Dodaj do ulubionych

Jeśli masz nielegalny program...

IP: 5.5R5D* / 202.209.111.* 10.12.04, 04:33
Zgroza, donosicielstwo kwitnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.pl 10.12.04, 04:36
      Donos to demoracja po amerykańsku
    • Gość: gapa Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.14lo.lublin.pl 10.12.04, 08:16
      zmniejszyć ceny oprogramowania to będzie więcej legalnego
    • Gość: szok Re: Katolicki kraj to podobno.... IP: *.resetnet.pl 10.12.04, 08:57
      a jeden drugiego by..........
    • Gość: magda Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: 213.17.178.* 10.12.04, 09:04
      Oni są naprawdę głupi,kto ma kasę na legalne oprogramowanie?? ostatnio kumpel
      kupił,bo się przestraszył:)ale sorki...
    • Gość: piotrek Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 10.12.04, 09:09
      zadajmy sobie pytanie ile osób ma w domu legalne oprogramowanie???!!!jeżeli
      będziemy donosić na sąsiadów to nie bedzie nikt obok nas mieszkał!!!pachnie mi
      tu sb!!ale gratuluje dbajmy o bila bo może zbiednieje !!!! patrząć na to
      obiektywnie to donoszenie na sąsiedów jest letko niemoralne!!!miłego dnie
      życzę!! ;o))))))))
      • Gość: olo Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 09:46
        wszelkie donoszenie jest lekko niemoralne.
    • Gość: skruszony Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 09:58
      Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...
      Ze skruchą donoszę odnośnym władzom i firmom które zajmują się zarabianiem na
      sprzedaży oprogramowania, że używam nielegalnego oprogramowania.
      Bardzo jest mi z tego powodu przykro i czuję do siebie obrzydzenia jak do
      zwykłego złodzieja.
      Ale na żalu i obrzydzeniu do siebie sie to kończy.
      Łącze sie w żalu z organami ścigania.
      Alleluja i do przodu;o)
    • Gość: refi Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:33
      co za kraj... zamiast kazdy kazdemu pomagac, to tylko wie jak po ryju dac. A co
      do piractwa, to nic dziwnego. Kogo w dzisiejszych czasach stac na CD za 60 zl???
    • Gość: ki No, ciekawie sobie poczyna SLD do spółki z SDPL. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:40
      No, ciekawie sobie poczyna SLD do spółki z SDPL. Nie ma co.
      A kto pracuje w policji ? Wiadomo.
      • Gość: trockista Stalinizm redivivus IP: *.lublin.mm.pl 10.12.04, 10:46
        Bzdura. Policja to nie milicja. Moze nawet niestety,bo w policji pełno teraz
        ludzi bez przygotowania.SDPL tu przylozyc nie mozna,bo to bzdura.Nie ma nic do
        powiedzenia w tej sprawie.W sumie mamy stalinizm w krysztalowej postaci.
      • Gość: JERO Re: No, ciekawie sobie poczyna SLD do spółki z SD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:09
        Porabani ludzie ,androidy z wszczepiona nienawiscia do swiata i ludzi
        myslacych inaczej jak sami . A w kosciolku dajecie sobie znak pokoju
        czasami podajecie raczke na znak pokoju? Taka rasia powinna schnac
        i schnac powolutku az do skrzydelka motyla! Ozorek tez ! Zacma na
        oczch typu SLD? Wszedzie wtret z nienawisciaDo SLD? Nie zdzierzycie
        inaczej myslacych? A Bog powiedzial sznuj blizniego swego jak siebie
        samego ! A powiedzial tez NIE MOW FALSZYWEGO SWIADECTWA ZLEGO
        PRZECIW BLIZNIEMU SWEMU! Nienawisc obroci sie przeciwko Tobie i
        bliznim Twoim ..Amen+
        • Gość: alt. do JERO IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.12.04, 14:26
          idź się leczyć człowieku, masz jakiś problem z głową. Myślisz, że jesteśmy
          (katolicy) nietolerancyjni?? Gdyby tak było, to już dawno wąchałbyś kwiatki od
          spodu. Sam ziejesz nienawiścią, co zresztą widać w twojej wypowiedzi. Zastanow
          się nad sobą, bo mi ciebie żal.
          • Gość: Kilgore Trout Re: do JERO IP: *.eranet.pl 11.12.04, 00:17
            <plonk>Wasza dyskusja jest tak jaby troszeczkę nie na temat... trolling
            detected. //thread.del </plonk>
    • Gość: uczciwy Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.238.75.195.adsl.inetia.pl 10.12.04, 11:10
      Pewnie prawda jest taka ze jaskis sąsiad chciał mu dogryźć
      i miał na dodatek znajomego w prokuraturze.
      Kuniec i kropka.
    • Gość: xxx Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:31
      Prof. dr hab. Andrzej Adamski - europejski autorytet w sprawach dot.
      przestępczości komputerowej(Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Wydział
      Prawa) : Czy używanie nielegalnych kopii prawnie chronionych programów
      komputerowych jest w Polsce przestępstwem?
      Nie. Polski ustawodawca nie przyjął takiego rozwiązania (zalecanego przez
      rekomendację Rady Europy nt. Przestępstw Komputerowych z 1989 r.). Zdecydował
      się natomiast na objęcie zakazem karnym szeregu innych form naruszeń autorskich
      praw majątkowych w odniesieniu do programów komputerowych, takich jak ich
      nieuprawnione: zwielokrotnianie [art. 117 ustPrAut], kopiowanie [art. 278 § 2
      k.k.], rozpowszechnianie [art. 116 ustPrAut] oraz paserstwo [art. 118
      ustPrAut , art. 293 k.k.].
      I co na to Państwo Agnieszka Pawlak i Andrzej Jeżyński ?
      Pozycja : Andrzej Adamski "Prawo karne komputerowe" - dostępna w księgarniach
      uniwersyteckich w kraju.
      • shawman Re: Jeśli masz nielegalny program... - straszenie 10.12.04, 14:11
        Właśnie. Zgodnie z tym, co napisał przedmówca, ścigani są ci, którzy kopiują
        programy, sprzedają je, lub udostępniają w sieci (przy czym z udostępnianiem w
        sieci sprawa też już nie jest jednoznaczna). "Gazeta" opublikowała artykuł w
        sensacyjnym tonie, bo trzeba od czasu do czasu postraszyć użytkowników
        komputerów... Przecież nie tak dawno po internetowych forach przetoczyła się
        burza dotycząca przeszukań prywatnych mieszkań przez policję - czy ktokolwiek
        został tutaj za cokolwiek skazany? Hmm?
    • Gość: Hory Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:35
      Tak a dzieci policjantow i prokuratorow maja oryginalne:)
      • Gość: mk Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: 80.51.249.* 10.12.04, 13:36
        dzieci policjantow i oprokuratorow - kij z nimi

prokuratorzy biora u piratow (sam nagrywalem) :P
    • Gość: Ja Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.ins.pulawy.pl 10.12.04, 13:05
      Zastanawiam się czy jest wlaściwe by Policja za nasze podatki pilnowala praw
      własności bogatych firm. Za pieniądze podatników należałoby może zadbać o
      bezpieczeństwo przeciętnego obywatela. Firmy o których interes dba policja
      powinny na ten cel przeznaczyć odpowiednie środki.
    • Gość: Czuczurubnik Niech policja mnie zatrudni to kupie oprogramowani IP: *.it-net.pl 10.12.04, 14:32
      Niech policja mnie zatrudni to kupie oprogramowanie

Wystarczy mi tylko 6 tys zł do ręki ..
      starczy na offica i windowsa :)

Co nie chcecie .... to zajmijcie się rzeczywista przestepczością
      a'la Orlen, Rywin tudzież affair de la Ratusz ... etc.
    • Gość: Johny Bravo Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.zamosc.mm.pl 10.12.04, 16:44
      Nio nie wiem, czy to do kańca jest OK. Aby sprawdzić przez sieć jakie ktoś ma
      oprogramowanie to trzeba... włamać sie do jego systemu.
      • Gość: marnyzemniehaker.. Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 11.12.04, 00:27
        właśnie...bo czy zeby być 100% pewnym co do oprogramowania mozna kożystać ze
        źródeł postronnych?ale jak mówią...."cel uświęca srodki"
    • Gość: Kadafi Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.bin-laden.cc 10.12.04, 17:54
      a ja jako pewnie jeden z niewielu w okolicy mam legalnego Win 98 na którym jadę
      od 6 lat, co prawda CD juz troche zużyta, ale jak trzeba to działa.
      A co do tego wszystkiego to jakaś paranoja. Zeby za coś co istnieje wirtualnie
      i czego nawet nie da się wziąść w rękę (oprogramowanie sofrware, gdy nie ma się
      lewej CD) iść na pare lat do pudła. Gdyby takie proporcje stosować przy
      zabójstwach to wyroki powinny być od kilkuset lat w górę.
      I jeszcze jedna strona medalu. Jeśli program na kilku CD kosztuje tysiące
      złotych to powodzenia ze ktoś kupi to legalnie. Wyprodukowanie takiej CD to
      grosze, wiec jaki problem obnizyc ceny o 90%, wtedy tysiące ludzi kupią go
      legalnie i głowę dam, ze zyski producenta będa większe.
      Nasza władza jak zwykle rozwiazuje problemy od dupy strony, bo zamiast
      zlikwidować przyczynę to walczy ze skutkami, a oczywiste jest ze nigdy tej
      walki nie wygra na obecnych zasadach.
    • Gość: Aramir Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.lublin.ws 10.12.04, 19:39
      Moim zdanie autor artykułu nie posiada wszystkich informacji, aby pisać o tej
      sprawie. To jest tylko straszenie ludzi i lobbowanie produentów oprogramowania
      (czyt. microsoft). To działa tak, że policja namierza osoby, które sprzedają
      pirackie oprogramowanie tymsamym czerpiąc z tego korzyść finansową np. wysyłają
      płyty po 20-25 złotych. Później zabezpieczają dyski, płyty i odnajdują listę
      osób, którym sprzedał programy, filmy etc. To mogą być np. dowody nadania
      przesyłek na poczcie. Policja wtedy zdobywa nakaz przeszukania mieszkania osoby,
      która zakupiła w ten sposób jakiś program czy film w celu uzyskania
      potwierdzenia sprzedaży i jednocześnie stawiają tej osobie zarzut paserstwa.
      Państwo Lubelscy (nazwisko zmienione) powinni się zastanowić co takiego
      zakupili. Autorowi - Grzegorzowi Praczykowi zabrakło znajomości prawa, bo same
      posiadanie piratów nie jest karane. Karane jest natomiast czerpanie korzyści z
      handlu nielegalnym oprogramowaniem.
      • Gość: kola Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:54
        zmartwię cię. Samo posiadanie jest karane.
        • Gość: badsmile cH.W.D.P IP: 62.233.193.* 10.12.04, 22:11
          Chowaj windows do piwnicy.
    • Gość: Kilgore Trout Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.eranet.pl 11.12.04, 00:26
      ROTFLMAO...
      HDD w systemie 120GB z Linuxem... wszystko na licencji GNU.
      No a w kieszeni 160GB z kryminałem w czystej postaci (WinXP SP2 Corporate,
      Corel Suite 12, PSP9, 3DSMax, Dreamweaver, Flash MX2004, NFSU2, HL2, DOOM3).
      Wyjmuję kieszeń, BIOS startuje z Linucha... Kuś mes meches panowie... ;DDD
      Tym razem Sraczyk rozbawił mnie do ŁEZ. Tak to się dzieje jak ktoś pisze o
      czymś o czym nie ma pojęcia. To samo tyczy się policji... (na marginesie,
      dopóki ABW nie powoła DEDYKOWANEGO dużego departametu cyberprzestępstw i
      wojny/wywiadu elektronicznego, płacąc spore pensyjki tym najlepszym wymiataczom
      co dadzą się skusić... to nie ma o czym mówić).
    • Gość: :'( Re: Jeśli masz nielegalny program... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:12
      Nigdzie już nie można uciec przed cholernymi gigantami
      mało im kasy
      na biednych jeszcze beda zerowac
      :'(
      obnizcie ceny to pogadamy o legalnosci !
    • Gość: bofh wbrew pozorom to dobrze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.12.04, 12:40
      wbrew pozorom sytuacja ze kazdy kradnie i ze wszystcy uwazaja ze tak ma byc nie
      jest normalna. surowe kontrole by spowodowaly ze wiekszosc uzywala by
      oprogramowania dostepnego darmowo (co przy okazji jeszcze przyspieszylo by jego
      rozwoj), a ci co nie chcieli by uzywac darmowego mogliby kupic sobie komercyjne
      taniej (producenci musieli by zjechac z cena, zeby ktokolwiek to kupowal).

problem polega na tym ze paradoksalnie piractwo oplaca sie np. microsoftowi, bo
      w domu bedziesz uzywal pirackiego oprogramowania, a w pracy wymusisz zeby bylo
      takie samo (ale juz legalne).
    • Gość: gość pokrzywdzony Re: Jeśli masz nielegalny program.To kup legalny ! IP: *.chello.pl 12.12.04, 15:55
      Sam doświadczyłem takiego upokorzenia gdy o 6.00 rano wpadło do mnie "gestapo"
      i pod pretekstem że kupiłem coś tam kradzionego na allegro zabrano mi z domu
      komputery których nie dostałem już ponad pół roku a których twarde dyski(jak
      się dowiedziałem) poszły na zaspokojenie potrzeb policji i innych organów które
      na tychże zapisują wszystkie [prowadzone przez społeczeństwo rozmowy
      telefoniczne i te komórkowe również . TO DOPIERO DEMOKRACJA CO ? Jestem
      przeciwny posiadaniu programów pirackich ale taki chociażby Win XP kosztuje
      dniówkę pracy fizycznego na zachodzie a u nas miesięcznych poborów za mało i z
      tąd się bierze piractwo tak jak terroryzm który bierze się z bezsilności
      społecznej w walce z udręką systemu rządzącego i manipulacją prawem i
      demokracją.
    • Gość: Bartek Jeśli masz nieleg. programA policjantów i proku... IP: *.chello.pl 12.12.04, 19:05
      A policjantów i prokuratorów też sprawdzają bo mam kilku takich sąsiadów i wiem
      od dzieci że ich rodzice mają tylko nielegalne i programy i gry i chętnie je
      rozdają i wyporzyczają. Ale kur... sprawiedliwość. !!!!! A to mafia w tej
      demokracji i wolności co ? O zgrozo to o taką Polskę nasi dziadowie tracili
      życie.
    • Gość: cichociemny A z kąd wziąć kasę na legalny w tym pieprz..bezrob IP: *.chello.pl 12.12.04, 19:08
      A policjantów i prokuratorów też sprawdzają bo mam kilku takich sąsiadów i wiem
      od dzieci że ich rodzice mają tylko nielegalne i programy i gry i chętnie je
      rozdają i wyporzyczają. Ale kur... sprawiedliwość. !!!!! A to mafia w tej
      demokracji i wolności co ? O zgrozo to o taką Polskę nasi dziadowie tracili
      życie.Ale kur... sprawiedliwość. !!!!! A to mafia w tej demokracji i wolności
      co ? O zgrozo to o taką Polskę nasi dziadowie tracili życie.
      • Gość: Lubię_URBANA!!! Re: A skąd wziąć kasę na legalny w tym pieprz..b IP: *.lublin.ws 13.12.04, 18:52
        No właśnie cały problem wtym, że jesteśmy dziadami. Miesięczne zarobki są
        śmieszne w porównaniu z zachodem, a w porównaniu z USA już nie wspomnę. Jak mamy
        kupować drogie dla nas oprogramowanie skoro nie można sobie kupić wielu
        podstawowych rzeczy. Kupno samochdu dla polskiej rodziny to sukces i wielkie
        wydarzenie. Dla kogos kto skonczyl dopiero studia zakup mieszkania to marzenie
        ściętej głowy, ale co tu się dziwić jak zdobycie pracy dziś to sukces dla wielu,
        a i tak zarobki są za małe. Przynajmniej nie głosowałem na tych kolesi z SLD,
        widzieliście dom Jakubowskiej??? albo Pałacyk Kwaśniewskiego w Wiśle??? No tak
        zaraz wyskoczy jakiś koczkodan, że się czepiam ale jak ma być dobrze w Polsce
        skoro większość polityka nie interesuje, nie chodzi na wybory i od czasu do
        czasu wrzuci jakiś komentarz pod adresem polityka x na wp czy gazecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka