Dodaj do ulubionych

Airport. Ile zapłacisz za parking? Mniej niż na...

06.02.13, 10:07
Proste pytanie: parking jest strzeżony czy nie strzeżony ? Lub jeszce prościej: czy lotnisko bierze odpowiedzialnośc za pozostawione pojazdy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Ile kosztuje w Rzeszowie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 12:09
      Ile kosztuje parking w Rzeszowie?

I czy w Świdniku jest monitoring na parkingu?

www.rzeszowairport.pl/strona/29/parking_dla_samochodow.html
      Chyba ten zarząd lotniska w Świdniku nigdy nie był dalej na południe od Lublina niż Biłgoraj. I nie wie, jak to jest dalej.
    • pospieszalski Proste pytanie i prosta odpowiedź. 06.02.13, 12:49
      Na terenie EU nie znajdziesz człowieku parkingu prowadzonego przez port lotniczy, który weźmie odpowiedzialność za taka usługę jak zwykłe pozostawienie auta na miejscu parkingowym.
      Dla bardziej wymagajacych klientów większe lotniska oferują bardziej rozbudowany serwis parkingowy (np. valeting ). Odpowiedzialność jest wtedy inna, ale i cena za usługę też.
      Raczej nie dotyczy to Portu Lotniczego Lublin ...
    • micro5 Airport. Ile zapłacisz za parking? Mniej niż na... 06.02.13, 13:33
      Notka godna niedouczonego dziennikarza bo takich cen w warszawie na parkingach nie spotkałem a korzystam często pozostawiając samochód na 3-6 dni.Przed napisaniem trzeba dokładnie sprawdzić
      • Gość: mieszkaniec LU Modlin dał przykład jak pobierać opłaty IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 14:02
        W Modlinie było tak: wjeżdżasz na parking i pobierasz bilet. Darmowy pobyt to 10 minut. Dużo czasu. Odbierasz pasażera, podchodzisz do automatu płatniczego aby stwierdzić koniec pobytu na parkingu a automat wyświetla komunikat, "transakcja niemożliwa". Samochód przebywał krócej niż 10 minut więc nie można zapłacić zgodnie z tym co obiecuje właściciel parkingu. Podjeżdżasz do bramki aby otworzyć ją tym biletem, tu bilet odbiera pan z obsługi i sprawdza czy bilet jest ważny, potem powoli wkłada go do czytnika, w tym czasie mija 10 minut i wyjazd zostaje zablokowany. Za tobą stoi już rząd samochodów, którym też czas ucieka, nie masz jak wycofać więc zostawiasz samochód przed bramką i idziesz zapłacić do automatu. W tym czasie pojazdy znajomych obsługi parkingu wyjeżdżają bramką obok, są to stali bywalcy tamtejszego parkingu. Doświadczyłem tego trzy razy, potem lotnisko zamknęli.
        Miejscowa policja bardzo starannie potrafiła zapędzić wszystkie auta na parking przylotniskowy. Takiego porządku i sumienności w wypełnianiu obowiązków dawno nie widziałem.
        Na Okęciu ceny parkingu podobne jak we Frankfurcie a/M.
        Ciekawe czy u nas ceny za parking też będą proporcjonalne do ilości obsługiwanych samolotów?
        W 2012 roku w Rzeszowie parking był bezpłatny.
    • papla3 Dochodowy Airport. 06.02.13, 13:46
      Być może że ten parking będzie musiał utrzymać lotnisko.
      Póki co można doić samorządową kasę.
      • Gość: osterreicher Re: Dochodowy Airport. IP: 86.59.15.* 06.02.13, 14:00
        w Wawie przy dłuższym wyjeździe jeśli nie jest się mieszkańcem tego miasta parking strzeżony w okolicach Okęcia to ok. 100-120 zł za 2 tygodnie, w cenie transfer na lotniko
    • Gość: maxxx Re: Airport. Ile zapłacisz za parking? Mniej niż IP: 173.233.200.* 06.02.13, 16:52
      "Parking B znajduje się przed wejściem do hali przylotów i jest godzinowy. Jest tam wyznaczona zatoczka "szybki dowóz / szybki odbiór (express drop off / express drop on)", gdzie można się zatrzymać na 10 minut bez opłat. W tej części pierwsza godzina kosztuje 5 zł, a dwie godziny 9 zł. Za każdą kolejną trzeba zapłacić 3 zł."

To jest prawie tyle samo, ile ostatnio placilem na podobnym (drop off / drop on) parkingu przy duzo wiekszym lotnisku na poludniou USA!
    • infotip Airport. Ile zapłacisz za parking? Mniej niż na... 08.02.13, 17:50
      Moze nie mam racji, ale wydaje mi sie, ze "szybki dowóz / szybki odbiór" to raczej nie jest "express drop off / express drop on" tylko po prostu "drop off / pick up"...

"drop on" brzmi wg mnie jak pongliszowe wy-wsiadanie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka