Dodaj do ulubionych

Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza

03.09.13, 19:16
PO CO KOMU TEN STADION W LUBLINIE? NIE MA INNYCH WAŻNYCH INWESTYCJI? CZY PRZYNIESIE JAKIKOLWIEK DOCHÓD? PARODIA.
Obserwuj wątek
    • empi netykieta 03.09.13, 19:37
      Wyłącz Caps Lock. Post pisany wielkimi literami jest nieczytelny.
      pzdr.
      • Gość: niedowidzący Re: netykieta IP: *.centertel.pl 03.09.13, 19:49
        tekst pisany wielkimi literami jest bardziej czytelny i widać go z większej odległości,niektórzy też do odczytania go nie potrzebują narzędzia Lupa...potwierdzi to każdy okulista.
        • empi Re: netykieta 03.09.13, 20:06
          > tekst pisany wielkimi literami jest bardziej czytelny i widać go z większej odl
          > egłości,niektórzy też do odczytania go nie potrzebują narzędzia Lupa...potwierd
          > zi to każdy okulista.
          Mylisz się, każdy okulista potwierdzi, że taki tekst staje się nieczytelny :)
          Netykieta..... szkoda, że jeszcze nie znasz tego :). Poczytaj także to... Jest różnica między wielkimi literami a dużymi.
          pzdr.
          • Gość: niedowidzący Re: netykieta IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.13, 20:53
            -"Post pisany wielkimi literami jest nieczytelny"
            Jednak się nie mylę gdyż mam okulistę w domu,odnoszę się wprost do zacytowanego zdania i mam nadzieję że jest to zrozumiałe,netykietę i to drugie znam.Na przyszłość proszę być bardziej precyzyjnym.
            • Gość: Honorata Re: netykieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 09:40
              Niestety, nie masz racji, a osobą kompetentną do rozstrzygnięcia tego problemu nie jest okulista, a psycholog zajmujący się percepcją.
              Duże litery są, oczywiście, większe niż małe, a więc z czysto optycznego punktu widzenia lepiej widoczne. W tym jednak przypadku mamy do czynienia nie tylko z obiektem, który ma być dostrzeżony, ale też zrozumiany, a więc wchodzimy w obszar percepcji. Percepcja zaś jest uzależniona od wielu różnych czynników, z których jednym z najważniejszych jest rutyna, czyli wprawa nabyta praktyką, doświadczeniem.
              Ogromna większość tekstów czytanych przez przeciętnego człowieka napisana jest małymi literami, to do nich więc przyzwyczajony jest nasz wzrok, a przede wszystkim "interpreter", czyli mózg. Wielkie litery stanowią tyko nikły ułamek procentowy czytanych tekstów i występują w określonych miejscach - na początku zdania, w skrótowcach itp. Jeśli więc wielkie litery pojawiają się nagle w dużej ilości i zagęszczeniu, są one odczytywane i interpretowane przez mózg z większym wysiłkiem i wolniej niż standardowy tekst.
              Stąd też (wyrażona w sposób kolokwialny) opinia, że "tekst drukowanymi literami jest nieczytelny". Oczywiście, jest on "czytelny", ale badania wykazują jednoznacznie, że czyta się go wolniej i rozumie trudniej. Teraz już wiesz dlaczego. :)
              • Gość: bosman niedowidzący... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.13, 15:37
                i pisanego małymi nie rozumie.
      • bugmenot4 Re: netykieta 04.09.13, 01:13
        A za przeproszeniem kolego w 4 literach mam czy dla Ciebie jest nieczytelny czy czytelny. Skup się na konkretach - na tym gdzie idą Twoje pieniądze, pomyśl o tym że w Lublinie nie masz wpływu praktycznie na nic, o tym że ten stadion odbije się i na Twoim portfelu, o klasie "Motóru" Lublin, o pięknych kibicach tego klubu (tutaj masz nawet przykład, o! : www.youtube.com/watch?v=S4oOWjYtoMc ). Chyba to jest ważniejszy temat do wieczornych rozmyślań, co?

Poczytaj czy takie stadiony zarabiają, poczytaj co dają społeczeństwu a nie czepiasz sie tego czy piszę z włączonym caps lockiem.

Powoli ucieka mi gdzieś sens życia w tym mieście, w tym kraju. Władza cwana, przy korycie, ludzie głupi.
        • Gość: hero Re: netykieta IP: *.lublin.mm.pl 04.09.13, 08:34
          To pakuj mandzur i wyp....j !!!
    • Gość: Karol w. Re: Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 19:43
      Popieram. To bezsensowna inwestycja, wyśmiana przez UE, ale potrzebna Żukowi , żeby przed wyborami pokazać swoją gębę na bilbordach - "zbudowałem". Zapłacą za ta hucpę mieszkańcy Lublina, bo żeby utrzymać ten obiekt trzeba będzie podnieść cenę biletów miejskich, podatków itd. A wszystko to ślepo popiera mediaworker Bielesz. Ten artykulik i te zdjęcia to z cyklu z PRL "Towarzysz Gierek z gospodarską wizytą". Kompromitacja Bielesza, kompromitacja GW. Ale rozumiem, że towarzysz Bielesz wykonał zadanie dla partii, dla gazety, bo w końcu tow. Żuk przykręci śrubę i nie da ogłoszeń miejskich do GW. Więc włazimy w dupę, jak za komuny. A skąd Bielesz wie, jak było za komuny, kto go uczył ?
      • Gość: maxxx Re: Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza IP: 173.233.222.* 03.09.13, 20:06
        Stadion to, czy raczej cyrk w budowie!

P.S. A co tam z budowa lubelskiego teatru?
        Doczekamy polwiecza owej budowy??
      • Gość: bosman masz rację Karolu. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 21:07
        Nadszyszkownik pamięta zapewne "gospodarskie wizyty" i okrzyki "Gierek Gierek Gierek". Żu-Cze Żu Cze Żu Cze - też się klawo skanduje.
    • hrabiaski Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza 03.09.13, 20:42
      prezydent wraz z peo,fundują sobie pomnik za nasze pieniądze!Był już kiedyś taki pomnik
      (teraz tam jest Piłsudski ),zawsze kiedy wychodziłem z ,,Lublinianki" oddawałem na niego mocz!Tego który sobie fundują,nawet dobrze obszczać się nie da!
      • Gość: bosman zawsze możesz oszcz... symbolicznie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 21:12
        jeśli masz życzenie, przyłączę się, i pewnie nie tylko ja. Zawsze jakiś filarek się znajdzie.
      • Gość: delon hrabioski ale tam była budka z milicjantem to 1 IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 21:14
        kłamstwo( a jak go nie było to musiałbys sie zwijać i obsikać sobie pory) ,drugie to nie tylko peo ale i pis lub jak sie teraz nazywają nasz Lublin czy jakoś tak. Przecież to jedna klika nastawiona na trzymanie korytka .
        • andrzej.filipowicz Nieśmiało dodam 03.09.13, 22:11
          Gość portalu: delon napisał(a):

> kłamstwo( a jak go nie było to musiałbys sie zwijać i obsikać sobie pory) ,drug
          > ie to nie tylko peo ale i pis lub jak sie teraz nazywają nasz Lublin czy jako
          > ś tak. Przecież to jedna klika nastawiona na trzymanie korytka .

Nieśmiało dodam, że milicjanta w budce zastąpiły kamery monitoringu miejskiego.

Ps. Nie uwierzysz ale na wybrane msze do wybranych kościołów nadal przychodzą służbowo z magnetofonami i to pomimo, że również dla ich komfortu i wygody zostały uruchomione transmisje online. Jedyny problem, który wszak mają to wyłączony autostart, a żeby kliknąć na play trzeba wiedzieć gdzie jest klawisz "enter" ;)
          • Gość: hero Re: Nieśmiało dodam IP: *.lublin.mm.pl 04.09.13, 08:40
            To forum to jedno wielkie bagno - te same nicki - te same zale - niewazne jaki temat artykulu.
            Moze opatentujcie stronke "frustraci.pl" moze na tym zarobicie troche grosza i przestaniecie powtarzac te same kocopoly ciagle. W sprawie stadionu macie go..o do gadania. Bedziecie placic na niego czy wam sie to podoba czy nie - no chyba ze wezmiecie do serca moja rade z postu wyzej.
            • Gość: andrzej.filipowicz Masz jakiś problem? IP: 89.167.0.* 04.09.13, 08:55
              Gość portalu: hero napisał(a):

> To forum to jedno wielkie bagno - te same nicki - te same zale - niewazne jaki
              > temat artykulu.
              > Moze opatentujcie stronke "frustraci.pl" moze na tym zarobicie troche grosza i
              > przestaniecie powtarzac te same kocopoly ciagle. W sprawie stadionu macie go..o
              > do gadania. Bedziecie placic na niego czy wam sie to podoba czy nie - no chyb
              > a ze wezmiecie do serca moja rade z postu wyzej.

Masz jakiś osobisty problem, że innym chcesz złe emocje przypisywać?
              Jeżeli myślisz, że Cię zadowolę zmieniając ciągle nicki i adresy IP, to zapomnij.
              Co do reszty, to się jeszcze okaże, kto będzie płacił, bo w przeciwieństwie do Ciebie ja mogę w jeden dzień(jedno okienko) przenieść siedzibę firmy do innego miasta lub kraju.

Ciesz się, że ktoś jeszcze przedstawia swoje zastrzeżenia i opinie, bo Ci, którzy z Lublina wyjechali coraz rzadziej tu zaglądają, bo i po co jak wracać w ogóle nie mają zamiaru.

Z czego będziesz żył jak wszyscy "frustraci" przestaną płacić podatki w Lublinie, w którym najlepiej i bezstresowo żyje się tym, którzy z publicznych pieniędzy są utrzymywani.

Zabierz Gazecie ogłoszenia i reklamy z publicznych środków finansowane, a my automatycznie staniemy się forumowymi aniołkami...

Ciesz się, że jeszcze nam się chce zabiegać o normalność, bo już być był w sposób naturalny pozbawiony wynagrodzenia.
              • Gość: hero Klepiesz jak mantre IP: *.lublin.mm.pl 04.09.13, 14:09
                Ale czegos tu nierozumiesz. Ja Ciebie na sile w Lublinie nie trzymam. Zabieraj firme. Mnie niezatrudniasz , mi nie placisz. O mnie sie nie martw ja dam sobie rade bez waszych podatkow(zreszta skad pomysl ze jestescie w wiekszosci??)
                Co to za przytyk o zmianie nicka? Ni w d.. ni w oko.
                Wcale mnie nie cieszy ze ciagle te same osoby wylewala te same zale przy kazdej okazji - czy to tekst o smolensku , stadionie czy dozynkach... Uwazasz ze wtedy zostaniecie zauwazeni? Mysle ze to dziala wrecz odwrotnie. Coraz mniej ludzi wpisuje tu swe opinie bo z wami nie da sie (i niema sensu) dyskutowac.
                To jak ta smieszna gazetka tu jest dotowana i co tu sie wypisuje to juz inna historia.

I PAMIETAJ- To co Ty uwazasz za normalnosc wcale nia nie musi byc. Wasza racja jest najmojsza?? - przeciez to jakas demagogia. Nie potrzebuje i nie zycze sobie bys wypisywal ze walczysz w moim imieniu tez.
                • Gość: andrzej.filipowicz Masz rację IP: 89.167.0.* 04.09.13, 15:29

> Ale czegos tu nierozumiesz. Ja Ciebie na sile w Lublinie nie trzymam. Zabieraj
                  > firme. Mnie niezatrudniasz , mi nie placisz. O mnie sie nie martw ja dam sobie
                  > rade bez waszych podatkow(zreszta skad pomysl ze jestescie w wiekszosci??)
                  > Co to za przytyk o zmianie nicka? Ni w d.. ni w oko.
                  > Wcale mnie nie cieszy ze ciagle te same osoby wylewala te same zale przy kazdej
                  > okazji - czy to tekst o smolensku , stadionie czy dozynkach... Uwazasz ze wted
                  > y zostaniecie zauwazeni? Mysle ze to dziala wrecz odwrotnie. Coraz mniej ludzi
                  > wpisuje tu swe opinie bo z wami nie da sie (i niema sensu) dyskutowac.
                  > To jak ta smieszna gazetka tu jest dotowana i co tu sie wypisuje to juz inna hi
                  > storia.
                  >
                  > I PAMIETAJ- To co Ty uwazasz za normalnosc wcale nia nie musi byc. Wasza racja
                  > jest najmojsza?? - przeciez to jakas demagogia. Nie potrzebuje i nie zycze sobi
                  > e bys wypisywal ze walczysz w moim imieniu tez.

Masz całkowitą rację, że wcale nie musisz czytać moich komentarzy.

Przyznając Ci rację jeszcze tylko dopiszę, że w przeciwieństwie do Ciebie - Ty ode mnie nie usłyszysz, że masz się gdzieś wynosić, zmieniać czy choćby wypowiedzi cenzurować albo osobowość zmieniać.

Pisz sobie co chcesz i uszanuj prawa innych do tego samego.
                  • Gość: hero Re: Mam IP: *.lublin.mm.pl 04.09.13, 15:59
                    A czy ja mowie o jakiejs cenzurze?? Po prostu jestescie strasznie monotematyczni. Komentuj na temat i tyle. A wychodzi na to ze chcecie opluc wszystko i kazdego w imie wyzszej idei?
                    Reasumujac nie kazalem Ci sie wynosic bo ja tak chce - to byla sugestia ze masz taka opcje zawsze jesli az tak Ci tu zle. Wazne zeby krytyka byla konstruktywna i cos z niej wynikalo. Ale chyba zdajemy sobie sprawe ze 5-10 osob na forum wybiorczej ma mala sile przebicia. Walka z wiatrakami? Tu nie ma kamienia ktory ruszy lawine...
                    • Gość: andrzej.filipowicz Zrobiło się przyjemniej IP: 89.167.0.* 04.09.13, 20:11

> A czy ja mowie o jakiejs cenzurze?? Po prostu jestescie strasznie monotematyczn
                      > i. Komentuj na temat i tyle. A wychodzi na to ze chcecie opluc wszystko i kazde
                      > go w imie wyzszej idei?
                      > Reasumujac nie kazalem Ci sie wynosic bo ja tak chce - to byla sugestia ze masz
                      > taka opcje zawsze jesli az tak Ci tu zle. Wazne zeby krytyka byla konstruktywn
                      > a i cos z niej wynikalo. Ale chyba zdajemy sobie sprawe ze 5-10 osob na forum w
                      > ybiorczej ma mala sile przebicia. Walka z wiatrakami? Tu nie ma kamienia ktory
                      > ruszy lawine...

Widzę, że można spokojnie, bez emocji i niepotrzebnych epitetów, bo wszak w temacie ciągle się poruszamy.

Co do poczytności komentarzy, to możesz zapytać o kolejność wejść "empi-ego":
                      prokuratorzy, sędziowie, policjanci, radni, prezydent i jego zastępcy, służby specjalne, urzędnicy różnych szczebli, przedsiębiorcy, bezrobotni i pracownicy najemni.

Nie licz tylko na to, że kiedykolwiek większość z wymienionych się ujawni - szczególnie tych, którzy bywają tu jakby... służbowo.

Wracając do tematu wątku, to w świetle kondycji finansowej tego "sportowego" podmiotu oraz jego skrzętnie skrywanych zaległości finansowych budowa stadionu nie jest nawet niegospodarnością, a społeczno-gospodarczym sabotażem.

Dla pocieszenia dopiszę, że w KRS jest jeszcze lepszy 'kwiatuszek", bo przekraczający stratą o ponad 2 miliony własny majątek do spółki przez miasto włożony.

Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze - tak słyszałem jak straty tych podmiotów były o 1000 razy niższe.
                      • Gość: hero Finanse IP: *.lublin.mm.pl 04.09.13, 23:13
                        Prosze o podanie zrodla tych finansow - moze to naiwne, a moze ja o czyms nie wiem.
                        • Gość: andrzej.filipowicz Czy informacje? IP: 89.167.0.* 05.09.13, 10:51

> Prosze o podanie zrodla tych finansow - moze to naiwne, a moze ja o czyms nie w
                          > iem.

Chyba raczej chodzi o źródło informacji? Źródeł własnych nigdy nie zdradzam, bo stałbym się pospolitym kapusiem(idzie wszak o intencje informatorów) mogę natomiast podać miejsca przechowywania dokumentów źródłowych. Przy zapoznawaniu się z dokumentami trzeba zwrócić szczególna uwagę czy udostępnione zostały wszystkie lub też pożądane tomy akt.

W zasadzie akta wszystkich miejskich spółek dostępne są w Świdniku w sądzie rejonowym w czytelni KRS. Wyjątek stanowi ostatni tom akt PLL, który jest aktualnie w dyspozycji wydziału gospodarczego sądu okręgowego w Lublinie.

Możesz zaoszczędzić czasu i dobrych lub złych emocji kupując dostęp do informacji w wywiadowniach gospodarczych i mieć dostęp online - ale tu nie wszystkie informacje bywają dostępne, a na uzupełnienie możesz czekać całe wieki, bo aktualnie są one na ten przykład w kwerendzie sędziego gospodarczego, prokuratury lub służb specjalnych.

Ułatwię Ci podjecie decyzji czy się dalej interesować czy tez odpuścić, bo nie daj Panie Boże staniesz się kolejnym na tym forum malkontentem, narzekaczem, palantem, nieudacznikiem i totalnym biedakiem, który zawsze ma w zasięgu ręki szklankę do połowy.... pustą.

Poza dwiema w 100% monopolistycznymi spółkami miasta cała reszta generuje straty.
                          Zagregowane straty wszystkich spółek przekraczają 60 milionów złotych i jest to bardzo pobieżny szacunek, bo ssą tam takie kwiatuszki, że już nawet sądy nie chcą ich autoryzować

Reasumując, to jest tak, że politycy oraz ich krewni i rodziny maja w Lublinie fantastyczny biznes w miejskich spółkach utrzymywanych przez podatników. W tym wszystkim szkoda tylko pracowników, którzy widzą każdego miesiąca marne grosze na swoich kontach.\

Od MOSiR po PLL są tylko same finansowe straty, a na ten przykład w tej ostatniej roczny budżet na wypłaty dla 3. członków zarządu przekraczający 700 tysięcy złotych i na otarcie łez dla rady nadzorczej ponad 170 tysięcy złotych.

Więcej podawał nie będę, bo nie znajdzie się później nikt, kto będzie chciał posprzątać po rządach prezydenta z PO i w większości bezradnych radnych różnych klubów i partii politycznych.

Ps. Kiedyś media kłamały, a dzisiaj prawdę tylko... podać zapominają.
            • Gość: leonss Re: Nieśmiało dodam IP: *.icpnet.pl 04.09.13, 21:23
              internauto hero masz 100 procent poparcia
        • hrabiaski Re: hrabioski ale tam była budka z milicjantem t 06.09.13, 09:20
          ,,kochany" byli tacy którzy potrafili ,,objulać"milicjanta,a ten stał na baczność,na koniec zasalutował,i czym prędzej zwiał!
    • Gość: bosman wazelina, wazelina, wazelina aż kapie :-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:46
      "Jak widać teren wokół stadionu ładnie zniwelowano i wyrównano. Oprócz parkingów będą tu także boiska treningowe, dzięki czemu Motor Lublin będzie miał przyjemny kompleks sportowy".
      Dobrze, że nie zniwelowali brzydko bo kompleks był by "nieprzyjemny".
      Coś tu nieprzyjemnie śmierdzi.
      • andrzej.filipowicz Z przeproszeniem 03.09.13, 20:59
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> "Jak widać teren wokół stadionu ładnie zniwelowano i wyrównano. Oprócz p
        > arkingów będą tu także boiska treningowe, dzięki czemu Motor Lublin będzie m
        > iał przyjemny kompleks sportowy
        ".
        > Dobrze, że nie zniwelowali brzydko bo kompleks był by "nieprzyjemny".
        > Coś tu nieprzyjemnie śmierdzi.

Do Ciebie "Bosmanie" to adresują, bo na ten przykład ja doskonale znam kondycję finansową alibi dla tej inwestycji.

Dzisiaj odnalazł się drugi tom aktów rzeczonej spółki, który zawiera bieżące i zagregowane straty. Jak już prywatni przewoźnicy zwani przez Ciebie "busiarzami" zostaną zastąpieni jedynym słusznym przewoźnikiem na trasie Świdnik - Lublin, to będziesz śmiało mógł pojechać do KRS i zobaczyć jak nie powinny wyglądać akta spółki z większościowym pakietem akcji będących w posiadaniu gminy Lublin.

Starczy Ci nabiału żeby zapytać prezesa sądu rejonowego w Świdniku - sędziego Artura Żuka, dlaczego na ten podmiot nie nałożono dotąd sankcji karnych wynikających z kodeksu handlowego ?

Czy wiesz, że czytasz, słuchasz i oglądasz, to co chcesz, bo tak na egzekutywie kolegium redakcyjnej ustalono?
        • Gość: bosman "Czy wiesz, że czytasz, słuchasz i oglądasz... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 21:15
          to co chcesz, bo tak na egzekutywie kolegium redakcyjnej ustalono?" - domyślam się :-)
    • andrzej.filipowicz Zdarta płyta 03.09.13, 20:47
      No to nakręcamy sprężynę i startujemy:
      1)Decyzja ta była niegospodarnością
      2)Przyjęte procedury wskazywały na korupcjogenny charakter realizacji tej inwestycji
      3)Decyzję o budowie podjęto bez stosownych pozwoleń i spełnienia formalności
      4)Lokalizacja objęta jest szczególnym zagrożeniem zalewowym
      5)Spółka "sportowa", która ma stanowić alibi dla tej "inwestycji" w świetle prawa powinna już dawno zostać postawiona w stan upadłości.

Czy ktoś tu wierzy jeszcze w to co piszą publicyści Gazety?

Ps. W najtrudniejszych czasach stanu wojennego nie trzeba było w bibule pisać tego do czego Gazeta w Lublinie w 32 lata po tym fakcie czytelników zmusza ;)

• Gość: bosman tyle razy pisałem: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:50
      czytać co się napisało zanim się puści :-)
      "Ale Motor może mieć kłopoty z utrzymaniem się w II lidze piłkarskiej, choć ratusz domaga się do klubu walki o awans do I ligi.
      Beznadzieja jak zwykle, a "motór" i tak spadnie do A klasy :-)
    • Gość: bosman "To zdjęcie w nieco minorowej tonacji" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:52
      nie w "minorowej tonacji" tylko spier....e :-) Najprostszy edytor foto naprawia takie błędy. Ale skąd Pan "biel" ma to wiedzieć?
    • Gość: bosman "możliwość gry na nowoczesnym obiekcie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:55
      zmobilizuje lubelską drużynę do walki" - Nadszyszkownik Żu-Cze w cuda wierzy? Tylko kasa, co najmniej kolejne pół bańki, mogło by pomóc, o ile "działacze" nie "zagospodarują".
      • andrzej.filipowicz Uwierz w fakt dezinformacji 03.09.13, 21:05

> zmobilizuje lubelską drużynę do walki" - Nadszyszkownik Żu-Cze w cuda wierzy? T
        > ylko kasa, co najmniej kolejne pół bańki, mogło by pomóc, o ile "działacze" nie
        > "zagospodarują".

Te "pół bańki" to chyba na sznurowadła do korków piłkarskich, bo na zaległe wynagrodzenia i zobowiązania, to na pewno nie wystarczy, że o stratach na działalności nie wspomnę.

Bez odnalezionych dzisiaj w Świdniku akt oraz pokrytych dokapitalizowaniem strat - tego co po zostało jest ponad 2,5 miliona złotych.

Czytelniku, radiosłuchaczu i telewidzu obudź się - dziennikarz też ma rodzinę śniącą nocami o samorządowym etacie...
    • Gość: bosman Jak oceniam? Jak zawsze... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:56
      Circus scarabeus - pomnik megalomanii i marnotrawstwa.
      • andrzej.filipowicz Może warto zmienic kolejność? 03.09.13, 21:11

> Circus scarabeus - pomnik megalomanii i marnotrawstwa.

Merytorycznie i praktycznie na pierwszym miejscu powinna być kiełbasa wyborcza.
        To co podałeś jest w 100% uzasadnione ale z natury stanowi tylko produkt uboczny lub wypełnienie wspomnianej przeze mnie kiełbasy wyborczej.

Ps. Nie wiem czy wiesz, że Twój wyborczy tort ma już prawomocne uchylenie decyzji środowiskowej, co w Twoim czy dowolnym innym przypadku by oznaczało nakaz rozbiórki inwestycji i wyrok wiezienia bez zawiasów.
        • Gość: bosman jesteś jak zawsze... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 21:17
          doskonale poinformowany :-)
          • Gość: busman Re: jesteś jak zawsze... IP: *.centertel.pl 03.09.13, 21:40
            informacje filipka okazują się zazwyczaj śmieciami.
            • andrzej.filipowicz Pisz sobie dalej 03.09.13, 22:03
              Gość portalu: busman napisał(a):

> informacje filipka okazują się zazwyczaj śmieciami.

Tym się różnimy, że ja się nie ukrywam pod nickami i zawsze weryfikuję podawane przez siebie informacje.

Chcę wierzyć w to, że brak Ci tylko dobrej woli, a nie, że próbujesz sztuczek, które na mnie nie działają co najmniej od 1984 roku...

Napisz co chcesz, a podam być może linka do fotokopii dokumentów, które znajdują się pod w KRS w Świdniku albo tymczasowo w nadrzędnym nad nim okręgowym sądem gospodarczym w Lublinie.

Wszystkie posiadane przeze mnie dokumenty zostały pozyskane legalnie i zgodnie z prawem, a upublicznianie jakichkolwiek treści nie narusza w żadnym stopniu kodeksu handlowego czy też jakichkolwiek innych prawnych regulacji.

Ps. Segregację odpadów nazwanych przez Ciebie śmieciami prowadzę od czasu kiedy w poszukiwaniu wolności, normalności i godnego wynagrodzenia za pracę migrowałem poza zachodnie granice, a miało to miejsce wtedy, gdy Ty jeszcze święcie w wieczny socjalizm wierzyłeś.
              • Gość: bosman czy zarzuciłem... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 22:15
                Ci tym razem pisanie nieprawdy?
                • andrzej.filipowicz Re: czy zarzuciłem... 03.09.13, 22:26

> Ci tym razem pisanie nieprawdy?

Sprawdź proszę, że było to adresowane do poprzednika.
          • andrzej.filipowicz Dziękuję za komplement 03.09.13, 21:46

> doskonale poinformowany :-)

Zważywszy na to jakie mam w dyspozycji siły, środki i koneksje - dziękuję za komplement.
            Ten przypadek jest i tak prosty, bo wymagał tylko kilku telefonów, wyjazdu do Świdnika, kwerendy, wyciągnięcia wniosków, kolejnych kilku telefonów i ustalenia faktu, że zabrakło w czytelni jeszcze jednego tomu aktów...

Temat stadionowego alibi jest dla mnie osobiście bardzo pouczający, bo jego korzenie sięgają czasów kiedy poprzez swoje kontakty poza krajem mogłem temu klubowi "sportowemu" bardzo pomóc. Dzisiaj wiem, że jeden z byłych członków zarządu tego klubu "sportowego" zrobił mi i moim biznesowym partnerom wielka przysługę uciekając z Zygmuntowskich tuz przed czasem ustalonego spotkania...

Nie wierz w to co czytasz w lokalnej prasie, słuchasz w radio, oglądasz w TV czy na internecie, bo poza bocianami online będzie to zawsze poprzedzone posiedzeniem kolegium redakcyjnym lub decyzja redaktora... naczelnego.

Wizyta w KRS pozwala mi kolejny raz postawić tezę, że sport w Lubinie są maszynką wyborczą polityków i drukarnią pieniędzy dla ich namiestników.

Ps. Za trud, który sobie musiałem zadać by dotrzeć do sprawozdania finansowego PLL powinienem przez aklamację uzyskać tytuł Honorowego Obywatela Miasta Lublin, bo nawet radni muszą używać nie zwykłych praw obywatelskich, a uprzywilejowanej samorządowej interpelacji ;)
            • Gość: bosman masz dowody? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 22:16
              Opublikuj, chyba że...
              • andrzej.filipowicz Re: masz dowody? 03.09.13, 22:39

> Opublikuj, chyba że...

Na co chcesz dowody?
                Mam udowadniać, że rozpoczęcie tych inwestycji było kiełbasą wyborczą? Przecież nikt tego nie wymagał w stosunku do ogólnopolskich publikacji.

Mam udowadniać, że wpływy z biletów, dotacji celowych czy też dokapitalizowań oraz wpłaty od sponsorów szły do namaszczanych przez ratusz politycznych namiestników?
                Zapominasz, że żyjemy w państwie prawa i od zbierania dowodów jest prokuratura?
                Gdzież mogły się podziać grube miliony złotych jak nie w kieszeniach zarządów w sytuacji kiedy nie regulowane były wynagrodzenia zawodników, ZUS, PIT, CIT VAT i faktury od zewnętrznych podmiotów.

Bosmanie drogi, te fakty nie tylko lubelska prokuratura i fiskus zna ale również służby specjalne, a Ty mnie robaczka pytasz o dowody?

Wymienione wyżej organy dysponują nawet oświadczeniami potwierdzającymi nieprawdę, a podpisanymi własnoręcznie przez jednego z politycznych namiestników - jakież ja mam mieć jeszcze dowody?

W sumie masz rację, bo gdyby podane przeze mnie informacje zamieściła Gazeta lub inna lokalna prasa, powiedziało radio i TV, to nie ulegało by to wszak żadnej najmniejszej nawet wątpliwości.

Ps. Jak najdzie mnie chwila słabości, to udostępnię Ci wykaz radnych i nie tylko, których przed rokiem informowałem o tym co się dzieje w miejskich spółkach "sportowych".
                • Gość: bosman umiesz czytać... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 22:54
                  ze zrozumieniem? Podejrzewałem, że tak.
                  • andrzej.filipowicz Różnie z czytaniem moim bywa 03.09.13, 23:06

> ze zrozumieniem? Podejrzewałem, że tak.

Ba, jak trzeba, to nawet używam do czytania lupy, a samą treść konsultuję z informatorami.

Bosmanie, dziękuje, że nie sądzisz, iż bym był taki głupi żeby się lokalnemu układowi podłożyć. Jak zapewne już zauważyłeś operuje metodą, która gwarantuje moim informatorom 100% anonimowość, bo przed upublicznieniem otrzymanych informacji najpierw merytorycznie je weryfikuję.

Tak w ogóle, to najlepsze było nieodbyte spotkanie z byłym członkiem zarządu klubu przy Zygmuntowskich, na które podświadomie przybyłem przed umówionym czasem, a jego już i tak nie było - chyba, że dla mojego dobra schował się w szafie albo pod biurkiem ;)

Ten powyższy przypadek pozwala mi wierzyć, że są jeszcze w Lublinie uczciwi i lojalni ludzie - nawet jeżeli wyrazem ich lojalności i uczciwości jest tylko ucieczka przed wrobieniem innych.

Kolorowych!
                    • Gość: bosman w takim razie to sztuka dla sztuki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.13, 09:34
                      niec nie wnosząca, nie dającą korzyści.
                      • Gość: andrzej.filipowicz Jeżeli już, to arcydzieło IP: 89.167.0.* 04.09.13, 15:52

> niec nie wnosząca, nie dającą korzyści.

Korzyścią jest to, że tak jak Ty żyję i nie muszę przed własnym lustrem przy ziemi przemykać.

Jeżeli zaś idzie o spotkanie, którego nie było, to rzeczony vice prezes tym samym nie dał szansy pieniędzy nam "umoczyć", co teraz już wiem i to doskonale.
      • Gość: kazmir Re: Jak oceniam? Jak zawsze... IP: 91.238.85.* 04.09.13, 17:14
        TEN STADION TO KOMPETNE NIEPOROZUMIENIE. Dziwię się prezydentowi Żukowi że firmuje tą inwestycję. Po pierwsze nie klubu który będzie ten obiekt używał. PO drugie hołocie motorowej trzeba odremontować stadion na Zygmuntowskich gdzie może się bić z policją miasto zapłaci...Po trzecie czy ktoś policzył ile będzie kosztować utrzymanie tego obiektu.To wszystko jest chore...
    • Gość: bosman "Kalinowski krążył po trybunach ze... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 21:01
      smartfonem i osobiście robił zdjęcia na stadionie" bo "czuwa nad przebiegiem najważniejszych inwestycji w mieście".Nie wiedziałem, że "Circus scarabeus" to kluczowa miejska inwestycja? A może by tak "postmarfonował" obwodnicę, tunel, przedłużenie Dywizjonu 303, Kraśnicką , skrzyżowanie Ducha itd.
    • Gość: Delon Re: Po co ,po co . Za rok wybory po to . IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 21:20
      Zysku toto nigdy nie przyniesie tylko straty . Obawiam sie jednak że nasz prezydent przyjaciel księży i biskupów przegra . Po to m.n. wszedł w układ z expisowcami . Oni zapewne wygrają i wykroja mu i kolegom z peo posadki w miejskich spółkach .
      • Gość: natan Re: Po co ,po co . Za rok wybory po to . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 22:24
        Najgorsze jest to, że to pisanie o dupę potłuc. Żuk z tą bandą radnych i tak zrobi co zechce, wydaje nasze pieniądze jak dyletant Nikodem Dyzma, albo przekrętacz (niepotrzebne skreślić). Pełna arogancja, jak bufetowa w Warszawie, żadnej konsultacji z mieszkańcami, żadnego respektu dla opinii ekspertów. Postepuje z Lublinem jak Al Capone z Chicago, to moje miasto i ja zrobię , co zechcę, bo mam w ręku angaże i pieniądze, oraz Straż Miejską. Lublin funkcjonuje jak Ameryka Łacińska, wypasieni urzędnicy, wypasione biskupy i klechy oraz ciemny lud, który wszystko kupuje. Tego Bareja by nie wymyślił - buduje się stadion dla I-ligowego klubu, którego nie ma i nie będzie, za pieniądze których nie ma, a za wszystko zapłacą mieszkańcy Lublina. Stadion, to będzie nasz wielki MIŚ.
        Uwaga PiS - przykład Żuka pokazuje jak obłudna jest PO, Tusk zarzuca dziś Kaczyńskiemu .że "przytula" kiboli, a co robi Żuk ? On nie przytula, on trzyma ich w ramiona, tych kilkuset popaprańców ryczących "Motór".
        • elpdna Re: Po co ,po co . Za rok wybory po to . 03.09.13, 22:40
          Tak Natan! nic dodać nic ująć. Prócz tego na końcu. PO w Lublinie przegra, w całej Polsce też. Ale tych g..jów zastąpią Pis-owcy, którzy dla swoich niby to przeciwników wykroją ciepłe posadki. Licząc na wzajemność w przyszłości, jak to już bywało. Prócz tego warto pamiętać, że podobno stadion został wpisany do planu budowy za Pruszona nieudacznika.
          Lublin komunikacyjnie się dusi, z dużych zakładów są już tylko uczelnie, które albo zostaną zredukowane albo upadną (durne gronostaje i gnuśne pory, profesory tego nie rozumieją) a miasto nie robi nic, tylko stadion buduje. Jest wprawdzie też budowana i obwodnica i jakieś remonty są, ale jak piszą cholernie drogo to się robi. Kto za to wszystko zapłaci????
          • andrzej.filipowicz Trzymajmy się faktów 03.09.13, 22:57
            elpdna napisał(a):

> Tak Natan! nic dodać nic ująć. Prócz tego na końcu. PO w Lublinie przegra, w c
            > ałej Polsce też. Ale tych g..jów zastąpią Pis-owcy, którzy dla swoich niby to p
            > rzeciwników wykroją ciepłe posadki. Licząc na wzajemność w przyszłości, jak to
            > już bywało. Prócz tego warto pamiętać, że podobno stadion został wpisany do pl
            > anu budowy za Pruszona nieudacznika.
            > Lublin komunikacyjnie się dusi, z dużych zakładów są już tylko uczelnie, które
            > albo zostaną zredukowane albo upadną (durne gronostaje i gnuśne pory, profesory
            > tego nie rozumieją) a miasto nie robi nic, tylko stadion buduje. Jest wprawdzi
            > e też budowana i obwodnica i jakieś remonty są, ale jak piszą cholernie drogo t
            > o się robi. Kto za to wszystko zapłaci????

Mój osobisty stosunek do wszelkich polityków jest na forum znany, co nie oznacza, że mam przemilczać nieprawdę. Kwestię odpowiedzialności za niegospodarność przy budowie stadionu rozstrzygnął już NIK i nie ma tu do czego wracać - no chyba, że do próby ustalenia kto personalnie wpadł na ten niegospodarny pomysł budowy nowego stadionu przy ulicy Krochmalnej. Ale skoro profesjonalistom ze specjalnymi uprawnieniami przez trzy miesiące nie udało się ustalić kto wymyślił ten nowy stadion, to chyba szkoda czasu.

Mam co prawda nagranie AV, w którym pada konkretna osobista przedwyborcza deklaracja ale deklarant przed inspektorami NIK autorstwa pomysłu się zapewne wyparł - chyba, że jego jako jedynego o to nie pytali...

Co do reszty, to bym spraw nie przesądzał, bo wszystkich do kupy wziętych członków partii politycznych jest mniej niż smakoszy ciasta z nadzieniem z dżdżownic.

Pamiętaj, że na dzień przed przesileniem w Islandii nikt by nie uwierzył, że następnego dnia nie tylko premier rządu stanie przed obywatelskim trybunałem.

• andrzej.filipowicz Nie byłbym tego taki pewien 03.09.13, 22:44
          Gość portalu: natan napisał(a):

> Najgorsze jest to, że to pisanie o dupę potłuc. Żuk z tą bandą radnych i tak zr
          > obi co zechce, wydaje nasze pieniądze jak dyletant Nikodem Dyzma, albo przekręt
          > acz (niepotrzebne skreślić). Pełna arogancja, jak bufetowa w Warszawie, żadnej
          > konsultacji z mieszkańcami, żadnego respektu dla opinii ekspertów. Postepuje z
          > Lublinem jak Al Capone z Chicago, to moje miasto i ja zrobię , co zechcę, bo ma
          > m w ręku angaże i pieniądze, oraz Straż Miejską. Lublin funkcjonuje jak Ameryka
          > Łacińska, wypasieni urzędnicy, wypasione biskupy i klechy oraz ciemny lud, któ
          > ry wszystko kupuje. Tego Bareja by nie wymyślił - buduje się stadion dla I-ligo
          > wego klubu, którego nie ma i nie będzie, za pieniądze których nie ma, a za wszy
          > stko zapłacą mieszkańcy Lublina. Stadion, to będzie nasz wielki MIŚ.
          > Uwaga PiS - przykład Żuka pokazuje jak obłudna jest PO, Tusk zarzuca dziś Kaczy
          > ńskiemu .że "przytula" kiboli, a co robi Żuk ? On nie przytula, on trzyma ich w
          > ramiona, tych kilkuset popaprańców ryczących "Motór".

Zapomniałeś, że środowiska Lublina były kluczowymi w piłkarskich operacjach "fryzjera"?
          Jak będzie trzeba, to i ligę europejską kupią lokalni "fani" piłki nożnej...
      • zubelz Re: Po co ,po co . Za rok wybory po to . 03.09.13, 22:35
        Gość portalu: Delon napisał(a):

> Zysku toto nigdy nie przyniesie tylko straty . Obawiam sie jednak że nasz prez
        > ydent przyjaciel księży i biskupów przegra . Po to m.n. wszedł w układ z expiso
        > wcami . Oni zapewne wygrają i wykroja mu i kolegom z peo posadki w miejskich s
        > półkach .

Co do "miejskich spółek", to chyba mają się całkiem nieźle ,skoro fundują sobie nowe oświetlenie przy istniejącym i sprawnym oświetleniu. Piszę o nowym oświetleniu Oczyszczalni ścieków na Hajdowie. Ludzie!. to jest teren zamknięty jak fabryka . To tam są potrzebne nowe słupy oświetleniowe?(gdzie w mieście na wielu ulicach jest ciemno)?. Nie wystarczyła by wymiana lamp na energooszczędne?.
        • ad2009 Re: Po co ,po co . Za rok wybory po to . 03.09.13, 23:11
          Nie.
          Spółka miejska nie może mieć za dużego zysku - wtedy nie ma uzasadnienia dla kolejnej podwyżki cen wody i ścieków.
          I lokalni politycy na czele z prezydentem nie mogą stanąć w obronie mieszkańców
          • andrzej.filipowicz A ma? 03.09.13, 23:45
            ad2009 napisał:

> Nie.
            > Spółka miejska nie może mieć za dużego zysku - wtedy nie ma uzasadnienia dla ko
            > lejnej podwyżki cen wody i ścieków.
            > I lokalni politycy na czele z prezydentem nie mogą stanąć w obronie mieszkańców

Chyba dla poprawy samopoczucia zajrzę jutro do KRS.

Nazwy miejskiej monopolistycznej spółki, do której akt wejrzę nie podam, bo jeszcze prezes przed otwarciem czytelni do dymisji się poda i trzeba będzie wypłacić jednorazową odprawę. Jednorazową odprawę o równowartości 1000 krotności odszkodowania dla opozycjonisty, który walcząc o wolny w Polsce rynek i swobodę wypowiedzi katowany był przez funkcjonariuszy milicji, a po 1989 roku przymierał niemal głodem... Pamiętasz ile sąd zasądził zadośćuczynienia dla Śp. Janusza Rożka, a ile odprawy otrzymał były prezes PLL, który pozostawił po sobie kilkadziesiąt milionów strat?

Gdybyś nie wiedział, to przypomnę, że przy ogromnym rwetesie sąd nie przyznał Sp. Januszowi Rożkowi nawet złamanego grosza zadośćuczynienia za skatowanie Go przez funkcjonariuszy milicji obywatelskiej na komisariacie w Milejowie.

Odwołanej prezes spółki przy jej wielomilionowych stratach bez problemu zasądzane ma po 500 tysięcy złotych i więcej...
            • rabarbarella Re: A ma? 04.09.13, 08:09
              Niestety nic z tego nie wyniknie. Można sobie pisać a i tak banda czworga po pis psl i sld będzie dalej marnować pieniądze i zadłużać nas bez opamiętania .Na horyzoncie nie ma nikogo i niczego kto byłby w stanie to zatrzymać i przywrócić społeczeństwu rolę decydenta .
              Ale zastanawia mnie jedno naprawdę mnie to męczy . Dlaczego topią kasę w ten stadion , wyburzanie teatru , dwupasmówkę do Jastkowa , odglonianie zalewu , trajtki wszędzie ( koszt utrzymania linii jest horrendalnie wysoki i tylko dopłaty ue to podtrzymają) itd... a nie tam gdzie wszyscy sie domagają czyli udrożnienie miasta - Krańcowa , Racławickie -Sowińskiego ,Zelwerowicza, w uzbrajanie i przygotowywanie ter.pod inwestycje aby potencjalny inwestor był witany jak w Nowej Soli i nie wahał sie przed rozpoczęciem działania.
              • Gość: andrzej.filipowicz Wyniknie, wyniknie IP: 89.167.0.* 04.09.13, 08:45
                rabarbarella napisała:

> Niestety nic z tego nie wyniknie. Można sobie pisać a i tak banda czworga po pi
                > s psl i sld będzie dalej marnować pieniądze i zadłużać nas bez opamiętania .Na
                > horyzoncie nie ma nikogo i niczego kto byłby w stanie to zatrzymać i przywróci
                > ć społeczeństwu rolę decydenta .
                > Ale zastanawia mnie jedno naprawdę mnie to męczy . Dlaczego topią kasę w ten st
                > adion , wyburzanie teatru , dwupasmówkę do Jastkowa , odglonianie zalewu , traj
                > tki wszędzie ( koszt utrzymania linii jest horrendalnie wysoki i tylko dopłaty
                > ue to podtrzymają) itd... a nie tam gdzie wszyscy sie domagają czyli udrożnie
                > nie miasta - Krańcowa , Racławickie -Sowińskiego ,Zelwerowicza, w uzbrajanie i
                > przygotowywanie ter.pod inwestycje aby potencjalny inwestor był witany jak w No
                > wej Soli i nie wahał sie przed rozpoczęciem działania.

Wyniknie, wyniknie - byle nie tak jak w 1980 roku, bo wtedy było niemal równoległe z ogłoszeniem niewypłacalności PRL.

Co do reszty, to jeden ze znanych mi przedsiębiorców - patriotów mówi, że każda z rozpoczynanych czy też planowanych inwestycji ma przynieść korzyści władzy ale ma mieć taką medialną oprawę, że to o obywateli chodzi.
                Cięgle idzie o pieniądze i ludzi - ludzi w tym zakresie żeby sami bronili interesów władzy, bo przecież od czasu potopu takich inwestycji nie było...
            • Gość: natan Re: A ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 08:42
              Oto właśnie walczyła "S", żeby Kapera miał poł miliona odprawy, żeby bufetowa rozdawała 50 mln zł rocznie na nagrody, a św Rożek miał z tego złamany szeląg.
              • Gość: andrzej.filipowicz Nie obrażaj patriotów IP: 89.167.0.* 04.09.13, 09:02
                Gość portalu: natan napisał(a):

> Oto właśnie walczyła "S", żeby Kapera miał poł miliona odprawy, żeby bufetowa
                > rozdawała 50 mln zł rocznie na nagrody, a św Rożek miał z tego złamany szeląg.

Nie każdy, kto należał do "S" ponosi odpowiedzialność za decyzję związkowych władz.
                Osobiście członkostwo w "S" złożyłem wtedy gdy ustępujący przewodniczący i główny kandydat na jego następcę oświadczenia lustracyjne w pancernej kasie przed wyborcami ukryli, a KK udawała, że wszystko jest ok.
            • Gość: Honorata Re: A ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 10:08
              andrzej.filipowicz napisał:
              > Gdybyś nie wiedział, to przypomnę, że przy ogromnym rwetesie sąd nie przyznał S
              > p. Januszowi Rożkowi nawet złamanego grosza zadośćuczynienia za skatowanie Go p
              > rzez funkcjonariuszy milicji obywatelskiej na komisariacie w Milejowie.
              > Odwołanej prezes spółki przy jej wielomilionowych stratach bez problemu zasądza
              > ne ma po 500 tysięcy złotych i więcej...

A przepraszam, Panie Andrzeju, czego spodziewał się Pan po kapitalizmie, o który Pan walczył? Że władza będzie pochylała się nad każdą nieszczęsną duszyczką i troszczyła o skrzywdzonych biedaków? Kapitalizm to z definicji ustrój rządzony przez kapitał i w interesie kapitalistów, a nie szarego obywatela.
              • Gość: byłyopozycjonista Re: A ma? IP: *.opera-mini.net 04.09.13, 11:51
                A jo żech myśloł że jak w socjaliźmie dawali socjał,to w kapitaliźmie bendom kapitał rozdawać.
                • Gość: andrzej.filipowicz A nie dają? IP: 89.167.0.* 04.09.13, 15:45
                  Gość portalu: byłyopozycjonista napisał(a):

> A jo żech myśloł że jak w socjaliźmie dawali socjał,to w kapitaliźmie bendom ka
                  > pitał rozdawać.

Czyż nie jest kapitałem otrzymanie 0,5 miliona odprawy za gigantyczne finansowe straty?
                  Czyż nie jest kapitałem regularne otrzymywanie bardzo wysokich uposażeń w sytuacji kiedy finansowane są one komercyjnymi kredytami?

Tak jak dawali wtedy, tak dają i teraz, a mieniły się tylko kwoty!
              • Gość: andrzej.filipowicz Normalności IP: 89.167.0.* 04.09.13, 15:39
                Gość portalu: Honorata napisał(a):

> andrzej.filipowicz napisał:
                > > Gdybyś nie wiedział, to przypomnę, że przy ogromnym rwetesie sąd nie przy
                > znał S
                > > p. Januszowi Rożkowi nawet złamanego grosza zadośćuczynienia za skatowani
                > e Go p
                > > rzez funkcjonariuszy milicji obywatelskiej na komisariacie w Milejowie.
                > > Odwołanej prezes spółki przy jej wielomilionowych stratach bez problemu z
                > asądza
                > > ne ma po 500 tysięcy złotych i więcej...
                >
                > A przepraszam, Panie Andrzeju, czego spodziewał się Pan po kapitalizmie, o któr
                > y Pan walczył? Że władza będzie pochylała się nad każdą nieszczęsną duszyczką i
                > troszczyła o skrzywdzonych biedaków? Kapitalizm to z definicji ustrój rządzony
                > przez kapitał i w interesie kapitalistów, a nie szarego obywate

Szanowna Pani Honorato,

Jak każdy miałem i mam prawo oczekiwać normalności i zmian na lepsze, a nie gorsze.

Zgodzi się Pani zapewne również z tym, że "nasz" kapitalizm nie ma nic wspólnego z tym, który znamy z innych rynków.

Nigdy nie oczekiwałem cudów i nie po to wracałem do kraju spoza granicy, a dlatego, że wierzyłem, iż będzie normalnie i chociaż w 50% jak było tam.

• schyderca Re: Normalności 04.09.13, 15:48
                  Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Nigdy nie oczekiwałem cudów i nie po to wracałem do kraju spoza granicy, a dlat
                  > ego, że wierzyłem, iż będzie normalnie i chociaż w 50% jak było tam.
                  >

Miejmy nadzieję, że będzie i że tego dożyjemy...
                  • Gość: andrzej.filipowicz Wierzę w to szczerze IP: 89.167.0.* 04.09.13, 20:33
                    schyderca napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
                    >
                    > > Nigdy nie oczekiwałem cudów i nie po to wracałem do kraju spoza granicy,
                    > a dlat
                    > > ego, że wierzyłem, iż będzie normalnie i chociaż w 50% jak było tam.
                    > >
                    >
                    > Miejmy nadzieję, że będzie i że tego dożyjemy...

Kilka postów temu "Bosman" pytał czy wierzę w to co piszę.
                    Dzisiaj do tego co wtedy odpisałem dopisać mogę, że moja wiara jest tylko promykiem przy ogniu nadziej, który każdego dnia spotykam przy okazji poszukiwaniu prawdy o interesach ratusza.

Jeżeli miałoby się jednak nie zmienić, to wkrótce "Babilon" będzie dla nas marzeniem, bo poza dwoma miejskimi w 100% monopolistycznymi spółkami w zasadzie cała reszta jest już bankrutami - część umownie, a część dosłownie.

Pomyśl sobie, że już nawet sędziowie gospodarczy odrzucają wnioski o umorzenie kapitału z jednoczesnym jego podwyższeniem, co poza cyferkami przestawianymi zgodnie z terminem płatności PIT i VAT niczego nie zmienia.

Wierzę głęboko w mądrość mieszkańców naszego miasta i regionu, bo gdyby nie to, to po cóż byłoby tu zostawać jak nawet idee zostały zawłaszczone?
    • jotys ja bym radził prezydentowi by sprawdził co 04.09.13, 09:47
      obiecywał i nie zrealizował - nawet nie zaczął. No i czas najwyższy uderzyć się w pierś i przeprosić za wypowiadane głupoty
      • Gość: mongol Re: ja bym radził prezydentowi by sprawdził co IP: *.dynamic.mm.pl 04.09.13, 11:10
        pogadaly sobe dwa kochanki
        filipowicz i bosman
        ino stykniecia koncowkami brakuje
        • Gość: bosman niuniek... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.13, 13:22
          a dooopy ci się nie chce?
        • Gość: andrzej.filipowicz Skąd wiesz? IP: 89.167.0.* 04.09.13, 20:39
          Gość portalu: mongol napisał(a):

> pogadaly sobe dwa kochanki
          > filipowicz i bosman
          > ino stykniecia koncowkami brakuje

Skąd wiesz, że pomimo dzielących nas różnic nie ma miedzy nami już w pewnych aspektach pełnej poglądowej symbiozy?

Prosiłbym na przyszłość byś w publicznej dyspucie nie wrzucał wątków cielesnych - chyba, że będzie to sala kolumnowa parlamentu, który podpiera swoje jestestwo również przez inne seksualne preferencje.
    • schyderca "Czy to już czas, by zaczął się wyścig z czasem?" 04.09.13, 13:51
      Nie, to czas, żeby się zaczął wyścig z wyścigiem.

2. "Na zdjęciach, które udostępnił nam urząd miasta wypatrzyliśmy Stanisława Kalinowskiego, zastępcę prezydenta Lublina" Kalinowski zmienił ugrupowanie? ;)

3. "A takie problemy z firmami budującymi stadion miał na przykład Białystok, gdzie nieco większego stadionu trwa już kilka lat." Ale co? Zalesianie? Zaludnianie? Malowanie? ;)
      • zubelz Re: "Czy to już czas, by zaczął się wyścig z czas 04.09.13, 16:01
        To może ten pan przejdzie się ( na piechotkę bo blisko) na Stare Miasto i zacznie robić fotki remontu dopiero co remontowanej Bramy Trynitarskiej?. Stało to sobie tyle lat a tu nagle remont. Tyle kasy wydano a ile przy tym było ochów i achów a ile czasu dobierano farbę?. Jak pięknie wygląda (ale z daleka) a teraz co???.Znowu się okazuje że fuszerka!!!. Znowu skuwa się tynki i chyba po to aby od nowa otynkować i pomalować. Od budowy owej bramy minęło "kilka lat" a od remontu?. kilka miesięcy.
        • Gość: wykonawca remontu Re: "Czy to już czas, by zaczął się wyścig z czas IP: *.opera-mini.net 04.09.13, 19:53
          Użyliśmy zbyt nowoczesnej technologií której stare mury złośliwíe nie przyjmują.Należy wyburzyć Bramę Trynitarską,zrobić replikę i dopiero wtedy tynk i farby zostaną dobrze przyjęte.Do wyburzenia starej bramy í postawienia nowej polecam firmę XYZ.
          • zubelz Re: "Czy to już czas, by zaczął się wyścig z czas 04.09.13, 20:35
            Gość portalu: wykonawca remontu napisał(a):

> Użyliśmy zbyt nowoczesnej technologií której stare mury złośliwíe nie przyjmują
            > .Należy wyburzyć Bramę Trynitarską,zrobić replikę i dopiero wtedy tynk i farby
            > zostaną dobrze przyjęte.Do wyburzenia starej bramy í postawienia nowej polecam
            > firmę XYZ.

I to jest właśnie to. Tyle lat stała sobie bez remontów i było dobrze do czasu kiedy "nasi" umielce dorwali się do kasy z UE i nawet tablicę (w tej bramie) zamontowali. Może wrócić do średniowiecza???. Kiedy budowniczy odpowiadał za swoją budowę?.Gdzie był i do tej pory jest inspektor nadzoru????. Wzią kasę i resztę ma w DUPIE. (Nawet za czasów komuny, projektant siedział pod mostem czy wiaduktem w czasie odbioru takiej budowli). Tym gwarantował bezpieczeństwo obiektu przez siebie zaprojektowanego a teraz? Projektant swoje a wykonawca swoje. (kasa się liczy).Projektantów zastąpiono inspektorami nadzoru. Matołami na usługach wykonawcy.
            • Gość: leonss Re: "Czy to już czas, by zaczął się wyścig z czas IP: *.icpnet.pl 04.09.13, 21:40
              zubelz i honorata internauci w tym temacie jestem trzeci w waszych wypowiedziach
              • Gość: bosman jak miło leonssiu... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 10:11
                że zacząłeś mówić ludzkim głosem :-) Miłego dnia...
                • Gość: andrzej.filipowicz Szykujmy akompaniament IP: 89.167.0.* 05.09.13, 11:00

> że zacząłeś mówić ludzkim głosem :-) Miłego dnia...

Szykujmy akompaniament, bo jak się bujnie do Świdnika do czytelni KRS i poprosi o II tom akt MOTOR Lublin S.A, to już mu tylko lament pozostanie.

Ps. Ta miejska spółka wśród sponsorów w 98% ma inne spółki... naszego miasta.
    • schyderca Re: prze...ebane 05.09.13, 13:56
      gawor4 napisał:

> .

Rozwiniesz myśl?
    • krytek-7 Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza 06.09.13, 13:32
      Tysiac stadionow na nowe tysiaclecie.
      Nic nie zapewni wiecej szczescia naszemu narodowi jak nowy stadion z pomnikiem.
      (Wiadomo kogo).
      • schyderca Re: Jak idzie budowa stadionu? Prezydent sprawdza 06.09.13, 13:36
        krytek-7 napisał:

> Tysiac stadionow na nowe tysiaclecie.
        > Nic nie zapewni wiecej szczescia naszemu narodowi jak nowy stadion z pomnikiem.
        > (Wiadomo kogo).

Dobra myśl. Nazwać stadion imieniem wiadomej osoby i zamknie się usta części krytykom. Bo nie można krytykować stadionu imienia osoby, której nazwiska lepiej nie wymawiać ;)
        • Gość: andrzej.filipowicz Słuszna uwaga IP: 89.167.0.* 06.09.13, 14:09
          schyderca napisał:

> krytek-7 napisał:
          >
          > > Tysiac stadionow na nowe tysiaclecie.
          > > Nic nie zapewni wiecej szczescia naszemu narodowi jak nowy stadion z pomn
          > ikiem.
          > > (Wiadomo kogo).
          >
          > Dobra myśl. Nazwać stadion imieniem wiadomej osoby i zamknie się usta części kr
          > ytykom. Bo nie można krytykować stadionu imienia osoby, której nazwiska lepiej
          > nie wymawiać ;)

Słuszna uwaga, bo ten stadion, to większa zniewaga niż trzykrotny wzrost kosztów za wywóz śmieci dokonywany dokładnie według starych procedur i zasad.

Jak jestem w starej dzielnicy czyli na osiedlu Kruczkowskiego i wynoszę taty śmiecie uprzednio posegregowane, to się zastanawiam ile jeszcze razy drożej byśmy płacili za ich wywóz gdyby w sortowni tuż za płotem ich nie mieszali?

Nazbyt często mam okazję czuć własnymi nozdrzami co nam zgotował ten, który nie tylko płaci w Świdniku mniej ale również nie musi wąchać efektów decyzji i działań swojego urzędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka