Dodaj do ulubionych

Koniec z e-papierosami w lubelskich szkołach? M...

16.04.13, 08:48
Panie redaktorze, proszę nie zakłamywać rzeczywistości. E-papierosów się nie da palić. Chyba, że w ognisku. E-papierosem się inhaluje i proszę aby pisał pan poprawnie. Czy o astmatykach też pisze pan, że swoje lekarstwa palą?

Trochę rzetelności dziennikarskiej.
Obserwuj wątek
    • qqbek Czego się można spodziewać po panu Bieleszu? 16.04.13, 09:03
      Na pewno nie poprawności językowej ;)

Jedno mnie zastanawia - skoro zakaz używania elektronicznych inhalatorów do nikotyny będzie obowiązywał uczniów, to powinien na równi obowiązywać też i nauczycieli.
      To samo powinno tyczyć się gumy do żucia z nikotyną, pastylek do ssania ją zawierających i rzecz jasna plastrów.

Bo jeżeli zabraniać uczniom czegoś, czego nie zabraniają im przepisy prawa powszechnie obowiązujące, to za przykład należy dać nauczycieli.

Nie uważam, że zaciąganie się elektronicznymi papierosami to coś dla nastolatków.
      Po prostu uważam, że tworzenie "protez" prawa w miejscach, gdzie nie ma bardziej ogólnych regulacji, bardzo łatwo może stać się powodem interwencji Rzecznika Praw Dziecka i MEN.
      • Gość: klasyg Re: Czego się można spodziewać po panu Bieleszu? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 11:48
        Interwencja RPD w sprawie e-papierosów, to byłoby coś pięknego. :)
        • qqbek RPD 16.04.13, 14:02
          Gość portalu: klasyg napisał(a):

> Interwencja RPD w sprawie e-papierosów, to byłoby coś pięknego. :)

Owszem, ale jako że zgodnie z prawem taki inhalator może posiadać dziś nawet noworodek i takowoż go też używać, to nie byłoby podstaw "by spławić takiego wnioskodawcę na szczaw" (choć, kurde, szczaw to ostatnio roślina polityczna).
          Także RPD musiałby się przyjrzeć takim zmianom w statucie szkoły z urzędu, jeżeli nie traktowałyby na równi surowo też nauczycieli i pracowników technicznych placówki.
    • Gość: bosman to wszystko jest chore :-) IP: *.dynamic.lte.plus.pl 16.04.13, 14:18
      Gdzie się nie odwrócisz zakazy, nakazy, służby, ograniczenia.
      Czy ta szkoła wydała tez formalny zakaz bzykania się w zakamarkach? No bo wtedy musiała by zakazać i nauczycielom. Znów ktoś świętszy od papieża.
      PS: nie jestem zwolennikiem sztucznych dymków ssanych przez małolatów - tak dla jasności.
    • cysio93 Koniec z e-papierosami w lubelskich szkołach? M... 17.04.13, 22:06
      Trzeba być całkowitym ignorantem, żeby stwierdzić, że e-papierosy zawierają tytoń. A co do przeszkadzającego zapachu - zakazać używania perfum, pachną intensywniej niż liquidy do e-papierosów.
      • maciejas1987 Re: Koniec z e-papierosami w lubelskich szkołach? 15.05.13, 23:49
        Mi przeszkadza zapach gotowanej kapusty. I co? Może powinno się tego zakazać ;) A co do tego artykułu to nie wiem... Siedziałem już w otoczeniu różnych e-palaczy i obojętnie czy ktoś palił Silvra czy CIGITO to nigdy nie czułem z tego powodu dyskomfortu. Ale jak widać, ludzie są różni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka