wampir-wampir 16.12.15, 05:02 W katolandzie toże... ;-))) m.warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,106541,19346157,seks-na-cenzurowanym-w-bibliotece-w-ursusie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.monte.z.uma Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 13:16 ...łyknij na uspokojenie: lehardi.org/2015/12/16/katharsis-dla-kiszek-nic-o-lublinie/ ...a następnie sięgnij po: www.youtube.com/watch?v=nJTzp7BCPGM ..."dasz radę", jak mówi pani premier/a... :-)))... ja w ciebie wierzę!... /\ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 17:32 Ja jestem zupełnie spokojny, ale z Tobą dzieje się coś niedobrego, skoro na uspokojenie stosujesz środki przeczyszczające. Może gdybyś zamiast do księdza proboszcza udawał się po porady do dyplomowanego medyka, nie reagowałbyś tak histerycznie na wpisy na forum? Spróbuj, odwodnienie jest groźne dla ludzkiego organizmu, także katolickiego ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 18:24 ...ja już po leczeniu... :-)))... dlatego radzę ci, wyluzuj... twoja fobia "antykatolska" jest równie głupia jak ta, którą piętnujesz... a głupota - w ujęciu statystycznym - występuje proporcjonalnie w różnych miejscach na świecie... podobnie jest z nawodnieniem i odwodnieniem, a nawet seksem w Rosji... \/ demotywatory.pl/4591000/Mieszkancy-amerykanskiego-miast-Woodland-zablokowali-budowe-elektrowni-slonecznej-%28takie-z-panelami-slonecznymi%29-w-obawie-ze-zuzyje-ona-cale-dostepne-swiatlo-i-spowoduje-wymieranie-roslinnosci-w-okolicach-miasta joemonster.org/art/22570 ... ;-)))... /\ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 18:52 s.monte.z.uma napisał(a): > ...ja już po leczeniu... :-)))... Z pewnością są tacy, których ucieszyłaby Twoja deklaracja, że już nie będziesz piętnował zakazywania wystawiania sztuk wg Jelinek oraz że odpowiadają Ci cenzura i indeksy byle pod tym znakiem. Niestety, musisz ich poszukać gdzie indziej, mnie Twoja samokrytyka nie interesuje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 19:39 ...e tam... idź na spacer, dotleń się... na razie mylisz wątki i porządki... cenzura i indeksy?... przecież to ty je wciąż stosujesz, nie gorzej od prezesa... ja przyznaję sobie, ale także innym prawo do samodzielnej oceny, pod warunkiem nienarzucania jej innym pod groźbą infamii... ty nie przyznajesz go (...tego prawa...) nikomu - poza sobą... dlatego często się nudzisz... a jeśli chodzi o Elfride J. to ja, a nie ty, ją lubię... bo to ty nie lubisz jej - jak to onegdaj stwierdziłeś - za to, że uważasz ją za feministkę... samokrytyki nie składam, bo i po co?... czytaj uważnie, a może w ogóle nie czytaj?... rób to, w czym jesteś lepszy... \/ /\ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 20:26 Czyżby? Przecież mnie prawa do własnych ocen wciąż odmawiasz usiłując narzucać - właśnie tak - o czym pisać powinienem, a o czym nie, co piętnować mi wolno, a czego nie. Ja Ci nie odmawiam i nigdy nie odmawiałem prawa do pisania o czymkolwiek chcesz. Twoje wątki mnie nudzą, więc ich nie czytam. Uwaga, uwaga - to nie znaczy, że się nudzę, ale że Ty mnie nudzisz, więc Twojego towarzystwa nie szukam, Ty czepiłeś się mnie jak rzep. Nie odpowiada Ci to, co piszę? To nie mój problem. Rozwiąż go sobie w sposób, który nie wiadomo dlaczego mnie polecasz. Mam w nosie to, że cenzurę akceptujesz zależnie od tego, kto jest jej nosicielem i kogo/czego dotyka. Takich ludzi jest wielu. Nie pałętam się za nimi, by im to wytykać. Przylazłeś tu, więc Ci odpisałem. Tylko dlatego. Ja cenzury nie akceptuję wcale i o tym piszę. Póki co - wolno mi, a gdy nie będzie wolno, zakazem się nie przejmę. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 20:48 ...jedno, czego odmawiam tobie i innym, to prawa do obrażania... nie jest ważne, czyich i których wyznawców obrażasz - prawdziwych, czy domniemanych wyznawców... i piętnować... nie potrafisz nie obrażać, nie piętnować... > Mam w nosie to, że cenzurę akceptujesz zależnie od tego, kto jest jej nosiciele > m i kogo/czego dotyka. ...konfabulujesz i imputujesz i sugerujesz... i mówisz mi, gdzie moje miejsce... o moim miejscu ja decyduję... < Przylazłeś tu, więc Ci odpisałem. ... i vice versa... kapujesz?... nie kapujesz... i w tym problem... twój... :-)... \/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 21:13 s.monte.z.uma napisał(a): > ...jedno, czego odmawiam tobie i innym, to prawa do obrażania... nie jest ważne > , czyich i których wyznawców obrażasz - prawdziwych, czy domniemanych wyznawców > ... i piętnować... nie potrafisz nie obrażać, nie piętnować... A co konkretnie uraziło Twoje uczucia religijne? Zwrot "katoland" czy jednak link do radosnych wyczynów wyznawców? Gdyby to był pierwszy Twój zarzut wobec mojego pisania, może ktoś by się nabrał, ale nie pierwszy raz prezentujesz święte oburzenie wobec krytyki instytucji bliskiej Twemu sercu, choć ja rzadko używam inwektyw. > ...konfabulujesz i imputujesz i sugerujesz... i mówisz mi, gdzie moje miejsce.. > . o moim miejscu ja decyduję... Wielkie to Twoje ja, trudno nie zauważyć i można tylko współczuć. > ... i vice versa... kapujesz?... nie kapujesz... i w tym problem... twój... :- > )... \/ Kapuję, kapuję, ale pisać tylko o tym, co podoba się Tobie nie zamierzam. Przykro mi, to nie Twoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 16.12.15, 23:42 Ech. Czas emigrować... powiedziałem tak ostatnio pod koniec 2005, ale wtedy wybyłem na 2 lata raptem. Teraz "grubsze" się "kroi" i "będzie się działo". Nie chcę po nieobywatelsku spierniczać... ale mam rodzinę, jestem w KOD (zaraz się Leniak czepi)... i mam po prostu dość. A do tego mam taką słodką świadomość, że gdzie nie pojadę, tam dam sobie radę... a jak zaczynam nie dawać sobie rady... to zapewne (jak poprzednio) jestem w Polsce i czas wybywać stąd, bo tam jest lepiej. Wiem, że zawsze byłem na tym forum pełen troski dla praw (nawet jak oznaczało to osobiste wycieczki do komendy wojewódzkiej przez nieautoryzowane wypowiedzi pana Adamaszka), ale skoro druga strona poszanowania dla porządku prawnego nie ma, to i ja nie czuję się zobowiązany do szanowania czegokolwiek (a już zwłaszcza do legalistycznych postaw). Żegnam w tym kraju nie tylko poszanowanie dla świeckiego państwa (bo nawet obecny, bardzo udręczony przez PiS prezes TK ma je najwyraźniej głęboko w dupie - ale do tego jestem w stanie, choć z bólem, przywyknąć)... ale poszanowanie dla jakiegokolwiek porządku konstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: W Sawietskim Sajuzie sieksa niet! 17.12.15, 00:31 Pesymistyczne te Twoje wnioski, choć w świetle ostatnich wydarzeń uprawnione, tyle że nic nie trwa wiecznie. Władze przemijają, przemijają też ich akolici. Bezceremonialność i bezczelność coraz dalej idących roszczeń paradoksalnie skłaniają mnie do patrzenia w przyszłość z optymizmem. Do polityki wchodzi pokolenie nieobciążone długami wdzięczności, za które wystawiono nam wszystkim tak słony rachunek i choć nie deklaruje tego buńczucznie, jak lider PO, z którym kiedyś wiązano tyle nadziei na normalność, wszystko wskazuje, że nie zamierza go dłużej płacić. Czeka nas kilka lat smuty, ale jest szansa, że potem wreszcie zaświeci słońce, niemniej paszport dobra rzecz, można mieć go pod ręką... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...nareszcie!... ???... ;-)... 18.12.15, 09:35 ...pierwszy krok do osiągnięcia stanu właściwego dla państwa świeckiego zrobiony!... kolejny?... to oczywiste... :-)))... żadnych świat!... czyli - koniec z dniami wolnymi!... nie ma świąt, dni wolne niepotrzebne!... i jaka oszczędność dla gospodarki!... super!... mnie się podoba... dość tej "katolandzkiej" ciemnoty!... koniec z hipokryzją?!... tak!... nareszcie!... nareszcie... ;-)))... \/ \/ \/ Joanna Solska 15 grudnia 2015 Reklamy coraz mniej odważne Przybieżeli do Betlejem cenzorzy W grudniowych reklamach już nie słychać kolęd. Znikają też akcenty bożonarodzeniowe. Strach je pokazać, bo taki spot może urazić czyjeś uczucia religijne, a więc zostać oprotestowany i nawet wycofany z emisji. Polaków coraz łatwiej obrazić. www.polityka.pl/tygodnikpolityka/rynek/1644090,1,reklamy-coraz-mniej-odwazne.read Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...przeczytaj... 19.12.15, 07:21 ..."mówię do Ciebie": ...przeczytaj... ...przeczytaj bardzo uważnie... może nawet przeczytaj kilka razy... /\ /\ /\ Jarosław Kurski Chodźcie z nami! Nie możemy na szczucie reagować szczuciem - Jest wiele osób, które oddały głos na PiS i dziś tego żałują. Wielu nie poszło do wyborów i też żałuje. Nie odrzucajmy ich. Mówimy do nich: chodźcie z nami! - pisze wicenaczelny "Gazety Wyborczej" JAROSŁAW KURSKI. Cały tekst: wyborcza.pl/0,0.html#ixzz3ukEWzrTL Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...fuks?... 19.12.15, 20:49 ...nie możemy liczyć na fuks... ...Wyszli ludzie dumni ze swojego dorobku, z osiągnięć swojego kraju, którzy nie znieśli plucia w twarz i faszyzacji języka debaty publicznej. Pokazali, że nie ma zgody na segregowanie społeczeństwa na sorty, na monopol na patriotyzm, na homogenizację kulturową i dyktat bigotów... ...Wiele jednak jest do zrobienia, by skandowane dziś hasło „wolność, równość, demokracja” nabrało pełnej artykulacji w projektach politycznych, społecznych i kulturowych... antymatrix.blog.polityka.pl/2015/12/19/marsze-polskie-sila-zdrowego-mieszczanskiego-wkurzenia/?nocheck=1 Odpowiedz Link Zgłoś