Dodaj do ulubionych

Najgorsze radio w Lublinie?

IP: 62.233.189.* 12.05.02, 11:54
Jakie jest najgorsze radio w Lublinie? Którego Waszym zdaniem nie da się
słuchać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Luthien Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.devs.futuro.pl 12.05.02, 12:03
      Puls - radio dla debili.
      Z lubelskich najlepsze jest Centrum.
      • Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 12.05.02, 13:41
        Od kiedy Trójka zaczęła się zmieniać wg. mnie na niekorzyść, zacząłem troszkę
        słuchac Pulsu. Ale rzeczywiście to nie jest najlepsze radio. Przyciągnęło mnie
        to iż grają tam muzykę z lat 60, 70 i 80 i nie przerywają piosenek. Jednak po
        kilku dniach mialem już dość. Cały czas grają te same piosenki. Przecież nie są
        to jakieś najnowsze hity, więc powinni troszkę rozszerzyć swe horyzonty. Jeśli
        zaś chodzi o prowadzących to wydaje mi się, że radio ma tylko jednego
        prezentera, niejakiego T. Zalewę. Nie słyszałem tam nikogo innego. No i
        niestety ten jego wymuszony humor...
        Nie wiem czy Puls jest najgorszym radiem w Lublinie, ale na pewno jak dla mnie
        najlepszym pod względem muzycznym jest Radio Centrum. Jeszcze jak by nie grali
        tego hip hopu to byłoby bardzo dobrze.
        • Gość: Trick Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.lub.pl 12.05.02, 18:52
          Stacje radiowe mamy takie, na jakie sobie zasłużyliśmy. Nie narzekajmy na Puls,
          bo przecież mają słuchaczy, no nie??? Ktoś ich słucha, prawda??? Trend
          na "złote przeboje", "przeboje lat..." i jescze jakeś inne kampanie muzyczne
          tego typu panuje także w innych rozgłośniach. To chwilowa moda, która, mam
          nadzieję, szybko minie. Zwolennicy najnowszych hitów niech się zastanowią, ile
          procent tych "dzieł" to na prawde przeboje. W alternatywie mamy jeszcze radio
          publiczne, które ma do spełnienia ustawową misję. Sytuacja na rynku medialnym
          zmienia się piekielnie szybko więc, ooo... "Wind of Change" :)
          • Gość: Grendel Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.swit.futuro.pl 12.05.02, 22:11
            Gość portalu: Trick napisał(a):

> W alternatywie mamy jeszcze radio
            > publiczne, które ma do spełnienia ustawową misję.

No tak tylko, że to radio publiczne, które ma spełniać misje przekształca się na
            wzór stacji komercyjnych. A one mają tylko jedną misję. Zarobić jak najwięcej.
          • pennyroyal Re: Jak sie nie ma co sie lubi... 11.08.02, 09:32
            ja kocham (!!!!!!!!!!!!!!!!) RS Centrum-wspaniałe,alternatywne&cudowne Radio.

heh...a dyskusja jest troszkę taka...no,hm...bo ile my tych radyj mamy w
            Lublinie? 2? 3?
          • Gość: Alusia Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.rw.lublin.pl 17.09.02, 12:02
            Jak nie narzekać na Puls, skoro to jeszcze do niedawna było ulubione radio
            wielu z nas??? Niestety, ktoś chciał je "ulepszyć" i wymyślił, że będzie teraz
            nadać same "złote przeboje". Rzeczywiście, te same w kółko, a przecież nawet
            tych "złotych" jest znacznie więcej.
            Poza tym jak można w ogóle nie nadawać nowości??? Jak można nie zauważyć co się
            teraz dzieje w muzyce? Wszystko jedno, lepszego, czy gorszego, ale nam
            współczesnego. Przcież ktoś nagrywa nowe płyty, śpiewa nowe piosenki, mamy o
            tym nie wiedzieć?
            I jeszcze jedno. Kiedyś Puls miał aktualną stronę w sieci, na niej choćby
            ankietę na temat poglądów słuchaczy na temat radia. Teraz strona jest od wielu
            miesięcy "w budowie". Czyżby rozgłośnia sama się domyślała, co o niej sądzą
            słuchacze i wolała już ich o nic nie pytać?
            Jasne, że w Lublinie słychać kilka rozgłośni i można coś wybrać, ale szkoda
            Pulsu, kiedyś kochaliśmy go. Teraz to już raczej niemożliwe.
            • Gość: NIEZNAJOMY Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.kul.lublin.pl 28.10.02, 17:34
              Alusiu!!
              Mieszkasz w Lublinie a wiesz o nim bardzo malo a na pewno nie wiesz dlaczego
              Puls sie Zmienil:) "Stary" Puls Ten z Top 30 i LPRP mail 30% sluchaczy w
              lublinie I ktos chcial go polepszyc i teraz mala jakies 10% MOZE TY TO NAZYWASZ
              CHECIA POLEPSZENIA Powiem tak przyczyna zmiany radia PULS nie byla chec
              polepszenia:) BO RADIO BYLO NAJLEPSZE W MIESCIE I NIKT NIGDY MU NIE DOROWNA
              A obecne stacje sa strasznie monotonne Brakuje MI starego PULSU Moze kiedys
              powroci w tej DOSKONALEJ FORMIE:)
              POZDRAWIAM:)
              S.
        • Gość: manwho Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 12.05.02, 22:14
          Grendel - napisales o radiu Centrum:
          > Jeszcze jak by nie grali tego hip hopu to byłoby bardzo dobrze.
          Jak Twoim zdaniem powinno grac? Nie, zebym byl fanem hiphopu...

• Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.131.* 13.05.02, 11:34
            Gość portalu: manwho zapytał mnie o Radio Centrum:
            .
            > Jak Twoim zdaniem powinno grac? >

Wg. mnie Radio Centrum gra i tak nieźle. No poza małymi wyjątkami. Ale ja
            rozumiem, że trudno by było aby wszystkim słuchaczom dogodzić jednakowo. Jestem
            zadowolony z Radia Centrum. Jeśli chodzi, zaś o to co mnie najbardziej interesuje
            pod względem muzycznym to mogę powiedzieć, że szeroko rozumiany nurt zwany
            rockiem progresywnym. Im więcej tego w radio tym bardziej mi się to radio podoba.
            No ale to jest moja prywatna ocena, a że ludzie różne gusta mają to na pewno
            znajdzie się ktoś, komu taki rodzaj muzyki w ogóle nie będzie odpowiadał. I ja to
            wszystko rozumiem.

• usmiechnietakaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? 13.05.02, 11:44
              Radio Centrum lekko spadło w moim rankingu w momencie, gdy odeszło od niego
              parę osób, podających muzykę, w której gustuję... Trudno, i tak jest naprawdę
              nieźle...
            • Gość: Luthien no wlasnie, IP: *.devs.futuro.pl 13.05.02, 12:07
              czy do prog rocka zalicza sie takie klimaty jak np. Radiohead? Bo to tez jest
              rock alternatywny, a ja takiego slucham.
              Np. czym jest Agressiva 69: rock industrialny czy progresywny?
              Jesli chodzi o Centrum, to najlepiej grają w nocy. Mniej sie wtedy boją
              subiektywizmu, grają to, co lubią.
              • eor Re: no wlasnie, 13.05.02, 12:21
                To powiedzcie mi w takim razie jak wyglada teraz to RC i kto taki odszedl, ze
                zmienilo sie jego oblicze, bo niestety ja tu u siebie nie odbieram.... I jaka
                to muzyke graja w nocy? Kiedys, pamietam, nawet jazz sie pojawial....
              • Gość: Grendel Re: no wlasnie, IP: *.swit.futuro.pl 13.05.02, 23:23
                Gość portalu: Luthien napisał(a):

> czy do prog rocka zalicza sie takie klimaty jak np. Radiohead?

Nikt chyba do końca nie zdefiniował precyzyjnie pojęcia rock progresywny.
                Osobiście wydaje mi się, że Radiohead nie należy do tej grupy. Przynajmniej nie
                słyszałem, żeby jakiś fan prog rocka fascynował się tym zespołem.
                Typowymi przedstawicielami progresji są: Marillion(tu szczególnie radzę wysłuchac
                utworu pod mówiącym Wam może coś tytule:"Grendel")'Genesis( gł. z Peterem
                Gabrielem w składzie), Yes, Dream Theater i wiele innych.

> Np. czym jest Agressiva 69: rock industrialny czy progresywny?

No raczej nie progresywny.
                • Gość: Muminek Re: no wlasnie, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.05.02, 13:36
                  Puls kiedyś grał calkiem niezle ale duzo ludzi odeszlo i jak jest wszyscy
                  widzimy.
        • paw8 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 04.07.02, 19:10
          Najgorsze radio w Lublinie to oczywiście Puls.Beznadzieja.Z lubelskich lubię
          eskę,a w ogóle to radio wawa.
          • Gość: Jor Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.ismedia.pl / 192.168.0.* 11.09.02, 12:20
            Mówisz, że najgorsze radio to Puls i z tym się niestety zgodzę (bo jeszcze
            jakies 8 lat temu było OK). Są oni mieszanką radia Wawa & radia Pogoda. Nie
            mają swojego "ja". Z drugiej jednak strony wymieniasz jako dobre stacje: Eskę i
            Wawę. Eska puszcza wszystko co jest na tzw. topie, jest to pełna komercja.
            Natomiast Wawa jest wzorcem dla Pulsu. Poranny program (porażka!!!) jest wierną
            kopią programu warszawskiego małżeństwa, a do tego Tomek Zalewa, którego
            prywatnie lubie, niepotrzebnie próbuje naśladować pewnego człowieka z Wawy
            (humor). Jedynie RC trzyma swój indywidualny poziom i mimo, że jest w zasadzie
            rozgłośnią, gdzie młodzi ludzie ucza się fachu radiowca, jest bardzo dobre.
            Pozdrawiam!
        • pepperoni78 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 03.09.02, 20:41
          Niestety, z wielkim szacunkiem dla mojego kolegi D.S., reportera rozgłośni o
          której zamierzam nadmienić co nieco - ESKA. Na szczęście kolega D.S. jako
          reporter nie ma wpływu na muzykę jaką prezentuje ta stacja (wpływu na to nie ma
          NAPRAWDĘ nikt z Lublina ;)). Na drugim miejscu - od końca oczywiście - PULS.
          Dalej?? ex aequo - reszta ;)
          W swoim rankingu nie uwzględniam radia, na temat którego napisano tu najwięcej
          (Centrum oczywiście). Powód?? Jako współpracownik tej stacji wypowiadając sie
          na jej temat byłbym zbyt stronniczy.
          Po_Prostu_ja
          PS
          Przepraszam ze pisze to dopiero teraz i tutaj, ale wczesniej nie moglem ;)
          zreszta - nie wazne ;)
          PPJ
      • Gość: ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 11.10.02, 12:37
        Masz rację najlepsze jest Centrum, a najgorsze bo ja wiem nie słucham
        najgorszych ale chyba Eska
      • Gość: Reksio Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.32.* 18.10.02, 11:13
        Najgorszym radiem w Lublinie jest "katolicki" PLUS. Jest to radio prowadzone
        przez niedoświadczonych amatorów, wręcz dzieciaków, którzy posiedli jedynie
        umiejętność posługiwania sie minidiskiem, a to przecież nawet dziecko potrafi.
        Beznadziejna muzyka, beznadziejny serwis. Jestem za cofnięciem koncesji,
        aplusowych "dziennikarzy" posłałbym do szkoły. Najchętniej do podstawowej albo
        specjalnej.
    • alinca Re: Najgorsze radio w Lublinie? 18.05.02, 17:23
      Radio Centrum nawet lubie. Ale szlag mnie trafia jak wiadomosci czyta tam
      niejaka Stella Czajka. Chce mi sie wtedy wyc. Pani ta ma baardzo specyficzny
      sposob akcentowania koncowek zdan. Bleeee.
    • Gość: kubek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 21.05.02, 15:56
      wszysvcy lubią, kochają i słuchają radia centrum, a tymczasem ma ono
      najmniejszą słuchalność w mieście i z tego m.in. powodu nie zostało rozwiązane.
      Tymczasem każdy wiesza wilki na Pulsie (które jest z kolei najpopularniejsze),
      które teraz odróznia się od innych stacji grajac muzykę z lat dawnych.

Ktoś wspomniał też ze kiedyś to Puls był dobry. Kiedyś to grał on przez całą
      sobotę disco polo. Ale, każdy ma inne gusta. A ja staram się to zrozumieć.
      • Gość: manwo Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 23.05.02, 08:38
        Kubek, nIe bardzo jarze o co Ci chodzilo w tym zdaniu:

> wszysvcy lubią, kochają i słuchają radia centrum, a tymczasem ma ono
        > najmniejszą słuchalność w mieście i z tego m.in. powodu nie zostało rozwiązane.

to dosyc dziwne, zeby powodem nierozwiazania radia byla jego niska sluchalnosc.
        wyjasnij prosze, bo sie gubimy...
      • Gość: NIEZNAJOMY Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.kul.lublin.pl 28.10.02, 17:41
        CALA SOBOTE DISCO POLO???
        Chyba Ci slon na ucho nadepna bo na muzyce jaka Dawny Puls gral w sobote to ty
        na pewno sie nie znasz!
        A jak sie czlowiek nie zna to powinien Cicho siedziec:)
      • bredo Re: Najgorsze radio w Lublinie? 28.10.02, 22:42
        Mówiąc o starym radiu Puls chyba wszyscy mają na myśli czasy kiedy nadawały
        tylko radio Lublin i właśnie Puls. Wtedy radio nastawione było na muzykę
        rockową a nie disco polo. Po przejściu paru osób ze starego radia Rytm Puls
        zmienił swoje oblicze o 180 stopni. A tak w ogóle to dla mnie najlepsze jest
        Centrum, potem radio Eska. Centrum lubię za to że nie maja cenzury na
        puszczaną muzykę i tam usłyszysz utwory których nigdzie indziej nie będą grać.
        A poza tym można się pośmiać czasami z tych którzy czytają wiadomości.....
    • Gość: carlos Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.wsdidl.lublin.pl 25.05.02, 17:25
      radio lublin 102,2
      • Gość: RioT Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 08.06.02, 01:12
        Radio Puls dlatego gra stare kawalki bo ich nie stac na nowe, a co do zmian
        w "trojce", ktore dla mnie bylo najlepszym radiem to serio sa na gorsze, kiedys
        sluchalem caly dzien i ta muza mi jako tako wchodzila a teraz- sam nie wiem
        wszystko takie samo, oklepane sie robi.

pozdrawiam

RioT
        • Gość: ziedrzec zaauważam, że tytuł wątku to: "NAJGORSZE radio w IP: *.ltk.com.pl 20.06.02, 21:11
          a najgorszą audycją w Lublinie, za to w najlepsztym radio jest audycja
          hiphopowa. i nie o muzykę tu chodzi, bo ta jest jaka jest, ale o żenującyy
          poziom prowadzenia... wywiady ... po prostu katastrofa :-{
          • Gość: rafał Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.radcent.lublin.pl 15.07.02, 21:00
            Dziękuje za "uznanie".To ja prowadze tą audycję i wiem dobrze ,że nigdy
            człowiek stojący poza tą subkulturą nie zrozumie jej tak jak rozumiem ją ja i
            tysiące ludzi w Lublinie ,miliony w całej Polsce.Audycja hiphopowa to nie
            miejsce na spinanie się i oficjalne radiowe texty.To nie Program Pierwszy
            PR.Tak jak ja nigdy nie zrozumiem np. rocka progresywnego /choć ze wzg. na
            charakter mojej pracy staram się i szanuję tą muzykę/tak nigdy ktoś kto napisal
            poprzedni post nie zrozumie hiphopu ,bo jest na to np. za stary zlbo zbyt
            skostniały lub też zamknięty na inne trendy muzyczne.Greetz & peace suckers.
            • Gość: Grendel Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.swit.futuro.pl 16.07.02, 23:25
              A co niby ciekawego może być w tym hip hopku? Cztery akordy na krzyż,
              jednostajny rytm, bezsensowne podkłady, o wokalu w ogóle nie ma mowy, teksty
              płytkie, na poziomie miernym. Nie ma sobie czym zawracać głowy.
              • Gość: rafał Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 212.182.0.* 19.07.02, 03:45
                Gówno wiesz o muzyce.Ja zajmuję się tym profesjonalnie od 6 lat i z poziomu
                twojej syfiastej wypowiedzi wnoszę ,że nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do
                dyskusji o "hiphopku" ,chłopku.
                • Gość: Grendel Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.swit.futuro.pl 19.07.02, 20:44
                  Nie tak ostro Panie redaktórze muzyczny. Mam nadzieję, że w tym profesjonalnym
                  świecie wyraża się Pan bardziej... profesjonalnie. Ale w jednym ma Pan racje -
                  o hip hopku sobie nie pogadamy bo to coś co jest Pana pasją dla mnie nie mieści
                  sie w kategorii muzyki!!! I na przyszłość niech się Pan tak nie denerwuje bo
                  cały sześcioletni profesjonalizm z Pana uleci.
                • czeslawk Re: zaauważam, że tytuł wątku to: 20.07.02, 22:18
                  Hoho, nie sadzilem ze sprowokuje niewinnym postem taka dyskusje. Sprowadzmy
                  jednak rozmowe na wlasciwe tory.
                  Panie Rafale!
                  Piszac "gowno sie znasz na muzyce" stawia Pan wszystkich uzytkownikow tego
                  forum na rowni z robaczkami, ktorym nie potrzeba do zycia wiele jak tylko
                  utoczyc kulke z brudu i toczyc ja przed siebie. Jednoczesnie stawia sie Pan
                  ponad cala ta masa, jako ten, ktory "wie wszystko o muzyce". Prosze wybaczyc,
                  ale nawet szescioletnie doswiadczenie w pracy radiowej nie upowaznia Pana do
                  wyglaszania takich sadow. To po pierwsze. Po drugie, jak moge uwierzyc w
                  Panskie slowa, cytuje, "zajmuję się tym profesjonalnie", skoro daje sie Pan
                  podpuscic przygodnemu internaucie. Profesjonalizm cechuje m.in. umiejetnosc
                  przyznania sie do ew. bledow, chlodna logika i umiejetnosc tlumienia
                  nadpobudliwosci. Czego i sobie i Panu zycze.

No to jeszcze raz: jakie jest najgorsze radio w Lublinie?
                • Gość: Irek Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 2.3.STABLE* / 126.82.21.* 16.08.02, 12:42
                  Zdawało mi się, że Grendel mówił o muzyce, a Ty swoimi osobistymi wycieczkami i
                  inwektywami potwierdzasz tylko poziom prowadzenia audycji.
                • Gość: Reksio Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 212.182.32.* 18.10.02, 11:19
                  Nie znam Cię człowieku, ale dobrze gadasz. Audycji Twioch słuchałem kilka razy.
                  To jest prawdziwe, spontaniczne, to emocje i podziemie. Trzymaj tak dalej,
                  krytyką się nie przejmuj. Pisał to jeden z lubelskich dziennikarzy.
            • ziedrzec Re: zaauważam, że tytuł wątku to: 23.09.02, 09:56
              Gość portalu: rafał napisał(a):

> Dziękuje za "uznanie".To ja prowadze tą audycję (...)

Sorry Winnetou, ale nie wiem, kto "personalno" prowadzi audycję hip-hopową.
              Wiem tyle, że w momencie, gdy jest dwóch redaktorów w studio, w nocy z
              niedzieli na poniedziałek, zaczyna się ... sorry za wyrażenie ... radiowa
              miernota - odnosi się bowiem wrażenie, że jeden przed drugim stara się wykazać
              jak największą "luzackością", pokazać, jak bardzo jest na "ty" z wykonawcami i
              jak bardzo blisko życia "ulycy". No - i jak mocno zna się na didżejskiem
              sprzęcie.
              Natomiast w sytuacji, gdy tylko jedna persona nadaje, ooo... tu już jest poziom
              dobry... na przykład wczorajsza audycja- niczego sobie, niczego sobie :-)))

> (...) i wiem dobrze ,że nigdy
              > człowiek stojący poza tą subkulturą nie zrozumie jej tak jak rozumiem ją ja i
              > tysiące ludzi w Lublinie ,miliony w całej Polsce.
              Bzdura, bzdura, bzdura. Obejrzyj sobie "Rejs". Jest tam taka scenka, kiedy to
              pewien poeta opowiada o "swoim małym intymnym świecie", uważając, że tylko on
              Wiedzę posiadł, tylko on Mądrość, panie, to on Wskazującem Palicem Prawdę
              wskazuje ;-)
              Odrobinę pokory, proszę... przed samym sobą. Nikt, nawet największy fan nie
              może uzurpować sobie prawa do uważania siebie za posiadacza Czucia Absolutnego.
              A jeśli chodzi o rozumienie, na które się powołujesz- skoro kolesie o prawdzie
              rymują, to ja to czuję. Czujesz? ;-)

> Audycja hiphopowa to nie
              > miejsce na spinanie się i oficjalne radiowe texty.To nie Program Pierwszy
              > PR.Tak jak ja nigdy nie zrozumiem np. rocka progresywnego /choć ze wzg. na
              > charakter mojej pracy staram się i szanuję tą muzykę/
              Żadna audycja muzyczna, szczególnie ta traktująca o kulturze młodych, nie
              powinna być miejscem na "spinanie się" - święta racja!!!
              Ale nie powinna być też miejscem na poruszanie spraw, które interesują tylko
              prowadzącego- wszak robi on audycję nie (nie tylko ;-) )dla siebie, ale dla
              słuchaczy!!!
              Sorry. ... ale pytania typu... "a ilowatowe głośniki ustawiacie na scenie...?
              "a który gramofon jest lepszy" nadają się do zadawania poza anteną albo w
              ramach coniedzielnego kącika elektronika paktofonika, a w audycji o hip- hopie
              POKAŻ , KURNA, F L A K I, CHŁOPIE!!! SEDNO HIP-HOPU!!! szkoda czasu na
              zbędne dziamolenie...

Szacunek
              • Gość: anda Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 06.10.02, 19:12
                mlodzi chyba luuuuuudzie! jakaz ta wasza dyskusja ,ktore
                radio najgorsze, a gdzie sztuka dyplomacji przy
                dyskutowaniu ? CZytam was i w uszach mam
                jazgot ,,,Radio Maryja czy Radio Jozef ,sztafeta
                pokolen Zdobrego radia odeszli wspaniali
                animatorzy ,szalency z niesamowitym smakiem
                muzycznym koneserzy ,aprzyszli ,,specjalisci ,, typu
                Rafal iwszystko staje sie najgorsze -radio
                muzyka ,obyczaje .WYpada wyciagnac winile lub posluchac
                iobejrzec SZewczyka i M.SZablowska ,muzyka
                lat...........i poczekac a moze znormalniejecie
    • Gość: john Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 15.07.02, 21:25
      Hmmm... mysle ze trzeba by bylo ustalic najpierw kryteria wedlug jakich
      oceniamy radio a dopiero potem je oceniac.Tak jak w zyciu tak i w radiu sa
      lepsze i gorsze strony.Jednych kreci to ,innych to.Ale,ale,ale:)
      Radio centrum jest jedyne w swoim rodzaju i chocby za to zasluguje na
      szacunek.Kto jesli nie centrum (juz od ponad 6 lat)uczy poznawac ludzi nowe
      horyzonta muzyczne.Techno,house,hip-hop.jazz,rock reage,blus.Takiej muzy w
      takim natezeniu nie znajdziecie nigdzie.Ilez mozna sluchac tych oklepanych
      przebojow.Smiac mi sie chce ja widze puls probujacy walczyc o sluchacza z
      takimi potentatami radiowymi jak rmf czy zetka.Sile radia lokalnego to
      odroznianie sie od innych.Ale jak juz wczesniej wspomnialem jedni wola to inni
      tamto.Ja dziekuje Bogu ze moge sluchac w moim miescie radia innegi niz
      wszystkie,plyt ktore ciezko nawet dostac w sklepie.Ave centrum.

ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac obecnemu red.nacz,ktory
      niestety niezna sie na radiu kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale
      kij mu w oko.Przeczekamy.
      • Gość: trackmaster Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 17.07.02, 10:03
        Gość portalu: john napisał(a):

> Hmmm... mysle ze trzeba by bylo ustalic najpierw kryteria wedlug jakich
        > oceniamy radio a dopiero potem je oceniac.Tak jak w zyciu tak i w radiu sa
        > lepsze i gorsze strony.Jednych kreci to ,innych to.Ale,ale,ale:)
        > Radio centrum jest jedyne w swoim rodzaju i chocby za to zasluguje na
        > szacunek.Kto jesli nie centrum (juz od ponad 6 lat)uczy poznawac ludzi nowe
        > horyzonta muzyczne.Techno,house,hip-hop.jazz,rock reage,blus.Takiej muzy w
        > takim natezeniu nie znajdziecie nigdzie.Ilez mozna sluchac tych oklepanych
        > przebojow.Smiac mi sie chce ja widze puls probujacy walczyc o sluchacza z
        > takimi potentatami radiowymi jak rmf czy zetka.Sile radia lokalnego to
        > odroznianie sie od innych.Ale jak juz wczesniej wspomnialem jedni wola to
        inni
        > tamto.Ja dziekuje Bogu ze moge sluchac w moim miescie radia innegi niz
        > wszystkie,plyt ktore ciezko nawet dostac w sklepie.Ave centrum.
        >
        > ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac obecnemu
        red.nacz,ktory
        > niestety niezna sie na radiu kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale
        > kij mu w oko.Przeczekamy.
      • czeslawk Re: Najgorsze radio w Lublinie? 20.07.02, 22:28
        > ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac
        > obecnemu red.nacz,ktory niestety niezna sie na radiu
        > kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale kij mu w oko.

Kto inny zna lepiej red.nacz niz jego podwladni?
        Jest takie ladne ludowe porzekadlo. "Zly to ptak, co swe gniazdo kala"...
        Pan sie kwalifikuje do zwolnienia.
    • Gość: brian Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.radio-plus.lublin.pl 20.07.02, 08:40
      Dzień dobry. Wiele napisaliście o Pulsie, Centrum i innych. A czy mógłbym
      prosić o kilka opinii na temat PLUSA? (nie mylić ze Złotymi Przebojami)
      • Gość: jaromir Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 20.07.02, 13:34
        > Dzień dobry. Wiele napisaliście o Pulsie, Centrum i innych. A czy mógłbym
        > prosić o kilka opinii na temat PLUSA? (nie mylić ze Złotymi Przebojami)

na temat Plusa?
        bez komentarza
        • Gość: Jirzi Smetana Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 20.07.02, 13:49

PLUS ?
          To dziwna sprawa. dLA KOGO ta stacja gra to pierwsze pytanie.
          Dla mlodziezy i malolatow ? Raczej nie ( patrz: kwadrans pasterski,
          ewangeliarz, papiez mowi, godzinki, rozaniec etc). Zreszta malolaty maja swoja
          Eske i 10 tych samych sHITOW w innej kolejnosci.
          Dla starszych babc, jak sugerowalyby wymienione w nawiasie pozycje
          programowe ?? Moze...ale czy Ci sluchaja np: Shakiry, Jennifer Lopez, Britney
          Spears i undergrandowej formacji Pink - co serwuje Plus ? Wątpliwe.
          Ale dobrze ze jest i taka stacja. Przecież nikt nie zmusza do jej słuchania.
          A najgorsza stacja w Lublinie ?
          dzieciaki lubia Centrum i Eske,
          starsi Puls, Trojke, Jedynke, pewnie Maryjke i Plusa
          sredniaki : Zetke, RMF
          RZECZ GUSTU...
          a..no i jest jeszcze Radio Lublin, ale nie umiem go zakwalifikowac.
          Usciski Jirzi Smetana.

• Gość: Jirzi Smetana Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 20.07.02, 13:51

aAA wracając do Plusa. Mają Sławka Krenczyka..który jest niezły w tym co robi,
            no i Paweł Kowalczyk też i wcale nie dlatego, ze to moi koledzy.
            Pozdro.
            • Gość: muflon Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 20.07.02, 22:23
              Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o rocka progresywnego
              to jest z nim tak jak z większością muzyki. Nie trzeba
              jej rozumieć, wystarczy ją czuć. Z hip-hopem jest
              trudniej, bo muzy tam zdecydowanie mniej, szczególnie
              w tym prezentowanym w Rapsesji. Kiedy słyszę jakieś
              niedorobione demka, brzmiące jak ćwierćoktawowe
              organki Casio, z "przekazem" mętnym i
              rzadkim jak rozwodniony budyń, to jedynym co czuję
              jest ból jelit. Ale widać trzeba siedzieć w tej muzyce
              6 lat, żeby poznać, że to dobre. Najgorsze w tym
              wszystkim jest to, że mam wrażenie jakby prowadzący
              ten program, łapali wszystko co przypłynie
              rynsztokiem. To przykre, że tak
              "doświadczeni" radiowcy nie silą się na
              żadna selekcję. Może więc zostawić w Radiu Centrum
              program o hip-hopie, tylko niech kto inny go robi.
              Jeszcze jedna dygresja na koniec. Uważam, że jakaś
              kultura wypowiedzi obowiązuje, tak samo na ulicy jak i
              na forum, a szczególnie w radiu. No cóż, ale to się
              wynosi z domu i żaden staż muzyczny tu nie pomoże...

koniec przekazu.
              • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 21.07.02, 21:56
                Wpadnij kolego na przesłuchania.Jeśli się zakwalifikujesz i wykażesz
                odpowiednią wiedzą i warsztatem ,to ...kto wie ,może od września TY będziesz
                prowadził Rapsesję ,misiu :> .Ale niestety dla ciebie jestem to na razie
                ja ...pozostaje ci nie słuchać tej audycji - ja nie będę płakał z tego
                powodu.Sadząc z twoich ignoranckich wypowiedzi z kulturą ulicy i blokowisk masz
                tyle wspólnego co ja z Radiem Maryja ,a więc i fizycznie i ideologicznie
                kompletnie nic.Jeśli chcesz wypowiadać się na temat rapsesji przed
                ludźmi ,którzy "kumają czaczę" ,to znajdź stronę o lubelskim hiphopie i tam
                wylewaj swoje żale ,lamusie.
                • Gość: anda Re: Najgorsze radio w Lublinie?zamknij sie Rafal j IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 06.10.02, 19:21

> Wpadnij kolego na przesłuchania.Jeśli się
                  zakwalifikujesz i wykażesz
                  > odpowiednią wiedzą i warsztatem ,to ...kto wie ,może
                  od września TY będziesz
                  > prowadził Rapsesję ,misiu :> .Ale niestety dla ciebie
                  jestem to na razie
                  > ja ...pozostaje ci nie słuchać tej audycji - ja nie
                  będę płakał z tego
                  > powodu.Sadząc z twoich ignoranckich wypowiedzi z
                  kulturą ulicy i blokowisk masz
                  >
                  > tyle wspólnego co ja z Radiem Maryja ,a więc i
                  fizycznie i ideologicznie
                  > kompletnie nic.Jeśli chcesz wypowiadać się na temat
                  rapsesji przed
                  > ludźmi ,którzy "kumają czaczę" ,to znajdź stronę o
                  lubelskim hiphopie i tam
                  > wylewaj swoje żale ,lamusie.
              • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 21.07.02, 22:05
                ...a i jeszcze jedno : już chyba wiem ,który program hh spodobałby ci się 100%
                owo : słynne Czarno na białym czy jakośtak w radio Puls - tam grano np. bardzo
                melodyjny "rap" typu c-block czy r'n'g - to chyba lubisz ...i przy tym
                pozostań - to jest twój plastikowy świat ,moim zdaniem pasujesz do niego jak
                ulał.Nie wybieraj się jednak przypadkiem na żadne imprezy hiphopowe ,bo tam
                czeka cię brutalny kontakt z rzeczywistością.
                • leszczyna Re: Najgorsze radio w Lublinie? 21.07.02, 22:21
                  Rafałku,
                  sześcioletnia dziecino z mnóstwem nicków (john, trackmaster... mam dalej
                  cytować? ten ostatni zwłaszcza śmieszny :-))))). Jeżeli tak mówisz, jak
                  piszesz, to pogratulować dobrego sampopoczucia!!!
                  • Gość: John Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 00:21
                    Sluchaj no sherlocku holmsie nie wiem czy wiesz ale kazda kawiarenka internetowa
                    ma ten sam ip ktory jak byk widac u gory wiec nie podniecaj sie ze odkryles cos
                    niesamowitego i nie lacz mnie z kims innym.Peace &love
                  • Gość: John Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 00:27
                    Aha lub miejsce w ktorym jest wiecej niz jeden komp.Prosze mnie nie wciagac w
                    jakies nieprzyjemne dialogi bo ja napisalem juz swoje i mysle ze powiedzialem
                    prawde.Peace &love
                  • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 22:31
                    A tu się niestety mylisz.Nie sugeruj się numerem IP ,ponieważ ci pozostali to
                    po prostu moi radiowi koledzy którzy teżpostanowili sięwypowiedzieć pod swoimi
                    nickami /mniejsza o to kto/.Ja używam tylko jednego nicka - rafał ,misiu :>.
                • Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 21.07.02, 23:34
                  Bardzo smieszny jest ten Pan redaktór. Przestrzega przed zamykaniem w
                  plastykowym świecie a sam zamknął się szczelnie. Dziwi mnie tez jedno -
                  dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką -
                  kulturą dla wybranych?
                  Tyle jest pięknej muzyki dookoła a ja tu o jakimś hip hopie. Życzę Ci Panie
                  redakrórze na przyszłość większej dojrzałości, nie tylko muzycznej.
                  • kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 22.07.02, 00:00
                    > dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką -
                    > kulturą dla wybranych?

Odpowiedz jest prosta: im cos jest bardziej nieszablonowe, tym lepiej sie
                    sprzedaje. Dochodzimy tu do sytuacji, w ktorej modne staja sie do niedawna
                    wyszydzane hiphopowe sklady. Im bardziej cos jest modne, tym bardziej jest
                    masowe, na topie i "trendi". Nawet Ferdek Kiepski przestal mowic "to nie jest
                    Waldus takie hopsiup" i teraz mowi "to nie je Waldus takie hiphop". Nawet
                    kolesie z beemek juz zakumali, ze oplaca sie byc ziomalem. W koncu kazdy chce
                    byc awangardą! Z poczatku nieszablonowe kompozycje slow i dzwiekow gina w
                    gaszczu imitacji i prob nasladownictwa. Nie przejmujmy sie. Nie potrwa to
                    dlugo. Pamietacie disco-polo? Paru kolesi ubilo interes, a teraz niedobitki
                    mecza sie w Polsacie. Za dwa lata sluchanie hiphopu bedzie takim samym
                    obciachem jak puszczenie kawalka "scyzoryk" liroya. Kultura hip-hop jak
                    kazda "sub-" skanalizuje sie. Przyjdzie nowe. Rownie proste, monotonne i
                    oczywiscie dla wybranych...
                  • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 22:35
                    No proszę - choć jedna mądra rzecz... jest to muzyka dla wybranych ,podobnie
                    jak np. jazda na Harleyu z Motorhead w słuchawkach czy też koncerty w
                    filharmonii są dla wybranych - dla tych ,którzy czują tą muzykę i nie wypisują
                    głupot z iście ignoranckiego punktu widzenia.Nie ukrywam ,że słucham przede
                    wszystkim hh i tą muzykę najlepiej czuję,wręcz się tym szczycę :>
                    • Gość: Michał<=>Yadee Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 23.07.02, 01:12

Proszę, proszę nie spodziewał bym się ze akurat w "tym" miejscu będzie miała
                      tak gorąca wymiana zdań na temat hh...zatem może i ja się przyłączę. Tak się
                      składa ze jestem druga osoba która współtworzy audycje "Rapsesja", ale (to do
                      Pana który tak narzekał na poziom jej prowadzenia, a także wywiadów) nie tylko
                      ją - wyobraźcie sobie ze można mieć troszeczkę szersze horyzonty, niżeli ławka,
                      piwo, i nie wiem co tam jeszcze chcecie do tego dodać - prowadzę także "Salon
                      Polityczny", w którym co tydzień przeprowadzam wywiady z czołowymi polskimi
                      politykami...ale nie chce tutaj niczego udowadniać, nie w tym jest problem, a
                      raczej choroba - ignorancja. Niestety większość postów została napisana przez
                      osoby które na nią cierpią. Ciekawe kiedy na lamach "Gazety" zostaną
                      prezentowane podobne treści, odpowiedz jest prosta - nigdy. Dlaczego? Bo gazeta
                      nadal trzyma pewien poziom intelektualny, ale widocznie jej czytelnicy
                      troszeczkę się "zapomnieli" w swych dywagacjach. Post w którym "ktoś" porównuje
                      hh do disco-polo...przepraszam, ale o co chodzi??? Troszkę wiedzy nie tyle
                      muzycznej, co wiedzy o tym co się dzieje na świecie wystarczyło by do
                      uświadomienia sobie jak ksenofobiczny charakter ona posiada! Nie rozumiecie hh,
                      nie rozumiecie nas i naszych poglądów, naszej wrażliwości artystycznej...i nie
                      zrozumiecie bo Wasze głowy są zamknięte jak przysłowiowa "ryba w puszce". Mam
                      tylko jedna prośbę, nie wypowiadajcie głupot na temat z którym nie macie
                      żadnego obeznania, hiphop jest Wam obcy i niech tak pozostanie.
                      • kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 10:27
                        > hh do disco-polo...przepraszam, ale o co chodzi???

Nie porównywałam Hip-hopu do Disco-polo, a modę na jedno i drugie. Obydwa
                        gatunki były wyszydzane, obydwa były swego czasu nośne i słuchacze jednego już
                        wymarli więc pewnie to samo czeka Hip-hop. Tyle chciałam napisać i wydawało mi
                        się, że po polsku piszę.
                        • leszczyna Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 11:20
                          Kalisto,
                          szkoda słów... Panów redaktorów nam przybywa w dyskusji, ton ataków się
                          zaostrza (te wycieczki o ławce z piwkiem. o czytelnikach "gazety" i
                          horyzontach...), a tak naprawdę to o co chodzi? My wytrzymamy cały ten hh,
                          wystarczy wyłączyć radio... Tak naprawdę gorsze jest coś innego! Poziom
                          dyskusji, sposób wysławiania się, gramatyka, ortografia, kultura języka... to
                          wszystko przy okazji tego nieszczęsnego hh jest propagowane przez panów
                          redaktorów. Jeżeli jest prawdą, to co sami buńczucznie stwierdzają, że słucha
                          Ich tak wielu słuchaczy - to czego nauczą się przy okazji słuchania tego
                          radio?
                      • Gość: Po_prostu_Ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:09
                        Michałku, skromność to to co zawsze bardzo u Ciebie ceniłem ;)
                    • Gość: tomekz Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.54.* 07.10.02, 09:32

> No proszę - choć jedna mądra rzecz... jest to muzyka dla wybranych ,podobnie
                      > jak np. jazda na Harleyu z Motorhead w słuchawkach czy też koncerty w
                      > filharmonii są dla wybranych - dla tych ,którzy czują tą muzykę i nie
                      wypisują
                      > głupot z iście ignoranckiego punktu widzenia.Nie ukrywam ,że słucham przede
                      > wszystkim hh i tą muzykę najlepiej czuję,wręcz się tym szczycę :>
                      jest hujowe
                  • Gość: Po-Prostu_ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:04
                    Gość portalu: Grendel napisał(a):

> Bardzo smieszny jest ten Pan redaktór. Przestrzega przed zamykaniem w
                    > plastykowym świecie a sam zamknął się szczelnie.
                    Kolego Grendel, od 5 lat pracuje w Centrum i zdążyłem przez ten czas poznać
                    Rafała. Gwarantuje Ci, że jest bardzo otwarty na różne gatunki muzyczne.

Dziwi mnie tez jedno -
                    > dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką -
                    > kulturą dla wybranych?

Poniewaz hip - hop to nazwa (sub??)kultury, którą charakteryzuje między innymi
                    muzyka (rap)i kilka innych cech.

> Tyle jest pięknej muzyki dookoła a ja tu o jakimś hip hopie. Życzę Ci Panie
                    > redakrórze na przyszłość większej dojrzałości, nie tylko muzycznej.

De gustibus... ;)
                • muflon4 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 14:28
                  Drogi Panie Reafale!
                  jesli pan mysli, że na koncercie hip-hopowym spotkam sie z brutalna
                  rzeczywistoscia to mało Pan wie o życiu. Nie wiem jak Pan, ale ja wychowałem
                  sie w blokowisku i niejeden dzień przesiedziałem na ławce popijajac wino. Na
                  szcesie pewnego dnia sie podniosłem i zrobiłem krok do przodu. Przykro mi ,ze
                  Pan tam pozostał. Przykro mi równiez , że Pańska retoryka ma wiecej wspólnego z
                  prostactwem niz konstruktywną rozmową. Żeby wszystko było jasne, nie krytykuje
                  hip-hopu jako takiego.Ciesze sie ,że chłopaki postanowili coś zrobić ze swoim
                  życiemi i bardzo dobrze że postanowili akurat wziac sie za muzyke. Ale to ,że
                  ktoś robi muze nie znaczy, że ona od razu bedzie świetna i Pana w tym rola , i
                  pańskiego "doświadczenia" ,żebysmy nie mósieli słuchac byle czego, tylko
                  dlatego,że to hip-hop. Większośc moich zarzutów dotyczyła Pana, bo pozerstwa
                  nie znoszę, ale widać Pańskie ego nie pozwoliło Panu tego dostrzec.

W ten sposób chciałbym zakończyc te bezsensowną polemikę i zwrócic uwage ,że
                  bardzo odbiegamy od tematu forum.
                  • Gość: Michał<=>Yadee Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.107.* 23.07.02, 22:18

"Wyszydzane" (!!!) , ja jakoś nie czuje tego by ktokolwiek ze mnie szydził,
                    chyba ze taka była intencja tego postu, a określenie - moda, stosuje się do
                    wszystkiego co w pewnym momencie staje się popularne, tak jak w tym momencie
                    hh. Co do tego zgoda, tylko nie rozumiem dlaczego nie potraficie zaakceptować
                    tego zjawiska, tylko od razu skazujecie je na porażkę...pożyjemy, zobaczymy. A
                    co do gramatyki, ortografii i ogólnych treści prezentowanych w audycji, to już
                    jest tylko nasza sprawa, ja nie chce nikogo nawracać, od nauki są szkoły a nie
                    moja skromna osoba. Z drugiej zaś strony może przyjrzyjmy się dokładnie
                    tekstom i postawom życiowym prezentowanym np. przez Sex Pistols, Kiss czy
                    innych gigantów jedynych słusznych dźwięków na planecie...myślę że porównanie
                    do hh było by bardzo ciekawe, ale jednak wole by takie osoby jak
                    Pan "leszczyna" pozostały w świecie leszczy i niedziele po 22 nie były mymi
                    słuchaczami, to by się najzwyczajniej mijało z celem mojej pracy. Pozdrofkie

„Wielu chciałoby ukryć „tego” istnienie
                    zbyć „to” milczeniem
                    dla Wielu jesteśmy zwyczajnym zagrożeniem
                    czymś niebezpiecznym, egzotycznym, taka liryczna mafia
                    a mnie szlag trafia gdy traktują nas jak okazy dzikie
                    możesz obejrzeć , ale nie podchodź pod szybę
                    ignorancja, jak wiadomo której źródłem jest niewiedza
                    jak możesz wiedzieć, jak nie słuchasz co jest w naszych sercach
                    wiec przestań się przypieprzać – bo klik, klik i znikniesz z bólem
                    przeszyją Cię liryczne kule
                    Wielu próbuje definicje ukuć na tym co opisy socjologiczne mówią o młodych
                    lecz sobie Ci wielcy doceńcie
                    jak tylko z TV znacie bloki
                    one SA tu i maja mnóstwo do powiedzenia
                    kilkadziesiąt tysięcy odbiorców jest głodna słyszenia prawdy
                    z miejsc gdzie niemal dziewicza puszcza, wojenne barwy
                    to metafory, popierajcie polskie RapGry!”

Eldo.
                    • czeslawk Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 23:19
                      Kochani!
                      Poznaliśmy już odpowiedź na pytanie "która stacja radiowa ma najbardziej
                      zadufanych w sobie pracowników", czas powrócić do wątku głównego.
                      Powtarzam pytanie: której z lubelskich stacji radiowych najgorzej Wam się
                      słucha i dlaczego?
                      • Gość: kuba Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 25.07.02, 21:56
                        czeslawk napisał:

> Kochani!
                        > Poznaliśmy już odpowiedź na pytanie "która stacja radiowa ma najbardziej
                        > zadufanych w sobie pracowników",
                        prosiłbym o dbanie o poziom forum i unikanie plytkich uogólniających uwag.
                        Ta akurat obejmuje mnie swoim zasięgiem, a nie poczuwam się do
                        bycia "zadufanym".
                        Pozdrawiam,
                        kuba
                    • Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 24.07.02, 00:16
                      Gość portalu: Michał<=>Yadee zacytował jakiegoś wielkiego artystę:

>
                      > „Wielu chciałoby ukryć (...) popierajcie polskie RapGry!”
                      >
                      >

A cóż to za tandeta? A wydawało się że Pan redaktór nr 2 jakby mniej dziecinny.
                  • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 24.07.02, 08:57
                    Ja mimo wszystko będę się upierał przy opinii ,że zupełnie nie pasujesz do
                    świata ,z którym masz czelność się utożsamiać.Nazywasz mnie pozerem???
                    Człowieku ,szkoda mi cię w pewnym sensie... Sugerujesz ,że popełniam błędy???
                    Zapewniam cię ,że ze względu na charakter swojej pracy /która nie kończy się na
                    hiphopie/ do poprawnego gramatycznie i technicznie mówienia i pisania
                    przywiązuję większą niż ty wagę a tutaj poprostu dostosowałem się do poziomu
                    dyskusji.Twoja mowa zaś,jak sądzę ,wielce wysublimowana jest i
                    przemyślana ,młodzieńcze -ważysz każde słowo i masz nadzieję ,że mnie
                    zawstydzisz?No to muszę cię rozczarować - nie zaczerwieniłem się ,chyba ,że ze
                    złości za nawywania mnie pozerem.Za to chciałbym ci podziękować osobiście a
                    więc jeśli będziesz kiedyśmiał okazję ,to podejdź do mnie i przypomnij się - ja
                    będę pamiętał.Z twoich wypowiedzi wnioskuję,że hiphop utożsamiasz z piciem
                    taniego alkoholu na ławce ,ćpaniem ,bluzganiem na lewo i prawo i w ogóle
                    wszystkim co najgorsze - to najlepiej świadczy o tym,że nie masz o hiphopie
                    zielonego pojęcia.Na tym kończę dyskusję ,bo szkoda mi czasu i nerwów na
                    czytelników gazety wybiórczej.Jeśli jeszcze ktoś chce dyskutować o audycji
                    Rapsesja i o hiphopie ,to zapraszam na odpowiednie strony (prawdziwi znają
                    adres).Bez odbioru i pozdrowień.
                    • kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 24.07.02, 09:54
                      Zgadzam sie z Czeskiem i temat hiphopu uwazam za skonczony. Jako prawdziwa
                      fanka hiphopu zapraszam do dalszego rzucania blotem na forum www.311.prv.pl
                      Wrocmy do glownego watku czyli o najgorszych radiach.
                      • Gość: Jurek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 10:47
                        Po tym jak pogorszyła się trójka, pogarsza się jedynka...
                        I za co ja płacę abonament?
                        A może abonament należałoby znieść, w końcu jak tak dalej pójdzie zacznę
                        słuchać tylko prywatnych (radia i telewizję), a więc za co mam płacić
                        ten "holerny haracz"? Za to że "publiczne" SĄ i emitują? To jeszcze za mało. To
                        niech się wezmą i zakodują i pobierają haracz tylko od "chętnych"
    • Gość: Misia Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 24.07.02, 13:11
      Dyskusja faktycznie trochę zlazła z torów... Zamiast o najgorszym radiu,
      rozmawiamy o tym, kto jaką muzykę lubi, a co ważniejsze, czy się na tym zna....
      Więc wracając do tematu.... Uwazam, że najgorszym radiem jest Eska, słuchałam
      jej chyba ze dwa razy w życiu... Wypociny, muzyka na żadnym poziomie(inaczej
      trudno mi ją sklasyfikować), ubóstwo informacji, rzetelnej informacji, no i
      głosy prowadzących jak po helu;)
      • Gość: Jacek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 07:28
        Gość portalu: Misia napisał(a):

> Uwazam, że najgorszym radiem jest Eska, słuchałam
        > jej chyba ze dwa razy w życiu... Wypociny, muzyka na żadnym poziomie(inaczej
        > trudno mi ją sklasyfikować), ubóstwo informacji, rzetelnej informacji, no i
        > głosy prowadzących jak po helu;)
        I tak jest lepsze, niż było jako RYTM!
        Teraz się podciągnęło korzystając z ESKI W-wa (tak jak PULS korzysta z
        doświadczeń warszawskiego Radio Pogoda "Złote Przeboje")
        Ale.. czy w Lublinie nie można wymyśleć czegoś swojego, originalnego? Wszystko
        trzeba spapugować?
        • kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 25.07.02, 13:43
          O jakim papugowaniu mozemy mowic, skoro to juz nie sa lubelskie stacje? Eska po
          18:00 nadaje to samo, co wszystkie inne Eski w Polsce, program minimalnie
          odbiega od schematu za dnia. Inaczej byc nie moze - wlasciciel ma prawo
          wymagac. Puls gra te same 600 piosenek co kilkanascie blizniaczych stacji,
          nalezacych tak jak Puls do sieci Agory, gada w ten sam sposob i prowadzi
          tozsama polityke promocyjna. O jakim papugowaniu mozemy mowic?
          • Gość: gaam Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.net.pulawy.pl / 10.15.13.* 28.07.02, 11:57
            nareszcie trwająca tutaj dyskusja powróciła do właściwego tematu tzn. najgorsze
            radio w mieście.
            ale jeszcze wtrącę coś do ostrej wymiany zdań o hh. obaj panowie "redaktorzy" -
            szczycący się prowadzeniem jedynej audycji o tej muzyce w lubelskim eterze
            pokazali, że nie potrafią uczestniczyć w dyskusji używając sensownych
            argumentów. wręcz przeciwnie częstowali adwersarzy chamskimi odzywkami prosto z
            rynsztoka i dawali wiele do myślenia o swojej "nieomylności". prezentowany
            przez nich poziom nie był nawet zerowy i trudno go sklasyfikować. mam nadzieję,
            że po wakacyjnej przerwie w ramówce ich stacji ten program już się nie pojawi i
            większość uczestników tej dyskusji odetchnie z ulgą. tego sobie i państwu
            życzę!!!
            powracając do tematu tej dyskusji. najgorszy jest chyba puls. prawdziwe dno tej
            stacji to poranny program, w którym prowadzący popisuje się czasami aż
            niesmacznym poczuciem humoru. a za dnia didżeje mają kilka tekstów, które
            powtarzają w kółko i po kilkudziesięciu minutach słuchania tej swoistej "szafy
            grającej" ma się jej już serdecznie dość. co o tym sądzicie?
            • Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.radcent.lublin.pl 29.07.02, 00:24
              No niestety przyjacielu nie odetchniesz z ulgą bo po wakacjach program Rapsesja
              wróci :> Jeśli ci tak przeszkadza to go po prostu nie słuchaj.
              • Gość: buc Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 2.5.PRE* / 192.168.0.* 01.08.02, 23:02
                I bardzo dobrze, że rapsesja bedzie nadal istniała. Osobiście słucham całkiem
                innej muzy, można powiedzieć rockowej lub nawet mocno rockowej. Ale czasami,
                chociaż rzadko hiphop mnie pozytywnie zadziwia (np. tekst utworu
                bodajże "Rozmowa z Bogiem" niejakiego Łony - po prostu geniusz jakim chciałby
                poszczycić się niejeden poeta). I to jest w porządku, po prostu umiem znaleźć
                odrobinę tolerancji w swoim życiu. Zapotrzebowanie na taką audycję w Lublinie
                na pewno jest, dowodem może być impreza w R. Centrum którą potem przez
                przypadek zobaczyłem w MTV. Polska dowiedziała się że w Lublinie coś się
                dzieje, bo zazwyczaj jesteśmy postrzegani jako zagłębie buraczane. A jeśli nie
                lubicie rapu nie słuchajcie rapsesji, ja tak robię. Nie wiem czy wiecie ale r.
                centrum jest porownywane trochę do Radiostacji, myślę że to duże wyróżnienie,
                zwłaszcza jeżeli nie możemy odbierać w Lublinie Radiostacji. W Centrum może
                pracować każdy kto tylko zna się trochę na muzyce i ma szczęście na
                przesłuchaniu i to oznacza że jest to radio połprofesjonalne, z nazwy
                akademickie. Myśle, że prawie każdy znajdzie tam coś dla siebie, zwłaszcza w
                programach tematycznych(ja np lubię centrum w mroku - pozdrawiam red. Kubę). A
                co do NAJGORSZEGO radia to zdecydowanie PULS, chociaż przemiana w stronę
                złotych przebojów była lepszym krokiem niż granie na okrągło disco i dance'u
                czy czegoś takiego. Pozdrawiam całą redakcje NAJLEPSZEGO radia w Lublinie -
                radia CENTRUM, a także jego słuchaczy.
              • Gość: mojaMAMA Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 22:34

> No niestety przyjacielu nie odetchniesz z ulgą bo po wakacjach program
                Rapsesja
                >
                > wróci :> Jeśli ci tak przeszkadza to go po prostu nie słuchaj.

Mistrzu Bosy, nie napinaj się tak mocno ;-) Nie ty pierwszy prowadzisz audycję
                w radio i nie jeden gatunek muzyki był "najlepszy". Za 15 lat kedy odwrócisz
                się za siebie zobaczysz jak płytki był ten hh a jego gwiazdy mają duże brzuchy
                i naturalnie łyse głowy.

A jak chcesz posłuchać jak się prowadzi programy o hh to www.radiostacja.pl

narta!
          • Gość: Jacek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 10:37
            kalista_flokhart napisała:

> O jakim papugowaniu mozemy mowic, skoro to juz nie sa lubelskie stacje? Eska
            po
            >
            > 18:00 nadaje to samo, co wszystkie inne Eski w Polsce, program minimalnie
            > odbiega od schematu za dnia. Inaczej byc nie moze - wlasciciel ma prawo
            > wymagac. Puls gra te same 600 piosenek co kilkanascie blizniaczych stacji,
            > nalezacych tak jak Puls do sieci Agory, gada w ten sam sposob i prowadzi
            > tozsama polityke promocyjna. O jakim papugowaniu mozemy mowic?

No właśnie....
            Sama sobie odpowiedziałaś
            Pozdr.
      • Gość: RX Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 21.08.02, 23:57
        ZDECYDOWANIE najgorsze (dziś) muzycznie radio TO TWOJE RADIO PULS.
        Muzycznie - to też banalne, tragiczne jingle, chlewikowy głos prezenterów...
        Mdli mnie i chyba zmienię fryzjera bo moim (od lat) paniom fryzjerkom albo
        potencjometr stanął albo mózg się już uodpornił
        ech, a pomyśleć że kiedyś pracowała tam TAAKA ekipa i się nieźle
        zapowiadało... cóż wolny rynek
        NAJGORSZE poza-muzycznie jest RMaRy.
        Oczywiście to MOJA opinia, bo rozumiem i akceptuję że ktoś słucha jak Zalewa
        zalewa czy też inny ma potrzebę wspólnego różańca.

RX
    • Gość: Kaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 16.08.02, 09:45
      Właśnie ten wątek częściowo przedrukowali....
    • y0da Re: Najgorsze radio w Lublinie? 16.08.02, 16:12
      Heh.
      Zaciekawiła mnie ostra wymiana zdań w okolicy RC, więc pomyślałem, że wtrokuję
      się w ten temat.
      Tak po pierwsze, to nigdy nie myślałem, że muzyka może u kogoś wzbudzić tyle
      negatywnych emocji. Zgoda, można muzyki nie lubić, można nawet źle myśleć o
      ludziach słuchających nudnej i regresywnej muzyki... Ale poziom dyskusji
      momentami sugeruje:
      1. uczestnicy mają 12 lat i mieszkają pod śmietnikami,
      2. rozmówcy mają rozliczne dysfunkcje umysłowe,
      3. no i są przewrażliwieni na punkcie muzyki.
      Tak, wiem że temat był NAJGORSZE radio w Lublinie. Jeżeli powiem R. Maryja, to
      chyba nie rozminę się z prawdą (bo w końcu radio to nie tylko muzyka, no nie?)
      Nie lubię indoktrynacji i robienia lobotomii słuchaczom, więc grtz2allRCcrew,
      RMsucks ;l.
      Poza tym, słuchałem regularnie (i dalej słucham, tyle że rzadziej)Technicznej,
      Korzeni, Polifonii, Rybki, Nieaktualnej, Nocnego i jego potomstwa -
      KoncikaCzyliniedokońcaCyklicznejAudycjiMuzycznejWWielo(2)
      OsobowymSkładzieZRozmowamiNaŻywo ;]. Od czasu do czasu (1-2x na miesiąc)
      słuchałem Zmroku, RS, Sobotniej Nocy, C Bluesa i tandemu piątkowego
      (PROGRES+GARAGE). Słuchałem nie z nudów (chociaż też się zdarzało), ale dlatego
      że każdy gatunek jest reprezentowany przez nędznych i ambitnych wykonawców,
      bogate ale także czasami nędzne brzmienia. Jeszcze 2-3 lata temu jechałem na
      komercyjnym pop/techno, falami atakującymi z każdej stacji muzycznej. Na swoje
      usprawiedliwienie mam tylko jedno - nie wiedziałem że jest inna muzyka,
      lepsza... Czasy się zmieniły, MTV oglądam najczęściej po 23.30 więc tandety
      słucham znacznie mniej, RadioStacja i RC też mogą robić swoje, więc raczej nie
      narzekam, tym bardziej że mam zapas (~40h) fragmentów najciekawszych audycji i
      najlepszych utworów... da się żyć. I jakoś na liście ulubionych wykonawców mam
      Vangelisa, rzeczoną(ego) wcześniej Łonę (Biznesmen ruluje ;), Black Sabbath,
      Iron Maiden, TDF, Claptona, Kombi, DM, Outkast, Kosheen, Prodigy, Stinga,
      FFactory )-niech spoczywają w sPokoju-(, Marleya, Cure-ów, Kazika, PPorno,
      BJaxxa, Korna i System of the Down. Jakoś z tym żyję, chociaż kilku ziomkuff
      dalej puka się w głowę na mój widok ;} Ale kryteria muzyki są jasne - żadnego
      kitu, tylko klasyka i współbrzmienie. Ja co prawda w muzyce nie siedzę długo
      (tylko 16 lat ;))), ale raczej wiem, co lubię słuchać i co ma jakąś wartość.
      Gatunki muzyczne nie są czymś normalnym, tak samo jak rozdzielanie drumandbassu
      od breakbeatów, rocka progresywnego od industrialnego, hiphopu od elektro
      (chociaż pewnie znowu się komuś naraziłem ;) Instrumentarium i wokal mogą być
      różne, ale przecież to dalej jest MUZYKA. Jeżeli ktoś nazwałby Kazika idiotą,
      nie kłóciłbym się, bo nie miałem przyjemności przebywać z nim na osobności i
      nie wiem, jaki jest naprawdę. Jeżeli natomiast powiedziałby, że jego muzyka
      jest idiotyczna, nie rzucałbym w niego miesem, ale zapytał DLACZEGO. I
      posłuchałbym tylko KONSTRUKTYWNEJ odpowiedzi.
      Panowie z RC: transmitowanie jakiejkolwiek muzyki jest z założenia rzucaniem
      perły przed wieprze - wiem, bo sam prowadzę szkolny radiowęzeł w jednym z
      zatęchłych Lubelskich LO, i na 50 przychodzących osób 1 oferowała coś
      konkretnego albo gratulowała koncepcji, 2 przynosiły kasety/płyty do puszczenia
      a reszta narzekała, mówiąc "TOTALNE DNO BEZNADZIEJA IDŹ SIĘ POWIEŚ". Kurde, to
      chyba wszystko moja wina ;%>
      Do DJ Ya_necka i BoomBella: pliz, jeżeli dotrze to do was, to przemyślcie moje
      słowa: mniej konwencji. Wiem, że tak trzeba i w o gule, ale moglibyście dawać
      trochę więcej Awangardy... W RT rzadko słyszę techno industrialne, rave i
      rasowy trance, a w PF jest chyba trochę za dużo houseuff i hiphopu... a
      przecież ta muzyka jest już nadawana na innych audycjach, więc tworzycie troche
      redundantny chórek.
      Czytelnicy FORUM: z chamstwem należy walczyć inteligencją i kulturą, a nie
      chamstwem (jezu, i kto to mówi ;)
      Subkultury hiphopowe: eh. ja też piłem wino (ale nie pod blokiem tylko w
      bramie, i to raczej z s-k metalową, thx2KoniecŚwiata :) i z czystm sumieniem
      mogę powiedzieć, że jeżeli istnieje subkultura, to umarły idee. Smutne, ale
      prawdziwe. Tak właśnie było z rave, techno, metalem, hiphopem, punkiem i
      mnóstwem innych nurtów. Miały sens dopóki nie wyszły na ulice... w końcu bycie
      anarchistą nie polega na ssaniu jabola i bluzganiu na suki, nie?
      Wszyscy ludzie tworzący muzykę: keep up the good work.
      BTW. Jakby się ktoś pytał, właśnie szykuję się do wydania swojej pierwszej
      płyty... chętni do nabycia mile widziani ;)
      • Gość: Andrzej Re: plyta? IP: *.abo.wanadoo.fr 18.08.02, 16:45
        Najgorsze jest to radio ktorego nie ma. Najlepsza jest ta muzyka, ktora jest.
        Napisz cos o plycie. Ja mieszkalem kiedys w Pulawach a studiowalem w Lublinie.
        Teraz od 20 lat mieszkam w Paryzu i prowadze POLCLUB (zobacz
        www.polonia.com.fr) A moze promocja plytki w Paryzewiu? Do uslyszenia. Andrzej
        • Gość: y0da Re: plyta? IP: *.it-net.pl 19.08.02, 00:26
          w sumie to raczej jest domowa produkcja, ale przy odrobinie szczęścia i
          masteringu osiągnie właściwy poziom. w tej chwili większa część utworów jest
          już gotowa, ale ... raczej wolałbym udostępnić te utwory każdemu za darmo, bez
          konieczności płacenia za nośnik. w tej chwili próbuję umieścić je na serwerze
          promującym muzykę elektroniczną - czekam na efekty, a później na recenzje
          słuchaczy i korektę wszystkich moich akustycznych niedopatrzeń - do wydania
          prawdziwej płyty jeszcze długa droga. jak tylko coś się w tym temacie ruszy -
          dam znać.
          swoją drogą, słuchając niektórych wysokonakładowych produkcji zdobywających
          platyny dochodzę do wniosku, że wydając płytę nawet dzisiaj, raczej nie miałbym
          się czego wstydzić ;]
    • Gość: Lu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 17:20
      radio puls jest dla takich zer, czym jest ten dupas zalewa romek, poranny
      cholerny prezenter. Kiedyś o mało nie spowodowałem wypadku na rondzie, kiedy
      próbowałem desperacko zmienić stację, gdy wszedł na antenę.
      • Gość: t Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 11:14
    • Gość: MTO-L3N ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.lublin.mm.pl 26.08.02, 20:04
      Największy chłam to ESKA! Te ich non stop powtarzające się dżingle "10 hitów
      jeden po drugim.." Po 30 minutach boli głowa i chce się rzygać! Koszmar! Muzyka
      beznadziejna, totalny chłam i komercja. I do tego ci ostatnio bardzo
      modni "wyluzowani" prowadzący. Niestety, obok Radia Maryja najlepiej odbiera..
      Wielka KUPA! PULS? Równie beznadziejny, choć jak ktoś lubi stare przeboje to
      może do zniesienia, ale na krótką metę bo lecą te same w kółko. Też
      powtarzające się dżingle , ale mniej niż na Esce. Zdecydowanie najlepsze -
      RADIO CENTRUM! Świetni prowadzący, dobra muzyka, bloki tematyczne.. Rewelacja!
      TAK TRZYMAĆ! Jak jeszcze oni się zmienią to wogóle przestanę słuchać radia.
      • Gość: y0da Re: ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.it-net.pl 27.08.02, 02:57
        chyba znowu bluzganie sie zaczyna :Z. no nic, jak ktos uwaza ze *jakiekolwiek*
        radio jest do d., to niech sam zrobi lepsze. =nie dziekujcie za super pomysl= :)
      • Gość: Skowron Re: ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.it 20.09.02, 16:02
        Ej ty autorzyno od siedniu bolesci jak bluzgasz na jakies radio to przynajmniej
        zwaz na opinie innych tylko ty napisales ze Eska to chlam, chyba jestes z
        kosmosu, a w opinii innych Eska znajduje sie na pierwszym miejscu chyba
        pochodzisz z jakiegos zadupia w ktorym odbiera tylko radio Maryja a innych
        stacji przyjezdzasz sluchac do wielkiego miasta. Posluchaj najpierw stacji nim
        ja zaczniesz opie..przac!
    • Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 27.08.02, 17:41
      Witam wszystkich dyskutantów.
      I tych zgorzkniałych nieco złotymi przebojami, i tych którzy mają już ich
      naprawdę dość. Dużo złych słów padło pod adresem Pulsu.
      Wierzcie mi, ale nikt tak dobrze jak ja nie zna radia Puls.
      Ostre wypowiedzi, jak się domyślam, pochodzą z rąk ( piszecie - nie mówicie )
      ludzi młodych. Tymczasem Twoje Radio Puls nadaje ZLOTE PRZEBOJE - czyli
      piosenki, których najchętniej słuchają WASI RODZICE.
      Właśnie dlatego WAM - taka muzyka może się niepodobać.
      Jest to radio do słuchania w domu i do słuchania w pracy.
      Założeniem radia jest nadawanie takich piosenek, którą podobają się jak
      największej grupie słuchaczy z tzw. docelowego audytorium.
      Wydaje mi się, że na samym wstępie wkradł się błąd. Otóż nie można zadać
      pytania" które radio jest najgorsze w Lublinie" dlaczego ?
      Bo każde radio jest inne, każde ma inną misję, innego słuchacza, do którego
      nadaje swój program. Najgorsze co mogłoby nas spotkać to jedno radio dla
      wszystkich - bo wtedy nie mielibyśmy wyboru. Założenie, że dogodzimy każdemu
      jest utopią. Dlatego sprawę "jakości" lubelskiego eteru musimy rozpatrywać
      wedle ustalonych kryteriów, a nie swego gustu.

Co do pewności siebie kolegów po fachu - bądźcie wobec siebie bardziej
      krytyczni i bardziej wyrozumiali dla swych odbiorców...

Pozdrawiam serdecznie. Dziennikarz.

• Gość: Secret Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 28.08.02, 00:35
        Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia
        PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy
        ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze
        nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio
        Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi
        sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales i
        niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej ekipy.Gdyby
        nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze panie
        dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:)
        • Gość: mali_bu do Secreta IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:31
          Gość portalu: Secret napisał(a):

> Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia
          > PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy
          > ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze
          > nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio
          > Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi
          > sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales
          i
          >
          > niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej
          ekipy.Gdyby
          > nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze
          panie
          > dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:)

Przykro mi Secrecie ale nie mogę i nie potrafię się z tobą w całości zgodzić. A
          to już na samym początku.
          Nazywasz, atakowane przez siebie radio, radiem bezpłciowym. Sądzę że ta
          bezpłciowość dotyczy braku charakteru jakie to radio posiada, a weług ciebie
          powinno posiadać ale nie posiada. Według mnie właśnie Puls, jako jedyne z
          niewielu ( a może nawet jedyne ) radio w lubelskim eterze ma swój charakter.
          Gra mianowicie 24 godziny na dobę sprawdzone i popularne przed laty utwory.
          Piosenki, które 10-20-30 lat temu zajmowały pierwsze miejsca list przebojów na
          całym świecie. I tylko to. Włączając to radio wiesz już co możesz tu usłyszeć.

Znajdź, proszę, inne radio ( na naszym lokalnym podówrku ), które ma tak
          wyraźnie zarysowany charakter.

A pewnie należysz do tej grupy zagorzałych zwolenników radia Centrum, które
          według mnie jest właśbnie bezpłciowe. GŁówne przesłanie to: dla każdego coś
          miłego. I tak muzyka w tym radio wypełnia całą skalę stylów muzycznych. Bo jest
          tu i pop (w wykonaniu boys i girlbandów ), rock, nawet muzyka z dawnych lat
          (którą przez radio Puls ty się tak brzydzisz ). W końcu jest także Rap, Hip
          Hop, Techno , ba, jest nawet muzyka poważna ( jak dobrze pamiętam w niedziele )

Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki
          poważnej naraz.

Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru

Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W
          okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby to
          z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans
          filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej, cycatej
          blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru. Ni
          to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami.

Już lepsze od tych dwóch przykłądów jest ESKA ( chodź muzyki perzez nią
          prezentowaną nie akceptuję do końca )

Mówiłeś że kiedyś Puls był wielki. Kiedyś ( na pocżatku lat 90, kiedy to radio
          powstało ), było tylko PR1, PR2, i PR3 oraz poczatki Zet i Rmfu. Więc wyboru
          wielkiego nie było. Brało i akceptowało się to co było.
          A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco
          Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje?

Czekam na rychły odzew!
          • Gość: y0da Re: do Secreta IP: *.it-net.pl 28.08.02, 20:01
            > Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki
            > poważnej naraz.

dzien dobry :)
            no, moze &fanem& techno i h-h nie jestem, ale jestem w stanie ich ^sluchac^ :)

> Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru

yh. no ale podzial w RC jest troche inny i *wyrazny* - po 20 tematyczne, od 6
            do 20 kaszanka :)

> Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W
            > okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby
            to
            > z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans
            > filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej,
            cycatej
            > blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru.
            Ni
            > to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami.
            :)

> A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco
            > Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje?
            :)

ech . obydwie strony &troche& za blisko do muzycznego szowinizmu sie zblizaja :L
          • Gość: Po_Prostu_Ja Re: do Secreta IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:19
            >
            > Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki
            > poważnej naraz.
            >
            > Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru
            Czyżby dlatego, że gra INNĄ muzykę od pozostałych odbieralnych w Lublinie
            rozgłośni??
      • brian1 Drogi Ambu 07.09.02, 13:00
        Jeżeli pracujesz w Twoim Radiu Puls, to wiesz, że tam nawet Dyrektor Generalny
        nie ma więcej uprawnień niż do tego, by odebrac maila/telefon z centrali Agory
        i wdrożyć w życie otrzymane zalecenia. Śmieszność sytuacji polega na tym, ze
        pracownicy wszystkich Złotych Przebojów są motywowani przez szefostwo tym, ze
        tworzą świetne radio etc. Tymczasem nawet najprostrze zdania, które prezenterzy
        Przebojów wypowiadają na antenie, mają oni napisane na kartce. Żadnej
        kreatywności w żadnej dziedzinie.
        Ja tam wolę sobie posłuchać przebojów z płyt. Wystarczy, ze co trzecią z nich
        sam sobie zapowiem i mam Radio Puls, złote przeboje.
    • yhwh Re: Najgorsze radio w Lublinie? 27.08.02, 19:15
      ja waham sie miedzy plusem a eską - boba sa skrajnie beznadziejne
    • Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 28.08.02, 10:10
      Trochę się uśmiałem czytając odpowiedź Secreta - szczególnie w części
      dotyczącej znajomości historii Radia Puls.
      Jeżeli napisałem, że znam to radio od podeszewki to znaczy, że TAK JEST. Nie
      mam zamiaru dodawać sobie splendoru (sic ! ) popisując się wiedzą n/t sztuki
      radiowej i znajomością historii TEGO radia.

Rozumiem, że młodzieży mogły podobać się w dawnym Pulsie programy: ElRock top
      30 Wojtka Bednarczyka, czy reagge Marcina Pospiszyla, a może Dookoła południa
      Anety Wrony. Nikt nie zarzuca im, że to co robili - robili źle.
      Musicie jednak WSZYSCY DYSKUTANCI pamiętać, że oceniacie radia według swego
      gustu. Czyli jest to ocena SUBIEKTYWNA.
      Tymczasem KAŻDE RADIO ma swego słuchacza, tj audytorium do którego nadaje.
      Ma inną misję, i każde ją wypełnia. Misją Twojego RAdia Puls jest bycie blisko
      SWEGO SŁUCHACZA, czyli właśnie swego audytorium.
      Nie dziwi mnie zatem, że dwunastolatka nie interesuje Perfect z minionych lat,
      czy chociażby Oddział Zamknięty. To są przeboje dla waszych rodziców. Ich
      zapytajcie o to, jakiego radia słuchają.

Co do pokory, to najbardziej lubię Wojciecha Pokorę.
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich piszących i polecam mokry ręcznik na głowę.
      Dobrze chroni przed upałami, a może i przed promieniowaniem z monitora waszego
      PC.

Dziennikarz
    • Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 28.08.02, 10:17
      A propos postawionego na wstępie pytania, które radio jest najgorsze w
      Lublinie. Proponuję przejrzeć WIARYGODNE badania marketnigowe dotyczące
      słuchalności i porównać, które radio jest na początku, a które na końcu w
      rankingu. Są to badania reprezentatywne, sprawdzone na dużej grupie słuchaczy,
      grupie docelowej, czyli tej na której danemu radiu najbardziej zależy.

Twoje Radio PULS jest w LUBLINIE na pierwszym miejscu.
      I oto właśnie chodzi.

Pozdrawiam młodych dyskutantów. I przypominam, że niedługo koniec wakacji. Czas
      wziąc się do nauki, a nie siedzieć nocami przy komputerze.

Dziennikarz
      • Gość: mesjash Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.it 28.08.02, 11:44
        Nic tu nie zmienią badania - dla mnie NAJLEPSZYM radiem pozostaje RADIO
        CENTRUM !!! (hmm, ale ja subiektywny jestem :P)

a jesli chodzi o Puls to chyba lepiej ze puszczaja teraz starszy repertuar niz
        przeboje w stylu dr.Albana...
      • Gość: y0da Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.it-net.pl 28.08.02, 20:04

> I przypominam, że niedługo koniec wakacji.
        > Czas wziąc się do nauki, a nie siedzieć nocami przy komputerze.

dziadziu, kalendarz sie chyba dziadkowi przekrecil :) na tydzien przed koncem
        to ucza sie tylko ******** (wykropkowalem, zeby dziadzia nie urazic :)
      • Gość: kuba Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 20.09.02, 13:31
        > A propos postawionego na wstępie pytania, które radio jest najgorsze w
        > Lublinie. Proponuję przejrzeć WIARYGODNE badania marketnigowe dotyczące
        > słuchalności i porównać, które radio jest na początku, a które na końcu w
        > rankingu. Są to badania reprezentatywne, sprawdzone na dużej grupie
        słuchaczy,
        > grupie docelowej, czyli tej na której danemu radiu najbardziej zależy.
        >
        > Twoje Radio PULS jest w LUBLINIE na pierwszym miejscu.
        > I oto właśnie chodzi.
        taaaaa, a najwiecej samochodow w Polsce sprzedaje Fiat i dlatego jest
        najlepszym producentem samochodow w Polsce. Najgorszy pewnie jest Bentley ;-)
        No i ich troje goruje nad, powiedzmy, Stonesami. Podoba mi sie Twoja prosta
        logika ;-)
        Choc pod pewnym wzgledem masz racje. Jako stacja czysto komercyjna Puls chce
        miec najwieksza sluchalnosc. I to sie mu udaje. Ale pytanie dotyczylo
        najgorszej/najlepszej stacji, a nie najczesciej sluchanej.
        > Dziennikarz
        Kuba
    • Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 12:25
      Radio Puls bezsprzecznie. Pamiętam, jak tylko powstało - młoda, bardzo
      profesjonalna ekipa, radio "szybkie" i przede wszystkim - LOKALNE. Jednak potem
      zaczęło się psuć (zmiana ekipy, zmiany własnościowe itd.).
      Sytuacja sprzed jakichś 3 tygodni - wyjeżdżam z Lublina w kierunku na Warszawę.
      Na skrzyżowaniu Al 100-lecia i Warszawskiej - wypadek. 2 km za lublinem, znowu
      wypadek. Korek aż do Jastkowa. Dzwonię więc do Radia Puls, żeby ostrzec o
      korku kierowców wracającychj do Lublina tą trasą. Po kilku nieudanych próbach
      (zajęte - to potrafię zrozumieć) odbiera jakaś panienka, która nie wydaje zbyt
      zainteresowana tematem, ale mówi że powiedzą. Słuchałem radia jeszcze ok 1 h
      i... oczywiście nic. Bardzo często zdarza się także że stojąc w korku na
      Kraśnickiej słyszę w trafiku: taksówkarze radia (...) informują, że w mieście
      nie ma większych utrudnień w ruchu. Itd.
      Mam zresztą często wrażenie, że nagrywają całodzienny program na taśmę i idą do
      domu. Mam jednak nadzieję, że serwisy informacyjne są na żywo ;). Co do muzyki
      z lat 70 i 80 sprawa jest prosta - zgodnie z prawem mogąś ją puszczać ZA DARMO
      lub po bardzo niskich stawkach. Oni po prostu nie mają kasy na najnowsze hity!.
      No i jeszcze "dowcipny Pana Zalewa" - on nie jest dowcipny - ON JEST ŚMIESZNY.
      Często mi się cisnęło na usta "gościu, ale zalewasz".
      Reasumując - niestety, nie mamy w lublinie prawdziwego radia lokalnego. Tak
      naprawdę najczęściej słucham PR3 - jest to (zawsze było) świetne
      radio "interaktywne", którego program jest współtworzony przez słuchaczy.
      • Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:33

i
        >
        ekipy.Gdyby
        panie

poważnej naraz.

Czekam na rychły odzew!
      • Gość: mali_bu do secreta IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:35

i
        >
        ekipy.Gdyby
        panie

poważnej naraz.

Czekam na rychły odzew!

ps. PRZEPRASZAM ZA TRZYKROTNE WYSŁANIE TEGO SAMEGO POSTA
      • Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:44
        Navi, czy aby punkt widzenia nie zależy od punktu siedzenia

Tu wszyscy krytykują radio Puls, więc i ty to robisz
        mówiąc że najlepsza dla ciebie jest Trójka

tymczasem na forum "Radio", przyznanie się do słuchania Trójki w obecnym jej
        kształcie, jest wręcz niemożliwe
        gdyż wszyscy tam z kolei skupili się na udupianiu Trójki właśnie

więc jak to jest pani(e)Navi?
        • Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 12:39
          Gość portalu: mali_bu napisał(a):
          ciach
          > więc jak to jest pani(e)Navi?

Nie widzę związku. Na forum "radio" ne bywam, i nie znam opinii tam
          wgłaszanych. Swoim postem odpowiedziałem na postawione pytanie. Ja oczekuję od
          radia lokalnego, żeby było szybkie,LOKALNE i interaktywne. wyjaśniam co to
          znaczy:
          szybkie i lokalne: żebym o korku, nowej dziurze w jezdni lub innym ważnym dla
          lokalnej społeczności wydarzeniu dowiadywał się bez konieczności czekania na
          wieczorne wydanie Wiadomości. Przykładem takiej sytuacji było
          podłożenie "bomby" na stacji Statoil na Warszawskiej chyba na wiosnę. Córka o
          13:00 zadzwoniła, że jest korek, brygada antyterrorystuyczna itp. i żebym nie
          przyjeżdżał po nią do szkoły. Wiesz kiedy radio Puls (wtedy go jeszcze
          słuchałem) nadało TAKIEGO news'a? Następnego dnia rano. Wg mnie powinni
          natychmiast przerwać program, wysłać redaktora i nadawać na żywo. Ale rozumiem,
          że trudno to zrobić jak program leci z taśmy;)
          Interaktywne: tego o czym piszę powyżej nie da się osiągnąć, jeżeli będzie się
          głuchym na głosy lokalnej społeczności - telefoniczne, e-mailowe itp. Vide:
          moja informacja o korku z poprzedniego postu. Zwracam uwagę, że inne stacje
          (np. RMF potrafi płacić za gorące informacje "ze źródła")
          Fakt, że Puls puszcza dużo muyzyki, ale... jak chcę posłuchać muzyki to mogę
          sobie włączyć magnetofon...
          A że wszyscy krytykują Puls... Cóż może jednak coś w tym jest. Zauważ, że w
          reakcji na krytykę radia Centrum od razu odezwało się (pomijam formę) kilku
          redaktorów z tego radia. A głosy z Pulsu?...
          A co do Trójki. Może faktycznie ostatnie zmainy nie wyszły temu radiu na dobre.
          Mnie także brakuje kilku audycji zdjętych z anteny. Ale i tak jest o niebo
          lepsze od Pulsu. Posłuchaj tego radia i telefonów od kierowców "w trasie" -
          np.: "Jadę trasą z Pcimia do Zgierza i chciałem ostrzec innych kierowców, że
          jest strasznie obsr...na":) To jest, wg mnie radio "lokalne" w skali kraju.
          Mam dziwne wrażenie, że Twój post miał charakter li tylko polemiki dla
          polemiki. Bo nie mogę się doszukać w nim sensu. Może przedsatawisz mi jakieś
          argumenty w obronie Pulsu?

Reasumując : jest tak jak jest - jest to po prostu moja opinia.

Pozdrawiam

Navi
          • Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 30.08.02, 15:21
            No cóż.

Istotą Radia Puls jest to, że ma ono nadawać jak najwięcej muzyki, przy jak
            najmniejszej ilości gadania czy też informacji. Taki to radio ma mieć
            charakter. No i ma.

Natomiast z szybkością nadawanych informacji, jak choćby drogowych, w polskich
            rozgłośniach radiowych jest marnie. Słuchacz dzwoniący do Trójki i mówiący o
            jakiejś przeszkodzie na drodze, puszcza tą wiadomość w świat, a i tak
            niewiadomo czy ktoś z niej skorzysta. Bo wszystko idzie na całą Polskę. Dlatego
            99,9% pozostałych słuchaczy Trójki, guzik obchodzi że na drodze z Pipidówki do
            Dysa Dolnego zepsuła się ciężarówka i blokuje drogę. Więc takie informacje są
            adresowane nie wiadomo do kogo? Chyba że słuchacze Trójki to w 100% zawodowi
            kierowcy podróżujący non-stop po kraju na trasie Pipidówka-Dys Dolny.
            We Francji, przykładowo, dziąła radio (Traffic Fm - jak pamiętam) które co pięć
            minut informuje o tym co na drodze w całej Francji. Nie wiem dlatego, dlaczego
            radio muzyczne ma się zajmować problemami dziur w jezdniach. Wątpie też czy
            taką wiadomość w Trójce, podanoby w każdej porze, czy tylko w programie
            informacyjnym, Zapraszamy do Trójki.

Natomiast z szybkością nadawanych informacji, jak choćby drogowych, w polskich
            rozgłośniach radiowych jest marnie.
            Gdy w marcu na Puławskiej rozszczelniła się cysterna z gazem, Radio Lublin
            informowało jeszcze o 22.oo że okolicznymi ulicami nie da się przejechać,
            tymczasem już o 19.00 było wszystko po staremu i nie było śladu że coś się tu
            działo.

• Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 14:55
              Jeszcze raz - jeżeli będę chciał słuchać muzyki to włączę sobie magnetofon.
              Radio, WG MNIE, ma nadawać też informacje, a radio lokalne - informacje
              lokalne. Swojego sądu nie narzucam nikomu i pewnie dlatego słuchamy różnych
              rozgłośni. I to jest OK. Odnośnie szybkości nadawanych informacji - zgadzam się
              że jest marnie. No ale cóż - mamy co mamy. Temat wątku - jakie radio jest
              najgorsze - wg mnie Puls, a niech ci będzie, Trójka jest tylko trochę mniej
              zła;)

Pozdrawiam.

Gość portalu: mali_bu napisał(a):

> No cóż.
              >
              > Istotą Radia Puls jest to, że ma ono nadawać jak najwięcej muzyki, przy jak
              > najmniejszej ilości gadania czy też informacji. Taki to radio ma mieć
              > charakter. No i ma.
          • Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 30.08.02, 15:59
            Do gościa NAVI...

Przeczytaj sobie dokładnie wszystkie MOJE POSTY ( z tym cztery ) i poskładaj to
            sobie w logiczną całość. Wtedy będziesz mial odpowiedź na pytanie postawione
            pod koniec Twej wypowiedzi...

• Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 14:49
              Nie będę czytał twoich wszystkich postów, bo po pierwsze już je czytałem i mnie
              nie przekonały a po drugie "pytanie postawione pod koniec (...)wypowiedzi" było
              skierowane do gościa Mali_bu.
              Pozdrawiam

Gość portalu: AMBU napisał(a):

> Do gościa NAVI...
              >
              > Przeczytaj sobie dokładnie wszystkie MOJE POSTY ( z tym cztery ) i poskładaj
              to
              >
              > sobie w logiczną całość. Wtedy będziesz mial odpowiedź na pytanie postawione
              > pod koniec Twej wypowiedzi...
              >
              >
              >
              >
              >
              >
          • Gość: kot feromon Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 06.05.03, 15:18
            > Przykładem takiej sytuacji było
            > podłożenie "bomby" na stacji Statoil na Warszawskiej chyba na wiosnę. Córka o
            > 13:00 zadzwoniła, że jest korek, brygada antyterrorystuyczna itp. i żebym nie
            > przyjeżdżał po nią do szkoły. Wiesz kiedy radio Puls (wtedy go jeszcze
            > słuchałem) nadało TAKIEGO news'a? Następnego dnia rano. Wg mnie powinni
            > natychmiast przerwać program, wysłać redaktora i nadawać na żywo.

A miasto wtedy sparaliżują gapie. Gratuluję pomysłu.

• Gość: Po_Prostu_ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:22
        Gość portalu: Navi napisał(a):

>
        > No i jeszcze "dowcipny Pana Zalewa" - on nie jest dowcipny - ON JEST
        ŚMIESZNY.
        > Często mi się cisnęło na usta "gościu, ale zalewasz".

Nie wiem czy kolega Navi zdaje sobie sprawę, że red. Zalewa swoje pierwsze
        dziennikarskie kroki stawiał w redakcji sportowej Radia Centrum??
        ;)
        • Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 213.25.136.* 04.09.02, 14:10
          Nie wiedziałem, dziękuję za informację. Jego odejście na pewno nie było
          niepowetowana stratą dla sportu... .

pozdrawiam

>
          > Nie wiem czy kolega Navi zdaje sobie sprawę, że red. Zalewa swoje pierwsze
          > dziennikarskie kroki stawiał w redakcji sportowej Radia Centrum??
          > ;)
      • brian1 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 07.09.02, 12:43
        Gość portalu: Navi napisał(a):

> Mam zresztą często wrażenie, że nagrywają całodzienny program na taśmę i idą
        > do domu.

To chyba nie jest żart ani przesada. Wydaje mi się że od piątkowego wieczoru
        do poniedziałkowego poranka nikogo tam nie ma i rzeczywiście cały program
        emitowany jest z "puszki". najśmieszniej jest z prognozą pogody, nagrywaną w
        piątek po południu, a emitowaną w niedzielę po południu. Zdarzało się, ze radio
        mówiło "W Lublinie jest słonecznie i gorąco" w trakcie niezłego deszczu.

• Gość: J.Lewandowski Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 23:44
      Oczywiście radio Maryja!!!
    • Gość: Po_Prostu_Ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:25
      Nie wiem dlaczego, ale dla większości uczestników dyskusji RADIO = MUZYKA. A co
      z informacją i publicystyką w szerokim tego słowa rozumieniu??
    • Gość: mali_bu zaokrąglamy do 100 IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 11.09.02, 23:36
      • Gość: qwerty Re: zaokrąglamy do 100 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 10:47
        ...
        • Gość: abdullah Re: zaokrąglamy do 100 IP: 217.96.7.* 12.09.02, 21:00
          Radio tworzą ludzie. A w kiepskim radiu też mogą pracować ludzie, którzy są
          świetni, a w rewelacyjnej stacji beznadziejne półgłówki.

Proponuję wytypować najlepszych i najgorszych radiowców.

Do pudełka z najlepszymi didżejami wrzucam Pawłowską - Gawrońską z eski - laska
          brzami strasznie zawodowo - tak jakby się wcześniej w jakimś erememefie wyrobiła
          najgorszy dj - Zalewa z pulsu - no comments!

Najlepszy dziennikarz od wiadomości - Zabłocka z Pulsu - ciekawy ma głos

najgorsza - Pencak z ESki - chyba nie wie co czyta, coś mota i przekręca i w
          kółko czyta to samo. W ogóle w esce mają najgorsze wiadomości - włączysz radio
          i przez tydzień wszystkie informacje znasz na pamięc. Nawet sie mylą w tych
          samych miejsach.

Może szefowie stacji przeczytaj i pozbędą się tych najgorszych, docenią
          najlepszych i wtedy nie będzie już trzeba narzekać na radio.

dlatego narzekajmy na kiepskich i chwalmy tych dobrych
          • judyta5 naj.........dziennikarze radiowi w mieście 13.09.02, 19:00
            Abdullah-znakomity pomysł!!!W kategorii najlepszy dziennikarz prezentujący
            wiadomości w Lublinie "oddaję głos na"...Martę Małochę/Puls/, natomiast
            najbardziej żenującym specjalistą od sprzedawania informacji na antenie jest
            Jacek Bieniaszkiewicz/RL/.W drugiej kategorii/najlepszy prezenter/nr 1 to chyba
            jednak Paweł Kowalczyk/kiedyś Puls,teraz Plus/...chociaż i on nie jest
            idealny...a na przeciwległym biegunie Krzysztof Boguń/Eska/.Pozdrawiam
            wszystkich słuchających a nie tylko słyszących radio!
            • Gość: magdaZ Re: naj.........dziennikarze radiowi w mieście IP: 212.182.117.* 22.10.02, 19:31
              Nigdy nie lubiłam Radia Plus. Ni pies ni wydra. Ani młodzieżowe ani katolickie.
              Jedyny powód, że casami go słucham to Paweł Kowalczyk. Wcześniej pracowal w
              Pulsie (tym niekatolickim),przeoprowadzka wyszła mu na dobre. Lubię jego styl -
              ciepły głos, skromny i nie pieści swoich uszy własnym głosem tak jak słychać w
              RMF FM.

Nie lubię słuchać wiadomości, bo wszędzie coś mamroczą, aby tylko pogadać i
              cześć. A że nikt nie rozunmie? A kogo to obchodzi? Dobrte wiadomości ma zetka,
              ale to warszawska. z tych "naszych" lubelskich lubię Dominika Smagę z ESki.
              Slychać że facet wie o czym mówi, wie o co pyta i czego sięchce dowiedzieć.
              Ja dowiaduję się razem z nim i tak jest OK. W Pulsie jeżeli w ogóle cokolwiek
              zozumiesz z tego dziennika to dowiesz siętylko tego co wcześniej podawali w
              innych radiach, albo pisali w gazecie. A Zabłocki ze swoim głosem powinien
              pisać w gazecie. jedyna sensowna osoba z Pulsu: Kinga Szymanek. Szkoda, że tak
              jak inni gra te starocie. Pewnie komuś to potrzebne. Mojemu ojcu nie
              wytłumaczysz, żeby przełączyl radio, tylko Puls i Puls.
    • Gość: pyton Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 16.09.02, 10:51
      Zdecydowalem sie zajac stanowisko w tej sprawie, bo lubie sluchac radia, w
      przeciwienstwie do ogladania telewizji. Uwazam, ze lubelskie radiostacje
      niewiele roznia sie od zmieraki plyt kompaktowych w moim smochodzie. Te same
      piosenki, a co za tym idzie te same zapowiedzi, te same informacje walkowane
      non stop w tzw lokalnych stacjach. Trudno tez mowic o osobowosciach radiowych,
      formaty loklanych stacji determinuja to, ze dj`e jesli nawet maja cos do
      powiedzenia, mowia niewiele bo takie jest zalozenie programowe stacji. A tzw
      lubelscy dziennikarze informacyjni... coz, blizej im do radiowezla w gminnym
      osrodku kultury niz lokalnej radiostacji. Slychac tylko slodkie popierdywania w
      stylu....pokaz ginacych zawodow w Skansenie, albo to co spadne ze stolu
      panskiego, jesli w ratuszu albo kasie chorych ktos zrobi konferencje prasowa.
      Serwisy informacyjen wieja nuda, ze wszystkich lubelskich stacji. Konczac, nie
      wskaze na stacje najgorsza, bo wszystkie ulokowalby w jednym worku - radiowej
      miernoty. Ale jesli miernotami sa szefowie programowi, trudno spodziewac sie,
      ze ich produkt bedzie dobrej klasy.
      Ps.Kocham aksamitny glos red. Piotra Bisa z Katolickiego Radia Podlasia.
      • Gość: moby Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.122.* 16.09.02, 13:43
        Radio w Lubline: oczywiście kazdy ma swój gust ,jedni bardziej inni mniej
        komercyjny.Moim zdaniem jedynym radiem wyróżniającym się JESZCZE jest radio
        Centrum.Piszę jeszcze ,bo do totalnej unifikacji dązą szefowie stacji ,m.in.
        słynny z niecheci do ambitnych i kreatywnych ludzi Zbigniew Sapiński.Jeśli
        dalaj będzie on red. odpowiedzialnym za muzykę w radiu Centrum ,to nikt z
        pomysłami nie dosanie się do radia w trakcie tzw. naboru a przyjmowani beda
        ludzie lubiący i grający tylko muzykę rockową a poza tym potulni jak
        baranki.Póki szefem programowym bedzie pan Jasiński ,to nie powróci na antenę
        98.2 FM np. l-rock ,kultowa audycja Wojtka Bednarczyka a audycje hiphopowe i
        housowe będą stopniowo eliminowane.Dopóki red. naczelnym radia Centrum bedzie
        ignorant Jerzy Piekarzczyk ,to tam może byc już tylko gorzej ,bo każdy kto się
        stawia lub ma ciekawe pomysły jest odsuwany lub wyrzucany.Wiem to wszystko bo
        kiedys tam pracowałem jeszcze za kadencji doskonałego dziennikarza z wizją
        radia - Piotra Jałowca.Oby powrócił on lub ktoś tak sięjak on na radiu w ogóle
        znający.
        • Gość: caramel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.rrcnet.com 16.09.02, 14:45
          ...a swistak siedzi...

co do l-rocka to zdaje mi sie, ze ta sprawa ma podwojne
          dno. to wymagania finansowe tow. bednarczyka. trudno sie
          dziwic - chlopu dzieci trzaby robic w tym wieku, a nie
          elroka puszczac w jakims studenckim radiu.
          • Gość: caramel i jeszcze IP: *.rrcnet.com 16.09.02, 14:47
            zarzucasz sapinskiemu, czy jak mu tam, ze preferuje
            muzyke rockowa. gdyby to radio faktycznie gralo rocka,
            to wreszcie by sie czyms wyroznialo. teraz jest radiem
            do wszystkiego. pamietacie te reklame proszku do prania?
            moral z niej wyciagnelam taki: radio do wszystkiego to
            radio do niczego.
        • Gość: boobell Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 04.10.02, 15:39
          radio Centrum jest najgorsze, banda porabancow nie znajacych sie na muzyce i
          dziennikarstwie. co to za radio studenckie, ktore podaje newsy z Ratusza, albo
          z wizyty dzieci z hollandii? kogo to kurwa obchodzi jakiego studenta? a debil
          piekarczyk to widzi i nie reaguje. Zenada!!!!
          PULS moze byc ale to jedyne profilowane radio w tym miescie i ma swoich
          sluchaczy na szczescie nie sa to 13 latki!!!!
    • Gość: Dociek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.02, 13:53
      Gość portalu: CzeslawK napisał(a):

> Jakie jest najgorsze radio w Lublinie? Którego Waszym zdaniem nie da się
      > słuchać?
      Te co nadaje z Torunia.
    • Gość: Motyl Najlepsi i Najgorsi IP: *.it 20.09.02, 16:11
      Najlepszym radiem w Lublinie jest Radio Eska, wprawdzie wiadomości maja do
      bani, ale jeśli chodzi o muzyczne nowości zawsze są na topie.
      Najgorszym radiem jest Radio Puls, te ich stare kawalki puszczane juz do
      znudzenia na okrągło powinny pójść do lamusa. My chcemy czegoś nowego.
      Najlepszą prezenterką radiową jest Pawłowska Gawrońska z Eski - jej głos i
      opanowanie dodadają otuchy każdego poranka.Jest najlepszą prezenterką jaką
      miało to radio kiedykolwiek.
      • Gość: Maciek Re: Najlepsi i Najgorsi IP: *.it 20.09.02, 16:14
        Fakt radio Eska jest dobrym radiem, ale "dzieki" prezenterowi Chachajowi spada
        z czołowki najlepszych stacji radiowych w mieście.
        • Gość: abdullah Re: Najlepsi i Najgorsi IP: 217.96.7.* 23.09.02, 18:35
          Zgadzam sie! Chachaj brzmi jak żle wykastrowana ciota. Powinien prowadzić nocne
          godzinki w Radiu Ma Pysk
    • Gość: Kaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 24.09.02, 08:33
      zliczył ktoś już te głosy za i przeciw?
    • Gość: Ktoś Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 05:56
      Tp Radio Lublin S.A zwłaszcza pod rządami niejakiego Winiarskiego
      skorumpowanego Uw-ola, ktory spoza sitwy partyjnej nie dopuszczal nikogo do
      mikrofonu i do czegokolwiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka