verdana 07.02.08, 15:44 Przejrzałam. Zdecydowanie dla młodszych nastolatków (chocby ta czcionka jak dla malych dzieci). Nie lubie obchodzenia Walentynek przez dzieci, ale to inny problem. Książka kucharska + reklama rodziny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir.vimes Re: Jest już "M. dla zakochanych" 07.02.08, 19:00 A na prezent się nadaje? Dla dorosłych? Odpowiedz Link
verdana Re: Jest już "M. dla zakochanych" 07.02.08, 19:43 Nie. Moim zdaniem - nie powyżej 14 lat. Odpowiedz Link
uccello Re: Jest już "M. dla zakochanych" 07.02.08, 23:32 >A na prezent się nadaje? >Dla dorosłych? >Nie. Moim zdaniem - nie powyżej 14 lat. No popatrz, a mnie( mimo omszałości mojej metryki) bardzo ucieszył ten prezent. Ale ja lubię i styl MM, i jej poczucie humoru, i kuchenne eksperymenty. No i poezję cytowaną w tej ksiażce gęsto - lubię też. Odpowiedz Link
ranusza Re: Jest już "M. dla zakochanych" 08.02.08, 14:20 trudno i bardzo nieprofesjonalnie jest oceniac ksiazkę po okładce, ale mam wrażenie graniczące z pewnością, ze MM skutecznie rozmienia się na drobne. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Jest już "M. dla zakochanych" 08.02.08, 17:24 To teraz co, pora na "Wielkanoc z MM", "MM na Dzień DZiecka" i tak dalej? Swietny interes, na kazda okazje mozna cos napisac... Odpowiedz Link
ranusza Re: Jest już "M. dla zakochanych" 08.02.08, 22:22 heh, a na kolejną część Jeżycjady poczekamy aż się święta "wyczerpią". paradoksalnie na szczęście (sic!- choć absolutnie nie jestem ksenofobką) mamy dość homogeniczne religijnie i kulturowo społeczeństwo- dzięki temu okazje mogą się dość szybko skończyć. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Jest już "M. dla zakochanych" 09.02.08, 01:07 Rozumiem, że Kwanzaa i Hanukka nie będą więc dodatkową okazją do zarobku dla autorki?;-) Odpowiedz Link
ranusza Re: Jest już "M. dla zakochanych" 09.02.08, 16:41 póki co nie, ale kto wie kto wie ;) świat sie w końcu zmienia. Odpowiedz Link
sevilay Re: Jest już "M. dla zakochanych" 09.02.08, 16:45 dakota77 napisała: > Rozumiem, że Kwanzaa i Hanukka nie będą więc dodatkową okazją do zarobku dla au > torki?;-) oj,nie wiem,wiem:) A co tam Helmut obchodzi?:) Jeszcze jest święto Kurban Bayrami:))))) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Jest już "M. dla zakochanych" 09.02.08, 20:39 Właśnie nie pamiętam, co obchodzi Helmut, ale o każdej porze roku znajdzie się święto jakiejś religii, które może być punbktem wyjścia do dobrze sprzedającej się książki;-). W ostateczności MM może napisać o wyższości świąt katolickich, już będzie pretekst;-P Odpowiedz Link
nikadaw1 a mi się podobało 08.02.08, 18:27 przejrzałam dziś bardziej niż pobieżnie w empiku i wrażenia mam bardziej pozytywne niż po Gwiazdce. sprawdziło się moje przeczucie, że będzie część dla dziewczyn i część dla chłopaków, ale nie przyuważyłam moralizatorstwa, podobały mi się historyjki i przepisy. wkurzają mnie tylko te ramki, każdy przepis i każdy wierszyk w ramce, brzydko to wygląda, jeszcze do tego łopatologicznie każde innym kolorem. Odpowiedz Link
sowca Re: a mi się podobało 09.02.08, 22:24 Ja też przejrzałam dzisiaj "M. dla zakochanych". I byłoby to zupełnie fajne, lekkie, zarazem krzepiące, ale razi mnie to samo, co Nikadaw. Wielka czcionka, kolory, wszystko w ramkach - sumie więcej formy niż treści. A szkoda, bo ta treść jest naprawdę ciekawa! Gdybyż tej treści było więcej, a i cena niższa, to byłoby dużo lepiej :) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: a mi się podobało 10.02.08, 15:13 no właśnie to była jedna z rzeczy, która mnie denerwowała w "Na gwiazdkę". Odpowiedz Link
grimma Re: Jest już "M. dla zakochanych" 10.02.08, 13:33 duzo przepisow czcionka jak dla dzieci w pierwszym rodziale cos o uwodzeniu Pana Musierowicza:) mi sie nie chcialo czytac, ale ja w ogole nie lubie takich ksiazek :P ale wyglada tak hmmm... apetycznie:P Odpowiedz Link