Gość: ffff Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 15:58 "- Ja tego na pewno tak nie zostawię - mówi pan Krzysztof. - To stalking." Taa a może bullying? Dobra rada dla pana Krzysia: niech Pan nie używa słów, których znaczenia pan nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł 05.07.13, 16:28 Prawda zawsze jest gdzieś pomiędzy. Nie można uogólniać :) są studenci i studenci; są wynajmujący i wynajmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
em-chan "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 05.07.13, 17:29 Przez 10 lat wynajmowalam mieszkania w roznych czesciach Warszawy, potem w Gdansku i zupelnie nie rozumiem o czym wy piszecie, jakie dewastowanie mieszkan? Prawie kazdy z moich znajomych wynajmowal, nawet tzw rodowici kolo trzeciego roku uciekali od rodzicow. Zadnego niszczenia nie bylo, bylo czysto i ladnie, choc standard gierkowski. Na kilkadziesiat studenckich ieszkan ktore odwiedzilam tylko w jednym byla sodoma i gomora. Mysle kochani wlasciciele i sasiedzi ze ekstrapolujecie kilka przypadkow na cala rzesze ludzi i do tego majac jakis halas w bloku zrzucacie to na studentow o latwiej, zaiast sie zorientowac kto naprawde syfi. Pozdrawiam "moich" wlasciceli mieszkan i zycze wszystkiego naj :) Ps. Wybaczcie literowki, jeszcze nie obczailam jak na tym czyms ustawic polskie litery albo roic korekte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman miło... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.13, 20:01 że jesteś normalna i OK. Odpowiedz Link Zgłoś
muchiawnosie "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 05.07.13, 17:53 Bardzo często zdarza się, że trafia "swój na swego": cwaniak właściciel na takiegoż studenta. Właściciel co to chce sobie na czarno kaskę dorobić - umowy nie podpisze, szybko opchnie mieszkanie pod wynajem, byle student nie zauważył, że tu grzyb włazi, tam coś cieknie, odpada, tapczan zarwany, kibel się kolebie... a student w tym czasie szybko się godzi bo mu w sumie pasuje że nie za drogo i już kombinuje jak tu przemycić jeszcze pięć osób, imprezki czas zacząć i w ogóle luzik - rodzice płacą. Czytam co się dzieje po obu stronach to ręce opadają. Miałam raz nieprzyjemność trafić na wynajmującą mieszkanie, która mieszkała w Niemczech, ale raz na pół roku przyjeżdżała do polski i zatrzymywala się... w wynajmowanym mi mieszkaniu. Musiałam się wyprowadzać na trzy tygodnie - dobrze, że miałam gdzie. Ale powiedzmy - młoda byłam i głupia, że się na to godziłam. Od tamtej pory trafiam na wspaniałych właścicieli mieszkań - dogadujemy się idealnie, ja dbam o mieszkanie jak o swoje - jak trzeba maluję, odnawiam bo przecież w nim mieszkam! Od czasu do czasu właściciele chcą, żeby coś droższego w mieszkaniu wymienić - oni płacą a ja załatwiam fachowców i sprzęt. Wiedzą, ze będzie porządnie zrobione i dopilnowane. Już w drugim mieszkaniu właściciela trzeba ściągać siłą, żeby zobaczył jak mieszkanie wygląda, bo aż głupio, ze raz do roku nawet nie skontroluje go choćby dla spokoju własnego sumienia. Jeśli obie strony są ok to naprawdę nie ma żadnego problemu. Cwaniaków daje się wyczuć na kilometr. Życzę powodzenia obu stronom. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_komentarzy Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł 05.07.13, 19:07 Dokładnie. Cwaniactwo zdarza się po obu stronach choć generalnie większość właścicieli jest uczciwych. O dobrego, tzn. takiego co płaci i nie niszczy, lokatora z kolei trudniej. Nie wiem - to chyba się wynosi z domu: jedni szanują czyjąś własność, a inni uważają, że skoro płacą to mogą nie szanować. Podobnie ze sprzątaniem: dzieciaki z pierwszego roku zwyczajnie nie nauczone są tego, że trzeba co jakiś czas posprzątać wszystko, itd. Co do umowy to ona faktycznie słabo chroni interesy stron: co prawda nie oszukają cię na czynszu, ale jak narobią zniszczeń to pieniędzy na remont nie wyciągniesz. Wynajmowanie mieszkania komuś to ciężki temat: nalepiej zaufanym znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
longina09 "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 05.07.13, 21:08 Dla przeciwwagi powinien powstać fanpage właścicieli mieszkań wynajmowanych studentom, bo też mieliby bardzo dużo do powiedzenia. Wiadomo, że student to najgorszy najemca, bo bez przerwy imprezuje, nie sprząta, a czasem nawet nie zapłaci i zwinie się bez uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł IP: *.multi-play.net.pl 07.07.13, 23:43 I nie szanuje ani mieszkania ani części wspólnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 309812309128310231 Młodzi ludzie - 100% ludności Ziemi to wariaci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 22:53 Nawet ci tzw. normalni ,bo nadal wierzą,że ich życie ma sens,a świat "jest piękny i warto się tu rozmnażać". Otóż nie warto i proszę, żeby nikt bez mojej zgody nie sprowadzał mnie do tego "piekła" ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo U nas starzy mają "misję" wychowywania młodych 06.07.13, 01:03 i stąd te problemy. Wynajmujący czuje się wujkiem (ciocią), który "jest odpowiedzialny". Otóż nie jest! Odpowiadasz tylko i wyłącznie za siebie i (w pewnym zakresie) swoje małoletnie dzieci. Za nikogo innego! Najemca może sobie mieć na stole co chce i nic ci do tego. Jeśli nawet ma bombę i wysadzi chałupę, to zrobi to na własną odpowiedzialność, a nie na twoją! Jeśli się tego boisz, to nie wynajmuj. P.S. Mam swoje mieszkanie. Nigdy nie wynajmowałem. Ani komuś, ani od kogoś. Nie lubię hałaśliwych, chamskich gó...arzy, tak samo jak przemądrzałych staruchów "z misją". Ludzie generalnie (w każdym wieku) czują się za pewnie i mają za mało pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman to co napisałeś świadczy... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.13, 17:02 że ty też. A chałupę to możesz wysadzać swoją a nie wynajętą "pokorny" pewny siebie, zarozumiały palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1978p "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 06.07.13, 09:38 Najbardziej mnie zdenerwowała wypowiedź tego p.Krzysztofa. Nie dość że wścibski, ma zdezelowane meble to jeszcze w dodatku fanatyk religijny. Studentka będąc ateistką miała pełne prawo wywalić krzyżyk skoro nie jest jego wyznawczynią. Zrobiłbym tak samo. Brawo dla twórców strony! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł 06.07.13, 09:58 A ja miałbym pełne prawo wywalić taką studentkę na zbity pysk w trybie natychmiastowym. Jak się nie podoba, przymusu mieszkania nie ma, poza tym krzyżyk można było zdjąć i schować w szufladzie albo oddać właścicielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mukazy1988 Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł 06.07.13, 14:25 Dokladnie, jak jej to strasznie przeszkadzalo to mogla gdzies schowac a nie wyrzucac. Mozna byc niewierzacym ale trzeba miec odrobine szacunko dla uczuc religijnych innych. Ale to normalne - ateisci to zwykle chamy. Brakuje im Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł 07.07.13, 12:59 ch innych. > > Ale to normalne - ateisci to zwykle chamy. Brakuje im Boga. Za to tobie brakuje rozumu. I to jest dużo gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman marcinie 1978p... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.13, 20:13 zasadził bym ci takiego kopa w zad jak nie przymierzając Kiepski Paździochowi. Od razu widać, żeś z ty "kulturalnych i wychowanych inaczej". Zaznaczam, że też bym krzyż zdjął, ale schował a nie wyrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba z radomia Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.07.13, 21:33 > Najbardziej mnie zdenerwowała wypowiedź tego p.Krzysztofa. Nie dość że wścibski > , ma zdezelowane meble to jeszcze w dodatku fanatyk religijny. Studentka będąc > ateistką miała pełne prawo wywalić krzyżyk skoro nie jest jego wyznawczynią. Co za odważne i bezkompromisowe poglądy. Z przyjemnością myślę, że jeszcze długo nie uwolnicie się od panów Krzysztofów i zdezelowanych mebli. A potem 30-letni kredycik na pokój z aneksem, za to bez krzyżyka : ) : ) : ) Odpowiedz Link Zgłoś
krakow2003 "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 06.07.13, 10:59 odradzam wynajem w krakowie ul galla 9, właścicielka /chyba jest ich parę/ kompletnie nie życiowi. Problem ze wszystkim, ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q [...] IP: *.play-internet.pl 06.07.13, 11:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krakow2003 [...] 06.07.13, 12:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
balada Genialna stronka 06.07.13, 21:36 To teraz wszyscy mieszkańcy, którzy mają powyżej uszu sąsiadów studentów, będą obsmarowywać te miaszkania do wynajęcia, które są obok nich. I jest szansa, że zamiast studenta (który studiuje tę stronkę) osiedli się obok nich ktoś, kto tej stronki nie czyta. Nie planujecie przypadkiem rozszerzenia działalności na inne miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leila z pomorskieg sztuka kompromisu IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 07:50 może zacząć od legalnego wynajmu?! wtedy i skarbówka nie będzie ścigać a i student nie zniknie w czerwcu z długami, bo sama umowa będzie wiążąca i włascicel nie bedzie się bał i donosów i kary , uwag sąsiadów ...jakaś umowa na semestr tylko zimowy np. na początek....trochę dyscypliny i zdrowego rozsądku zycze właścicielom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: sztuka kompromisu 07.07.13, 11:56 Nie ma przymusu mieszkać "na czarno". Zawsze możesz poszukać legalnej stancji, z umową na piśmie i meldunkiem. Za moich studenckich czasów funkcjonowały "banki stancji", które były prowadzone przez studenckie spółdzielnie - takie, jak "Juventus" albo "Bratnia Pomoc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidiota Re: sztuka kompromisu IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.13, 08:11 umowa to jest wiążąca bez względu na to czy się zgłasza wynajem do skarbówki czy nie więc nie piernicz. Chcesz zgłaszać do skarbówki to oznacza że wzrośnie czynsz najmu. Chcesz tego? Dyscypliny potrzeba wszystkim, a w szczególności studentom, którzy w większości (oczywiście nie wszyscy) zachowują się jak najgorszej maści bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 00:44 Studia przemieszkalem w akademiku. Halas nie do wytrzymania. Kto nie potrafil sie przestawic na inny tryb to uciekal na stancje. Co do porzadku to kierownik robil od czasu do czasu naloty na pokoje robil zdjecia i wywieszal w gablotce te ktorych stan pozostawial wiele do zyczenia. Ni ejest prawda ze w kazdym pokoju w akademiku jest syf. W moim pokoju nigdy nie mial sie do czego przyczepic. Ale ludzie w nim mieszkajacy a bylo nas troje lubili mieszkac w czystym uporzadkowanym pomieszczeniu. Reasumujac, to nie studenci sa brudasami balaganiarzami i ohlejusami ale wszyscy ci mlodzi co z domu wyniesli zle nawyki albo mieli tak krutki lancuch ze po zerwaniu sie na studia nie wiedzieli co z wolnoscia zrobic. Kuzyn wynajmowal stancje w 3 osoby cale mieszkanie w bloku. Nigdy nie mial klopotow ale jak sie tam zaszlo zawsze porzadek. Jezeli szykowala sie jakas impreza to oczywiscie po uprzedzeniu sasiadow i wynegocjowaniu warunkow. W koncu zycie w spoleczenstwie zobowiazuje do przestrzegania pewnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
ooii "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 07.07.13, 11:47 :) niebawem bedzie pobor do wojska. donaldinjo przed wyborami chce sie zabezpieczyc na wypadek przegranej i przejecia wladzy. skonczy sie pajacowanko sloikow :P kto podpadnie dostanie bilecik na 2latka haha Odpowiedz Link Zgłoś
pawelzkuczyna [...] 07.07.13, 14:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiki Re: "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują wł IP: *.sbmec.pl 07.07.13, 14:51 Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno. P.S. Drugi Hitler rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 08.07.13, 09:50 O poziomie dzisiejszych studentów niech świadczy stan, w jakim zostawili Stare Miasto po koncertach z okazji dni kultury ( !) studenckiej czy czegos takiego. Gdzie zjedli i wypili tam zostawiali opakowanie. Jeśli tak zachowują się w mieszkaniach, które wynajmują to dziwię się właścicielom, ze w ogóle wynajmują tej dziczy mieszkania. "Nawet gdy sami Polacy twierdzili, że ich kraj jest do dupy, to tylko kiwałem głową - oj, nie widzieliście wy prawdziwej dupy." Jurij Andruchowycz Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 "I zaczęło się piekło". Studenci demaskują właś... 15.07.13, 01:53 Warszawa. Odradzam wynajmowanie pokoi: Haubicy 7/9 - w ogóle nie dostajesz klucza, a właścicielka kontroluje o której wracasz, wylatujesz kiedy wracasz do domu za późno, gości nie wolno w ogóle przyprowadzać. W domu rządzi córeczka właścicielki i to ona nawet dość sympatyczna babkę tak nastawia do ludzi. Nikt tam długo miejsca nie zagrzewał, kilku bardzo sympatycznych budowlańców też wyleciało, spodobała się dopiero baba w typie zakonnicy odmawiająca różaniec. Andrychowska 13 - wylatujesz ze stancji za to, że cię... nie ma w domu i nie słuchasz opowieści rodzinnych starej właścicielki. Zresztą może ona już nie żyje, bo wiekowa była. A raz baba wlazła do mnie w nocy i wyczuła, że wypiłam piwo. za dwa dni poprosiła o wyprowadzenie się. Elbląska 57/13 - facet jakiś zakompleksiony i wywala dziewczyny, które mają chłopaków. Odpowiedz Link Zgłoś