liliowewzgorze 10.01.10, 03:06 Jako, że byli już: Ariel, Vizir itp. postanowiłam zapytać Was o mój wymysł, zainspirowany herbatą mianowicie - Dilma ! Bardzo podoba mi się jako imię i gotowa byłabym nadać je potencjalnej córce. A jakie są Wasze odczucia ? Czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: DiLma 10.01.10, 11:18 Jest jakaś brazylijska polityk o tym imieniu. Imię brzmi ładnie, ale... nie nazwałabym córki po herbacie. Chyba że Saga Może urodzisz syna i będzie Lipton? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: DiLma 10.01.10, 16:24 Bez zbędnych skojarzeń, brzmieniowo podoba mi się zarówno Dilma jak i Delma, aczkolwiek fakt, że środowisko mogłoby zareagować w podobny sposób jak powyżej, skłoniłby mnie bardziej ku Dilmie. Ostatecznie lepiej kojarzyć się z herbatą niż margaryną... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: DiLma 10.01.10, 16:13 Nie, nie, nie ... Oprócz tego, że brzmi IMO za bardzo egzotycznie, to jeszcze nasuwają mi się herbaciane skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś