Dodaj do ulubionych

Co jadacie W PRACY ?

27.09.26, 21:07
Macie stołówki pracownicze?
Zabieracie własne lunchboxy? (co w nich bywa?)
A może w czasie pracy wyskakujecie do pobliskiej knajpy na jakiś posiłek?

Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:20
      To co sobie zabiorę w pudełku lub słoiku. Nie zawsze jest potrzeba, tylko kiedy mam 6- 7 lekcji.
      Nie ma stołówki dla pracowników
    • nadkomisarz_przyzwoita Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:21
      Mamy stołówkę i muszę powiedzieć że naprawdę dobrą. W pracy jem zupę i drugie danie 😊.
    • profes79 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:21
      Wyskakujemy. Przez jakiś czas miałem w miejscu pracy stołówkę ale zmieniłem pracę to i stołówka się skończyła. Mam niedaleko paszodajnię z polską kuchnią i na ogół z niej korzystam, okazjonalnie przerywając chińczykiem.
    • marta.graca Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:26
      Zabieram kanapki lub sałatkę na drugie śniadanie i obiad w lunchboxie ( normalne dania obiadowe). Mamy kuchnię z mikrofalą.
    • little_fish Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:29
      Nie mamy stołówki i nie wyskakujemy. Zabieram różnie - w zależności od tego ile jestem w pracy i jakie plany na później. Czasem kanapkę, czasem sałatkę, czasem twarożek z dodatkami, coś do podgrzania z obiadu. Zależy też, na co mam ochotę
    • ritual2019 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:32
      Mam canteen w pracy, mamy tez kuchnie gdzie sa microwaves. Mam tez mnostwo restauracji gdzie moge zjesc lunch bo pracuje w centrum miasta. Czasem jem wiec w canteen, czasem w miescie a czasem zabieram jedzenie z domu.
    • okruchlodu Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:33
      Gdy muszę jechać do biura to:
      - na śniadanie robię nocną owsiankę + różne owoce jako przekąski.
      - lunch- niespodzianka. Często gotuje więcej na obiad i to co zostanie, mrożę. W dni, w które jade do pracy wyciągam gotową porcję i nigdy nie wiem co się trafi... Ostatnio miałam risotto z grzybami wcześniej cannelloni ze szpinakiem.
    • kachaa17 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:56
      Na drugie śniadanie biorę kanapki z domu a na obiad też coś zwykle sobie biorę do odgrzania w mikrofalówce w pracy. Jak nie mam ze sobą obiadu to zamawiam sobie coś do biura a czasem kupuję coś w Żabce, która jest w budynku.
    • chatgris01 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:59
      Mam przerwę obiadową i chodzę na obiad do domu.
    • katarrynka Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 21:59
      Jak już muszę pojechać do biura, to mamy stołówkę ze śniadaniami i obiadami pracowniczymi, naprawdę pyszne rzeczy tam mają, czasami jak mam wenę to robię sobie jakieś placuszki na bazie serka wiejskiego plus owoców, sałatkę, nocna owsiankę, tortillę. W firmie mamy też kuchnię z mikrofalami i lodówkami.
    • la_felicja Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 22:09
      Zwykle sałatki (ale pożywne, z białkiem) zupę do odgrzania w mikrofali albo resztki z poprzedniego obiadu - do odgrzania lub na zimno.
      Czasem wyskakuję do pobliskiej kafejki lub do sklepu na coś na wynos, ale rzadko, bo to drogie i tuczące
    • ponis1990 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 22:22
      Nie ma stołówki ,mam socjalny z czajnikiem i mikrofalówką. rano przyjeżdza catering obwoźny z kanapkami, obiadami i deserami i jak ktoś chce to może sobie cos kupic do pracy lub domu, dobre mają. Ale ja na ogół bułki lub kanapki.
    • mika_p Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 22:26
      Nie ma stołówki.
      Zabieram obiad w pudełku i coś na drugie śniadanie, nie kanapki - owsiankę z paproszkami albo dwie parówki i kromkę chleba, albo zupę, albo serek wiejski, czasami na słodko serek homogenizowany plus płatki czekoladowe i bakalie albo kupiony poprzedniego dnia kawałek ciasta.
      Obiad standardowy, zazwyczaj ziemniaki, mięso, warzywo, mamy mikrofalę.
    • jkl13 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 22:31
      Nie mam stołówki, pokoju socjalnego, ani nawet lodówki czy mikrofalówki. Nie mam też przerwy na lunch. Jem przy biurku to, co przyniosę z domu, głównie kanapki, owsianke lub sałatkę.
    • kropkacom Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 22:34
      Teoretycznie mogę wyjść na obiad (mam gdzie) ale trudno byłoby mi się wyrobić. Mamy w pracy lodówkę, mikrofalówkę więc większość nosi obiad z domu. Mąż chodzi na obiad do restauracji.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:06
      Do niedawna kupowałam kanapki, które nam dostarczają, teraz noszę własne pudełka. Śniadanie - często naleśniki do podgrzania. Obiad - zapiekanka paprykowa, innym razem mielone kotlety z pieczonymi ziemniakami i surówką. Czasem torebka budyniu czekoladowego do zrobienia w kubku, jako przekąska.
    • dziunia.z.torunia Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:21
      Na szczęście w czasie pracy mogę korzystać z mikrofalówki, więc jem obiady
      Odkryłam niedawno zalety cateringu, toteż sprawa załatwiona po dwakroć korzystnie💪
    • mikams75 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:31
      Biore wlasne jedzenie, najczesciej cos obiadowego do podgrzania w mikrofali, ale zdarza mi sie tez wyskoczyc do pobliskiego sklepu po jakiegos gotowca.
    • eva_evka Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:32
      Ja czasem zabieram obiad, rano podgrzewam i wrzucam do termosu. Czasem salatke, czasem kanapkę.
    • brenya78 Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:42
      Ja to w ogole rozpieszczona jestem, bo nie dość ze w pracy moge zjeść śniadanie full wypas, to na lunch mam dwie stołówki (jedna dla "quality" (bardziej wyszukane dania) druga "quantity" (szwedzki stol) - obie dobre, do wyboru oraz kawiarnie w której mozna kanapeczkę albo salateczke. Do tego stołówka wydaje dania do domu w pudełkach- wiec jeszcze mam kolacje dla rodziny zrobiona... zyc nie umierać. Mam nadzieję ze mnie szybko nie zwolnią.
      • palacinka2020 Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 11:18
        Za darmo?
    • simply_z Re: Co jadacie W PRACY ? 27.09.26, 23:42
      Dawniej przygotowywalam sobie obiady do pracy, najczesciej makaron z sosem pomidorowym albo z sosem z sera pleśniowego, suszonych pomidorów,czasem jakieś zapiekanki, zupy, pieczone warzywa.Teraz chodzę dwa razy w tyg., więc jadamy w pobliskich knajpach. Włoska, Wietnamska,Meksykańska, Polska tez.
    • iberka Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 00:32
      Przynoszę sobie (najczęściej) lub kupuję (sporadycznie) catering Ślimak/ Pobudka. Stołówki brak.
    • pepsi.only Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 05:45
      Pudełka.

Od pewnego czasu mam dokładny jadłospis, więc się go trzymam, i odpada mi kombinowanie, co mam zabrać:
      Pudełko z warzywami i pudełko z kanapką, grahamką, lub tortillą, do tego orzechy lub pestki. Lub termos z owsianką, owocami i orzechami.
      Wcześniej zdarzało mi się zabierać np. końcówkę z obiadu, czy kolacji, a bardzo często domowe wypieki
      (muffinki, kawałek pizzy, czy drożdżówka, bułki różne- sporo piekłam takich tam rzeczy, teraz zupełnie nie mam na to czasu, ale też nie potrzebuję tego piec)
    • fogito Re: Co jadacie W PRACY ? 28.09.26, 05:48
      Zabieram z domu coś na ciepło z obiadu z dnia poprzedniego. Owoce, orzechy, czasami kanapki. Nigdy lunchu nie kupuje, bo jakość jest słaba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka