Dodaj do ulubionych

Budżet obywatelski

20.08.14, 21:07
Znacie to? Braliście udział? Popatrzyłam dzisiaj na listę zgłoszonych projektów i niektóre są fajne. Całość do wglądu tutaj: budzetobywatelski.lublin.pl/

10 baniek to dużo, jest potencjał. Co byście Wy zaproponowali?
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Budżet obywatelski IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.14, 01:19
      ...niektóre projekty są fajne... np. ten z jeżykami... ale są też bardzo "niefajne", czyli sporządzone niechlujnie, albo z myślą o nadużyciu środków publicznych... trwa weryfikacja - wiesz może, czy istnieje możliwość zgłaszania uwag?... ja takową potrzebę widzę... np. jeden z wniosków podaje dziesięciokrotnie zawyżoną długość ulicy, proponowanej do remontu... może to brak korekty, a może... bleee...
    • zubelz Re: Budżet obywatelski 21.08.14, 01:27
      Ja zaproponował bym zakaz zbliżania się do kompa, czy innego środka MATOŁOM!!!. Podniecasz się jak żaba okresem. Psim obowiązkiem miasta jest poprawa, budowa czy modernizacja chodników. Na drogi też biorą od kierowców podatek. Co do krawężników?. Każda przebudowa jezdni czy chodnika jest robiona pod tym kontem. Przyciski przy sygnalizatorach to nie do miasta tylko jak to się obecnie nazywa (chyba)GDKIA. Są na to przepisy i dokładnie ustalona wysokość ich umiejscowienia. A resztę to o kant DUPY potłuc . Pedałowcy znowu chcą być ponad prawem i im ma się wszystko należeć za nic nie płacą. Chcą być chronieni bardziej jak piesi czy zmotoryzowani płacący podatki i inne daniny dla złodziejskiego państwa. Pedałowcy domagali się ścieżki rowerowej wokół zalewu i mają. Mają!!!. to czemu do K**wy nędzy nią nie jeżdżą???. Jeżdżą brzegiem zalewu lub ścieżkami przy zalewie?.
    • trusska Re: Budżet obywatelski 21.08.14, 14:55
      Jakieś krawężniki i inne nie powinny być brane pod uwagę. To są obowiązki państwa, z publicznych pieniędzy zadysponowanych na ten cel powinno to iść, a nie z okrawków, które mają szanse wesprzeć fajne inicjatywy młodych ludzi.
      • Gość: bleee... Re: Budżet obywatelski IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.14, 18:37
        ...a fajne inicjatywy starych ludzi?... albo fajne inicjatywy ludzi?... nie są godne poparcia?... :)))... bleee...
    • gucek_lbn Re: Budżet obywatelski 23.08.14, 10:53
      Ilość projektów na chodniki, oświetlenie, remonty dróg powala... widać, że miasto jest niedoinwestowane pod tym względem maksymalnie, ale zgadzam się z Trusską, że to zadanie dla miasta. Takie pieniądze powinny być wydawane na projekty które będą służyć wielu mieszkańcom: rewitalizacje parków, ścieżki rowerowe, place zabaw dla dzieci- tu jestem na tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka