Dodaj do ulubionych

ISSP Inwentaryzacja praca - opinie

17.10.14, 15:25
Witajcie! Poszukuję dodatkowej pracy na studiach. Aplikowałam na stanowisko pracownika inwentaryzacji organizowanej przez firmę ISSP z Wrocławia. Zadzwonili do mnie i zaproponowali pierwszą "nockę" ale z wyjazdem do innego miasta. Na miejscu maja zawrzeć ze mną umowę itd. Jednak chciałam zapytać czy może ktoś z forumowiczów pracował dla tej firmy? Czy oni nie oszukują czy lepiej uważać na taką nagłą propozycję dodatkowo z wyjazdem?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczoreks Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie IP: *.free.aero2.net.pl 30.10.14, 10:36
      A ja byłem na inwentaryzacji 5 razy wczorajszy wyjazd nie doszedł do skutku z powodu mało jadących ludzi ode mnie z miasta. Teraz mają być jeszcze zapisy na listopad. Ja bym refektował na zagranicę. A czy oni nie oszukują. Powiem ci tak umowa taka śmieciowa bo dla studentów umowa zlecenie zaś po 26 roku życia i dla nie studentów umowa o dzieło. Wszystko tak napisane że w każdej chwili mogą ci uciąć godziny i kasę ale jeśli się nie spróbuje to się nie przekonasz. A koordynatorzy przeważnie mili zależy na kogo się trafi. Ja uważam że zamiast siedzieć i nic nie robić można jechać z nimi i pracować zawsze trochę kasy wpadnie a ile ja sam nie wiem czy dostanę tyle co powinienem. To co mają uciąć faktycznie napisane jest w umowie no i mam 1h kary a reszta ....
    • Gość: ukarana Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie IP: *.e-gco.pl 03.12.14, 15:51
      KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
      UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
      Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
    • mat123450 Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie 27.06.18, 09:29
      pracowałem dwa lata z Inventem, czyli liczyłem towar glownie w Niemczech, była to moja dodatkowa praca na studiach, kasa niezła i szybko bo takiej potrzebowałem na wakacje, czasami jezdzila ze mna dziewczyna i nawet ona dawała rade, dostaliśmy umowę zlecenie, po paru dniach zaliczke, dobrze wspominam ten czas, 3 tygodnie i ponad 3 tysiace wpadaly
      • Gość: MssSmm Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.21, 12:52
        Mam podobne doświadczenia z pracy w Niemczech z firmą Invent. Niedawno wróciłam z mojego pierwszego wyjazdu i mimo, że jestem powolną osobą, jakoś dałam radę. Ogólnie godziny pracy i warunki w hotelach całkiem znośne.
    • Gość: Damian kii Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.21, 17:30
      Super praca, mili ludzie, pieniądze na czas.
    • Gość: MssSmm Re: ISSP Inwentaryzacja praca - opinie IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.21, 13:01
      Nie kojarzę tej firmy ISSP. Osobiście pracowałam na inwentaryzacjach tylko z firmą Invent. Trochę w Polsce, ale tu jak dla mnie się nie opłaca, dlatego pojechałam do Niemiec, tam lepiej płacą i są dodatki dla osób ze znajomością niemieckiego. Właśnie wróciłam z mojego pierwszego wyjazdu i jestem całkiem zadowolona z tej decyzji. Godziny pracy okazały się krótsze niż się spodziewałam. Nie ma jakiegoś szczególnego poganiania czy czepiania się na każdym kroku. Hotele też nie najgorsze. Właściwie jedyny minus, to że do miejsca zbiórki, np. Wrocławia i z powrotem samemu trzeba sobie organizować transport.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka