Dodaj do ulubionych

Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie...

22.07.13, 21:03
Też coś...
Niejeden taki stoi
Straznicy mogliby ruszyć sie w końcu zza biurek - moga nawet sie przejść. Co, że chodzą? Po Krakowskim i Pl. Litewskim? Bo gdzie indziej to nie widziałem...
Obserwuj wątek
    • Gość: gal Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 21:33
      ten samochod ma "znamiona wraku" odkad zostal tu pozostawiona. jeszcze wieksze "znamiona wraku" maja umysly urzedasow, ktorzy olali kilka zgloszen mieszkancow i dopiero po publikacji w prasie zdecydowli sie odholowac skode.
      • Gość: oooooi Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 21:53
        a na parkingu popieluszki 33 stoi uno,ktore juz nawat kol nie ma
        • carrera4 Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m 22.07.13, 22:17
          Lepiej stanąć na deptaku i wlepiać rowerzystom mandaty.
          • Gość: bosman carrero, rowerakom nie należą się mandaty... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 14:00
            tylko solidna pała w szprychy.
    • mariusz_1234 Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 22.07.13, 22:28
      Kolejny taki samochód stoi przy ul Zuchów, przy wyjeździe na ul. Puławską. Od roku chyba już nie rusza się z chodnika. Już nie mówię że zostało tego chodnika chyba z pół metra i nikt się tym nie interesuje
      • qqbek Skarżypyta :P 23.07.13, 14:16
        A na parkingu przy Puławskiej 16/18 od dwóch lat rozkłada się Opel Omega... i też właścicielowi mogą skoczyć.
        Już nie powiem, że niedaleko, przy Pagi, też się kilka lat "trupek" rozkładał i nikt go nie ruszył.
        Prawda jest taka, że można w tym kraju bezkarnie śmiecić swoim złomem... dopóki złom ten jest ubezpieczony, bo tylko VAT od składki OC interesuje w chwili obecnej państwo Polskie i jego służby;)
    • balbin71 gó... prawda 23.07.13, 12:06
      jeśli właściciel opłaca OC i inne nienależne podatki to mogą mu skoczyć !
      • Gość: Francesco Re: gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 16:46
        W Polsce właściciel MUSI opłacać OC, choćby samochód stał na kołkach i nie był zdolny do jazdy. W Polsce NIE MOŻNA zwyczajnie samochodu wyrejestrować i np. postawić sobie w ogródku jako pamiątkę lub budę dla psa. Albo zabawkę dla dzieciaków, podobnie jak "gazik", który przez dziesięciolecia stał (nie wiem czy nadal nie stoi) na placu zabaw w Osiedlu Mickiewiczowskim LSM.
        Wielu właścicieli takich "złomów" rozebrałoby z kolei swoje wraki na części i sprzedało lub zagospodarowało w inny sposób, ale zrobić tak również nie może, bo samochód podlega obowiązkowej kasacji w autoryzowanym zakładzie i w dodatku - zgodnie z przepisami - musi być tam oddany JAKO KOMPLETNY.
        W ten sposób prawo własności samochodu stało się w Polsce de facto ograniczonym prawem własności, bo właściciel nie może swobodnie dysponować swoim pojazdem lecz jest przymuszony sprzedać go lub oddać na złom.
    • tajnos.agentos Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 23.07.13, 16:02
      Ten samochód nie spełnia kryteriów porzuconego, bo nie brakuje mu części, jest zamknięty, ma tablice rejestracyjne itd., a właściciel przecież mógł zachorować, wyjechać za granicę (mój też kiedyś stał ponad rok pod blokiem. Gdy wróciłem, też nie wyglądał reprezentacyjnie ale się go umyło, wymieniło płyny, opony i się jeździło), umrzeć i właśnie toczy się postępowanie spadkowe... To wszystko trzeba ustalić, przecież nie jest zaparkowany nieprawidłowo.
      • Gość: Grzes Re: Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż m IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 18:46
        też zgłosiłem jedno auto przy al racławickich 32 ale nic się nie dzieje stoi od kilku lat :/
    • misza57 Skoda rdzewieje na parkingu od lat. A straż mie... 23.07.13, 21:34
      Tak jak szanowni przedmówcy piszą ma tablice i OC mogą tylko popatrzeć.
    • Gość: iglo I dalej na listę Raabego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 10:06
      No to SM ma pełną listę. Ja dorzucam wrak malucha w zatoczce pod sklepem na Raabego. Brać się do roboty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka