Gość: Tomek IP: *.pronet.lublin.pl 29.09.04, 08:41 Wpiszcie wasze doświadczenia i uwagi dotyczące kuracji czosnkowej. Co wiecie na temat wpływu czosnku na wątrobę i ciśnienie krwi. Dzięki za wpisy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lublin dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:44 Tomcio obejzal wlasnie porannego Tomka Piegusa i wali posta czosnkowego co by sprawdzic procent pejsatkow na liscie. haha. cisnienie obniza, watrobe wykancza. decyzja nalezy do ciebie. PS podobno jest czesta przyczyna samotnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie 29.09.04, 09:54 Bardzo szkodzi w kontaktach międzyludzkich. W tym przypadku - niepolecany. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie 29.09.04, 10:07 Pozytywne, tylko ten smród... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie IP: *.pronet.lublin.pl 29.09.04, 13:53 Szkoda,że wpisują się tylko ćwoki. Najedzcie się czosnku, to może wam rozumu przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie 29.09.04, 14:41 Ja tam jestem zwolenniczka natury, a czosnek to naturalny antybiotyk nieoceniony przy przeziebieniach. Jego przykry zapach mozna zniwelowac jedzac go wraz z natka pietruszki i popijajac mlekiem :). W Internecie masz mnostwo wiadomosci na ten temat, np.: Ze wszystkich roślin ma najwięcej fitoncydów, substancji lotnych o właściwościach zwalczających bakterie (działa jak antybiotyk). Dlatego często stosuje się go w leczeniu przeziębień, chorych zatok, przewlekłych nieżytów oskrzeli, zaburzeń żołądkowych i infekcji grzybiczych. Poza tym jest bardzo bogaty w składniki mineralne (m.in. potas, wapń, magnez, żelazo). Czosnek jest pomocny w obniżaniu poziomy cholesterolu i ciśnienia krwi, rozpuszczaniu zakrzepów. Przyczynia się więc do zapobiegania chorobom serca. Przypisuje mu się też właściwości przeciwnowotworowe i odmładzające (zapobiega lub opóźnia rozwój wielu chorób zwyrodnieniowych). Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie 29.09.04, 14:41 Wstukaj sobie w swoim komputerku adres: www.google.pl i obok dużego napisu Google ustaw kursor i wpisz "działanie czosnku". Tam znajdziesz opinie na ten temat. Pozdrawiam. Ćwok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Tomku pierdonku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:42 zanim zadasz durne pytanie zajzyj do encyklopedii na polce ( o ile masz takowa pozycje w swojej biblioteczce ), sprawdz w Google.com.pl lub innenj znanej szukarce netowej zanim zaczniesz ludziom na liscie DUPE ZAWRACAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:35 duze zabki czosnku wlozyc we wszystkie mozliwe dziurki caila: w nozdrza, usta, uszty. odbyt, cipe, dupe itp. bardzo skuteczne zwlaszcza na noc Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: przepis 29.09.04, 17:45 Nie tylko na noc, podobno na wampiry tyz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:32 Działa.Wypróbowałam na sobie.Wypróbuj z Amwaya z serii Nutrilite.Jest w tabletkach.Wjednej są 3 ząbki.I nie śmierdzi z ust.Nie jestem w Amwayu tylko polecam bo jets naprawde dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Działanie lecznicze czosnku - prośba o opinie 11.11.04, 01:53 Ja ze swej strony moge polecic kawę jako antidotum na zapach... Odpowiedz Link Zgłoś