ad2009 22.07.13, 21:03 Też coś... Niejeden taki stoi Straznicy mogliby ruszyć sie w końcu zza biurek - moga nawet sie przejść. Co, że chodzą? Po Krakowskim i Pl. Litewskim? Bo gdzie indziej to nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gal Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 21:33 ten samochod ma "znamiona wraku" odkad zostal tu pozostawiona. jeszcze wieksze "znamiona wraku" maja umysly urzedasow, ktorzy olali kilka zgloszen mieszkancow i dopiero po publikacji w prasie zdecydowli sie odholowac skode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooi Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 21:53 a na parkingu popieluszki 33 stoi uno,ktore juz nawat kol nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
carrera4 Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m 22.07.13, 22:17 Lepiej stanąć na deptaku i wlepiać rowerzystom mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman carrero, rowerakom nie należą się mandaty... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 14:00 tylko solidna pała w szprychy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_1234 Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 22.07.13, 22:28 Kolejny taki samochód stoi przy ul Zuchów, przy wyjeździe na ul. Puławską. Od roku chyba już nie rusza się z chodnika. Już nie mówię że zostało tego chodnika chyba z pół metra i nikt się tym nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Skarżypyta :P 23.07.13, 14:16 A na parkingu przy Puławskiej 16/18 od dwóch lat rozkłada się Opel Omega... i też właścicielowi mogą skoczyć. Już nie powiem, że niedaleko, przy Pagi, też się kilka lat "trupek" rozkładał i nikt go nie ruszył. Prawda jest taka, że można w tym kraju bezkarnie śmiecić swoim złomem... dopóki złom ten jest ubezpieczony, bo tylko VAT od składki OC interesuje w chwili obecnej państwo Polskie i jego służby;) Odpowiedz Link Zgłoś
balbin71 gó... prawda 23.07.13, 12:06 jeśli właściciel opłaca OC i inne nienależne podatki to mogą mu skoczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francesco Re: gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 16:46 W Polsce właściciel MUSI opłacać OC, choćby samochód stał na kołkach i nie był zdolny do jazdy. W Polsce NIE MOŻNA zwyczajnie samochodu wyrejestrować i np. postawić sobie w ogródku jako pamiątkę lub budę dla psa. Albo zabawkę dla dzieciaków, podobnie jak "gazik", który przez dziesięciolecia stał (nie wiem czy nadal nie stoi) na placu zabaw w Osiedlu Mickiewiczowskim LSM. Wielu właścicieli takich "złomów" rozebrałoby z kolei swoje wraki na części i sprzedało lub zagospodarowało w inny sposób, ale zrobić tak również nie może, bo samochód podlega obowiązkowej kasacji w autoryzowanym zakładzie i w dodatku - zgodnie z przepisami - musi być tam oddany JAKO KOMPLETNY. W ten sposób prawo własności samochodu stało się w Polsce de facto ograniczonym prawem własności, bo właściciel nie może swobodnie dysponować swoim pojazdem lecz jest przymuszony sprzedać go lub oddać na złom. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 23.07.13, 16:02 Ten samochód nie spełnia kryteriów porzuconego, bo nie brakuje mu części, jest zamknięty, ma tablice rejestracyjne itd., a właściciel przecież mógł zachorować, wyjechać za granicę (mój też kiedyś stał ponad rok pod blokiem. Gdy wróciłem, też nie wyglądał reprezentacyjnie ale się go umyło, wymieniło płyny, opony i się jeździło), umrzeć i właśnie toczy się postępowanie spadkowe... To wszystko trzeba ustalić, przecież nie jest zaparkowany nieprawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 18:46 też zgłosiłem jedno auto przy al racławickich 32 ale nic się nie dzieje stoi od kilku lat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misza57 Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 23.07.13, 21:34 Tak jak szanowni przedmówcy piszą ma tablice i OC mogą tylko popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iglo I dalej na listę Raabego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 10:06 No to SM ma pełną listę. Ja dorzucam wrak malucha w zatoczce pod sklepem na Raabego. Brać się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś