Gość: marek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.01, 00:00 Uważam, że Lublin powinien jak najszybciej dołączyć do miast posiadających komunikację tramwajową. Czekam na propozycję gdzie powinny one docierać i ile linii powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: empi Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.ltk.com.pl 22.06.01, 00:00 proponuję Lubartowska-Ks.Prymasa Wyszyńskiego-Dworzec P.K.P.,oraz Dw.P.K.P.-Piłsudskiego-Lipowa-Krak.Przedm.- 3.Maja-Dolna 3.Maja, a dalej to już sam poleci gdzie zechce. pzdr.-empi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weasel Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Może jeszcze przez deptak między stolikami. Następnie wieżdżałby do Bramy Krakowskiej i zatrzymywał obok Old Pub-u potem w dół na zamek a potem do makro po moście... Powodzenia P.S. Proponuje wzdłuż Kraśnickiej i Głębokiej, Plażowa, Park Ludowy, Mosir, Droga Męczenników Majdanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paveua Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.acn.waw.pl 23.06.01, 00:00 Mi w zasadzie do szczęścia bardziej brakuje choćby jednego nocnego autobusu. Bo co po tramwajach, które o 22.30 kończą jazde, a ty studencie poginaj piechotką z centrum. Poza tym - faktycznie przydały by się, żeby troszke rozładować korki, ale wydaje mi sie ze nie ma w najbardziej zakorkowanych miejscach odpowiedniej przestrzeni, bo gdyby była, to nie byłoby korków. No chyba że na metro... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.halifax9.dialup.canada.psi.net 26.06.01, 00:00 12 lat wstecz w BPGK kol Roman Litman opracowywal ZTE Szybkiej Koleji. Trasa;Odlewnia-Czechow -LSM -Czuby.Nie wiem czy dokonczyl poniewaz wyjechalem do Kanady.Pozdrowienia dla kolegow Andrzej[Gruby] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.ltk.com.pl 27.06.01, 14:29 Od wczesnego mojego dzieciństwa (mam 51 lat)był to temat który pojawiał się co parę lat.Projektowano nawet połączenie Lublin-Świdnik.Ciekawe ile utopiono pieniędzy w te projekty?.Nie mniej jednak każde pokolenie miało temat do fantazjowania.Sam jestem ciekaw czy w chwili obecnej ktoś (oczywiście myślę o naszych władzach)planuje w przyszłości coś takiego.Jeżeli przeczytam o tym na forum być może, choć na chwilę, wrócę do mojego dzieciństwa. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 17:26 Ja tam wolę nasze stare, wysłużone trolejbusy. Fantastycznie w nich trzęsie, a jakie doznania ... Tramwaje są strasznie pospolitym środkiem transportu za to trolejbusy są tylko w trzech miastach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: 209.187.203.* 02.07.01, 02:34 Ja rowniez wole mimo wszystko trolejbusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa ? Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 20:19 Tramwaje bleeeeeeeeeeeee, trolejbusy huraaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: 209.187.170.* 03.07.01, 01:03 ja wole trolejbusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: 62.233.134.* 03.07.01, 21:15 Ludzie,tylko nie obok mojego bloku.Nocowałem kiedyś parę dni w domu obok szyn tramwajowych - nie polecam nikomu. Trajtki są natomiast cichobieżne!!! (:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 11:25 Co racja, to racja. Tramwaje są BARDZO głośne. Tłok taki sam, korki w mieście również. Żaden pojazd nie ma takiego wdzięku i stylu jak trolejbus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsi Re: TRAMWAJE W LUBLINIE IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 03:04 coś mi się zdaje, że linia tramwajowa miała kiedyś przebiegać pomiędzy pasami al. Tysiąclecia/Solidarności (BTW: co było złego w nazwie tej ulicy?) ale jak zwykle z planów g*.* wyszło :) (stąd pozostał szeroki trawnik między jezdniami). Odpowiedz Link Zgłoś