Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 2. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.19, 19:22 W związku, z powtarzającą się propagandą komunistyczną, że Adolf Hitler i kierowana przez niego Narodowo Socjalistyczna Partia Robotników, to "konserwatywna prawica", a nie jak było w rzeczywistości postępowa lewica należy przypomnieć fakty historyczne. Po dojściu do władzy NSDAP Adolf Hitler zmienił tradycyjną flagę państwową na socjalistyczną czerwoną, ustanowił święto robotnicze 1 maja świętem państwowym i dniem wolnym od pracy, skrócił tydzień pracy do 36 godzin, dwukrotnie wydłużył urlopy, ustanowił wczasy zakładowe, ustanowił przedszkola, wprowadził zasiłek na dzieci, prowadził politykę socjalną na bardzo szeroką skalę, z Winterhilfe zasiłki otrzymywało około 10 mln osób, ustanowił Kraft durch Freude, przeprowadzał postępowe eksperymenty eugeniczne i eutanazje osób niepełnowartościowych podobnie jak w socjaldemokratycznej wówczas Szwecji, był wrogi w stosunku do chrześcijaństwa, a zwłaszcza kościoła katolickiego, co jest typową cechą postępowej lewicy, dążył do rewolucyjnego przekształcania świata na wzór wyznawanej ideologii, nowy porządek miał powstać na gruzach dotychczasowego ładu, jest to przecież cecha postępowej lewicy, a nie konserwatywnej prawicy. Uważam tym samym lewicowość Hitlera za udowodnioną. Można tylko tylko jeszcze dodać, że komunistyczni propagandziści, gdy już całkiem braknie im argumentów, kłamią, że wcześniej na lewicy nie było rasizmu. To nieprawda. Już Fryderyk Engels podzielił narody na pełno wartościowe postępowe i te mniej wartościowe wsteczne, które dla dobra ludzkości powinny być zlikwidowane. Adolf Hitler jedynie rozwinął i wprowadził w życie myśli Fryderyka Engelsa. Dowód: Artykuł Fryderyka Engelsa pod tytułem "Der magyarische Kampf" w "Neue Rheinische Zeitung" nr 194 z 13 stycznia 1849 roku: www.mlwerke.de/me/me06/me06_165.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.19, 19:49 Adolf Hitler był na każdym kroku nowoczesnym postępowym lewakiem, a nie tradycyjnym konserwatywnym prawicowcem. Ponieważ komunistyczna lewicowa propaganda robi teraz wodę z mózgu młodym ludziom, warto przypomnieć, że Adolf Hitler nienawidził tradycyjnego pisma gotyckiego. Hitler pismo gotyckie nazywał "żydowskie litery". Swoje zamiary dotyczące gotyckiego pisma, Hitler zasygnalizował już w 1934 roku na zjeździe swojej socjalistycznej partii robotników słowami: "Eure vermeintliche gotische Verinnerlichung passt schlecht in das Zeitalter von Stahl und Eisen, Glas und Beton, von Frauenschönheit und Männerkraft, von hochgehobenem Haupt und trotzigem Sinn … Unsere Sprache wird in hundert Jahren die europäische Sprache sein. Die Länder des Ostens, des Nordens wie des Westens werden, um sich mit uns verständigen zu können, unsere Sprache lernen. Die Voraussetzung dafür: An die Stelle der gotisch genannten Schrift tritt die Schrift, welche wir bisher die lateinische nannten …" Na polecenie Adolfa Hitlera kurendą z dnia 1 stycznia 1941 roku Martin Bormann ostatecznie zakazał używania pisma gotyckiego i nakazał zastąpienie go antykwą: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Schrifterlass_Antiqua1941.gif Warto o tym pamiętać, gdyż również obecna postępowa lewica, podobnie jak kiedyś Adolf Hitler, próbuje ograniczać ludziom wolność i zakazując używania pisma gotyckiego. Oczywiście postępowa lewica udaje przy tym, że z Adolfem Hitlerem nie ma nic wspólnego, a wręcz przeciwnie. Czyż lewica nie robi w ten sposób młodym ludziom wody z mózgu? www.newsweek.pl/trendy-i-inspiracje/neonazistowskie-bluzy-dla-dzieci-w-niemieckim-canda/t7lcsqc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.19, 20:53 Czy Adolf Hitler był antykatolickim postępowym lewicowcem, czy katolickim konserwatywnym prawicowcem. Czy lepiej wiedzą obecni komunistyczni propagandziści, czy lepiej wiedział wtedy Adolf Hitler sam? Chyba on sam wiedział lepiej kim jest? Nieprawdaż? Oddajmy więc głos Hitlerowi: "Austrię opuściłem w pierwszym rzędzie z powodów politycznych. Nie chciałem walczyć za habsburskie państwo." - Adolf Hitler w Mein Kampf. (Habsburskie państwo było państwem bardzo katolickim i tradycyjnym.) "Z mieszczańskiego socjaldemokraty nie da się zrobić dobrego nazisty. Z komunisty natomiast jak najbardziej." - Adolf Hitler, źródło: Wiktor Suworow, Alfabet Suworowa, Dom Wydawniczy Rebis, Poznań 2014, s. 17. "Jesteśmy socjalistami, jesteśmy wrogami obecnego systemu kapitalistycznego, który wykorzystuje ekonomicznie słabszych, z jego niesprawiedliwymi płacami, z niesprawiedliwą oceną osoby ludzkiej według jej zamożności a nie według odpowiedzialności i rzeczywistych dokonań. Jesteśmy zdeterminowani aby zniszczyć ten system za wszelką cenę" - Adolf Hitler w przemówieniu z 1 maja 1927 roku, źródło: John Toland, Adolf Hitler, 1991, ISBN 9780385420532, s. 224. "Rodacy, niemieccy robotnicy, pochodzę z waszych szeregów, byłem jednym z was, stawałem z wami, ramię w ramię, przez 4 lata wojny. Później awansowałem dzięki wytrwałości i samokształceniu, chociaż musiałem znosić głód! Ale w głębi duszy, nadal jestem taki sam." - Adolf Hitler w przemówieniu w fabryce Siemensa w nawiązaniu do I wojny światowej, źródło: film dokumentalny Apokalipsa. Siła Hitlera: Zagrożenie. Adolf Hitler był na tyle postępowym lewicowcem, że już przed wojną myślał o wspólnej Europie, zjednoczonej nie tylko gospodarczo, jak chciałaby konserwatywna prawica, ale też politycznie, jak tego chce postępowa lewica: "Mieszkańcy Europy stanowią na Świecie jedną, wspólną rodzinę. Dlatego wyobrażenie, że w tak ograniczonym „domu”, jakim jest Europa, utrzymanie różnego porządku prawnego i różnych wartości dla jednej wspólnoty mieszkańców, jest wyobrażeniem fałszywym." - Adolf Hitler w przemówieniu w dniu 7 marca 1936 roku przed Reichstagiem. Jak każdy socjalista Adolf Hitler popełniał też błędy, do których jednak potrafił się przyznać: "W Hiszpanii postawiliśmy na niewłaściwego konia. Byłoby dla nas lepiej udzielić poparcia republikanom. Oni reprezentują lud. Zawsze moglibyśmy później uczynić z tych socjalistów dobrych narodowych socjalistów. Ludzie skupieni woków Franco to wszystko reakcyjny kler, arystokraci i bogacze - nie mają nic wspólnego z nami, nazistami" - Adolf Hitler, kwiecień 1938. (źródło: Dawid Irving, Wojna Hitlera). Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 26.09.19, 21:07 A nie mówiłem...ludzi g..no obchodzą takie teorie, czy on był katolickim prawicowcem, postępowym lewicowcem czy ...wie czym..A komunistycznych propagandzistów, lewaków, stalinowców(i w ogóle Stalina) już dawno nie ma. Powiedz lepiej czego nie piszesz o Niemcach jako głównych zbrodniarzach winnych wybuchu wojny i tego co po niej nastąpiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.09.19, 00:23 bruner4 napisał: > A nie mówiłem...ludzi g..no obchodzą takie teorie, czy on był > katolickim prawicowcem, postępowym lewicowcem czy ...wie czym.. Postępową lewicę bardzo obchodzą. Na przykład narodowy socjalista Hitler w 1933 roku w prywatnej rozmowie z ówczesnym prezydentem senatu Hermannem Rauschningem powiedział: "Z wyznaniami, to czy tamto, jest wszystko jedno. To nie ma żadnej przyszłości. W każdym razie dla Niemców. Faszyzm lubi robić w imię Boże swój pokój z kościołem. Ja będę to samo czynił. Dlaczego nie! To jednak mnie nie powstrzyma od doszczętnego wytępienia chrześcijaństwa w Niemczech wraz ze wszystkimi jego mackami... Jest się chrześcijaninem, albo Niemcem. Oboma być nie można." "Mit den Konfessionen, ob nun diese oder jene, das ist alles gleich. Das hat keine Zukunft mehr. Für die Deutschen jedenfalls nicht. Der Faschismus mag in Gottes Namen seinen Frieden mit der Kirche machen. Ich werde das auch tun. Warum nicht! Das wird mich nicht abhalten, mit Stumpf und Stiel, mit allen seinen Fasern das Christentum in Deutschland auszurotten... Man ist entweder Christ oder Deutscher. Beides kann man nicht sein." Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 27.09.19, 13:00 Taa, Republika Weimarska rozwinęła nowoczesną broń, jaką??? :-), mógłbyś podać przykład? Wszystkie nowoczesne samoloty, U-booty i inny nowoczesny sprzęt, który został użyty w II WŚ powstał po 1933, kiedy Hitler był przy władzy i nie przejmując się aliantami nie potrzebował obcych poligonów. Armia radziecka była wtedy owszem duża, ale źle dowodzona (brak doświadczonych dowódców) i fatalnie wyposażona (myślisz że mieli wtedy PPsze, T-34 i myśliwskie Jaki-i?) i dlatego przedstawiała małą wartość bojową, czego dowodem był wynik agresji na Finlandię a potem rezultat natarcia armii hitlerowskiej. Ale nawet ten siusiek już ci powiedział że natarcia francuskiego w 1939 Niemcy by nie wytrzymali, czego o tym nie piszesz? Ty w kółko o jednym; Rosja, Stalin, propaganda, lewactwo, kursy PZPR dla lektorów propagandy itp., itd. Płyta ci się zacięła i zatrzymałeś się w poprzedniej epoce? Powiedz lepiej jakich to ty masz lektorów propagandowych, że w kółko nawijasz o tym samym. Szkoda czasu na dyskusje z takim trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.09.19, 22:57 bruner4 napisał: > Taa, Republika Weimarska rozwinęła nowoczesną broń, jaką??? :-), > mógłbyś podać przykład? Nic takiego nie napisałem. Jak zwykle kłamiesz. O tajnej współpracy wojskowej Republiki Weimarskiej z ZSRR, Reichswehr z Armią Czerwoną, jest ogólnie wiadomo. Chociażby z Wikipedii: > Reichswehr > Das Verhältnis der Reichswehr zur Weimarer Republik > Heimliche Rüstungskooperation mit der Sowjetunion: de.wikipedia.org/wiki/Reichswehr > Ale nawet ten siusiek już ci powiedział że natarcia francuskiego > w 1939 Niemcy by nie wytrzymali, czego o tym nie piszesz? Wcale tak nie powiedział. Znowu kłamiesz. O tym, że Wehrmacht niewiele mógłby zrobić, gdyby Francuzi wtedy zaatakowali nie muszę pisać. To jest przecież wszystkim tak samo dobrze wiadome jak i to, że nie po to Francuzi budowali Linię Maginota, aby przed nią wyłazić i ginąć. > Powiedz lepiej jakich to ty masz lektorów > propagandowych, że w kółko nawijasz o tym samym. Opieram się na faktach historycznych i słucham wyłącznie tych, którzy opierają się na faktach historycznych. Z tym młodym człowiekiem zgadzam się w 100%, bo on również opiera się wyłącznie na faktach historycznych. Ty go nazywasz pogardliwie "siusiek" i masz się za mądrzejszego. Tymczasem nikt nie stał się mądrym jedynie przez to, że wiele lat był głupi. Tobie fakty historyczne zupełnie nie pasują. Każdemu fakty historyczne nie pasują, kto uprawia jakąś propagandę. Brzydzę się takimi jak ty, którzy ciągle kłamią. > Szkoda czasu na dyskusje z takim trollem. I nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 27.09.19, 23:58 Siusiek mówi że dzięki pomocy ZSRR Republika Weimarska rozwinęła nowoczesne uzbrojenie :-). Fakty historyczne są takie że Niemcy rozpętały II Wojnę Światową a nie ZSRR, a ty w kółko piszesz że Rosjanie są wszystkiemu winni :-). I Rosjanie ich by nie powstrzymali, nawet gdyby z nimi nie podpisali tego paktu i nie sprzedawali im surowców, ale ty piszesz odwrotnie niż było, to cię spytałem, kto to takie instrukcje wydaje żeby w ten sposób trollować, bo fakty historyczne są inne niż piszesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.19, 13:06 bruner4 napisał: > Siusiek mówi że dzięki pomocy ZSRR Republika Weimarska > rozwinęła nowoczesne uzbrojenie :-). Znowu kłamiesz. Młody człowiek nic takiego nie mówi. Rżniesz głupa udając, że nie rozróżniasz trybu dokonanego od niedokonanego. Młody człowiek mówi jakie ograniczenia na Niemcy nakładał traktat wersalski, a następnie mówi: "Ale już demokratyczne rządy Republiki Weimarskiej w tajemnicy rozwijają nowoczesną broń i rozszerzają zbrojenie." Mówi tylko to i nic więcej na ten temat. Każdy może posłuchać w 43 sekundzie: www.youtube.com/watch?v=JHw7DbiWaCc Co miał na myśli wyjaśnia dopiero niemiecka Wikipedia: de.wikipedia.org/wiki/Reichswehr Jeżeli nie rozumiesz po niemiecku, to jest też i po polsku: pl.wikipedia.org/wiki/Tomka_(tajny_o%C5%9Brodek_broni_chemicznej) pl.wikipedia.org/wiki/Szko%C5%82a_czo%C5%82gowa_Kama pl.wikipedia.org/wiki/Szko%C5%82a_Pilot%C3%B3w_Wojskowych_Lipieck > ... fakty historyczne są inne niż piszesz :-) Wszyscy się mylą, bo stary siusiek z kursów dla lektorów w KC PZPR wie lepiej? Możesz sobie wierzyć w co chcesz. Teraz nikt się na tą twoją propagandę nie nabierze. Młodzi ludzie znają języki i mają dostęp do internetu. Wszystko mogą sami sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 3 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.10.19, 16:52 bruner4 napisał: > I Rosjanie ich by nie powstrzymali, nawet gdyby z nimi nie podpisali tego paktu > i nie sprzedawali im surowców, ale ty piszesz odwrotnie niż było, to cię spytałem, > kto to takie instrukcje wydaje żeby w ten sposób trollować, > bo fakty historyczne są inne niż piszesz :-) Fakty są takie, że 1939 roku w Europie na morzu silniejsza od Niemiec była Wielka Brytania, a na lądzie silniejsze od Niemiec były dwa państwa, Francja i ZSRR. Fakty są takie jak pisze prof. Eugeniusz Cezary Król: „Można założyć, że porozumienie radziecko-niemieckie zaważyło na opóźnieniu akcesu Francji i Wielkiej Brytanii do wojny, na ograniczeniu pomocy wojskowej dla Polski, wreszcie – na rezygnacji z wszelkich działań odciążających, co postanowiono podczas konferencji w Abbeville 12 września 1939 r.". Fakty są takie jak stwierdził po wojnie sądzony w Norymberdze szef sztabu generalnego Wehrmachtu gen. Alfred Jodl: „Do roku 1939 byliśmy oczywiście w stanie sami rozbić Polskę. Ale nigdy – ani w roku 1938, ani w 1939 – nie zdołalibyśmy naprawdę sprostać skoncentrowanemu, wspólnemu atakowi tych państw” Ale ty piszesz odwrotnie niż było, więc cię pytam, kto to takie instrukcje wydaje żeby w ten sposób trollować, bo fakty historyczne są inne niż piszesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem - powtórka z historii 4. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.19, 14:58 W Polsce ciągle jeszcze brakuje powszechnej wiedzy na temat wielkiego osiągnięcia oficera polskiego wywiadu, rotmistrza Jerzego Sosnowskiego, i zorganizowanej przez niego siatki wywiadowczej. "W połowie lat 20. XX w. zorganizowana w Berlinie przez oficera polskiego wywiadu, rotmistrza Jerzego Sosnowskiego siatka wywiadowcza, obejmująca najwyższe kręgi Reichswehry jako pierwsza weszła w posiadanie licznych i niezbitych dowodów na szeroko zakrojoną niemiecko-radziecką zakazaną traktatowo współpracę wojskowo-techniczną. M.in. na podstawie tych informacji Rzeczpospolita Polska w latach 20 XX w. ujawniła na forum Ligi Narodów nielegalną działalność tzw. Republiki Weimarskiej, która uchylała się jako „niewypłacalna” od spłacania kontrybucji za I wojnę światową. Jednocześnie skrycie przeznaczała ogromne pieniądze na rozwój ofensywnych, zabronionych traktatem wersalskim broni: pancernej, lotniczej oraz chemicznej." 1. Niemcy dzięki szkoleniu się w ZSRR zbudowały zdolności prowadzenia walki bronią chemiczną. 2. Niemcy dzięki szkoleniu się w ZSRR zbudowały zdolności wojsk pancernych, które w przyszłości przyczyniły się do wielu sukcesów wojennych. 3. Niemcy dzięki szkoleniu się w ZSRR odbudowały zdolności lotnictwa wojskowego, które w przyszłości przyczyniły się do wielu sukcesów wojennych. Rola ZSRR w omijaniu traktatu wersalskiego i odbudowie niemieckiego militaryzmu jest więc ogromna, a w postkomunistycznej Polsce ciągle jeszcze mało znana, a przecież powinna być znana, gdyż odkrył ją polski wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.19, 22:35 Prof. Bralczyk jak zwykle niezwykle ciekawie mówił w RMF FM. Mówił właśnie na temat temat wyborów. Od 11:35 minuty mówił bardzo ciekawie o dewaluacji słowa zdrajca. www.youtube.com/watch?v=qiBzYKsT5Jo Trudno profesorowi odmówić racji, gdy słyszy się, jak zdrajca i kłamca, człowiek który za pieniądze donosił do SB na swoich kolegów, teraz kłamie, że tak nie było, teraz zdrajcą nazywa, człowieka godnego, który pozostał wierny swoim ideałom do końca swojego życia. www.youtube.com/watch?v=pLEqn_zpDBk www.youtube.com/watch?v=8QRBqBrre6k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.10.19, 13:54 Mocne słowa Sakiewicza o Thun. Przypomniał 2010 rok! „Tak miłuje pokój, jak komuniści miłowali” Tun miłuje pokój nie tylko jak komuniści. Warto tu przypomnieć, że również naziści tak miłowali pokój. "Niemcy narodowosocjalistyczne pragną pokoju w wyniku swoich najgłębszych przekonań światopoglądowych." - Adolf Hitler w przemówieniu z maja 1935, źródło: Leszek Kołakowski, Casus Eichmanna (1961), cyt. za: „Gazeta Wyborcza”, 19–20 lipca 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.10.19, 14:21 Czy muzułmańscy uchodźcy i unijne pieniądze mogą uratować Polskę? niezalezna.pl/290927-abdul-bohaterem-wyborczej-pisali-o-nim-nasz-pasterz-dzis-woleliby-o-tym-zapomniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.19, 11:55 Bardzo pouczające są cytaty z wypowiedzi Donalda Tuska: „Polskość to nienormalność” – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); kiedy inni budują, kochają się i umierają, my walczymy, powstajemy i giniemy. I tylko w krótkich chwilach przerwy rozważamy nasz narodowy etos odrobinę krytyczniej, czytamy Brzozowskiego i Gombrowicza, stajemy się normalniejsi." - Źródło: Polak rozłamany, „Znak”, listopad-grudzień 1987, s. 191. "Ich bin Danziger – z dumą mówili o sobie moi dziadkowie, którzy mając dwu synów jednemu dali na imię Juergen, a drugiemu Henryk, nie Heinrich. Jeden szedł do szkoły polskiej, drugi do niemieckiej. W ich relacjach nie było ani śladu dramatyzmu z powodu wyboru – oba były równoprawne, nie były nacechowane agresją, dylematem narodowym. Dziadek był bramkarzem w piłkarskim klubie Zoppotter Sportverein, później przeniósł się do Gedanii, klubu polskich kolejarzy, gdzie niemiecki też był w powszechnym użyciu i nikt z tego nie robił problemu. Dopiero naziści kazali mu nosić literkę „P” – która oznaczała „obcy”, „gorszy”. Kiedyś spytałem dziadka: Urodziłeś się w Kielnie, nosisz kaszubskie nazwisko Dawidowski, niemiecki jest twoim pierwszym językiem, w 1945 wybrałeś Polskę, więc kim jesteś? Kaszubą? Polakiem? Niemcem? A on spojrzał zdziwiony i powiedział: Jestem tutejszy, biesege…" - Źródło: Rafał Kalukin, Donald Tusk: kariera brata łaty, „Gazeta Wyborcza”, 15–16 października 2005 Na Lubelszczyźnie ludzie pamiętają stosunek Donalda Tuska do Polaków: "Ja nie znam sprawy, nie męczcie mnie. Są instytucje za to odpowiedzialne." - Opis: odpowiedź na pytanie dziennikarzy o sytuację na Lubelszczyźnie, gdzie kilkanaście miejscowości zostało odciętych od świata w wyniku obfitych opadów śniegu, Warszawa, 1 lutego 2014. Na koniec tych edukujących cytatów warto przypomnieć, że Donald Tusk na obecne stanowisko startował jako niemiecki kandydat i wygrał z polskim kandydatem 27:1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.19, 21:01 Da się zauważyć, że nie tylko we wschodniej Polsce, ale i w zachodniej Polsce, edukacja idzie pełną parą. Coraz mniej jest matołów uważających, że zamiast 500+ dla polskich dzieci, powinno się wypłacać nienależny VAT zagranicznym oszustom, a rodzice polskich dzieci powinni zbierać szparagi u niemieckich rolników i wypracowywać PKB dla Niemców, bo teraz przez te 500+ niemieccy rolnicy strasznie narzekają, że nie ma komu zbierać szparagów. Ludzie powoli zaczynają odróżniać partię, która rządząc zapominała o swoich obietnicach wyborczych i robiła głównie afery. Dla mieszkańców Warszawy przykładem jest wylansowana przez Mieczysława Wachowskiego Hanna Gronkiewicz Waltz. Przed wyborami na prezydenta Warszawy obiecała mieszkańcom, że nigdy nie pozwoli na budowę spalarni śmieci w Białołęce, a gdy została prezydentem, to pierwsze co podpisała, była zgoda na spalarnie śmieci w Białołęce. Później były afery z kamienicami. Natomiast PiS spełnia swoje obietnice wyborcze i jest coraz więcej grup społecznych zadowolonych z rządów PiS. Na przykład związkowcy. Piotr Duda wymienił spełnione przez rząd PiS postulaty związkowców: „Przywrócony obniżony wiek emerytalny, zniesienie syndromu pierwszej dniówki, minimalna stawka godzinowa, dynamiczny wzrost minimalnego wynagrodzenia, wyłączenie z niego dodatku stażowego i dodatków za pracę nocną, minimalne wynagrodzenie zasadnicze dla pracowników niemedycznych, klauzule społeczne w zamówieniach publicznych, odmrożenie płac w budżetówce, ochrona kobiet w ciąży zatrudnionych w agencjach pracy tymczasowej, wolne niedziele w handlu, odmrażanie odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych, pluralizm związkowy w służbach mundurowych, lepsza ochrona przed bezprawnym zwolnieniem i dłuższy okres odwoławczy w sądzie pracy, częściowe podniesienie kwoty wolnej od podatku dla ludzi najuboższych, reprezentatywność organizacji związkowych na poziomie zakładów oraz wielkie programy społeczne, to najważniejsze z naszych osiągnięć.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.19, 14:07 Warto dziś przypomnieć kilka bardzo pouczających dla wszystkich faktów: 1) Głosowanie w sprawie ACTA 2: Prawo i Sprawiedliwość dwukrotnie: - przeciw; Platforma Obywatelska dwukrotnie – za; 2) Głosowanie w sprawie podniesienia wieku Emerytalnego dla Polaków Prawo i Sprawiedliwość przeciw; Platforma Obywatelska i Polskie Stronnictwo Ludowe za; 3) Stosunek do zwrotu środowiskom żydowskim odszkodowania za bezspadkowe mienie pożydowskie ponad 1 biliona tzw. ustawa 447 Prawo i Sprawiedliwość przeciwko spłacie roszczeń żydowskich Politycy związani z Lewicą (SLD) i związani z - Platformą Obywatelską Nowoczesną Polskim Stronnictwem Ludowym - za spłatą roszczeń żydowskich (tzw. ustawa 447) 4) Głosowanie w sprawie jawnego rejestru pedofilii. Prawo i Sprawiedliwość głosuje za jawnym rejestrem pedofilii; Platforma Obywatelska Nowoczesna i Polskie Stronnictwo Ludowe nie popiera jawnego rejestru pedofilii; - to ochrona sprawców przez Platformę Obywatelską, Nowoczesną i PSL a nie ofiar. 5) Głosowanie za zakazem sprzedaży tak samo nazwanych produktów ale z innym składem w Niemczech i w Polsce. Prawo i Sprawiedliwość - za zakazem; Platforma Obywatelska przeciwko zakazowi; 6) Głosowanie za obniżeniem wynagrodzenia dla posłów i senatorów: Prawo i Sprawiedliwość: za obniżeniem wynagrodzenia dla posłów i senatorów; Platforma Obywatelska, Nowoczesna i Polskie Stronnictw Ludowe brak poparcia dla obniżenia wynagrodzenia dla posłów i senatorów; 7) Głosowanie w sprawie penalizacji czyli uznania za przestępstwo Zbrodni Banderowskich Nacjonalistów dokonanych na Polakach tzw Zbrodni Wołyńskiej oraz karanie za propagowanie banderyzmu w Polsce oraz podważanie zbrodni banderowskich w Polsce: Prawo I Sprawiedliwość: za; Platforma Obywatelska brak poparcia; 8) Głosowanie w sprawie Emerytury matczynej Prawo i Sprawiedliwość: za; Platforma Obywatelska brak poparcia; 9) Głosowanie nad rozwiązaniami dla Polski w sprawie pracowników delegowanych. Prawo i Sprawiedliwość za korzystnymi rozwiązaniami dla Polski. Europosłowie Platformy Obywatelskiej głosowali za niekorzystnymi rozwiązaniami dla Polski w sprawie pracowników delegowanych. Europosłowie Platformy Obywatelskiej to że głosowali PRZECIWKO INTERESOM POLSKI i Polskich przedsiębiorców tłumaczyli pomyłką podczas głosowania. 10) Szlak VIA CARPATIA Prawo i Sprawiedliwość złożenie wniosku w sprawie rozpoczęcia budowy drogi VIA CARPATIA drogi, która wpłynęła by w ogromny sposób na rozwój gospodarczy Polski; Platforma Obywatelska (dzisiaj Koalicja Europejska) złożenie wniosku przeciwko budowie drogi VIA CARPATIA, czyli przeciwko budowie drogi, która wpłynęłaby w ogromny sposób na rozwój gospodarczy Polski. (źródło: Benchmark) Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem 11.10.19, 15:43 Panie Troll, przestań Pan już pieprzyć te propagandowe bzdury , bo się rzygać chce, -uszczelnienie ściągania VAT rozpoczęła już poprzednia ekipa: www.rp.pl/Postepowanie-podatkowe/308169988-Krotka-historia-uszczelniania-systemu-podatkowego---co-zrobil-rzad-PO-PSL-a-co-PiS.html www.forbes.pl/prawo-i-podatki/uszczelnienie-vat-czy-zmniejszylo-skale-wyludzen-czy-to-tylko-marketing/0zjbdhr przeczytaj sobie Trollu i przestań w kółko kłamać że to tylko zrobił PiS i że to jego zasługa. Co do mienia bezspadkowego- zapomniałeś napisać że PiS wstrzymał się od głosu, gdy chciano wprowadzić ustawę wykluczającą możliwość płacenia przez Polskę takich odszkodowań. Kurdowie otrzymali zapewnienia i gwarancje USA w sprawie własnego bezpieczeństwa i tego że Turcja ich nie zaatakuje. Wydarzenia w Syrii pokazały, ile warte są amerykańskie obietnice i gwarancje. Kurdowie walczyli na pierwszej linii z antyamerykańskimi terrorystami ISIS, by Amerykanie nie musieli ginąć ,- wcześniej Tusk odmówił USA wysłania tam naszych żołnierzy. W kółko gadasz bzdury, nie dość że głupio , to jeszcze dużo. Idź, przepadnij trollowa maro. Tyle do Trolla (karmienie niewskazane). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.19, 17:21 bruner4 napisał: > Panie Troll, przestań Pan już pieprzyć te propagandowe bzdury , ... Sam jesteś troll i czka ci się dawno już skompromitowana propaganda z początków rządu PiS. Podajesz jakieś propagandowe linki z 2017 roku, kiedy jeszcze przeciwnicy PiS mieli nadzieje na skompromitowanie ekonomicznej polityki PiS. Drugi link jest wyłącznie propagandowy, a w pierwszym linku autor pisze o jakichś dodatkowych milionach ściąganych przez PO, a przecież PiS ściąga dodatkowe miliardy. Myślisz, że ludzie nie odróżniają milionów od miliardów? Myślisz, że ludzie uwierzą ci w tą propagandę z 2017 roku, bo nie potrafią znaleźć wykresów rosnącej luki VAT podczas całego okresu rządów PO-PSL? "Jedno z fundamentalnych pytań na niedzielę: czy zafundujemy sobie i Polsce podróż wehikułem czasu do roku 2015?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.19, 19:19 Edukacja wyborcza dla niezdecydowanych: www.zachod.pl/audycja/godni/ Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: Edukujmy się nawzajem 13.10.19, 06:19 Grzegorz Turnau - Cichosza (1993) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.19, 01:45 Edukacja wyborcza dla tych, którzy zdecydowali: www.youtube.com/watch?v=qdOC8tXWPsc Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma ...przypomnijmy... :-)))... 16.10.19, 02:20 ...przypomnijmy sobie, zamiast jęczeć... zamiast jęczeć w milczeniu... bo milczenie - nie zawsze jest "złotem"... forum.gazeta.pl/forum/w,62,168766601,168766601,_patologie_.html ...bo złoto - to tylko to, co się świeci... a co się świeci?... np. -... hmmm... latarnia?... :-)))... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: ...przypomnijmy... :-)))... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.19, 02:57 s.monte.z.uma napisał(a): > a co się świeci?... Kiedyś na eleganckim uroczystym balu w arystokratycznym domu w przerwie między tańcami, opowiadano zagadki. Jeden z młodzieńców powiedział zagadkę: "Co się świeci pod jajkami?" Nastąpiła konsternacja. Panie się zaczerwieniły. Panowie spojrzeli na niego z oburzeniem. Młodzieniec uznał, że widocznie nikt nie zna odpowiedzi, więc podał rozwiązanie zagadki: "Patelnia". Wtedy wstał stary rosyjski generał i powiedział zaciągając rosyjskim akcentem: "Nie dość, że dowcip nie dowcipny, to nierealny. Kto siada gołą d..ą na patelni?" Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: ...przypomnijmy... :-)))... 16.10.19, 04:41 ... Lubowidz www.google.com/search?q=lubowidz+po%C5%82o%C5%BCenie&oq=lubowidz+po%C5%82o%C5%BCenie&aqs=chrome..69i57.20597j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 "Pal zaostrzyć, a nie nominować do Nobla" - napisał o Oldze Tokarczuk burmistrz Lubowidza... plock.wyborcza.pl/plock/7,35681,25312657,pal-zaostrzyc-a-nie-nominowac-do-nobla-napisal-o-oldze.html ps.: podoba się wam idol nazioli, panujących na tym forum... ???... a jego akty seksualne... ??? ... nie wiem, czy miał kota... chyba wolał psy... do szczucia na ludzi... ... ... bez uśmieszków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.19, 16:58 Jarosław Kaczyński jest od dawna fanem Olgi Tokarczuk. Prezes PiS mówił o pisarce w wywiadzie w 2016 roku. www.o2.pl/artykul/jaroslaw-kaczynski-i-olga-tokarczuk-prezes-pis-mowil-o-pisarce-w-wywiadzie-6433617916708481a Być może dzięki temu Olga Tokarczuk została laureatką literackiej Nagrody Nobla? Niedawno w niemieckiej telewizji Olga Tokarczuk powiedziała, że w Polsce nie ma oficjalnej cenzury, ale jest autocenzura. Niemcy zupełnie nie zrozumieli o co jej chodziło, ale można się domyślać, że gdy pisarka wie, że Jarosław Kaczyński jest jej fanem to głupot nie może pisać. Pisze mądrze i dostaje Nobla. Czyż nie tak? Tak właśnie działa autocenzura w Polsce pod rządami partii Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.19, 19:53 Trafiłem na to forum by pokazać emitowane przez drugi program niemieckiej telewizji publicznej (ZDF) prywatne amatorskie filmy z okresu wojny, gdyż jest tam pokazany Ostrów Lubelski - Filmował komendant miejscowości Walther Neuer. Czas 6:19 - 8:38 www.youtube.com/watch?v=OY_SGFdMH1k Myślałem, że będzie można na tym forum z kimś normalnie podyskutować, a tu ... patologia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.19, 21:52 Prezydent Duda w Biłgoraju: Miało się nie dać wypłacić 500 plus, miało się nie dać poprawić warunków życia. Okazało się, że da się Prezydent w Nisku: Zawsze o tych ziemiach mówiło się "Polska B", a to nieprawda. Naszym obowiązkiem jest zdynamizowanie ich rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.10.19, 12:37 Jak wyraźnie widać z ostatnich wpisów, to forum jest całkowicie opanowane przez głosującego na SLD komunistycznego trolla et consortes. Niech sczeźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Forumowe trolle najczęściej nie wiedzą, ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.10.19, 20:18 Forumowe trolle najczęściej nie wiedzą, że Polską wreszcie rządzi odpowiedzialna liberalno-konserwatywna partia, która jasno pokazała, że nie zgadza się na karanie za zachowania homoseksualne, natomiast nie przyłącza się do wsparcia Parlamentu Europejskiego dla ideologii LGBT, wsparcia finansowego, organizacyjnego itd. wpolityce.pl/polityka/470437-waszczykowski-potepilismy-wszelkie-kary-za-homoseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.19, 12:08 Oni uczą Polaków moralności: niezalezna.pl/295042-umoralnial-w-sieci-dzis-zatrzymano-go-za-przyjecie-lapowki-artur-w-i-jego-przyzwoitosc Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Edukujmy się nawzajem 29.10.19, 12:40 Przy Banasiu to pikuś, mały żulo :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.19, 14:01 empi napisał: > Przy Banasiu to pikuś, ... A co Banaś zrobił karalnego? Wziął większą łapówkę niż druga rata 200.000 zł., jak ten wysoki działacz z PO? A może wziął większą łapówkę niż 500.000 zł., jak ten wysoki działacz z PSL? Co takiego karalnego Banasiowi udowodniono? Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem 29.10.19, 17:26 Tu nasz troll z niemieckiej piątej kolumny ma trochę racji, afery obecnej ekipy przy tych tej poprzedniej to pikuś, widać to przy "wojnie aferalnej" z okresu przedwyborczego, kiedy w wyliczankach afer PiS-u znalazła się np. "afera wypchaniowa", gdzie ktoś zauważył w domu u Szyszki jakiegoś wypchanego zwierzaka, który jest pod ochroną :-). Albo prezes pilnuje, albo to towarzystwo jest za głupie żeby więcej kraść. Albo jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Sabri Bekdas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.19, 12:41 Jeżeli kogoś interesują szczegóły, to tu są linki do informacji o byłym właścicielu Pogoni Szczecin: www.wprost.pl/tygodnik/3058/Kapitalny-interes.html tvn24bis.pl/z-kraju,74/sad-oddal-spolke-sabriego-bekdasa-w-rece-przestepcow,906371.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.19, 13:38 Najbardziej inteligentną partią w Polsce jest partia ludowych cwaniaków. Weźmy na ten przykład burmistrza Szprotawy. Nie ma zastępcy. Mieszkańcy Szprotawy są przekonani, że to wynika z oszczędności ich pieniędzy i jest dla ich dobra. Tymczasem taki burmistrz nie ma wspólnika do różnych swoich działań. Poza tym jest niezastąpiony w roli burmistrza. Jego aresztowanie jest ryzykowne, gdyż w tym czasie mogą przepaść jakieś europejskie pieniądze dla miasta, ponieważ nie będzie komu podpisać. Tak więc sąd musi mieć bardzo mocne dowody, jeżeli godzi się na areszt burmistrza, który nie ma zastępcy: www.zachod.pl/146652/mackowiak-szok-po-aresztowaniu-burmistrza/ "Jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one." - mówi znane porzekadło. Czy ugrupowanie Kukiz'15 powinno robić to samo, co robi partia ludowych cwaniaków? www.zachod.pl/146668/kukizowcy-o-porozumieniu-z-psl/ Jakie jest wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.19, 15:51 Ponieważ lewica ciągle poszukuje sposobu wyeliminowania Boga katolickiego i zastąpienia go swoim, a więc wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu społecznemu, przypomnę dwa znane na lewicy przykłady, gdy "człowiek staje się Bogiem". 1. Przywódca niemieckich robotników Adolf Hitler w rozmowach z byłym gubernatorem Gdańska, Hermannem Rauschningiem, mówił o idei Nadczłowieka: „Człowiek staje się Bogiem. Taki jest w uproszczeniu sens. Człowiek jest stającym się Bogiem. Człowiek bezustannie musi wykraczać poza granice samego siebe. Jeśli tylko przystanie i odizoluje się, to zmarnieje i upadnie poniżej progu człowieczeństwa. Stanie się półzwierzęciem. Bogowie i zwierzęta, tak dzisiaj jawi się nam świat. I jakże elementarnie proste staje się wszystko. Czy podejmuję decyzję w polityce, czy wprowadzam nowy ład do naszego organizmu społecznego, to jest to jedna i ta sama decyzja. Wszystko, co izoluje się od Ruchu, co chce się zatrzymać, co trzyma się starego, wszystko to skarleje i musi upaść. Natomiast wszystko to, co słucha pragłosu człowieka, co oddaje się w służbę wiecznotrwałego ruchu, wszystko to nosi w sobie powołanie do nowego człowieka” - H. Rauschning, Rozmowy z Hitlerem, Warszawa 1994, s. 262. Por. A. Hitler, Mein Kampf. Moja walka, Kraków 1992, s. 147—151, 200—203. 2. Przywódca polskich robotników Lech Wałęsa, który sam obalił komunę, przedstawił swoją wersję Ostatniej Wieczerzy ze sobą w roli głównej. "Wałęsa przedstawia swoją wersję Ostatniej Wieczerzy ze sobą w roli głównej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne "Człowiek staje się Bogiem." IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.19, 16:30 Z drugiej strony trudno się dziwić, że on widzi siebie w miejscu Boga, bo gdy w czasach PRL-u wszyscy jego koledzy bali się wszechwładnej SB, gdy w czasach PRL-u wszechwładna SB była dla wszystkich jak "Bóg i Car", to on wtedy wydawał polecenia SB: „Dla lepszego zakonspirowania mojej osoby wezwać mnie na MO, gdyż inne osoby z mojego wydziału są zorientowane o mojej działalności w radzie delegatów i nie wzywanie mnie do komendy może wzbudzić różne podejrzenia” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.19, 19:33 To jest bardzo dobra polityka: Zmiany wieku emerytalnego na pewno nie będzie, ale modele zachęt czy benefitów w ramach "srebrnej ekonomii" na pewno będziemy starali się rozważać - powiedziała minister przedsiębiorczości i technologii Jadwiga Emilewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.19, 11:26 empi napisał: > Głos z tamtej strony Lech Kaczyński był polskim prezydentem. Nie rosyjskim, nie niemieckim, lecz polskim, tak jak obecnie Polską rządzi polski rząd. Nie rosyjski, nie niemiecki, tylko polski. Warto sobie z tego zdać sprawę. Trolle, być może mając w tym swój prywatny interes będą zawsze udawać, że nie wiedzą kto polską rządzi. To ich problem. Cieszmy się że mamy polski rząd. Dziś dzień Wszystkich Świętych. Gorąco polecam wzruszający wpis polskiego premiera: niezalezna.pl/295523-wzruszajace-wpis-premiera-mateusz-morawiecki-wspomina-swojego-tate Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem 01.11.19, 23:14 No tak, wiadomo, każdy z nas ma kogo wspominać. Cytowanie tu tej osoby , ma na celu poprawę jej wizerunku. Ja bym od niego chętnie usłyszał rozwinięcie wątku "miski ryżu", który zagaił w knajpie, gdzie go nagrano. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem 02.11.19, 13:49 Nawiązując do obecnego święta i słuchając naszych mediów odnosi się wrażenie że jeśli chodzi o wojsko, to są ; groby "żołnierzy wyklętych"(a było ich w pierony), groby Powstańców Warszawskich, groby uczestników walk z bolszewikami w 1920r, groby uczestników wcześniejszych powstań (np.1863). Innych grobów nie ma (ja przynajmniej o nich w radio nie słyszałem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.19, 14:41 bruner4 napisał: > Innych grobów nie ma (ja przynajmniej o nich w radio nie słyszałem). Słuchaj polskiego Radia, to usłyszysz. Ja słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Edukujmy się nawzajem 06.11.19, 22:18 Ja nie słucham radia dla prawicowych trollów. Włączyłem takie normalne rozgłośnie, które utrzymywane są z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.19, 23:23 Bohater walki z nazistowskimi Niemcami generał Emil Fieldorf „Nil” nie może mieć swojej ulicy w Żyrardowie, a tymczasem protektor i przyjaciel Hitlera, jeden z głównych przywódców NSDAP, Dietrich Eckart, ma swoją wieżę w Ośnie Lubuskim. Czołowy niemiecki nazista i antysemita Dietrich Eckart wspólnie z Antonem Drexlerem założył Niemiecką Partię Robotników (DAP) w której zetknął się z Adolfem Hitlerem i która później została przemianowana w Narodowosocjalistyczną Niemiecką Partię Robotników (NSDAP). W 1937 roku w Ośnie Lubuskim zbudowano na jego cześć kamienną wieżę widokową, nazwaną Wieżą Eckarta (Eckart-Turm). Po włączeniu Ośna Lubuskiego do Polski nazwą urzędową dla tego obiektu wciąż pozostaje Wieża Eckarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Dietrich Eckart IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.19, 12:46 Jeden z głównych przywódców i twórców NSDAP, protektor i przyjaciel Adolfa Hitlera, wydawca antysemickiego tygodnika "Auf gut deutsch" - Dietrich Eckart - ma do dziś swoją wieżę dla upamiętnienia w Ośnie Lubuskim. pl.wikipedia.org/wiki/Dietrich_Eckart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Wieża Dietricha Eckarta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.19, 14:31 Zaznaczam, że nie chodzi mi o dawne przedwojenne nazwy, tylko o powojenne oficjalne nazwy urzędowe. Wieża czołowego narodowego socjalisty Dietricha Eckarta jest obecnie obowiązującą nazwą urzędową. Socjalista Günter Grass, który na ochotnika wstąpił do Waffen-SS, bo jak twierdził, czuł się tłamszony w katolickiej rodzinie, jest obecnie honorowym obywatelem miasta Gdańska. Powszechnie wiadomo, że nowe socjalistyczne i ateistyczne oddziały wojskowe Waffen-SS nie miały już na klamrach pasów tradycyjnego w Niemczech od wieków, jeszcze z armii pruskiej, odwołania do Boga. W 1994 roku Politechnika Gdańska przyznała doktorat honoris causa dla wybitnego narodowego socjalisty Adolfa Friedricha Johanna Butenandta, mającego swój udział w zbrodniczych badaniach Josefa Mengele, który eksperymentował na więźniach niemieckiego obozu koncentracyjnego w Auschwitz. W 2011 roku powyższy narodowy socjalista Adolf Friedrich Johann Butenandt został patronem tramwaju z numerem bocznym 1038 w Gdańsku. Tramwaj nosił imię Adolfa Friedricha Johanna Butenandta - naukowca, który podpisał przysięgę niemieckich profesorów na wierność Adolfowi Hitlerowi i z własnej woli zapisał się do NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Edukujmy się nawzajem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.19, 13:00 Stefan Tompson opowiada o tym jak w Polsce obchodzimy Dzień Wszystkich Świętych: www.facebook.com/PatriaeFidelis/videos/557137655048599/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.19, 02:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś