s.monte.z.uma
15.04.18, 14:49
...otóż wtedy mogę poprzeć ( ...i tylko wtedy... wspólny komitet wyborczy prezydenta Żuka i aktywistów miejskich (...hojnie dotowanych przez ratusz... także z moich podatków...), gdy nie tylko będą deklarować poparcie miejskiej władzy w sadzeniu "kwiatków i rabatków"... poprę wspólny komitet prezydenta Żuka i "aktywistów miejskich" wtedy i tylko wtedy, gdy strony zawiązujące wspólny komitet w najbliższych wyborach samorządowych zobowiążą się i zagwarantują , że w najbliższej kadencji przeznaczą wszystkie środki na "upiększanie" miasta wygenerowane - na budowę sieci ciepłowniczej, zasilającej także moją nieruchomość, położoną na ulicy od takowej sieci założonej w ubiegłym roku w pobliżu, w odległości 50-60 metrów od mojej ulicy... założone w centrum ścisłym miasta dla obsługi inwestorów, centrum to niszczących... a będzie to konkretne działanie, którego celem będzie - także konkretna - walka ze smogiem... pomysł za darmochę - bo nie tylko członkowie rad miejskich miewają pomysły dobre... ja też je miewam...
W radzie miasta bardzo brakuje ludzi z pomysłami, z fantazją, orędowników spraw najsłabszych mieszkańców Lublina, rzeczników interesów nie tylko kierowców, ale także pieszych i rowerzystów, osób na serio zaangażowanych w ochronę środowiska, czy wreszcie wrogów wizualnego chaosu i kiczu w miejskiej przestrzeni. Ale przede wszystkim potrzeba nie ekspertów od podnoszenia rąk podczas głosowania i specjalistów od własnego podwórka, ale ludzi kompetentnych, ludzi, którzy orientują się w świecie, wiedzą, w którą stronę zmierzają współczesne miasta, takich, którzy myślą nie w perspektywie kadencji, ale na dwadzieścia, trzydzieści lat do przodu.
Więc wiadomość, że miejskie ruchy chcą uczestniczyć w wyborach do rady miasta, może być bardzo dobra. Ale może być też bardzo zła,
Małgorzata Bielecka-Hołda
Miejscy aktywiści na okręcie prezydenta Żuka. Inne rozwiązanie oznacza katastrofę [OPINIA]
lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,23264536,miejscy-aktywisci-na-okrecie-prezydenta-zuka-inne-rozwiazanie.html#Z_BoxLokLubLink