hrabiaski 23.08.13, 08:15 ,,styropianowe " ścierwa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziki_truten Nie bardzo rozumiem problem. 23.08.13, 08:32 Po to ludzie działają, angażują się, udzielają na forum społecznym, żeby to potem było doceniane. A tak każdy "z ulicy" by mógł wskoczyć na to, co ktoś wypracował. Odpowiedz Link Zgłoś
moj_lublin Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 23.08.13, 08:39 Przyniesie CV nie wystarczy trzeba jeszcze mieć w nim coś do pokazania. A z tego co m.in. pisał KL Nowak ma. Jest magistrem zarządzania, skończył studia podyplomowe, jest w trakcie robienia doktoratu. No i pracował na stanowisku, w którym zarządzał podległą placówką i jej pracownikom. Moim zdaniem słuszny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 09:13 Znam historię Pana Juniora Nowaka i jego kompetencji no i nie wiele dobrego mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy 24.08.13, 08:52 Gość portalu: CBA napisał(a): > Znam historię Pana Juniora Nowaka i jego kompetencji no i nie wiele dobrego > mogę powiedzieć. ************************* PełO to jeszcze coś gorszego niż PZPR ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjjhgh Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.doplaty.gov.pl 23.08.13, 09:27 Doktorat, który robi od 5 lat .... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gffffdd Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.doplaty.gov.pl 23.08.13, 09:40 I końca doktoratu ani widu ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 12:30 Bywają doktoraty, które można napisać paroma ruchami myszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy 24.08.13, 08:54 Gość portalu: hjjhgh napisał(a): > Doktorat, który robi od 5 lat .... powodzenia ******************* Przynależność do PełO to więcej niż doktorat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfgbg Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.doplaty.gov.pl 23.08.13, 09:37 Zarządzał a to dobre raczej rozłożył na łopatki całe biuro a pracowników tak motywował do pracy, że obecnie wszyscy dochodzą do siebie po traumie jaką im zafundował. Radzę omijać z daleka faceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Czyżby bohater artykułu odezwał się osobiście? IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 10:37 Sądząc po pochwalnych postach podpisanych dwoma różnymi nickami, mamy chyba tu wypowiedzi bohatera artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy 24.08.13, 08:50 moj_lublin napisał(a): > Przyniesie CV nie wystarczy trzeba jeszcze mieć w nim coś do pokazania. *************** Pokazał, że jego ojciec należy do PełO i on też ... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy 24.08.13, 08:56 Nikt, nigdy nie powinien głosować na PełO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Nasz Lublin! IP: 89.167.0.* 24.08.13, 10:11 moj_lublin napisał(a): > Przyniesie CV nie wystarczy trzeba jeszcze mieć w nim coś do pokazania. A z teg > o co m.in. pisał KL Nowak ma. Jest magistrem zarządzania, skończył studia podyp > lomowe, jest w trakcie robienia doktoratu. No i pracował na stanowisku, w który > m zarządzał podległą placówką i jej pracownikom. Moim zdaniem słuszny wybór. Nie Twój, mój, Żuków, Nowaków i innych, a nasz Lublin. Nikt przecież nie odmawia temu panu doświadczenia, kompetencji i wykształcenia - ktoś za to odmówił tysiącom jemu podobnych prawa do ubiegania się o prawo takiego samego wyboru. W mieście i regionie, które w naszym kraju są jednymi z najbardziej skażonych długotrwałym bezrobociem(60 % ogółu zarejestrowanych) jest to wyrazem nie tylko nonszalancji, nepotyzmu i kupczeniu partyjnych kacyków posadami finansowanymi z publicznych środków ale przede wszystkim dyskryminacją obywateli bez określonej przynależności politycznej. Lublin oraz MKK i inne publiczne spółki nie są Twoje, moje, Żuków, Nowaków i innych towarzyszy spod znaku partyjnych legitymacji, a nasz - bezpartyjnych i poza korytowych również. Masz szczęście, że w naszym kraju i mieście prokuratura jest zależna, a sądy zawisłe, bo gdyby było inaczej, to mógłbyś zostać oskarżony o sprzyjanie, wspieranie i propagowanie dyskryminacji w prawie do zatrudnienia w firmie za przeproszeniem publicznej. Tu sobie zakreśl odpowiednie predyspozycje do wyboru pracowników na stanowisko wiceprezesów spółki córki miejskiej spółki bez ogłoszenia o naborze i zgłoszenia wakatu w urzędzie pracy, a następnie otwartego konkursu: przynależność partyjna, układy rodzinne, płeć, wiek, pochodzenie, wyznanie, waga, wzrost , kolor skóry albo "teczka" w archiwach IPN tudzież "zbiorze zastrzeżonym" albo czynnym TW, KO i innej agentury policji oraz aktualnych służb specjalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.adampolnet.com 23.08.13, 08:44 A co mieli dać stanowisko obcemu? W spółkach miejskich dla obcych są stanowiska poniżej specjalisty, reszta jest dla towarzyszy partyjnych, ich rodzin i znajomych. I nie łudźmy się, że jest to specjalność PO czy PSL. Pisowcy robią dokładnie to samo. A dlaczego tak się dzieje? Bo takim jesteśmy narodem. Jedni kradną , a inni na to pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_antoni To co w takim razie, ma się wyprowadzić? 23.08.13, 08:56 Jak firma idzie do przodu, rozwija się to wiadomym jest, że potrzeba nowego pracownika. Nowak doświadczenie ma a jego wykształcenie robi wrażenie. Wychodzi na to, że jeśli ktoś z Twojej rodziny pracuje na jakimś wyższym stanowisku, to mimo tego,że masz wystarczające kwalifikacje do tego, aby podjąć się ważnego stanowiska najlepiej jeśli wyjedziesz do innego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu Re: To co w takim razie, ma się wyprowadzić? IP: *.adampolnet.com 23.08.13, 09:01 W normalnym kraju tak (chociaż wyjeżdżać nie musisz, wystarczy się zatrudnić w firmie komercyjnej), w Polsce wszystko uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: To co w takim razie, ma się wyprowadzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 09:48 sprawdzić z jakiego urzedu zamieszcza posty jan_antoni.juz wczoraj wysłał mase w godzinach pracy.dzisiaj to samo .zamiast pracować liże Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 23.08.13, 09:51 zdecyduj się na jeden nick, ten lub moj_lublin :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: netykieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 10:19 coś nie tak z tą kontrolą. mój lublin to nie mój post. zreszta tresci sa skrajnie rózne Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: netykieta 23.08.13, 10:25 to jest do jan_antoni, doszedł jeszcze marcelwanberg :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
batnaidiotow [...] 23.08.13, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Brawo Panie Karolu IP: *.jmdi.pl 23.08.13, 09:14 dobry artykuł bo prawdziwy ale troszeczkę za delikatnie napisany. Trzeba dopieprzać tym pi...com, znajomkom, karierowiczom , którzy w dupie mają wszystko a kasa jest najważniejsza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 09:40 weż długi kij i mocno walnij się w pustą głowe, i jeśli piszesz gamoniu to pisz prawde ty niedowartościowany mały człowieczku Odpowiedz Link Zgłoś
marcelwanberg [...] 23.08.13, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelwanberg [...] 23.08.13, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 23.08.13, 10:27 to już trzeci nick pod którym spamujesz na forum z tego samego adresu. Dalsze wpisy będą usuwane. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_mkk Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 23.08.13, 11:26 A nam, pan PREZES Wilk ciągle wmawia, że firma jest w trudnej sytuacji, ma problemy finansowe, ledwo wychodzi na swoje o podwyżkach płac od lat nie ma mowy no chyba że? w sklepach. Nowy prezes 4000 pln a pracownicy liniowi pracują za pospolitą czapkę śliwek /śmieciowe umowy/ i kilka etatów pełnych ze stawką co państwo nakazało + 50 by niebyło, że nie dają zarobić i kilku półetatowców, co dostali propozycje nie do odrzucenie będąc na pełnym etacie . I skąd nagle tylu kontrahentów "kilkuset" Fenomen ! brawo. Ps. Takie rzeczy to tylko… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 12:32 Firma-wyprowadzanka podpięta do państwowego lub samorządowego. Znajomy nazywa takie twory używając nieładnego ale adekwatnego określenia onkologicznego: narośl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman moim zdaniem należy zacząć od... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.13, 11:40 ustalenia: komu i na co potrzebne jest MKK? Należy najpierw policzyć koszty ich utrzymania a potem rozpirzyć to towarzystwo wzajemnej adoracji, utrzymywane w bezdurno przez podatników. No ale Nadszyszkownik Żu-Cze musi dbać o kolesi. Wszak kolektyw to MY a klika to ONI. Pozostaje tylko ustalić kto jest kto, chociaż ja nie mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
moj_lublin Re: moim zdaniem należy zacząć od... 23.08.13, 11:51 Podchodzisz do tego zdecydowanie za ostro. Nie ukrywajmy, MKK kiedy dostało w swoje ręce dworzec przy Ruskiej zrobiło z nim porządek - kto tam był kiedyś i teraz ten wie, o czym mówię. Na Dworcowej też zaczyna to jakoś wyglądać (na tyle ile może, bo jak sami powiedzieli - z czym się zgadzam - nie ma sensu wydawać wielkiej kasy, jeśli już niedługo powstanie tam metropolitalny dworzec), teraz zabierają się za Cmentarz i wygląda na to, że to również im się uda. Mam taką nadzieję.. wiec nie mówmy, że nic nie robią i nie ma potrzeby ich dalszego funkcjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica mk Re: moim zdaniem należy zacząć od... IP: *.range86-145.btcentralplus.com 23.08.13, 22:12 Firma mkk istnieje chyba od 12 lub 13 lat ja w niej przepracowalam 10 w cagu tych lat zmienilo sie z 5 prewzesow nie wiem czy ktos pamita jak werbowali ludzi do pracy jak pokolei zabierali ddzialy z mpk najpierw sprzataczki ktore przez rok mialy takie same pobory jak w mpk pozniej najnizsza krajowa nastepny dzial ochrona i ta sama sytuacja dzial kontroli biletow (od listopada niestety ztm zabiera ten dzial mkk bie wygral przetargu) diagnostyka a mieli w planach przejac warsztat w mpk mieli zostac sami kierowcy czy ktos sie zastanowil dlaczego z jednej spolki tworzy sie spolke corke ?? wlasnie dlatego zeby miec cieple posadki dla dygnitarzy a ludziska niech pracuje za najnizsza krajowa przez 10 lat pracy mialam kilka podwyzek a to tylko dlatego ze najnizsza krajowa szla w gore na zakonczenie szkoda mi tylko tych ludzi ktorzy tam pracuje naprawde ciezka praca zycze wszystkim aby udalo im sie stamtad odejsc w lepsze miejsce tak jak mi sie udalo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: moim zdaniem należy zacząć od... IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.13, 11:54 Jak to komu jest potrzebne MKK. Politykom. doskonałe miejsce na to, by dać swoim zarobić. A i odprawę się weźmie. Chyba są przewidywane duże zmiany w mieście i województwie za rok, bo coś duże ruchy personalne się zaczęły. Powstają nowe stanowiska, na stanowiskach różnych Wice są roszady. Wicedyrektorem w U.Marszałkowskim ma zostać były kierowca pana S. (tak na przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: moim zdaniem należy zacząć od... IP: *.opera-mini.net 23.08.13, 12:42 MKK-Miejska Klika Kolesiowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 12:00 "Nowak miał się zgodzić odejść z rady, właśnie za posadę wiceprezesa MKK dla syna." - to jedno zdanie mnie rozwaliło. Jakieś konkursy, przetargi, kodeksy itp... Po co to wszystko, skoro to TAK działa?? Jakie znaczenie kompetencji czy kwalifikacji? Jaki rozwój Lubelszczyzny przy takich mechanizmach? Jesteśmy po prostu biednym grajdołem i takim zostaniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolsledczy Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 23.08.13, 12:04 Węszył, węszył... i wywęszył. Chyba ta afera przerosła samego Pana Śledczego skoro musiał wziąć sobie do pomocy SKO (Airporta). Skoro już tak rzetelnie przedstawiłeś koneksje to napisz jeszcze gdzie teraz pracuje niejaki Wieprzowski? Niemniej jednak, temat niezwykle popularny, celowo napisany, prawdopodobnie jak zwykle na czyjeś zlecenie (a dodatkowy dochód Karola) a przy okazji wywindowany do głównych newsów. Przypominam, iż rzetelność dziennikarska nie pozwala na osobiste wywody a jedynie na przedstawieniu faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ech karolino, karolino... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.13, 12:53 smutny masz żywot. Gdyby nie A-Damaszek umarła byś z nudów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: ech karolino, karolino... IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 13:29 przeczytałem artykuł i nawet nie musiałem sprawdzać kto go pisał naczelny lubelski śledczy Adamaszek - jasna sprawa kto ci płaci i ile za kolejne(marne bo marne ale jednak) próby zdyskredytowania władz miasta? bo że to robisz na zamówienie każdy widzi, skuteczność tych działań to już temat na inną rozmowę gw schodzi na psy coraz bardziej niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Re: ech karolino, karolino... 23.08.13, 13:55 Jakies argumenty a conrtrario? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonietak Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.nplay.net.pl 23.08.13, 13:24 Nowakowie nie mają nic wspólnego ze "styropianem". Wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 13:31 przeczytałem artykuł i nawet nie musiałem sprawdzać kto go pisał naczelny lubelski śledczy Adamaszek - jasna sprawa kto ci płaci i ile za kolejne(marne bo marne ale jednak) próby zdyskredytowania władz miasta? bo że to robisz na zamówienie każdy widzi, skuteczność tych działań to już temat na inną rozmowę gw schodzi na psy coraz bardziej niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juć Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.adampolnet.com 23.08.13, 21:46 A niby na czyje zamówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przy IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 15:33 nePOtyzm :) jak za komuny warto być partyjny...w Europie XXI wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
sk_06 Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 23.08.13, 16:11 Jest to typowe działanie kostkomunistyczne,Miałem podobn sytuację Przyznano mi rację ale konkursu nowego nie ogłoszono.Tylko wybory i wymiana władzy może pomoc.Zalążki już są /wybory w PO/Potrzebna jest rewolucja.Zobacz jak obsadzają stonowiska w innych spółkach Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
agrico7 A co na to prezydent Lublina Żuk ? 23.08.13, 18:14 proponuje dziennikarzom ustalic z maili jakich instytucji wpisywano chwalebne dla nowego wiceprezesa maile. Czy nie z Giełdy w Elizówce ktorą kieruje jego ojciec ? A moze z komputerów Ratusza lub instytucji podległych Żukowi ? Ciekawe ? A kwalifikacje młodego Nowaka. No cóz każdy kto go zna wie co ma sądzić i tyle. ale żeby nie odwazyli sie nawet zrobic konkursu ? To mówi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: distepfano Józef Bąk na fali ! IP: 212.59.252.* 23.08.13, 20:51 Barczysty syn premiera też przymierzał ciasną marynarkę. Wyglądał odLOTowo - jak debil ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) DD koko spoko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 23:13 Nazywam się DYZMA, DONALD DYZMA, protestuję i żądam stanowczo - dość jadu i mowy nienawiści, potrzebna jest zgoda, zaufanie, porozumienie i wysokie podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
sk_06 Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 23.08.13, 23:23 Patrzą w POdniebienie i dają etat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala czy w Lublinie jest dużo lodziarni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.13, 00:03 Pytam o organizacje specjalistycznego kręcenia lodów. Rozdęta patologicznie armia biurokratyczno-dworskich gnid murgrabiego, to betonowy elektorat Cesarstwa Liberalno-Demokratycznej Republiki Szczawiowej Wyspy. Pyzdro, Kwiczole, Janosiku! Powstańcie z grobów ! Bezrobotny, uciemiężony haraczami lud o ratunek błaga. Nauczycielka historii pyta ucznia: -Co wiesz o polskim Ruchu Oporu, Powstaniach Narodowych? -Szczegółów nie znam, ale słyszałem, że tata z kolegami szykują się. Nadchodzą dni ponurej prawdy, gniewu i historycznej sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
matitalolo Syn działacza PO wiceprezesem. Po prostu przyni... 24.08.13, 07:01 Rąsia rąsię myje. Zdziwko? Tak było zawsze jest i będzie. Pierdo......a wszawa układuwa. Rodzina i kolesie są najważniejsi.Przydałby się Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.13, 10:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś