bacy 24.03.07, 18:59 Wiosenna pogoda zachęca do spacerów po lesie, natomiast błogi nastrój psują sterty śmieci. Może by tak wzorem roku ubiegłego zorganizować sprzątanie lasu? Co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekkolod Re: Sprzątanie lasu 25.03.07, 21:01 wyznaczcie termin, jak będę miał wolne to na bank jestem z rodziną Odpowiedz Link
bacy Re: Sprzątanie lasu 26.03.07, 12:48 Myślę, że najlepsza byłaby sobota 21 kwietnia, bo do tego czasu powinno się udać zorganizowanie worków i kontenerów. Mam nadzieję, że Urząd Miasta znowu pomoże. Czy może być tak, Neuron? Odpowiedz Link
neuron8 Re: Sprzątanie lasu 26.03.07, 13:21 Też myślałem o tym terminie. Myślę, że UM nie będzie problemu, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
scorp33 Re: Sprzątanie lasu 26.03.07, 21:01 Jeden taki temin powinien być na stałe wpisane w życie naszego osiedla. Jestem duszą i ciałem za. Jest to też bardzo dobry sposób na edukację naszych pociech (bo czym skorupka za młodu nasiąknie...) Odpowiedz Link
bacy Re: Sprzątanie lasu 28.03.07, 13:46 Mam pytanie chyba do Neurona. Czy możesz załatwić wszystko z UM, czy potrzeba pomocy? Chętnie napiszę jakieś pisemko lub info do umieszczenia na klatkach w poszczególnych blokach. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Sprzątanie lasu 28.03.07, 15:43 Dziś byłem w UM - rozmawiałem z kierownikiem wydziału ochrony srodowiska. Wstępnie termin przekazałem. Oczywiście nie będzie żadnego problemu. Kwestia skombinowania 2-3 taczek do zwożenia worków z lasu, ale to temat bliżej terminu. Mylę że bez problemu. 21. kwietnia mamy juz zaklepany w UM kontenery, worki, rękawiczki itp też dostaniemy. Pozdrawiam - pomoc sie na pewno przyda - bliżej akcji, ale mamy już doświadczenia z zeszłego roku. Damy radę Dziękuję Jacek Orych Odpowiedz Link
scorp33 Re: Sprzątanie lasu 09.04.07, 12:56 Witam, jeżeli termin sprzątania lasu jest już wyznaczony - 21.kwiecień.2007 - to dobrze by było rozpocząć akcję informacyjną na osiedlu: 1. umieścić informację na stronie "Horowej Góry" 2. rozmieścić informacje na każdej klatce (termin, godzina spotkania, co trzeba ze sobą przynieść, ect.) Pozdrawiam PS. Ja oczywiście jestem za sprzątaniem lasu w czym będę aktywnie uczestniczył. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Sprzątanie lasu 09.04.07, 16:46 Dokładnie tak, ale jeszcze chwilka, by informacja była pełna. W środę będę raczej wiedział większość rzeczy jakie będzie można uzyskać z UM - worki, kontenery, prawdopodobnie rękawice (rok temu sami kupowaliśmy), taczka, itp. Myślę, że do soboty rozwiesimy kompletna informacje na klatkach - w sumie jeszcze zostanie tydzień - sporo czasu na informację... Odpowiedz Link
mati9957 Re: Sprzątanie lasu 09.04.07, 20:57 Powiadomcie Pana Dariusza SZ o akcji moze wywiezie troche workow swoim zukiem Odpowiedz Link