: > Ale tam nie ma żadnego tunelu. O czym pleciesz? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju 30.11.12, 06:36 andrzej.sawa napisał: > O czym pleciesz? Tunel (budownictwo) - budowla komunikacyjna w postaci długiego korytarza, podziemna lub podwodna, wykonana metodą odkrywkową lub drążenia, umiejscowiona pod przeszkodą. Wiadukt (budownictwo) - przeprawa pozwalająca na pokonanie każdej przeszkody typu: dolina, wąwóz, inna droga kołowa, tory kolejowe, z wyłączeniem przeszkód wodnych. Jako, że PKP wierzchem jeszcze jeździ, to nad Kunickiego jest wiadukt kolejowy, a nie tunel. Możemy, rzecz jasna, w obrębie wiaduktu wyróżnić dwa tunele dla pieszych i tunel (obecnie drogowo-pieszy, docelowo drogowy), ale całej budowli, dopóki wierzchem jeżdżą jeszcze jakieś pociągi tunelem nazwać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.12, 14:11 qqbek napisał: > "Tunelem imienia Żu-cze" nazwałem ten wiadukt, prześmiewczo, w swoim wątku pośw > ięconym tarapatom z jego remontem... widać dziennikarz nie zrozumiał dowcipu ;) Ludność okoliczna "od zawsze", wbrew twoim uczonym definicjom nazywała ten obiekt "Tunelem" - i jeśłi ktoś mówił, że cos jest "za Tunelem" było to dla wszystkich jednoznaczne i zrozumiałe - bardziej jako nazwa własna a nie określenie typu budowli. Więc może trochę skromnoąci ...;) W myśl definicji - z kolei wiadukt nad Męczenników Majdanka powinien być tunelem, bo został bykonany metodą odkrywkową ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju 30.11.12, 14:38 Przez długi czas w historii Lublina okolica ul. Bychawskiej była nazywana 'Za tunelem'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju IP: *.centertel.pl 30.11.12, 19:09 W artykule napisano o przejeżdżaniu POD tunelem.Zatem- 1.na Kunickiego jest tunel 2.pod tunelem zbudowano drugi tunel by można było przejechać pod tym pierwszym 3.jak widać lubelska GW sięga już poziomu gazetki szkolnej Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się już ... 30.11.12, 19:42 Kilkanaście metrów przejazdu pod torami w 21-stym pierwszym roku ile czasu remontowano?. Jak długo budowano najdłuższy tunel kolejki wąskotorowe w Europie?. Może poczytajmy i oceńmy technikę dawną i obecną. www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/TURYSTYKA01/630235065. "Przywłoki lubelskie" chciały mieć Europę aby się pochwalić w "jakim mieście mieszkają". Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju 30.11.12, 19:43 zubelz napisał: > Kilkanaście metrów przejazdu pod torami w 21-stym pierwszym roku ile czasu rem > ontowano?. Jak długo budowano najdłuższy tunel kolejki wąskotorowe w Europie?. > Może poczytajmy i oceńmy technikę dawną i obecną. > www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/TURYSTYKA01/630235065. > "Przywłoki lubelskie" chciały mieć Europę aby się pochwalić w "jakim mieście mi > eszkają". Błąd. Nie roku a wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Tunel na Kunickiego otwarty. Wykonawcy się ju IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 21:27 Pamiętam zalany tunel przez Czerniejówkę w 60tych i 90latch. Teraz jestem daleko i z pokorą pytam jak to dzisiaj wygląda. Ostatnio pobywam na wsi podlubelskiej. W razie draki służę zdjęciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ostatnimi laty Czerniejówka... IP: *.centertel.pl 06.12.12, 09:45 nie wylewała. W latach `60 problemem była kanalizacja deszczowa połączona z Bystrzycą. Gdy Bystrzyca wzbierała była śliczna cofka do tunelu. Od czasu gdy jest Zalew zjawisko to nie występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: ostatnimi laty Czerniejówka... IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 12:08 Gość portalu: bosman napisał(a): nie wylewała. W latach `60 problemem była kanalizacja deszczowa połączona z Bystrzycą. Gdy Bystrzyca wzbierała była śliczna cofka do tunelu. Od czasu gdy jest Zalew zjawisko to nie występuje.mam inne zdanie mam inne zdanie, oto dowody http://i45.tinypic.com/359y9lv.jpg http://i47.tinypic.com/15ckhow.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman masz słusznego... IP: *.centertel.pl 06.12.12, 12:25 ale zalanego tunelu (chyba że po burzy) nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: masz słusznego... IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 12:43 u nas wtedy świeciło słońce a lało koło Mętowa, nadbiegająca fala zatrzymała się na moście na ul. Mickiewicza, w 1996 roku na wiosnę wylały wszystkie rzeki, mam zdjęcia ale wymagają zeskanowania Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Dłoń bezpieczna... 30.11.12, 21:29 ...kaktus mi nie wyrósł. Zdecydowanie nie jest dziś wiadukt otwarty (choć trzeba im przyznać, że 2 dni się uwijali, to i tak wszystko rozgrzebane zostawiają). Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Dłoń bezpieczna... 30.11.12, 21:40 Cholera,. Szkoda że jestem po piwie,bo chętnie bym się przejechał sprawdzić, jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Wilczy dół IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.12, 15:31 powstał koło drożdżowni, za kilka dni nieszczęście gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Wilczy dół 01.12.12, 20:08 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > powstał koło drożdżowni, za kilka dni nieszczęście gotowe. Nie tyle powstał, co zostawili rozgrzebane. Za kilka dni ktoś znak zajuma, albo ktoś znaku nie dojrzy... i nie dość, że w dół wleci, to jeszcze samochód mu się na tych betonowych fragmentach rozpie... w drobny mak. Czy naprawdę nikt z wykonawców nie ma za grosz wyobraźni? Będzie musiała się krew polać, żeby coś z tym wykopem zrobili? No i czy jak poleje się krew, to beknie za to tylko nieostrożny kierowca, czy jednak też ktoś z wykonawców? 4 razy przejeżdżałem dzisiaj pod wiaduktem i zastanawiam się - co oni tak właściwie tyle czasu tam robili? Nawierzchnia jest jak była (czyli księżycowe wertepy, zapewne z gwarancją "kąpieli" jak tylko popada deszcz), kolumny stare, strop wygląda na nieruszony - tylko te galeryjki węższe i nowe. Czy przez 5 miesięcy pieprz..li się tylko z galeryjkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Wilczy dół IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 15:40 Najnormalniejszy brak wyobraźni nastąpił w oględzie sprawy jak powiedziałby Bosman u umielców cyrkuszowych. Mandaty za złe parkowanie każdy debil potrafi wypisać a tutaj zieje tragedią. Pod sąd z umielcami cyrkuszowymmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Tunel na Kunickiego otwarty. IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 22:25 Tunel otwarty? Bez wstęgi i pokropka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Tunel na Kunickiego otwarty. 02.12.12, 23:36 Gość portalu: obserwator dna napisał(a): > Tunel otwarty? Bez wstęgi i pokropka ??? Baliby się, że mieszkańcy Dziesiątej zeszliby się, żeby im solidarnie i po bratersku wpier..ol spuścić za te 5 miesięcy męczącego ich niezmiernie nicnierobienia, tak więc sądzę, że woleli się nie wychylać ;) Z resztą pojedź sobie jezdnią w kierunku placu Bychawskiego i rzuć okiem na tę śliczną pułapkę na ludzi po prawej. Głęboki wykop od jezdni oddziela jedynie kilka znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman mieszkańcu LU - będą jaja... IP: 79.162.90.* 03.12.12, 11:56 gdy te wykopy z betonem i sterczacymi pretami zbrojeniowymi w wyniku deszczu, śniegu a potem roztopów napełnią się wodą I ktoś nie dość, że się wpierd....zieli to jeszcze utopi. Wtedy zacznie sie szukanie, macanie, deliberowanie, perorowanie, dochodzenie i inne .....anie I .....enie - KTO KURWA ZAWINIŁ??? KOGO KURWA ZA (ww) JAJA POWIESIĆ!!?? Czy u nas zawsze decydować, rzadzić, kierować musi bezmyślny KRETYN? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Co by tu jeszcze spieprzyć panowie? 03.12.12, 15:17 Tunel otwarto w sobotę. Do dziś nie zmieniono faz sygnalizacji przy skrzyżowaniu Kunickiego z Nowym Światem. Efekt jest taki, że dziś o 14:45 korek na Kunickiego sięgnął Placu Bychawskiego. Co by tu jeszcze spieprzyć panowie? Co by tu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman bo żaden umielec za to nie odpowiada... IP: 79.162.90.* 03.12.12, 15:36 nikt go nie jebnie po premii, a on wychodzi z założenia, że "królik gdy się śpieszył to ślepych narobił i z krótkimi ogonami". Nie wiesz, że umielce ratuszowe mają nas, mieszkańców w DUPIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: bo żaden umielec za to nie odpowiada... IP: *.umcs.lublin.pl 04.12.12, 15:37 Autora tego artykułu też powinno się jeb... po premii za wypisywanie takich bzdur: "Z niepowodzenia remontu powinni ucieszyć się kierowcy." Że co proszeeeeeeeeeeeeeeee ???? 5 miesięcy jeżdżenia okrężną drogą, stania w korkach i zero wykonanych robót drogowych, a w związku z tym na wiosnę powtórka z rozrywki i to ma być powód do radości ???? No właśnie jestem cała uchachana ... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Na wiosnę. 04.12.12, 15:44 Gość portalu: gosc napisał(a): > Autora tego artykułu też powinno się jeb... po premii za wypisywanie takich bzd > ur: > "Z niepowodzenia remontu powinni ucieszyć się kierowcy." > Że co proszeeeeeeeeeeeeeeee ???? > 5 miesięcy jeżdżenia okrężną drogą, stania w korkach i zero wykonanych robót dr > ogowych, a w związku z tym na wiosnę powtórka z rozrywki i to ma być powód do r > adości ???? > No właśnie jestem cała uchachana ... Na wiosnę znów planują zamknąć. Znów na 3 miesiące (marzec-czerwiec). Tak więc zamknęli na 5 miesięcy (planując 3 miesiące), teraz znów planują zamknąć na 3 miesiące. To co oni przez te 5 miesięcy właściwie robili? No i jaką gwarancję mamy my, mieszkańcy Dziesiątej, że po kolejnych 3 miesiącach horroru (od marca do czerwca przyszłego roku) "umielce" z Expolu znów nie stwierdzą, że "chcieli dobrze, ale wyszło jak zawsze, proszą tym samym o przedłużenie prac o kolejne kilka miesięcy"? Odpowiedź brzmi: żadną. Bo tutaj nikt za nic nie odpowiada, to PKP do spółki z Ratuszem... a tak racjonalnie działającej spółki to nawet Bareja by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś