Dodaj do ulubionych

Protest mieszkańców Czechowa

30.07.04, 23:05
A moze Piatek na dobry poczatek zechce zbudowac tam tor MotoCross?
Obserwuj wątek
    • mak22 Re: Protest mieszkańców Czechowa 31.07.04, 07:14
      I tak nic nie zrobicie kochani mieszkańcy Czechowa. Blok będzie stał, czy wam
      się podoba ,czy nie? Szkoda tylko Waszej fatygi w zbieraniu podpisów.
      Oszczędzajcie nogi!!! Pozdrawiam :))
      • Gość: radek Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:29
        damy rade :)
    • Gość: anka A Piatek jak zwykle powiedzial co wiedzial IP: *.77-201-24.mc.videotron.ca 31.07.04, 15:58
      ...
    • 4gwiazdki Re: Protest mieszkańców Czechowa 31.07.04, 19:48
      Do tej sprawy należy podejść dwukierunkowo,tzn należy ją rozpatrywać pod kątem
      mieszkańców a z drugiej strony pod kątem potrzeb mieszkaniowych miasta.
      Sam mieszkam w bloku 4 piętrowym,wokół którego (a takich jest kilka) pobudowano
      wieżowce,zasłaniające widok.Ale w blokach (tych małych) jest słońce,jest
      widno.No i przede wszystkich odległości między budynkami są "bezpieczne"
      W takiej sytuacji drodzy mieszkańcy Czechowa.Należy zaprzestać bzdurnego
      sporu.Inni też chcą mieszkać,więc dla nih potrzeba wybudować miszkania.
      Przypomnijcie sobie jak budowano Czechów.Nie było tam zupełnie nic.A jeśli
      kogoś w centrum widziało się kogoś w "gumiakach" to wiadomo było że mieszka na
      Czechowie.Taki wygląd miał swoje uzasadnienie.Otóż Czechów był jednym wielkim
      placem budowy,więc było błoto.I takie eleganckie buty (gumiaki)były korzystne.
      No i starsi mieszkańcy Czechowa.Uderzcie się w piersi i przypomnijcie sobie
      skąd się wzięliście na CZechowie.A świadczyły o tym RÓWNIEŻ gumowe buty.
      Wprawdzie nie każdemu dane było urodzić się w Lublinie,dlatego też należy
      pozwolić i innym mieszkać w mieście.
      • Gość: FANaTIC Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.ebola.lublin.pl 01.08.04, 09:27
        Nie róbmy z Lublina skansenu ! Zobaczymy jak na tą sytuację zareagują radni z
        chechowa a w szczególności dobry początek ! Pozdrowienia dla słuchaczy RADIA
        MARYJA na Czechowie !
        • Gość: Renia Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: 212.160.135.* 01.08.04, 16:13
          Na fotografii ten teren wydaje się ogromny. Trudno się dziwić spółdzielni
          mieszkaniowej, że mając na własność taki teren leżący odłogiem chce wybudować
          mieszkania. Przecież ludzie muszą gdzieś mieszkać.
          To, że zbierane są podpisy - to normalka. Teraz to norma. Ale taka postawa jest
          bardzo, bardzo egoistyczna. No ale większość ludzi w blokowiskach tak postępuje.
          U nas na LSM nie można wyjść z psem, nakarmić bezdomnego kota, zaparkować
          samochodu - bo zaraz sto bab "ławeczkowych" ma wiele do powiedzenia, a właściwie
          do wywrzeszczenia. A ponieważ na tych ławkach pod domami siedzą na okrągło,
          jakby im tyłki przyrosły, mają swoje wredne oko na wszystko. I wszystko
          wszystkim mają za złe. Życie w blokowiskach jest straszne. Ale ja np. nie mam
          innego wyjścia.
          • Gość: yogi Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.pl / *.enterpol.pl 01.08.04, 18:41
            W tej okolicy jest conajmniej 4 boiska.
            • maryna7 Re: Protest mieszkańców Czechowa 01.08.04, 23:14
              Gość portalu: yogi napisał(a):
              > W tej okolicy jest conajmniej 4 boiska.

W tekście też była mowa o tym, że w pobliżu są boiska. Tym bardziej zupełnie
              niezrozumiała jest dla mnie postawa tych, którzy tak żarliwie protestują. To
              egoizm i zajadłość, nic więcej.
              • Gość: radek Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:24
                hahaha smiać mi sie z was chce !!!!!!!!!! jak dla mnie to i tak mi nei
                przeszkadzać bedą robotnicy i tak wejda na teren budowy i tak bede grał na moim
                boisku w piłke, od dziecka tam grałem i bede a jak coś wjedzie to ta firma co
                zaczeła budować straci !!!!!!!! trudno jakoś przeżyje !!!! IGNAS NA ZAWSZE MOIM
                BOISKIEM :)))

niech ludzie co tam nigdy nie byli i nie mieszkali obok albo mieszkaą sie nie
                wypowiadają bo jest zwami coraz gorzej jeszcze troche a bedziecie tylko dobrzy
                na radio maryja i leppera !!!! ale co to dla was komuna rządzi !!!!!!!!
      • gol10 Re: Protest mieszkańców Czechowa 02.08.04, 11:40
        A ty sobie załóż gumową prezerwatywe na łeb i sie zamknij. Ten blok tu
        komletnie nie pasuje, na dodatek tu naprawde codziennie gra w pilke dużo
        młodzieży. Jesli zbuży im sie boisko, znajdą sobie inne rozrywki- nałogi. A jak
        masz jakieś kompleksy z powodu, że jesteś ze wsi to idz do psychoanalityka.
        • gol10 Re: Protest mieszkańców Czechowa 02.08.04, 11:46
          Prawda jest taka, że bosik jest dookoła ogrrom- tyle tylko, że:
          1)- bosiko szkoły 43, jest zaniedbane, cięzko tam pograć w piłkę, na dodatek
          często są tam wf-y
          2)boisko gliniane- nie jest obrośnięte trawą, nie ma pełnowymiarowych bramek,
          po deszczu zalega na nim warstwa błota przez około tydzień.
          3) bosiko zwane Fryderykiem (otoczone żużlówką)- na tym boisku gra w pilke
          młodzież równiez z innych osiedli, często jest zajęte przez starszych, zresztą
          na jednym bosiksu max. moze pograć w piłke ok 20 osób, a chętnych na Czechowie
          jest kilka razy więcej.
          To wszystkie boiska.
        • maryna7 Re: Protest mieszkańców Czechowa 02.08.04, 14:41
          gol10 napisał:
          > A ty sobie załóż gumową prezerwatywe na łeb i sie zamknij.

No proszę, odezwał się przedstawiciel społeczności Czechowa. 4 gwiazdki, miałeś
          rację w swoich spostrzeżeniach, bo spójrz, uderzyłeś w stół i nożyce z czechowa
          się odezwały:

>A jak masz jakieś kompleksy z powodu, że jesteś ze wsi to idz do psychoanalityka.
          • Gość: radek Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:27
            hmmmmm bylas kiedyś tu ? grałaś ? jesteś z tąd ? co byś zrobiła gdyby to był
            twoj dom ? pomyśl sama jeśli potrafisz ? mieszkam ty od 18 lat czyil od
            urodzenia a na tym boisku gram juz jakieś 12 lat wiec jak ktoś tu wejdzie
            bedzie zabawnie ale hehe nie oddamy :P
            • Gość: Renia Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: 212.160.135.* 03.08.04, 00:16
              Odpowiem Radkowi: nie, nie byłam w tamtej części Czechowa i nie grałam na
              boisku. Ale za to przez wiele lat bawiłam się w miejscach, które były zielonym
              rajem, a teraz są smutnym betonem. Tak już jest, że miejsca naszego dzieciństwa
              i młodości nie czekają na nas w stanie niezmienionym. Przecież to jest miasto,
              które się rozbudowuje, rozrasta, a kolejni ludzie też muszą gdzieś mieszkać.
              • Gość: Renegat Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.lublin.mm.pl 08.08.04, 13:43
                Otoz wydawalo mi sie, ze chodzi o oprotestowanie hiperkow, jakis drog. A tu sie
                okazuje, ze bloki mieszkalne tez przeszkadzaja. Hm...Tu musi chodzic o jakas
                glebsza idee protestu. A moze na chechowie...nie chca marketu, nie chca
                blokow...wiec moze by ich tak ogrodzic, odseparowac skoro tam im wszystko co
                nowe przeszkadza.
                • Gość: Mika Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 12:19
                  Ludzie ,przeciez miasto może i powinno rozbudowywac sie dookoła.Wszędzie tak
                  jest, że rozbudowa idzie w kierunku poszerzania się terenów.Dlaczego więc
                  upychać i zaciesniać miasto betonami?Myslę że 4 boiska na takim wielkim osiedlu
                  to nie jest dużo i jesli takie są potrzeby dla dzieci i młodzieży(a nie
                  oszukujmy się; każda minuta spędzona w ruchu dla dziecka jest w obecnym stanie
                  cywilizacyjno-komputerowo-telewizyjnym na wagę złota).Dobre boisko -to połowa
                  sukcesu procesu wychowawczego,profilaktyczno-resocjalizacyjnego,anty-
                  alkoholowego itp.Tu powinni zaprotestować urzędnicy z wydz.Urzędu Miasta,którzy
                  ciężkie pieniądze przyznają na "pseudo-programy" ,które są realizowane "na
                  papierze".Panowie Decydenci!,którym na sercu podobno leży dobro społeczenstwa!
                  Czy nie lepiej zostawić dobrze funkcjonujące boisko,które jest cennym antidotum
                  na szerzące się zło.Przecież to jego bliskość dla użytkowników sprawia ,ze
                  spełnia ono swoja rolę.Jak będzie w gorszym miejscu-to nie oszukujmy się-będzie
                  niewykorzystane.Uważa ,żebloki dla niemieszkających jeszcze ludzi można
                  postawić w dowolnym innym miejscu.Pomimo ,że nie jestem mieszkańcem Czechowa
                  podpisuję się po stronie młodzieży: za pozostawieniem boiska.
    • Gość: wtorek Re: Protest mieszkańców Czechowa IP: *.cumbria.cleo.net.uk / *.cumbria.cleo.net.uk 09.08.04, 14:26
      niech ten dupek piatek najpierw sie nauczy jezyka polskiego ! jak boisko moze
      zginac ?? chyba raczej juz zniknac !
    • Gość: lublin odchwascic miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:38
      a moze by tak po prostu odchwaszczac i wykaszac na biezaco liczne pola
      czekajace na zabudowe a obecnie pokryte gesto chwastami i roslinnoscia i tam
      lokalizowac czasowo liczne boiska.
      wykaszac walowac i juz.
      brami plus siatki przenosne to chyba nie wydatek.
    • blood_free Re: Protest mieszkańców Czechowa 10.08.04, 13:50
      Mam bardzo prosta rade dla mieszkancow dzielnicy; jesli juz musicie chodzic na
      wybory i wybierac oslow, jako swoich przedstawicieli, to prosze, robcie to
      madrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka