Dodaj do ulubionych

Telewizja Dworaka

IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 02:10
Myślałam,ze nowy szef TVP bedzie bardziej ambitny. Owszem,jest nowe studium
do nadawania wiadomosci (na razie raczkuje),ale to nie wszystko. 15
pazdziernika byl doniosłym dniem w pracach Sejmu,wazyły się bowiem losy
rządu.TVP 3 (pasmo wspólne) po 16-ej zaprzestało transmisji,ale ja dalsze
obrady oglądałam w TVN 24.Jeśli tak ma wygladac nowe oblicze telewizji
niekomercyjnej, to ja serdecznie dziekuję.Czy tam nie ma nikogo
mądrego,ktoryby natychmiast podjął decyzję o zmianie w programach? Co sie
musi zdarzyć,aby zaczęto myslec o odbiorcach? Przeciez TVN 24 ma daleko
mniejszy zasięg!
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: Telewizja Dworaka IP: *.info 16.10.04, 06:44
      Nowy szef TVP, tak jak stary i ten jeszcze wcześniejszy,ma bardzo duże ambicje-
      ambicje zbierania abonamentu.TVN, i wszystkie jej mutacje, to stacja komercyjna,
      musi dbać o widza bo spadną jej dochody.I to jest odpowiedź.
      TVP wprowadziła po wakacjach nową "ramówkę"- dobrą rozrywkę zepchnęła na gorsze
      godziny(np. "jaka to melodia"),ale oczywiście programy dla idiotów zostały w
      lepszym paśmie(np.durnowate filmiki kręcone przez widzów z równie idiotycznym
      komentarzem pseudosatyryka- nawet nie pamiętam jakiż ta "superrozrywka" ma tytuł).
      Czy naprawdę sądzi Pani że Polak-przeciętniak jest zainteresowany obradami
      Sejmu? Mam wrażenie że nie, co widać po badaniach oglądalności poszczególnych
      programów, im głupszy program czy serial, tym większa widownia.Pan Dworak
      widocznie też przegląda te dane.Misja telewizji publicznej?- misję telewizja
      zgubiła już dawno.
      Ja też odlądam TVN-24, właściwie słucham, telewizor bowiem w tym wypadku działa
      jak radio, jest włączony a ja "kręcąc się" po domu ciągle go słucham. Jest to w
      tej chwili najlepsza stacja, o ile ktoś interesuje się światem który go otacza.
      Podsumowując- niczego dobrego nie spodziewałam się po nowym szefie TVP i miałam
      rację(niestety).
    • Gość: Bastiatan Re: Telewizja Dworaka IP: 212.182.59.* 16.10.04, 12:36
      Jaka misja telewizji publicznej? Powinno być emisja, tylko drukarze zjedli 'e'.
    • Gość: bosman Re: Telewizja Dworaka IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 14:19
      Szanowna Pani. Czy przypadkiem nie zauważyła Pani, że TVP - tzw. publiczna
      powoli staje sie filią TV Puls a misja staje sie misjonarska?.Przecież to co
      oni teraz pokazują to transmisja mszy i innych obrzędów i jasełek KK z
      przerwami na - w zasadzie wszystko jedno na co.Wyrazy szacunku.bosman.
      • Gość: BARSKA Re: Telewizja Dworaka IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 15:14
        Do "p,bosmana"- oczywiscie,ze zauważyłam.Nie znoszę np programu z udzialem
        p.Pospieszalskiego,dawniej z Pulsu.Dworak...Nie kpię z nazwisk,ale tu az sie
        prosi odpowiedziec na pytanie: o jaki d w ó r chodzi? Na pewno nie o Pałac
        Prezydencki,choć moze o inny pałac,w poblizu...
        • hm` Re: Telewizja Dworaka 16.10.04, 18:28
          Heh, jednak bylo znacznie gorzej za poprzedniego prezesa... Ach ci nowi postepowcy na forum. Cmok.
          pozdr. hm`
    • mali_bu Re: Telewizja Dworaka 16.10.04, 15:32
      Rzeczywiście. Nie ma to jak oglądać spektakl sejmowy pt. "Populiści wszystkich
      partii łączcie się". Osobiście uważam, że ogladanie posiedzeń Sejmu podczas
      debaty nad odwołaniem jakiegos ministra czy głosowanie nad budżetem, czy też
      głosowanie nad votum zaufania dla rządu to zwykła strata czasu i marnowanie
      prądu oraz zażynanie telewizora.
      I tak wczoraj można było w trakcie debaty wysłuchać byłych posłów AWSu którzy to
      mówili że rząd Belki jest zły i oni rządziliby lepiej i wiedzą już co jak
      zrobić. Danuty Hojarskiej, która wygłosiła monolog o uczciwości. Posła
      Samoobrony, który powiedział że jak jego partia dojdzie do władzy to renty i
      emerytury wzrosną od razu o kilkadziesiąt procent bo to się im nalezy. Pewnie
      było więcej tego typu ciekawostek, ale z powodu niemocy patrzenia się na ten
      kabaret oglądałem tylko urywki co kilkanaście minut.
      Cała wczorajsza debata to stek bzdur, idiotyzmów wygąszanych przez niewiele
      wartych siebie posłów. A zwykli ludzie wysłuchują tego przez swe małe
      telewizroki, łykają te obietnice i przyrzeczenia że jak my będziemy u koryta to
      będzie lepiej. Po wyborach nadchodzi rozczarowanie, że mówili że będzie dobrze a
      jest jak zwykle.
      • Gość: bosman Re: Telewizja Dworaka IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 15:36
        Może oglądaliście dzisiaj popisy Giertycha podczas przesłuchania Piwnik.Ciekaw
        jestem Waszego zdania.Pozdr.
        • Gość: basia Re: Telewizja Dworaka IP: *.info 16.10.04, 17:06
          Gwiazdą dzisiejszego przesłuchania okazał się być poseł Macierewicz. Giertycha,
          zdaje się, nie ma w tej komisji.
          • Gość: basia Re: Telewizja Dworaka IP: *.info 16.10.04, 17:08
            A może jest? Jakoś mi umknął.
            • Gość: bosman Re: Telewizja Dworaka IP: *.lublin.mm.pl 16.10.04, 17:11
              Jest!!!!Jest w tej komisji. Tęgoszyi, krótkopalcy, czółko niskie myślą
              nieskażone, za to wykształcenie wysoki - teologiczne. Żałuj że tego nie
              oglądałaś.Pozdr.
              • Gość: basia Re: Telewizja Dworaka IP: *.info 17.10.04, 07:52
                Jest, jest, masz racę. Przeżycia traumatyczne są wyrzucane z pamięci , widocznie
                dla mnie widok tego pana jest bardzo traumatyczny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka