Dodaj do ulubionych

Pomysł na własną działalność w Lublinie

29.08.14, 10:05
Mieszkam w Lublinie, chciałabym założyć swoją działalność, bo zarobki są tu takie, ze ciężko się z nich utrzymać i tak się zastanawiam w jakiej branży? W co warto teraz inwestować? Tzn ja wiem, że pomysłu na biznes mi nikt tu nie poda, ale tak mniej więcej może jakies sugestie? :P
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... ...tylko współdziałanie... IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.14, 14:21
      ...najbardziej opłacalna jest branża oszustów... podobno... ale - najpierw - trzeba zakotwiczyć się w odpowiednim miejscu, sprzyjającym takiej działalności... wiesz, jak działa dobra rodzina?... tylko w grupie masz szanse na sukces... w przeciwnym razie - ból, trud i łzy... bleee...
    • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 30.08.14, 12:18
      Zbieranie usługowe psich odchodów?
    • tajnos.agentos Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 30.08.14, 17:36
      W burdel.
    • anikssa Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 30.08.14, 21:04
      No strasznie dzięki :/ nie macie co robić tylko się nabijać na forum z ludzi?
      • trusska Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 31.08.14, 00:38
        Słuchaj, jakby ludzie mieli pomysł to może by się za niego sami wzięli. Ja szczerze nie mam w głowie niczego w czym mogłabym Ci pomóc podpowiadając.

A powiedz - kim jesteś, co umiesz robić, co chciałabyś robić? Jakie masz wykształcenie, jakie ciągoty życiowe?
        • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 31.08.14, 09:41
          Zrób coś oryginalnego, dobrze, co się spodoba klientom i przyniesie dochody... to za niewielką chwilę obskoczą cię inni, chętni do biznesu. Nieświadoma podpowiesz, co i jak, resztę podejrzą. A wokół powstanie zagęszczenie identycznych biznesów podjadających się nawzajem i podbierających klientów. I tak zacznie się biedowanie. Na dodatek okaże się, że jest inna grupa, o mocniejszym zapleczu, której twój biznes wszedł w paradę... W związku z tym, załatwią cię nieuczciwą konkurencją, albo nawet wprowadzą do przepisów drogą wylobbowania poprzez ich mocniejszą pozycję na rynku, takich barier i wymagań, które twój interes wyłożą "na cacy". Przećwiczyłem. Powodzenia.
          • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 31.08.14, 10:31
            Corr. Poprawnie: wprowadzą takie bariery
      • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 31.08.14, 12:55
        anikssa napisała:

> No strasznie dzięki :/ nie macie co robić tylko się nabijać na forum z ludzi?

anikssa, i jak widzisz podpowiedziano Ci super oryginalny pomysł na biznes. Tylko się pospiesz. Kozy załatwić sobie może każdy, ale prezydent jest jeden.

PS. Zastanawiam się, jako co zarejestruje taką działalność Urząd Miasta?
        • Gość: bleee... Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 14:10
          ...spółka z o.o.?... bo anikssie wystarczy zwykła działalność gospodarcza... :)... bleee...
    • Gość: bleee... Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 11:16
      ... spróbuj ze zwierzęciem do robienia fotek dzieciakom... może być osioł, kucyk, bernardyn (...pies - oczywiście, a nie zakonnik...)... może też być motocykl... kiedyś interes się kręcił... i konkurencji nie ma... i moda na eko jest... a dzieciaki - tak jak kiedyś, lubią takie atrakcje... wystarczy polaroid... ;)... bleee...
      • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 31.08.14, 11:48
        A gdyby tak z kozłem... i pod ratuszem... W końcu to herb naszego miasta. "Pamiątka z Lublina z kozłem"... A jakby tak dołączył do tego foto, obok kozy, któryś z naszych radnych - w ramach kampanii wyborczej, to już by była niezła atrakcja. ;-) Można by taką kolekcję całą zmontować...
        • Gość: bleee... Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:06
          ... dobry pomysł... mogliby też najmować się do uatrakcyjniania imprez rodzinnych... radny też by na tym skorzystał... a na okazje wyjątkowe - prezydent z capem... kozę łatwo pozyskać z programu pomocowego... i tania w utrzymaniu... ;)... bleee...
      • anikssa Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 01.09.14, 18:16
        W górach za taką fotkę 10zł sobie liczą- może faktycznie kupię polaroida :P
    • anikssa Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 01.09.14, 18:14
      hehe, dzięki ;) widzę, że humor Was się trzyma ;) ale macie racje, nikt pomysłem konkretnym wiadomo, że się nie podzieli :P
      • jola.iza1 Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 01.09.14, 22:58
        A co mi taam, podzielę się, skoro Lublin to miasto ludzi starych, i studentów- zakupy na telefon.
        • Gość: $ Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 09:17
          Zabawne pytania/prosby zadajesz. Jezeli nie masz swojego wlasnego pomyslu
          na business to naiwnie sadzisz, ze ktos inny da Ci dobry pomysl na forum publicznym?
          Jezeli to bylby taki dochodowy i wspanialy pomysl to zajmowalby sie nim
          pomyslodawca, jego rodzina lub znajomi. Kup sobie w miedzyczasie los na loterie.
          Bedziesz miala wieksza szanse na wygranie niz znalezienie dobrego pomyslu na forum.
          Oczywiscie, moze dalej walkowac temat. Az do wiosny...
    • dakota_1234 Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 02.09.14, 22:35
      Firmę sprzątającą - mycie okien w wysokich biurowcach.
      • dociek Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 02.09.14, 23:47
        W Lublinie? Najwyższy budynek ma 15 pieter.
        • Gość: Hubert Siemieńczuk Zrób TAK + dotacja UE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.14, 09:30
          Jak widać, na forum nie uświadczysz pomocy. Nikt nie podrzuci Ci pomysłu, ALE i sam pomysł nic nie wart bez działania. Widziałem wiele rewolucyjnych idei które się skończyły nim zaczęły.

Po pierwsze - dziś w Lublinie dzieje się dużo pod kątem rozwoju przedsiębiorczości. Pamiętam 12 lat temu kończąc studia jak wyglądał Lublin. Zapyziały, zakompleksiony kozi gród na opłotkach Polski.
          Nikt nie da Ci gotowej recepty na biznes. ALE możesz szybko sama do niej dojść poprzez networking, spotkania z ciekawymi ludźmi, udział w bezpłatnych konferencjach, spotkaniach, warsztatach.
          Poszukaj w internecie, na FB i włączaj się w to aktywnie, np. kobiecy lublin, giełda iwentów, przedsiębiorczy lublin, hoop lublin, TedXlublin, itp.. masa tego. Poza tym masz Akademickie inkubatory przedsiębiorczości, na Lipowej buduje się Business link. Gwarantuję Ci że jak się tylko rozejrzysz i nawiążesz kontakty pomysły same przyjdą do głowy. Poza tym trzeba rozmawiać, spotykać się i wymieniać się pomysłami z ciekawymi ludźmi, którzy coś robią. Na ostatnim spotkaniu w Business link pod hasłem "Działam lokalnie, myślę globalnie #10" było ponad 140 osób - młodych przedsiębiorców, studentów , startupowców i kilku menedżerów którzy dzielili się swoim doświadczeniem.

Zatem do boju! Koniec jęczenia i wymówek !

A jak potrzebujesz pomocy przy pozyskaniu dotacji unijnej lub z urzędu pracy - pisz:
          hubert_siemienczuk@poczta.onet.pl
          697-277-233

Pozdrooo :)
          Hubert

• empi spam 30.09.14, 09:35
            wszystko ślicznie,czysta prawda, tylko ten spam. Trudno w takim wypadku uwierzyć w czystą chęć pomocy :)
            pzdr.
            • Gość: hubert Re: spam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.14, 09:40
              Proponuję przeczytać definicję słowa "spam"

No, ale oczywiście lepiej narzekać i burczeć, że tu syf, kiła i mogiła i że dobrym pomysłem na biznes jest zbieranie psich kup lub "do burdelu".

• empi Re: spam 30.09.14, 10:02
                Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
                Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
                Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
                Nie usunąłem postu, zwróciłem Ci uwagę na złożenie oferty, związane jest to z prowadzoną przez Ciebie działalnością gospodarczą w tym zakresie.
                Masz chęć propagowania tematu w tym zakresie, naprawdę warto, czyń to anonimowo.
                pzdr.
                • Gość: hubert oki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.14, 10:14
                  "nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy"

Już liczę tę górę pieniędzy która wpada na moje konto :)

A mówiąc serio - napisałem najbardziej merytoryczny i wartościowy komentarz w tym wątku, nieprawdaż?

Nie ma przymusu korzystania z moich usług. Można polemizować i podrzucić własny, lepszy pomysł na biznes :-)
                  Ale z góry dziękuję za przychylność i nieusuwanie commentu.
                  Pozdrawiam
                  Hubert

• empi Re: oki 30.09.14, 10:15
                    >A mówiąc serio - napisałem najbardziej merytoryczny i wartościowy komentarz w tym wątku, nieprawdaż? Prawdaż :)
                    pzdr.
                    • Gość: hubert motywator IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.14, 10:29
                      Motywująco, na zakończenie naszej dyskusji.

Gary Vaynerchuk mówi co zrobić (i nie reklamuje swoich usług:)
                      www.youtube.com/watch?v=EhqZ0RU95d4
    • larrykowalsky Re: Pomysł na własną działalność w Lublinie 05.10.14, 14:17
      Branża finansowa jest wszędzie opłacalna. Musisz jednak pamiętać, że tam gdzie jest duży pieniądz jest zawsze duża konkurencja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka