Dodaj do ulubionych

"Wirtualna" obrona pracy doktorskiej na UMCS

06.12.04, 23:12
myslę że to w lublinie łącza są słabe a na wschodzi raczej te technologie są
bardziej rozwinięte niż u nas i za czenę duuużo przystępniejszą niż w pl
a co do oprogramowania to ... heh zawsze mozna zwalić winę na niejakiego
Gatesa heheh

mimo wszystko gratulacje!!!

primo : pozytywnego wyniku obrony
secundo : bycia prekursorem w dziedzinie doctor on-line ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: "Wirtualna" obrona pracy doktorskiej na UMCS IP: 212.182.40.* 07.12.04, 08:13
      A w Panoramie Lubelskiej obrona przedstawiona została jako wieeeeelki sukces.
      No chyba, mieli na myśli sukces doktoranta.
    • Gość: Grzegorz M. Wójcik Byłem tam i widziałem IP: 212.182.71.* 07.12.04, 09:16
      Byłem tam i widziałem. Co więcej chyba odgrwyałem główną rolę w całej tej
      imprezie, bo to ja broniłem doktorat. Myślę, że całość nie wypadła aż tak
      kiepsko jak to można wywnioskować z artykułu GW. To fakt, w czasie czytania
      recenzji pojawiały się trzaski i chwilowe przerwy, ale nie zakłóciło to obrony
      jako całości. Zakłóconą informację zawsze można przecież powtórzyć.
      Przypuszczam, że gdyby profesor był z nami w rzeczywistości realnej, a nie
      wirtualnej, to też moglibyśmy mieć zakłócenia "transmisji" [karetka za oknem,
      młot pneumatyczny, rozmowy na sali itp :-)] Efekt jest taki, ze odpowiedziałem
      na zadane mi pytania, recenzent doskonale słyszał to co działo się w Lublinie,
      a lody zostały przełamane. I prosze nie zapominać, że dzieliło nas 7 stref
      czasowych, dziennikarz GW nie uczestniczył w całej obronie, a przedsięwzięcie
      zostało zrealizowane z wykorzystaniem darmowego oprogramowania, za 0.00 zł.

pozdrawiam
      Grzegorz M. Wojcik
      • Gość: Stilgar Re: Byłem tam i widziałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:34
        GRATULACJE :-) !!! a co do darmowego oprogramowania... freeware czy open source? :P
      • Gość: Miłośnik TP z IVd Re: Byłem tam i widziałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:10
        Grzesiu,
        trzeba było skorzystać z usług jakiegoś porządnego operatora, a tak to kicha
        wyszła trochę :)).
      • Gość: Jacek Re: Byłem tam i widziałem IP: *.cs.ubc.ca 07.12.04, 19:54
        Tez gratuluje i pozdrawiam

Jacek
      • Gość: Owszem Re: Byłem tam i widziałem IP: 212.182.102.* 07.12.04, 21:42
        Ja również byłam, i muszę powiedzeć że całość zrobiła na mnie nader
        przygnębiające wrażenie. Trzeba było sporego samozaparcia by zrozumieć to co
        mówi Pan Prof. Duch. Darmowe oprogramowanie i dobre chęci nie ma tu nic do
        rzeczy. To nie przedszkole, tylko Instytut Fizyki i obrona doktoratu.
        Pozdrawiam i gratuluję rozprawy :)
    • Gość: bankjet Re: "Wirtualna" obrona pracy doktorskiej na UMCS IP: *.wawrysiuk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:05
      Bylem, widzialem, znam z testow webcama ktorego uzyto w Lublinie do
      wideokonferencji bo czesto sie lacze i slucham radia.Moze przyczyna jest w tym
      ze tam mieli ina kamere???Moze gdyby tam tez byl ten SmileCam to by bylo bez
      zaklocen????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka