breve 11.10.13, 08:01 Czy aby u podstaw tej nagle nieprzejednanej postawy wobec plagiatora nie leży dramatyczna sytuacja finansowa uczelni? Jeden etat, i to profesorski, mniej, więc uczelni to chyba na rękę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asteroida2 Koniec tolerancji dla nieuczciwości? 11.10.13, 08:05 To chyba będą musieli zwolnić połowę kadry w KUL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociek Re: Koniec tolerancji dla nieuczciwości? IP: *.play-internet.pl 11.10.13, 12:10 Przede wszystkim rektor będzie musiał zwolnić siebie Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Ty chyba za wcześnie zwolniłeś swoją matkę 11.10.13, 13:45 Gość portalu: dociek napisał(a): > Przede wszystkim rektor będzie musiał zwolnić siebie albo celowo wychowała cię na tchórzliwego oszczercę Odpowiedz Link Zgłoś
aanty Re: Ty chyba za wcześnie zwolniłeś swoją matkę 11.10.13, 21:02 Takie oszczercze ścierwo jak ty mieści sie pierwszej piątce piśdzielców szkalujących ludzi na tym forum. Myslisz śmieciu że nie można cie namierzyć? Tylko kto by sie chciał babrać w szambie.. tepicpo napisał: > Gość portalu: dociek napisał(a): > > > Przede wszystkim rektor będzie musiał zwolnić siebie > > albo celowo wychowała cię na tchórzliwego oszczercę Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Ty chyba za wcześnie zwolniłeś swoją matkę 12.10.13, 10:27 po prosty boje się najazdu abw, cba i ciebie najbardziej xd aanty napisał: > Takie oszczercze ścierwo jak ty mieści sie pierwszej piątce piśdzielców szkalu > jących ludzi na tym forum. Myslisz śmieciu że nie można cie namierzyć? Tylko kt > o by sie chciał babrać w szambie.. > tepicpo napisał: > > > Gość portalu: dociek napisał(a): > > > > > Przede wszystkim rektor będzie musiał zwolnić siebie > > > > albo celowo wychowała cię na tchórzliwego oszczercę Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 08:13 uczciwość naukowa na uczelni teologicznej.... dobry dowcip.... Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo zasób inteligencji nie pozwala ci 11.10.13, 18:18 na rzeczywistą ocenę uniwersytetu? Na KUL jest tylko jeden wydział teologiczny. Pozostałe są całkowicie świeckie.... skąd wyssałeś skłonności do publicznego kłamania? gupek-wioskowy napisała: > uczciwość naukowa na uczelni teologicznej.... dobry dowcip.... Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: zasób inteligencji nie pozwala ci 11.10.13, 18:50 "na rzeczywistą ocenę uniwersytetu? Na KUL jest tylko jeden wydział teologiczny. Pozostałe są całkowicie świeckie.... skąd wyssałeś skłonności do publicznego kłamania?" chcesz powiedzieć, że na tych wszystkich innych wydziałach rektor i inne ciała pedagogiczne i ustawodawcze" nie mają nic do gadania? że poza jednym wydziałem KUL to "normalna uczelnia"? je**ij się czymś twardym w głowę i posłuchaj jak echo w pustce gra. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: zasób inteligencji nie pozwala ci 11.10.13, 19:03 po pierwsze, Je***nąć, bo byleś łaskaw użyć tego zwrotu (ja rozumiem twój ubogi zasób słów nie pozwala na wstawianie bardziej adekwatnych do sytuacji słów:P) możesz się sam, może do ciebie dotrze, ze czasami lepiej milczeć niż robić z siebie durnia.... co ma wspólnego władza rektora i senatu (bo zapewne nie wiesz, ze to są władze uczelni publicznej) do kłamliwego nazywania KUL-u uczelnią teologiczną ??????? Rektor KUL-u jest prawnikiem świeckim, prorektorzy, w większości albo prawnikami albo świeckimi naukowcami .... Trafiłeś chłopie kulą w przysłowiowy płot (ja wiem, to wynik twojego intelektu xd Po drugie, nie napisałem nigdzie, że wydział teologiczny jest używając twojego sformułowania, elementem nienormalności uczelni .... Wręcz przeciwnie, świadczy o jej różnorodności. I czemu się właściwie dziwić, że jest taki wydział na katolickiej uczelni. To że wy i tobie podobni hejterzy nie macie pojęcia o rodzaju uprawianej tam nauki, to tylko wynik waszego intelektualnego ograniczenia, a nie rozsądny argument xd na marginesie, twój nick nawiązuje do niejakiego kiepskiego chyba, to by wiele tłumaczyło :P Ciekawe jak nazwiesz ty i twój kłamliwy przedmówca np. UAM w Poznaniu? .... także uczelnią teologiczną, wszak ma wydział teologiczny xd ferdek_bagietka napisał: > chcesz powiedzieć, że na tych wszystkich innych wydziałach rektor i inne ciała > pedagogiczne i ustawodawcze" nie mają nic do gadania? że poza jednym wydziałem > KUL to "normalna uczelnia"? > je**ij się czymś twardym w głowę i posłuchaj jak echo w pustce gra. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: zasób inteligencji nie pozwala ci 11.10.13, 20:17 ha-ha-ha. i tyle w tym temacie, życzę zdrowia i pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo wiem, że to cię przersta 12.10.13, 10:25 czytanie ze zrozumieniem xd ferdek_bagietka napisał: > ha-ha-ha. > i tyle w tym temacie, życzę zdrowia i pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24 Re: zasób inteligencji nie pozwala ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 23:41 bez przesady.jeden prorektor jest prawnikiem ,jeden klasykiem,jeden teologiem i jeden chemilo-filozofem. Niestety wszyscy działają jak we mgle i na dowód swoich poczynań zatrudnili samych ciekawych ludzi.O jednym z nich menagerze(za to powinien ktoś beknąc) nawet panorama informowała.Niestety niezbyt ciekawie ale uczelni nie przeszkadzają kłopoty z prawem i gość dalej chodzi po KUL-u .Oczywiście wszyscy wiedza o kogo chodzi ale ekipie rektorskiej to nie przeszkadza.Wszak fachowiec.Ciekawe kto go sciagnąl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w,ch,m cmoknijcie fraszkem wam napiszem IP: *.dynamic.mnet-online.de 11.10.13, 08:20 fraszka bemdzie siem miala tytul nalukowy bemdzie siem nazywala ,,ja barabasz,, (sam nie wiem,,ale moze polomczem tem fraszkem z osobistym stosunkiem mojej skromnej osoby do,,chrzescijanskiego zachowania siem barabasza,, zapraszam wszystkich wtornych analfabetow do intelektualnego zrozumienia intencji autora ,,tylko sobie krzywdy tym nie zrobcie,,) ja barabasz jestem,sami uwolniliscie moje slabosci czyz juz to zapomnieliscie,,ludzie mali,,a nie prosci garbaci,ulomni,chciwe kreatury,,barabasza chcieliscie,, to macie teraz,,globalne receptury,, tu plagiat cesara,a tam plagial chrystusa znow kaminuja sokratesa ,,stoi sposobem,, przeciez nie wypada,,obazywac uczucia,, romeo juz zimny,,julia niezdecydowana,, plagiat,dramat,tragedia,to ,,tamtego rana,, czyzbyscie nie poznali tego co wyzwoliliscie,,z wlasnej woli,,sami Odpowiedz Link Zgłoś
paka48 Plagiator jest profesorem 11.10.13, 08:22 To wszystko jest niczym, wobec plagiatu prof W.Sz. K dr Sławomira Owczarskiego - z Wyższej Szkoły Kupieckiej z Łodzi i Rady która mu ten tytuł nadała. Może by coś tak o tej sprawie szanowna redakcjo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w,ch,m cmoknijcie wyszcza szkola kupcow zlota od indian IP: *.dynamic.mnet-online.de 11.10.13, 10:07 fraszkem napiszem lodzowym memdrcom wyksztalconym w stolarniach wyszcza czy nie wyszcza spierali siem pospolu mylili,macili,szukali,wiedzieli ..a autor doda,,,i g...mieli ps..to tyle dla tych,,lodzowych medcow,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Plagiator jest profesorem IP: 173.233.222.* 11.10.13, 16:59 "To wszystko jest niczym, wobec plagiatu prof W.Sz. K dr Sławomira Owczarskiego > - z Wyższej Szkoły Kupieckiej z Łodzi i Rady która mu ten tytuł nadała. Może by > coś tak o tej sprawie szanowna redakcjo ?" To jest "GW w Lublinie", sprawdz o czym pisza w Lodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 08:24 Zastanawia mnie tylko dlaczego wisza flagi obcego panstwa na budynku jakby nie bylo polskiego choc katolickiego uniwersytetu? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo wystarczy uruchomić szarek komórki, 11.10.13, 13:47 tylko trzeba je najpierw mieć, żeby zorientować się, że flagi wisza tylko podczas oficjalnych wizyt zagranicznych gości.... To wyraz szacunku da nich, ale tobie najwyraźniej takie sformułowania są obce xd widz.i.czytelnik napisał: > Zastanawia mnie tylko dlaczego wisza flagi obcego panstwa na budynku jakby nie > bylo polskiego choc katolickiego uniwersytetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z A do tej pory to tej "katolickiej" uczelni jakoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.13, 08:26 nie przeszkadzało? Co za hipokryzja.... I niechaj pogrzebią wstecz, bo może okazać się, że na dyplomy i tytuły zasługują tylko nieliczni, a reszta do poprawki... Zawsze uważałem, że uczelnie typu KUL to jakiś dziwoląg "naukawy", nie mający nic wspólnego z rzetelną nauką, a zajmujący się problemami typu "ile diabłów zmieści się na główce szpilki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: A do tej pory to tej "katolickiej" uczelni ja IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 11.10.13, 09:26 gdyby dawali za to Nobla to KUL mialby duzo Noblistow Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 08:26 ... teraz dostanie pracę u tatki Rydza w katedrze kosmetologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec IP: 173.233.222.* 11.10.13, 17:01 To nie u "tatki Rydza", to u DOKTORA Rydzyka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Wystarczy troche poszperac... 11.10.13, 08:27 I prace na KUL straci co drugi "profesor"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Wystarczy troche poszperac... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 10:03 Wrońskiego też wywalili z wielkim hukiem za kanty przy habilitacji z ciepłej posadki rzecznika rzetelności naukowej w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Nowy JM Rektor zorientował się co to za "gwiazda" z Wrońskiego. Powinien schować się w mysią dziurę a nie lansować po gazetach jako ekspert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Wystarczy troche poszperac... IP: 173.233.222.* 11.10.13, 17:09 Cytat z "Rzeczpospolitej" "– Pojawiające się pod adresem pana dr. Wrońskiego, czy też innych członków organów opiniodawczo-doradczych ministra, zarzuty o naruszenie praw autorskich lub zasad etyki mogą być elementem toczącej się w środowisku debaty w sprawie efektów działalności antyplagiatowej pana dr. Wrońskiego – twierdzi Melcer. Wroński twierdzi, że komisja rektora WUM działała nierzetelnie i zarzuty wobec jego osoby są zemstą za wojnę, którą wypowiedział nieuczciwym naukowcom. – Nie byłem pracownikiem naukowym WUM i rektor nie mógł wobec mnie powołać żadnej komisji – tłumaczy „Rz". – Nie wiem, na podstawie jakich dokumentów oskarżono mnie o nierzetelność." Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo ale się pewnie podnieciłeś 11.10.13, 13:48 pisząc obraźliwy i pełen kłamstwa tekst ... w sumie plucie na innych, to twoja jedyna podnieta pewnie. Żal mi cię xd block-buster napisał: > I prace na KUL straci co drugi "profesor"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: ale się pewnie podnieciłeś ? IP: 173.233.222.* 11.10.13, 17:11 "pisząc obraźliwy i pełen kłamstwa tekst ... w sumie plucie na innych, to twoja jedyna podnieta pewnie. Żal mi cię xd" A napisal to "tepic-po", czolowy opluwacz na forum lubelskiego dodatku GW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: ale się pewnie podnieciłeś ? 11.10.13, 18:15 odezwała się krynica subtelności, tonąca wielokrotnie ślinotoku własnej mowy nienawiści xd Gość portalu: Maxx napisał(a): > A napisal to "tepic-po", czolowy opluwacz na forum lubelskiego dodatku GW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aanty Re: ale się pewnie podnieciłeś 11.10.13, 21:07 Ty śmieciu żyjesz od zawsze opluwaniem ludzi na forum. Jestęś kupa łajna, więc jak smiesz pouczac innych. A twoje parszywe chamstwo widac nawet po podpisie. Typowa piśdzielska kanalia, chora z nienawisci. Wcale bym sie nie dziwił, jakbyś chodizł do tego w czarnej kiecce, bo taka kanalia może być tyllko katolik, najczęściej ksiądz. tepicpo napisał: > pisząc obraźliwy i pełen kłamstwa tekst ... w sumie plucie na innych, to twoja > jedyna podnieta pewnie. Żal mi cię xd > > block-buster napisał: > > > I prace na KUL straci co drugi "profesor"... > > Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo jakaż rozkosz cie zalała 12.10.13, 10:28 jak wyplułeś z siebie te wypociny/wymiociny xd Cieszy mnie, że mogłem ci pomóc xd aanty napisał: > Ty śmieciu żyjesz od zawsze opluwaniem ludzi na forum. Jestęś kupa łajna, więc > jak smiesz pouczac innych. A twoje parszywe chamstwo widac nawet po podpisie. T > ypowa piśdzielska kanalia, chora z nienawisci. Wcale bym sie nie dziwił, jakbyś > chodizł do tego w czarnej kiecce, bo taka kanalia może być tyllko katolik, naj > częściej ksiądz. > > tepicpo napisał: > > > pisząc obraźliwy i pełen kłamstwa tekst ... w sumie plucie na innych, to > twoja > > jedyna podnieta pewnie. Żal mi cię xd > > > > block-buster napisał: > > > > > I prace na KUL straci co drugi "profesor"... > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
waldeklolo Plagiator, zdjęcie - ksiądz 11.10.13, 08:42 Jak zobaczyłem wielkimi bykami "Ksiądz-plagiato traci pracę na KUL" i obok zdjęcie duchownego, myślałem, że to tenże plagiator! A tutaj z jakiegoś powodu taki "honor" spotkał Bogu ducha winnego rektora. Jeżeli już "GW" ma funkcjonować jako tabloid, to niech przynajmniej się trzyma reguł i nie oczernia rektora, który plagiatu nie popełnił. Odpowiedz Link Zgłoś
rudi46 Re: Plagiator, zdjęcie - ksiądz 11.10.13, 09:16 tego w tej sytuacji nie mozna byc pewny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Plagiator, zdjęcie - ksiądz IP: *.pl 11.10.13, 09:48 a domniemanie niewinności, to co? Jest chociaż jakaś przesłanka, że coś zrobił nie tak? Przecież sprawa dotyczy innej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 345 Re: Plagiator, zdjęcie - ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:55 a swoją droga ksiązka ks.rektora to szybko się sprzedała.pierwsze wydanie oczywiście.drugie niestety nie miało takiego szczęscia Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 08:59 N o w końcu - kk obudził się , i koniec nieuczciwości. A te wszystkie wyłudzone i szybko sprzedane nieruchomości - ? Te pedofilskie imprezy zamiatane pod dywan i przenoszenie księży z jednej do drugiej parafii. To uczciwość ? Sami zrujnowaliście swój autorytet. Piekło na was czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
rudi46 Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 09:04 A to ci niespodzianka to sa Ci co ucza innych jak nalezy postepowac Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
74black Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 09:06 koniec tolerancji dla nieuczciwości - czyli wcześniej świadomie tolerowali Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec 11.10.13, 09:40 74black napisał(a): > koniec tolerancji dla nieuczciwości - czyli wcześniej świadomie tolerowali Zdziwiony? Przecież rozmawiamy o katolikach! Oni nieuczciwość zjadają co niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
sbabetta Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 09:18 a teraz księżulku do spowiedzi i worek pokutny,i tacy uczą innych uczciwości ,moralności?? Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 09:21 Tez mnie dziwią tytuły niektórych " naukowców " szczególnie duchownych , bo jak się ich czasem posłucha, to intelekt mierniutki , oj mierniutki . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Akurat pensje profesorów. 11.10.13, 09:38 breve napisał: > Czy aby u podstaw tej nagle nieprzejednanej postawy wobec plagiatora nie leży d > ramatyczna sytuacja finansowa uczelni? Jeden etat, i to profesorski, mniej, wię > c uczelni to chyba na rękę.... Akurat pensje profesorów KUL finansuje nie KUL, tylko Rzeczpospolita Polska. Już taki bogaty kraj mamy, że zgodził się prywatnej uczelni zafundować wszystkie uposażenia kadry naukowej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Akurat pensje profesorów. 11.10.13, 09:44 qqbek napisał: > Już taki bogaty kraj mamy, że zgodził się prywatnej uczelni zafundować > wszystkie uposażenia kadry naukowej :/ Przy czym z tą "naukową" to bym się tak nie zapędzał. Teologiczne i podobne katobrednie to żadna nauka, a tym przecież zajmuje się spora część kadry KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 09:39 To powinniście całą tą waszą zasraną religię katolicką wywalić do piachu. Przecież nie od dziś wiadomo, że "święta" żydowska księga, na której jest oparta, to w sporej części plagiat mitów i legend innych starożytnych ludów bliskowschodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 11.10.13, 17:15 A teraz wpisujemy kto uczciwie korzysta z Windowsa...! Czerpanie z cudzej własności intelektualnej w tym przypadku jest podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 10:54 Najlepiej zatrudniać ludzi nazywanych profesorami jak :Balcerowicz ,czy Bartoszewski.Nic nie napisali i nie będzie plagiatu!!!A tak w ogóle to biblioteki lubelskich uczelni pękają w szwach od plagiatów.Trzeba się zastanowić,w ktorym miejscu zaczyna się plagiat,bo jeśli to sądy orzekają to wszystko wg nich jest plagiatem!!!Nawet odczytywane wyroki w takich samych bądź podobnych sprawach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jezierskiadam Ale w koło jest wesoło...:) 11.10.13, 11:05 Rektor modlił się od 2008 roku w intencji podjęcia decyzji w sprawie złodziejskiej kanalii...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mac1820 Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec t... 11.10.13, 11:47 Niezła robota Wyborczej i działu prasowego KUL, wielkie zdjęcie rektora + hasło o uczciwości. Bardziej dosadnie już nie można było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 344 Re: Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:57 to może GW poszpera i dopatrzy się w nowo zatrudnianych osobach,klientów lubelskich sadów.to są dopiero sensacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Plagiator traci pracę na KUL. Rektor: "Koniec IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 17:09 ciekawe ile KUL zapłacił za artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfr to jest lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 23:59 www.academia.edu/4730889/List_otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek placek sterta głupot IP: *.play-internet.pl 12.10.13, 18:37 Ty się postukaj po głowie, poziom na historii wśród wykładowców, taka Barańska do habilitacji miała 10 artykułów, Gołębiowski nie odpowiedział na ani jedno pytanie recenzenta na kolokwium, a Matwiejczyk miał aż 10 art. do habilitacji. Niebelski do książki habilitacyjnej dopisał rozdział i podał ją jako profesorską, a damski bokser dostał profesurę za nieistniejącą książkę, już nie chce mi się dalej wymieniać. Poziom nie tworzą studenci, a wykładowcy Panie kolego !!! Odpowiedz Link Zgłoś