Dodaj do ulubionych

Park Saski

07.04.14, 19:13
Ciekawi mnie,czy w projekcie renowacji został uwzględniony nowy plac zabaw dla dzieci?do parku można wejść,ale poza nowymi ławeczkami ,żadnej rewelacji nie odkryłem,ponoć inwestycja ma się skończyć ok.pażdziernika,ktoś coś wie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • qqbek Primo: 07.04.14, 21:01
      oregano1980 napisał(a):

> Ciekawi mnie,czy w projekcie renowacji został uwzględniony nowy plac zabaw dla
      > dzieci?do parku można wejść,ale poza nowymi ławeczkami ,żadnej rewelacji nie od
      > kryłem,ponoć inwestycja ma się skończyć ok.pażdziernika,ktoś coś wie na ten tem
      > at.

Primo: Ogród Saski.
      Secundo: plac zabaw również odnowiono. Wywalono 2/3 "sprzętów", starannie sprawiono by nie nadawał się dla dzieci poniżej 4 roku życia (za przykład niech posłużą ślizgawki z których dziecko spada a nie zjeżdża, dzięki zbyt wysokiemu poziomowi zjazdów). Ani jednej huśtawki dla młodszych (tzn. z pełnym oparciem) dwie dla starszych dzieci. Ach- dowalono rzecz jasna zupełnie pusty skwer, który nie nadaje się do niczego właściwie.

Biorąc pod uwagę, że w tamtej okolicy ubył jeszcze jeden plac zabaw (małpi gaj), to o kant zadu taką "renowację" potłuc.
      • Gość: konrad Re: Primo: IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.14, 22:03
        Się pół wieku na zad berbeciem będąc w saskim bawiłem to i współczesnym głębinom demograficznym dobrej zabawy życzę
      • oregano1980 Re: Primo: 23.07.14, 21:12
        Odsyłam do Wikipedii,odnośnie nazwy obiektu,dalej za mało powiedziane-po prostu skandal!!,że dla dzieciaków zabrakło kasy,a ten kto organizował to "cudo",chyba,nie ma dzieci własnych ani wśród znajomych.Dzisiaj byliśmy w celach rozrywkowych,Młody na wejściu "rozwalił sobie nogę ,bo dojście do placu wyłożone zostało "kocimi łbami",-masakra!!!jedna z mam będąca ze swoim szkrabem opowiedziała,że juz trzykrotnie korzystała z pomocy lekarza bo było podejrzenie,że kamyki weszły jej dziecku w nóżkę przy upadku(dzieci śpiesząc sie po prostu przewracają a na tej alejce naprawde może dojsć do poważnych obrażeń).Na samym placu -sprzęty do zabawy raptem chyba z 5,rozmieszczone w jednej cześci na dziwnym piachu,koło ławeczek cudo kamyki drobne-następna paranoja.Po prostu brak słow,jaki dzieci piękny w darze plac dostały-należy szybko coś z tym zrobić,bez względu na koszty.!
        • qqbek Re: Primo: 23.07.14, 22:09
          Wikipedia pl.m.wikipedia.org/wiki/Ogr%C3%B3d_Saski_w_Lublinie

Co do reszty się zgadzam,ten plac zabaw to bubel.
          • oregano1980 Re: Primo: 24.07.14, 08:01
            Obie nazwy poprawne ! :)
            • Gość: bleee... ...secundo... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 08:58
              ...obie - nie... Ogród Saski to nazwa właściwa... bleee...
            • Gość: bleee... Re: Primo: IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 11:22
              ...poczytajcie, np. tu:

teatrnn.pl/leksykon/node/4199/ogr%C3%B3d_saski_w_lublinie
              ...bleee...
              • empi Re: Primo: 24.07.14, 11:25
                Warto i należy o takie drobiazgi jak nazwy dbać :)
                pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka