Dodaj do ulubionych

Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy

IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 20:16
O boze, jaki to byl wazny text.
Ile jest tych matek boskich ? jedna czy tez po jednej na wioske ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwester D. Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: 69.158.165.* 05.09.04, 20:33
      Przydałoby się trochę zdjęć z takiej uroczystości, zwłaszcza dla osób, które są
      z tego regionu, a obecnie mieszkają daleko, np. za granicą.
      • Gość: nieryba Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 07:56
        od czego by tu nie zacząć,a i tak na dupie się skonczy
    • sonnenkinder Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 05.09.04, 22:12
      Rozumiem niechec i wrogosc wobec ksiezy i calego tego talatajstwa, ktore sie z
      nimi wiaze, ale takie nasmiewanie...nie najlpeije swiadczy o czlowieku
    • dociek Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 05.09.04, 22:32
      Kiedyś, za "realnego socjalizmu", we wszystkich mediach jako pierwsze
      informacje bezwzględnie "musiały iść" wizyty międzynarodowe członków władz
      (partii i rządów) krajów "obozu socjalistycznego", kolejno - wizyty i
      wystąpienia krajowe członków władz partyjnych i państwowych PRL, następnie jako
      nieomal równie ważne - informacje z "frontu pracy": spust surówki w hucie,
      wydobycie n-tej tony węgla, zebranie jakichś zbóż z kwintala... Obecnie, co
      jakikolwiek program tv, radiowy czy gazeta, to pierwsza wiadomość: msza ku
      czci.., pielgrzymka do... poświęcenie szaletu... papież podrapał się w
      głowę..., a prymas w nos..., biskup powiedział to..., a nowy urząd państwowy
      otwarto uroczystym obrządkiem liturgii słowa... To już jakaś religijna obsesja.
      • Gość: lublin tak bardzo to cie martwi docieku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:13
        ubywa ci czego od tego?
        • dociek Re: tak bardzo to cie martwi docieku? 05.09.04, 23:38
          W tym, zwyrodniały kato-faszysto, konkretnym przypadku szczególnie tak i wtedy,
          jeżeli takie informacje forsuje jako pierwsze, telewizja publiczna: np. a nowy
          urząd państwowy otwarto uroczystym obrządkiem liturgii słowa... BO JEST TO
          ŁAMANIE KONSTYTUCJI RP !!
          • Gość: lublin ale burek ujada ajajaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:42
            nie jestem ani kato ani faszysta twoje zdolnosci odczytywania czegokolwiek
            rowne sa zeru jak zreszta i zdolnosci pisania na jakikolwiek temat.
            zlamana konstytucje to ty poczujesz jak ci kiedys wlepia 100 pal na gola dupe...
            • dociek twój bełkot świadczy o tobie 06.09.04, 00:16
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=15471270
              ...więc jednak jesteś!
          • sonnenkinder Re: tak bardzo to cie martwi docieku? 05.09.04, 23:44
            informacja o odpuscie w Wawolnicy lamie konstytucje? Jak to dobrze, ze ludzie
            tego pokroju nami nie rzadza (przynajmniej mam taka andzieje). Szkoda, ze
            jako "swiadomego obywatela" nie bulwersuja Cie afery, brak dostepu do oswiaty
            czy sluzby zdrowia,a cala swa energie kierujesz na retoryke ant religijny. To
            zalosne.
            • Gość: lublin niestety jeszcze rzadza ale to juz kwestia miesiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:05
              a potem mam nadzieje ze przez co najmniej 50 lat nie
              a potem to juz nie bedzie problemu bo wygina jak dinozaury
            • dociek Najpierw zrozumieć treść, a potem komentować 06.09.04, 00:19
              "takie informacje forsuje jako pierwsze, telewizja publiczna: np. a nowy
              urząd państwowy otwarto uroczystym obrządkiem liturgii słowa... BO JEST TO
              ŁAMANIE KONSTYTUCJI RP !!"
              • Gość: lublin czego to nasza sldowska wladza nie robi zeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:28
                przypodobac sie wyborcom, nawet lamie swoja wlasna konstytucje!

a moze ona - ta konstytucja taka kiepska ze ja tak sie lamie czesto?

a w ogole to zglos pretensje do sadu w Starssburgu albo do Brukseli albo
                najlepiej do samego G W Buha...
              • sonnenkinder Re: Najpierw zrozumieć treść, a potem komentować 06.09.04, 20:31
                Hm...masz racje celowo przekoloryzowalem, niemniej jednak nie uzyskalem
                odpowiedzi, dlaczegoz to rzekome lamanie konstytucji w sprawach religijnych
                jest wazniejsze od lamaia i to bardziej jawnego a z cala pewnoscia bardziej
                bolesniejszego dla spoleczenstwa w dziedzinie chocby sluzby zdrowia. To moze
                prowadzic do smierci ludzi w odroznieniu od charakteryzujacych sie niska
                szkodliwoscia spoleczna :) mszy. Chcesz czy nie chcesz religia, halasujace
                pielgrzymki, swiecenie obiektow itp tworza nasza tozsamosc narodowa i chocbys
                sie nie wiem jak nadymal to tego nie zmienisz. Nie musisz brac w tym udzialu, a
                energiem spozytkowac w ciekawszy sposob:)
      • sonnenkinder Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 05.09.04, 23:27
        Czy Szanownego Pana w dziecinstwie ksiadz molestowal, albo w jakis inny
        niegodny sposob przysluzyl sie Szanownego Pana osobie, ze wasc raczysz
        alergicznie reagowac na kazda wzmianke o kosciele, Bogu i religii, niezaleznie
        od jej tresci. No ja moge tylko wspolczuc tego ladunku nienawisc, bo z tym z
        cala pewnoscia latwo sie nie zyje...
        • Gość: lublin prosta sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:37
          on jest po prostu z tych glupich pejsatkow
          coz kazda nacja ma swoich debili
          nawet ta wybrana
      • Gość: ZYTA 1 Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: *.lublin.mm.pl 06.09.04, 19:23
        Dociek,masz racje,a Ty - Lublin zmien "ksywkę",bo ona mnie i innych obraża!
        • Gość: Biernat z Lublina Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 22:12
          a nie obraża Cię jak się do Ciebie mówi: "człowieku" ? chyba powinno ...
    • jetbang Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 06.09.04, 00:06
      no i znowu redaktorzy z Bożej Łaski!!!

od wielu lat jako żem syn marnotrawny chłopa małorolnego z okolic nałeczowa
      ciągnięty na to spotkanie innych małorolnych i nie pamiętam żeby głównym
      powodem był łodpust!!!

Powodem całego zamieszania od wielu lat w wąwolnicy na początku września zawsze
      odkad pamiętam są dożynki !!! a odpust jest przy okazji święta Matki Boskiej
      Kębelskiej a nie z okazji dożynek!!!!

acha dzis nie byłem!!!

pozdroofka
      • Gość: george Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:00
        zycinski zapraszal na odpust...
    • mloda_komunistka Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 06.09.04, 00:40
      Dociek, Dociek, Twoja mania prześladowcza się rozwija. Po próżnicy strzępisz
      dziób. Myślałam, że Twoja antykościelna postawa wynika z pobudek
      ideologicznych. Myliłam się, jestem teraz pewna, że jest to uraz wyniesiony z
      kółka ministranckiego do którego należałeś. Ten "lublin", czy jak mu tam temu
      psychopacie, obsrywa każdy wątek w przekonaniu o swojej nieomylności. Kreuje
      wyroki a Dociek i inni wdają się w bzdurną dyskusję. Tak więc tym faktem nadają
      temu forum charakter rynsztoka, rowu kloacznego. Prymitywna nienawiść zieje
      zewsząd. Czy zauważyliście, że już tylko nieliczni tu chcą coś powiedzieć?.
      Gdzie są normalni postowicze których można było poczytać i miało się chęć z
      nimi posprzeczać w kulturalny sposób. Jakikolwiek normalny temat jest
      ignorowany. Pojawiają się coraz to nowe oszołomy, nie źle powiedziane, to
      psychopaci którzy wg polskiego prawa i każdego demokratycznego państwa, powinni
      być sądzeni za swoje zamiary. Tak jak jestem pojąć Twoją Dociek obsesję, tak
      nie mogę Ci wybaczyć dyskusji z potencjalnym zbrodniarzem "lublin"(ale
      pretensjonalny nick) który uważa się w dodatku za katolika. Obraża tym samym
      moich wielu przyjacióL, katolików z którymi pomimo mojego ateizmu łączą nas
      szczere więzi przyjaźni . Pewnie jest on po naukach prałata i o. dyrektora.
      Ja "komunistka, młoda" prawdziwie po proletariacku wstydzę się i jestem
      oburzona obecnością takich gówien wśród nas.
      Wasza Musia-Komusia.
      • dociek Dobra, dobra... już. 06.09.04, 05:56
        To może brzydkie, ale z perfidnej potrzeby zabawy ta "dyskusja" z mojej strony
        była - nazywam to "rozkręcaniem szamba" i obeserwacją lotu tychże
        zacietrzewionych gówien... Już nie będę, znudziłem się :-p.
        • Gość: lublin komunistka katoliczka ateistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:51
          przed wydawaniem tak skrajnych sadow nalezaloby przeczytac chociaz kilka/nascie
          postow a nie jeden dwa.

pisalem juz ze jestem niepraktykujacym katolikiem

co do oszolomstwa to wlasnie ja reaguje na nie a nie odwrotnie

co do watku terroryzmu III swiata to jesli mnie za to nalezy potepiac to razem
          ze mna i wojne z terroryzmem, usa Georga Busha i jeszcze wielu innych.
          ja tylko podkreslam ze dzialania maja byc bardziej zdecydowane.

a te wasze reakcje na to to jak ujadanie pieskow pacyfistow z dobrych domow co
          to by wszystkich rozbroili w usa i europie i wystawili nas na pastwe islamizmu,
          chin i innych ludozercow.
        • sonnenkinder Re: Dobra, dobra... już. 06.09.04, 20:39
          Azaliz Dociek, Tys ponad wszystkiemi stoi, Tys swiatlem tego forum, a reszta
          ran Twych calowac niegodna. Wybacz wiec mnie niegodziwemu, ze odwaze sie
          pozdrowic Cie Twym ulubionym Heil Dociek.!!!
          • zoskato jak to możliwe? 06.09.04, 21:15
            Ludzie a dlaczego wy nie umiecie kulturalnie dyskutować!
            Obelgi tu sa na poziomie obszczymurkow, a niegodne szanownych uzytkownikow tego
            zacnego forum!!!!!
            a co do calej sprawy to zgadzam sie z "lublinem", ale nie mogę zrozumiec co to
            znaczy "niepraktykujacy katolik"???????????????????
            prosze o wyjasnienia
            • Gość: lublin spiesze wyjasnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:03
              niepraktykujacy a wciaz formalnie katolik:
              ochrzczony, zkomunizowany a nawet zbierzmowany a potem zero praktykowania przy
              tym nie przechrzcilem sie ani nie uprawiam innej religii.
              • zoskato do lublina 07.09.04, 21:01

Jesli nie jest to zbyt wścibskie pytanie,to odpowiedz dlaczego po bierzmowaniu
                nie praktykowałeś? Zraziło Cię coś tak bardzo ze odwróciłeś sie od Kościoła, czy
                po prostu nie znalazłeś na swojej drodze nikogo kto poprowadziłby Cię (że tak
                powiem) duchowo?czy moze zaistniała jeszcze jakas inna przyczyna, nawet prozaiczna?
                • Gość: lublin nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:32
                  mnie do Kosciola nie zrazilo tak jak mnie nic nie zraza np do Zydow mimo ze
                  bardzo o to proszo.
                  po prostu jestem ponad to i jest mi to niepotrzebne.
                  nie ten etap swiadomosci.
      • Gość: czarna madonna Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:29
        Kochana Musiu-Komusiu. Moje matczyne serce raduje sie twoja postawa. Rada
        jestem, ze ty jako doswiadczona dzialaczka ruchu robotniczego potrafisz godnie
        bronic postawy relanego marksizmu-leninizmu. Zdaje sie, ze na tym forum jestes
        juz ostatnia piewczynia ustroju, ktory z powstal dzieki klasie robotniczej i
        przez nia zostal obalony. Wiedziec musisz, ze wielu jak ty bezboznikow
        powrocilo na lono swietego i prawdziwego kosciola katolickiego. Musisz
        wiedziec, ze moja gleboka milosc do wszystkich bezboznych synow szatana,
        plaszcz ochronny, jaki przed nimi roztaczam, powstrzymuje pana bozie przed
        razeniem ich piorunem czy zeslaniem jakiej plagi egipskiej. Kochane dziecko,
        pozostaje pelna ufnosci w to, ze pewnego dzionka twoje serce przepelni sie
        gleboka wiara i zarliwoscia we mnie oraz moje mutacje regionalne, itd. Nie
        grzesz drogie dziecko wiecej, powstrzymaj swoja falszywa skromnosc i bacz
        pilnie na to, by laska wiary i tak dalej splynely na ciebie.
        • mloda_komunistka Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 07.09.04, 22:32
          Dzięki za te słowa Dobra Kobieto. Na końcu powinno się pisać Amen, tak?
          Twoja Musia-Komusia.
          p.s. Pamiętaj, niedługo rocznica Rewolucji Październikowej która jak zwykle
          odbedzie się w listopadzie. Amen.
          • Gość: lublin a jak tam zycie pozarewolucyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:50
            np sexualne?

w normie?
            • mloda_komunistka Re: a jak tam zycie pozarewolucyjne 08.09.04, 07:30
              ty gnojku na tym się znasz jak na polityce. Tobie strach nawet swoją dupę
              powierzyć bo i tu byś się zesrał zamiast.....
              • Gość: lublin miodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 07:36
                takie wyrafinowane teksty z rana jak smietana !
                • Gość: bosman do lublina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 08:26
                  Twoja potęga intelektualna, poziom umysłu, forma wypowiedzi, przenikliwość,
                  umiejętnośc wyciągania logicznych wniosków i wrodzona kultura nakazuje pokorę
                  i uległość wobec tak "wybitnej" jednostki. Dziwię sie tylko że do tej pory nie
                  wypłynąłeś na szerokie polityczne wody. Wszak gówno zawsze na wierzch wypływa!!!
                  Czytając twoje wypowiedzi tracę szacunek dla Pana Boga - wszak stworzył cie na
                  wzór i podobieństwo swoje.
                  • zoskato Re: nic 08.09.04, 11:08
                    moze przyblizysz nam swoja sylwetke...
                    az sie boje zapytac kim Ty mozesz byc jesli juz jestes "ponad to" ?????????
                    • Gość: bosman Re: nic IP: *.lublin.mm.pl 08.09.04, 18:36
                      ponad "lublin" napewno
                  • Gość: lublin no wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 14:27
                    nie jestem politykiem bo widocznie jestem za glupi.
                    natomiast ty zlapales Pana Boga za nogi i pracujesz na potege Niemiec w twojej
                    ziemi obiecanej czyli Wroclawiu.

bardziej na zachod sie nie dalo? za slyby jestes na to?
                    • Gość: bosman Re: no wlasnie IP: *.lublin.mm.pl 08.09.04, 18:39
                      Mylisz sie "kalufornia", jestem tuż pod twoim bokiem,pamietaj o tym.Ja nie
                      szwendam sie po świecie jak "lublin".Byłem ty, jestem i nie mam zamiaru
                      opuszczać mego grodu.
                      • Gość: lublin racja provider wroclawski to ten z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:55
                        gdzie ciezko pracujesz pisujac na te liste
              • Gość: BARSKA Re: a jak tam zycie pozarewolucyjne IP: *.lublin.mm.pl 10.09.04, 16:34
                Osoba podpisująca sie "MŁODA KOMUNISTKA" jest wg mnie facetem o kompletnym
                braku kultury.
      • halevi Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 08.09.04, 14:49
        wg polskiego prawa i każdego demokratycznego państwa, powinni
        >
        > być sądzeni za swoje zamiary

No, tutaj to przeholowałaś! cogitationis poenam nemo patitur - za myśli się nie
        karze - to jeden z fundamentów demokratycznego prawa
        • mloda_komunistka Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 08.09.04, 17:41
          halevi napisał:

> wg polskiego prawa i każdego demokratycznego państwa, powinni
          > >
          > > być sądzeni za swoje zamiary
          >
          > No, tutaj to przeholowałaś! cogitationis poenam nemo patitur - za myśli się
          nie
          >
          > karze - to jeden z fundamentów demokratycznego prawa

CRIMEN CONTRAHITUR SI ET VOLUNTAS NOCENDI INTERCEDET

- przestępstwo popełnia się, gdy występuje zamiar wyrządzenia szkody
          Art. 256
          Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub
          nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych,
          wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
          2.
          Art. 257
          Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej
          przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej
          bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej
          osoby,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
          • Gość: lublin to masz zajecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:58
            setki tysiecy postow ze wszystkich for Gazety Wyborczej
            albo prosciej sama Gazeta za brak odpowiednio ostrego nadzorowania list.

przypominam ze komunizm to tez zbrodniczy system mysiu-pisiu...
            • mloda_komunistka Re: to masz zajecie 09.09.04, 00:12
              Gość portalu: lublin napisał(a):

> setki tysiecy postow ze wszystkich for Gazety Wyborczej
              > albo prosciej sama Gazeta za brak odpowiednio ostrego nadzorowania list.
              >
              > przypominam ze komunizm to tez zbrodniczy system mysiu-pisiu...

Wreszcie coś mądrego powiedziałeś(to o komunizmie), naprawdę. Tylko nie pytaj
              mnie dlaczego mam takiego nicka, to przekracza możliwości twojego poznania.
              • Gość: chevalier Re: to masz zajecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 06:25
                Musia-K. to stara panna katechetka lub zakonnica, ktora w ten sposob spelnia
                swoje ukryte, fetyszystyczne fantazje erotyczno-polityczne. Zycie sexualne
                lezy, wiec pozostaje wlasna reka i ......... sam na sam z soba.
              • Gość: lublin wolne zarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 23:14
                jak sie czegos nieznosi to sie nawet w zartach tego nie stosuje a juz zwlaszcza
                gdy moze to byc dwuznacznie interpretowane...
          • halevi Re: Uroczystości odpustowe w Wąwolnicy 10.09.04, 14:09
            No dobrze, podałaś piekny katalog przepisów kk. Tylko czy wpisy dokonane przez
            osobnika podpisanego "lublin" spełniają ich dyspozycje? Śmiem twierdzić, że nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka