Dodaj do ulubionych

Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superatra...

20.08.13, 11:34
znów bicie piany. Czy chodzi o ugruntowanie w opinii społecznej przekonania, że Panu K. ta kasa się należy? Wg mnie te wydeptywanki potrzebne są jak zającowi na fiucie dzwonek.
A może Pan K. robi to za free? Nie bardzo wierzę...
Obserwuj wątek
    • Gość: forumowicz PO les scandaels IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.13, 12:37
      Ale jaja... ludzie ! to jakis bezsens ! lotnisko jest po to zeby z niego latać a nie ekscytować sie to kolejnymi głupotami. chcemy latać ! a jeszcze troche dowiemy sie ze na lotnisku bedzie staw i bedzie można łowić ryby ! jaja ! takie rzeczy to tylko w Lublinie.
      • schyderca Re: les scandaels 20.08.13, 12:40
        Gość portalu: forumowicz PO napisał(a):

> Ale jaja... ludzie ! to jakis bezsens ! lotnisko jest po to zeby z niego latać
        > a nie ekscytować sie to kolejnymi głupotami. chcemy latać ! a jeszcze troche do
        > wiemy sie ze na lotnisku bedzie staw i bedzie można łowić ryby ! jaja ! takie r
        > zeczy to tylko w Lublinie.

To lataj. Ktoś Ci broni? kupuj bilet, wsiadaj do samolotu i leć. Proste.
        • Gość: leszeke Re: les scandaels IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 20.08.13, 14:25
          Wybór zaiste przeogromny ...
          • schyderca Re: les scandaels 20.08.13, 16:03
            Gość portalu: leszeke napisał(a):

> Wybór zaiste przeogromny ...

To prawda. Mogliby się postarać o jakąś linię latającą np. do Frankfurtu, Amsterdamu albo Kopenhagi, gdzie można się przesiadać i lecieć niemal wszędzie. Ewentualnie o utworzenie w Lublinie bazy dla którejś linii.
    • schyderca Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat 20.08.13, 12:38
      nabucco1954-54 napisał:

> znów bicie piany. Czy chodzi o ugruntowanie w opinii społecznej przekonania, że
      > Panu K. ta kasa się należy? Wg mnie te wydeptywanki potrzebne są jak za
      > jącowi na fiucie dzwonek.
      > A może Pan K. robi to za free? Nie bardzo wierzę...

Prawdziwy artysta pracuje za darmo. Zarabia (lub nie) dopiero sprzedając swoje dzieło. U nas jest na opak... A może tak przetarg na wykonanie landartu? Ja zrobię taniej :D
    • Gość: alvarorecoba "artysta" IP: *.lublin.mm.pl 20.08.13, 12:55
      To ze zaprojektowal kiedys okladke plyty czyni go autorytetem ?? To ten sam co apelowal na lamach wybiórczej aby studenci po koncercie na bloniach musieli chodzic boso po tluczonym szkle?? BRAVO
    • schyderca Lekko nie na temat ;) 20.08.13, 12:57
      Kolega Leniak chyba gdzieś wyjechał? ;)
      • kainel.kemezrp nie wyjechałem 21.08.13, 08:17
        cóż mam pisać - to poi pierwsze nie z mojej kasy imć K. się obławia tylko z waszej
        ale to doskonale wiecie
        po drugie luzuję się od Lublina bo to miasto jest zwyczajnie nie do życia
        owszem fajne jest dla tych kilkunastu familiantów którym Żu-cze funduje złote lata
        dla mnie to jednak jest raczej przykry widok widzieć taki upadek mojego rodzinnego grodu
        o artystycznym upadku równiez myślę
        cóż Koziara jest jak niegdyś socrealistyczne hasła partyjne - elementem obowiązkowym wszędzie tam gdzie władzę ma PO
        zawsze są jednak takie indywidua które na analnych kontaktach z władzą robią kasę
        że to ku...two - to wiadomo ale cóż i ku... żyć musi

w każdym razie nie moja to po prostu sprawa - ja sobie powalczyłem ile dałem rady
        pzdr
        • Gość: ef Re: nie wyjechałem IP: *.lublin.hypnet.pl 21.08.13, 16:15
          Leniaku

dziekujemy Ci za Twe poswiecenie i trud przez lata
          o wiecej prosic nie smiemy

ufFFFF

niechaj sie stanie

• Gość: kainel nie trzeba dziekowac :-) IP: *.opera-mini.net 21.08.13, 20:34
            zamiast bic mi pokłony nieszczere lepiej skocz po rozum do monopolowego :-)
            • Gość: Iwona Le...mingowa Re: nie trzeba dziekowac :-) IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.13, 20:47
              Kochamy Cię ...tylko to ukrywamy...:-)
    • Gość: Andrzej Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 12:58
      Znowu Pan K. ma zarobić, więc wymyśla się kolejne beznadziejne pomysły, za które słono zapłacimy, bo tylko za tyle on pracuje.
    • Gość: tydzieńnadziałce Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.centertel.pl 20.08.13, 13:07
      ja bym te landarty obsadził konopiami to byłby odlot
      • Gość: .... Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.13, 15:18
        Walcie się wszyscy na ryj. Wam to wiecznie źle. Co by nie zrobić to na nic, bo ktoś zarobi, bo tamto, bo siamto.
        • Gość: .... Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.13, 15:21
          Nieważne że nikt czegoś takiego nie ma, ważne żeby skrytykować i zgnoić.
        • Gość: Andrzej Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 17:41
          Nie o to chodzi, tylko patrząc na to kto dostaje pieniądze z ratusza to są to zawsze te same osoby. Bez konkursu czy coś. I o to,że te pomysły Koziary są oklepane i mierne, a mimo to miasto nie daje szansy innym się wykazać.
    • zzj Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superatra... 20.08.13, 19:15
      dlaczego po raz KOLEJNY jest promowany jakiś pan k. który szczerze mowiac g..no zrobił i g..no zna się na wszystkim - ciągle tylko "inspiruje" się innymi kradnąc ich pomysły!!!

dlaczego miasto nie wspiera młodych NOWYCH twórców, tylko czepiło się jednego pryka i tak go miętosi i miętosi, że aż flaki się w człowieku gotują!!!!
      • Gość: agington Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.opera-mini.net 20.08.13, 19:29
        Co robi Koziara?kopiuje pomysły land-artowe z lat 70tych.co na to ratusz?z racji mierności intelektualnej urzędasy nie wiedzą że to już było(też przy lotniskach) i się zachwycają plagiatorem.
    • Gość: maxx Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko? IP: 173.233.208.* 20.08.13, 19:21
      Kto za te NONSENSOWNE pomysly zaplaci???
      • Gość: agington Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko? IP: *.opera-mini.net 20.08.13, 19:43
        Głupie pytanie-to właśnie Ty za te głupoty zapłacisz z podatków które płacisz.chcesz,czy nie chcesz-Ty.
    • Gość: J23 zawracanie d...py IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.13, 20:36
      superatakcja dla tępych gimbusów z GW.albo tekst sponsorowany by Koziara będący takim sobie nikim trochę znowu zaistniał...dzięki lubelskiemu UM bo jakoś nikt inny go nie chce...
    • andrzej.filipowicz Bo każde inne lotnisko... 20.08.13, 23:31
      Bo każde inne lotnisko świadczy usługi przewozowe, a nie polne wizualizacje i nie korzysta z bilansowego embarga informacyjnego nałożonego przez sędziego gospodarczego.

Kto zgadnie jak się nazywa rzeczony sędzia od informacyjnego embarga temu stawiam kawę albo jaką inszą herbatę.

• horus666su Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superatra... 21.08.13, 02:55
      Pieknie nalezy posadzic buraki , lubelszczyzna burakolandia kraina podziemnego ananasa , fizycznie i mentalnie. Piekny burak przy lotnisku zrobiony z malych buraczkow doda klasy i szyku temu niespotykanemu lotnisku, a po wykopkach zasiac poplon np. gorczyce a zima lepic balwany, czysty artyzm w rodzimej postaci, tak to sedno i sentencja tego miejsca piekno i prostota jak klasycyzm grecki jak wiktorianskie zamki i pytanie jak dlugo lotnisko bedzie dotowane z podatkow zwyklych ludzi czyli nas bo rentowne to ono nie jest
      • schyderca Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat 21.08.13, 10:18
        horus666su napisał:

> i pytanie jak dlugo lotnisko bedzie dotowane z podatkow zwy
        > klych ludzi czyli nas bo rentowne to ono nie jest

Tak długo jak Bydgoszcz albo Zielona Góra
        • Gość: andrzej.filipowicz Osobiście mieszkańców regionu zawsze uważałem... IP: 89.167.0.* 21.08.13, 20:01
          schyderca napisał:
          > horus666su napisał:
          > > i pytanie jak dlugo lotnisko bedzie dotowane z podatkow zwy
          > > klych ludzi czyli nas bo rentowne to ono nie jest
          >
          > Tak długo jak Bydgoszcz albo Zielona Góra

Osobiście mieszkańców naszego regionu zawsze uważałem za bardziej rozgarniętych niż przez Ciebie wymienieni. Gdyby było inaczej, to już ponad 15 lat temu byłbym jednym z mieszkańców Bydgoszczy albo Zielonej Góry - jeżeli uważasz inaczej, to pisz wprost, a nie zawoalowanym tekstem...

Ps. Różnica jest w sumie taka, że oni podają, iż główną klientelą ich lotnisk są podróżujący za darmo... parlamentarzyści.
          • schyderca Re: Osobiście mieszkańców regionu zawsze uważałem 21.08.13, 20:55
            Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

>
            > Osobiście mieszkańców naszego regionu zawsze uważałem za bardziej rozgarniętych
            > niż przez Ciebie wymienieni. Gdyby było inaczej, to już ponad 15 lat temu był
            > bym jednym z mieszkańców Bydgoszczy albo Zielonej Góry - jeżeli uważasz inaczej
            > , to pisz wprost, a nie zawoalowanym tekstem...
            >
            > Ps. Różnica jest w sumie taka, że oni podają, iż główną klientelą ich lotnisk s
            > ą podróżujący za darmo... parlamentarzyści.

Miałem na myśli lotniska w wymienionych miastach i to, co się na nich dzieje. Dzieje się źle, a działają dużo dłużej niż nasze, lubelskie. Z Zielonej Góry samoloty latają tylko do Gdańska (sezonowo) i do Warszawy (małe, ok. 30-osobowe) za co samorząd województwa lubuskiego słono płaci.

Z Bydgoszczy lata trochę więcej samolotów, w różne części Europy. Codziennie lata też LOT do Warszawy. Chociaż możba powiedzieć, że latał - za parę miesięcy przestanie. Mimo tego, że samorząd również płaci "za promocję" itp.

Jeśli chodzi o mieszkańców naszego regionu - są to bardzo porządni ludzie. Największym problemem jest brak wiary dużej części Lublinian we własne możliwości.
    • jozek46 Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superatra... 21.08.13, 11:54
      Istotnie czegoś takiego nie ma żadne lotnisko,żeby zamiast w Świdniku lądować w Łodzi ,albo Jasione/k Rzeszowa.To jest współczesny ewenemet.Głupców nie sieją oni sami wschodzą.Prtezydent z marszałkiem powinni sobie kupić po młynarskim gumowym młotku i kazdego dnia rano puknąć siebie ,a następnie tych pomysłodawc ów w głowę.To może da trzeźwość umysłu!A jeżeli ktoś nie wie co jest najwazniejsze na lotnisku to niech zapyta pasażerów,ale broń Boże Sobczaka,bo ten nie mówi prawdy i jego codziennie tym młotkiem trzeba raczyć!
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.251.255.11.threembb.ie 21.08.13, 23:31
        Ciekawe ilu obecnych dyskutantów skorzystało do tej pory chociaż raz z naszego lotniska? Ja 5. Co do obrazów, z wysokości 8 km nie będą widoczne a ci lądują albo startują przeważnie zajęci są swoimi sprawami a nie oglądaniem tego co za oknem.
        • schyderca Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat 22.08.13, 09:52
          Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> a ci lądują
          > albo startują przeważnie zajęci są swoimi sprawami a nie oglądaniem tego co za
          > oknem.

O czym świadczy ilość filmików na youtube z lądowania/startu samolotów na lubelskim lotnisku. Podczas lądowania/startu nie zajmuję się swoimi sprawami. Trudno to robić siedząc z zapiętymi pasami. Swoimi sprawami zajmuję się lecąc na wysokości przelotowej, ewentualnie tuż przed startem/po lądowaniu...
          • Gość: Józwa Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.opera-mini.net 22.08.13, 13:22
            A ja się pytam dlaczego w samolotowych kibelkach nie ma pasów?przecież jak ktoś ma biegunkę to lepiej żeby startował sobie i lądował w kibelku na sedesie a nie zanieczyszczał fotel.
            • folkatka Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat 22.08.13, 21:21
              Mam jakiś tam sentyment do Koziary z dawnych lat :) Nie powiem, ze nie - bo i wspomnienie koncertu w kamieniołomach kazimierskich w 1995, i niegdysiejsza malatura na scianach Graffiti - kiedys ta estetyka byla fajna, swieza, pozytywna. Sama zreszta probowałam ją nasladowac, bazgrzac po zeszytach na lekcjach w liceum...Ale dziś, niestety, musze stwierdzic, ze Koziara od tamtych czasow nie stworzył nic nowego, jego estetyka drepce w miejscu, to ciagle powtarzanie tych samych patentów i wzorów,,,Bardziej bym sie ucieszyla z nowych połaczen, które maja juz inne porty w naszym kraju, niz z jakis ozdóbek, ktorych moze inni nie maja, ale sa do niczego nieprzydatne. Ciekawe ile na to kasy pójdzie,
              • kainel.kemezrp Obzdubki czyli wolny rynek sztuki a nie Koziarror 23.08.13, 08:21
                tak w ogóle to mam wrażenie że mi się zwyczajnie opatrzył - szlaczki okej wiadomo znak koziarowy firmowy - nie taki zresztą zły wcale
                ostatnie co mi się jego podobało tak bez ale to te płomienie na latarniach - moc była w tym
                ...
                zabawy ziemne - uszło by gdyby nie nachalność - za dużo po prostu tego przymusowego Koziary

...
                koziarrorowi mówię nie
                niech żyje wolna sztuka!
                • schyderca Re: Obzdubki czyli wolny rynek sztuki a nie Kozia 23.08.13, 09:46
                  kainel.kemezrp napisał:

> tak w ogóle to mam wrażenie że mi się zwyczajnie opatrzył - szlaczki okej wiado
                  > mo znak koziarowy firmowy - nie taki zresztą zły wcale
                  > ostatnie co mi się jego podobało tak bez ale to te płomienie na latarniach - mo
                  > c była w tym
                  > ...
                  > zabawy ziemne - uszło by gdyby nie nachalność - za dużo po prostu tego przymuso
                  > wego Koziary
                  >

Podpisuję się pod tym, co napisali Leniak i Folkatka. Koziara przejadł się. Jarek, k...a, wymyśl w końcu coś nowego.
    • horkruks_z_tubtina Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superatra... 17.09.13, 16:32
      A ja mam pomysł. Landart? OK. A może tak landart - roczna reklama? Np. jakiejś lubelskiej i nie tylko firmy? Z jednej strony pasa reklama, z drugiej jakiś wymysł Koziary. Z reklamy będzie kasa. Nikt nie będzie płakał, że Koziara zarobi, i lotnisko będzie miało dodatkowe pieniądze.
      • Gość: pass Re: Czegoś takiego nie ma żadne lotnisko. Superat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 20:28
        horkruks_z_tubtina napisał:
        > A ja mam pomysł. Landart? OK. A może tak landart - roczna reklama? Np. jakiejś
        > lubelskiej i nie tylko firmy? Z jednej strony pasa reklama, z drugiej jakiś wym
        > ysł Koziary. Z reklamy będzie kasa. Nikt nie będzie płakał, że Koziara zarobi,
        > i lotnisko będzie miało dodatkowe pieniądze.

Niezła myśl. Można by np. zapytać "Lubellę" czy nie zechciałaby reklamować się za pomocą landartu? Albo np. "Perłę". Sprawa byłaby bezkosztowa, a dość oryginalna jeśli chodzi o lotniska. Myślę, że nie trzeba od razu walić każdy pomysł obuchem w łeb. Jeśli nikomu to nie szkodzi, a jest czymś wyróżniającym lubelskie lotnisko spośród innych, to mniej ważne jest w tym przypadku czy "twórca powiela" czy też wymyślił nowy kierunek w sztuce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka