Gość: CzeslawK IP: 62.233.189.* 12.05.02, 11:54 Jakie jest najgorsze radio w Lublinie? Którego Waszym zdaniem nie da się słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luthien Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.devs.futuro.pl 12.05.02, 12:03 Puls - radio dla debili. Z lubelskich najlepsze jest Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 12.05.02, 13:41 Od kiedy Trójka zaczęła się zmieniać wg. mnie na niekorzyść, zacząłem troszkę słuchac Pulsu. Ale rzeczywiście to nie jest najlepsze radio. Przyciągnęło mnie to iż grają tam muzykę z lat 60, 70 i 80 i nie przerywają piosenek. Jednak po kilku dniach mialem już dość. Cały czas grają te same piosenki. Przecież nie są to jakieś najnowsze hity, więc powinni troszkę rozszerzyć swe horyzonty. Jeśli zaś chodzi o prowadzących to wydaje mi się, że radio ma tylko jednego prezentera, niejakiego T. Zalewę. Nie słyszałem tam nikogo innego. No i niestety ten jego wymuszony humor... Nie wiem czy Puls jest najgorszym radiem w Lublinie, ale na pewno jak dla mnie najlepszym pod względem muzycznym jest Radio Centrum. Jeszcze jak by nie grali tego hip hopu to byłoby bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trick Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.lub.pl 12.05.02, 18:52 Stacje radiowe mamy takie, na jakie sobie zasłużyliśmy. Nie narzekajmy na Puls, bo przecież mają słuchaczy, no nie??? Ktoś ich słucha, prawda??? Trend na "złote przeboje", "przeboje lat..." i jescze jakeś inne kampanie muzyczne tego typu panuje także w innych rozgłośniach. To chwilowa moda, która, mam nadzieję, szybko minie. Zwolennicy najnowszych hitów niech się zastanowią, ile procent tych "dzieł" to na prawde przeboje. W alternatywie mamy jeszcze radio publiczne, które ma do spełnienia ustawową misję. Sytuacja na rynku medialnym zmienia się piekielnie szybko więc, ooo... "Wind of Change" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.swit.futuro.pl 12.05.02, 22:11 Gość portalu: Trick napisał(a): > W alternatywie mamy jeszcze radio > publiczne, które ma do spełnienia ustawową misję. No tak tylko, że to radio publiczne, które ma spełniać misje przekształca się na wzór stacji komercyjnych. A one mają tylko jedną misję. Zarobić jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pennyroyal Re: Jak sie nie ma co sie lubi... 11.08.02, 09:32 ja kocham (!!!!!!!!!!!!!!!!) RS Centrum-wspaniałe,alternatywne&cudowne Radio. heh...a dyskusja jest troszkę taka...no,hm...bo ile my tych radyj mamy w Lublinie? 2? 3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alusia Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.rw.lublin.pl 17.09.02, 12:02 Jak nie narzekać na Puls, skoro to jeszcze do niedawna było ulubione radio wielu z nas??? Niestety, ktoś chciał je "ulepszyć" i wymyślił, że będzie teraz nadać same "złote przeboje". Rzeczywiście, te same w kółko, a przecież nawet tych "złotych" jest znacznie więcej. Poza tym jak można w ogóle nie nadawać nowości??? Jak można nie zauważyć co się teraz dzieje w muzyce? Wszystko jedno, lepszego, czy gorszego, ale nam współczesnego. Przcież ktoś nagrywa nowe płyty, śpiewa nowe piosenki, mamy o tym nie wiedzieć? I jeszcze jedno. Kiedyś Puls miał aktualną stronę w sieci, na niej choćby ankietę na temat poglądów słuchaczy na temat radia. Teraz strona jest od wielu miesięcy "w budowie". Czyżby rozgłośnia sama się domyślała, co o niej sądzą słuchacze i wolała już ich o nic nie pytać? Jasne, że w Lublinie słychać kilka rozgłośni i można coś wybrać, ale szkoda Pulsu, kiedyś kochaliśmy go. Teraz to już raczej niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMY Re: Jak sie nie ma co sie lubi... IP: *.kul.lublin.pl 28.10.02, 17:34 Alusiu!! Mieszkasz w Lublinie a wiesz o nim bardzo malo a na pewno nie wiesz dlaczego Puls sie Zmienil:) "Stary" Puls Ten z Top 30 i LPRP mail 30% sluchaczy w lublinie I ktos chcial go polepszyc i teraz mala jakies 10% MOZE TY TO NAZYWASZ CHECIA POLEPSZENIA Powiem tak przyczyna zmiany radia PULS nie byla chec polepszenia:) BO RADIO BYLO NAJLEPSZE W MIESCIE I NIKT NIGDY MU NIE DOROWNA A obecne stacje sa strasznie monotonne Brakuje MI starego PULSU Moze kiedys powroci w tej DOSKONALEJ FORMIE:) POZDRAWIAM:) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwho Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 12.05.02, 22:14 Grendel - napisales o radiu Centrum: > Jeszcze jak by nie grali tego hip hopu to byłoby bardzo dobrze. Jak Twoim zdaniem powinno grac? Nie, zebym byl fanem hiphopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.131.* 13.05.02, 11:34 Gość portalu: manwho zapytał mnie o Radio Centrum: . > Jak Twoim zdaniem powinno grac? > Wg. mnie Radio Centrum gra i tak nieźle. No poza małymi wyjątkami. Ale ja rozumiem, że trudno by było aby wszystkim słuchaczom dogodzić jednakowo. Jestem zadowolony z Radia Centrum. Jeśli chodzi, zaś o to co mnie najbardziej interesuje pod względem muzycznym to mogę powiedzieć, że szeroko rozumiany nurt zwany rockiem progresywnym. Im więcej tego w radio tym bardziej mi się to radio podoba. No ale to jest moja prywatna ocena, a że ludzie różne gusta mają to na pewno znajdzie się ktoś, komu taki rodzaj muzyki w ogóle nie będzie odpowiadał. I ja to wszystko rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? 13.05.02, 11:44 Radio Centrum lekko spadło w moim rankingu w momencie, gdy odeszło od niego parę osób, podających muzykę, w której gustuję... Trudno, i tak jest naprawdę nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luthien no wlasnie, IP: *.devs.futuro.pl 13.05.02, 12:07 czy do prog rocka zalicza sie takie klimaty jak np. Radiohead? Bo to tez jest rock alternatywny, a ja takiego slucham. Np. czym jest Agressiva 69: rock industrialny czy progresywny? Jesli chodzi o Centrum, to najlepiej grają w nocy. Mniej sie wtedy boją subiektywizmu, grają to, co lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: no wlasnie, 13.05.02, 12:21 To powiedzcie mi w takim razie jak wyglada teraz to RC i kto taki odszedl, ze zmienilo sie jego oblicze, bo niestety ja tu u siebie nie odbieram.... I jaka to muzyke graja w nocy? Kiedys, pamietam, nawet jazz sie pojawial.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: no wlasnie, IP: *.swit.futuro.pl 13.05.02, 23:23 Gość portalu: Luthien napisał(a): > czy do prog rocka zalicza sie takie klimaty jak np. Radiohead? Nikt chyba do końca nie zdefiniował precyzyjnie pojęcia rock progresywny. Osobiście wydaje mi się, że Radiohead nie należy do tej grupy. Przynajmniej nie słyszałem, żeby jakiś fan prog rocka fascynował się tym zespołem. Typowymi przedstawicielami progresji są: Marillion(tu szczególnie radzę wysłuchac utworu pod mówiącym Wam może coś tytule:"Grendel")'Genesis( gł. z Peterem Gabrielem w składzie), Yes, Dream Theater i wiele innych. > Np. czym jest Agressiva 69: rock industrialny czy progresywny? No raczej nie progresywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: no wlasnie, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.05.02, 13:36 Puls kiedyś grał calkiem niezle ale duzo ludzi odeszlo i jak jest wszyscy widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
paw8 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 04.07.02, 19:10 Najgorsze radio w Lublinie to oczywiście Puls.Beznadzieja.Z lubelskich lubię eskę,a w ogóle to radio wawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jor Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.ismedia.pl / 192.168.0.* 11.09.02, 12:20 Mówisz, że najgorsze radio to Puls i z tym się niestety zgodzę (bo jeszcze jakies 8 lat temu było OK). Są oni mieszanką radia Wawa & radia Pogoda. Nie mają swojego "ja". Z drugiej jednak strony wymieniasz jako dobre stacje: Eskę i Wawę. Eska puszcza wszystko co jest na tzw. topie, jest to pełna komercja. Natomiast Wawa jest wzorcem dla Pulsu. Poranny program (porażka!!!) jest wierną kopią programu warszawskiego małżeństwa, a do tego Tomek Zalewa, którego prywatnie lubie, niepotrzebnie próbuje naśladować pewnego człowieka z Wawy (humor). Jedynie RC trzyma swój indywidualny poziom i mimo, że jest w zasadzie rozgłośnią, gdzie młodzi ludzie ucza się fachu radiowca, jest bardzo dobre. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 03.09.02, 20:41 Niestety, z wielkim szacunkiem dla mojego kolegi D.S., reportera rozgłośni o której zamierzam nadmienić co nieco - ESKA. Na szczęście kolega D.S. jako reporter nie ma wpływu na muzykę jaką prezentuje ta stacja (wpływu na to nie ma NAPRAWDĘ nikt z Lublina ;)). Na drugim miejscu - od końca oczywiście - PULS. Dalej?? ex aequo - reszta ;) W swoim rankingu nie uwzględniam radia, na temat którego napisano tu najwięcej (Centrum oczywiście). Powód?? Jako współpracownik tej stacji wypowiadając sie na jej temat byłbym zbyt stronniczy. Po_Prostu_ja PS Przepraszam ze pisze to dopiero teraz i tutaj, ale wczesniej nie moglem ;) zreszta - nie wazne ;) PPJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 11.10.02, 12:37 Masz rację najlepsze jest Centrum, a najgorsze bo ja wiem nie słucham najgorszych ale chyba Eska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.32.* 18.10.02, 11:13 Najgorszym radiem w Lublinie jest "katolicki" PLUS. Jest to radio prowadzone przez niedoświadczonych amatorów, wręcz dzieciaków, którzy posiedli jedynie umiejętność posługiwania sie minidiskiem, a to przecież nawet dziecko potrafi. Beznadziejna muzyka, beznadziejny serwis. Jestem za cofnięciem koncesji, aplusowych "dziennikarzy" posłałbym do szkoły. Najchętniej do podstawowej albo specjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
alinca Re: Najgorsze radio w Lublinie? 18.05.02, 17:23 Radio Centrum nawet lubie. Ale szlag mnie trafia jak wiadomosci czyta tam niejaka Stella Czajka. Chce mi sie wtedy wyc. Pani ta ma baardzo specyficzny sposob akcentowania koncowek zdan. Bleeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 21.05.02, 15:56 wszysvcy lubią, kochają i słuchają radia centrum, a tymczasem ma ono najmniejszą słuchalność w mieście i z tego m.in. powodu nie zostało rozwiązane. Tymczasem każdy wiesza wilki na Pulsie (które jest z kolei najpopularniejsze), które teraz odróznia się od innych stacji grajac muzykę z lat dawnych. Ktoś wspomniał też ze kiedyś to Puls był dobry. Kiedyś to grał on przez całą sobotę disco polo. Ale, każdy ma inne gusta. A ja staram się to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwo Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 23.05.02, 08:38 Kubek, nIe bardzo jarze o co Ci chodzilo w tym zdaniu: > wszysvcy lubią, kochają i słuchają radia centrum, a tymczasem ma ono > najmniejszą słuchalność w mieście i z tego m.in. powodu nie zostało rozwiązane. to dosyc dziwne, zeby powodem nierozwiazania radia byla jego niska sluchalnosc. wyjasnij prosze, bo sie gubimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMY Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.kul.lublin.pl 28.10.02, 17:41 CALA SOBOTE DISCO POLO??? Chyba Ci slon na ucho nadepna bo na muzyce jaka Dawny Puls gral w sobote to ty na pewno sie nie znasz! A jak sie czlowiek nie zna to powinien Cicho siedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
bredo Re: Najgorsze radio w Lublinie? 28.10.02, 22:42 Mówiąc o starym radiu Puls chyba wszyscy mają na myśli czasy kiedy nadawały tylko radio Lublin i właśnie Puls. Wtedy radio nastawione było na muzykę rockową a nie disco polo. Po przejściu paru osób ze starego radia Rytm Puls zmienił swoje oblicze o 180 stopni. A tak w ogóle to dla mnie najlepsze jest Centrum, potem radio Eska. Centrum lubię za to że nie maja cenzury na puszczaną muzykę i tam usłyszysz utwory których nigdzie indziej nie będą grać. A poza tym można się pośmiać czasami z tych którzy czytają wiadomości..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.wsdidl.lublin.pl 25.05.02, 17:25 radio lublin 102,2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RioT Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 08.06.02, 01:12 Radio Puls dlatego gra stare kawalki bo ich nie stac na nowe, a co do zmian w "trojce", ktore dla mnie bylo najlepszym radiem to serio sa na gorsze, kiedys sluchalem caly dzien i ta muza mi jako tako wchodzila a teraz- sam nie wiem wszystko takie samo, oklepane sie robi. pozdrawiam RioT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziedrzec zaauważam, że tytuł wątku to: "NAJGORSZE radio w IP: *.ltk.com.pl 20.06.02, 21:11 a najgorszą audycją w Lublinie, za to w najlepsztym radio jest audycja hiphopowa. i nie o muzykę tu chodzi, bo ta jest jaka jest, ale o żenującyy poziom prowadzenia... wywiady ... po prostu katastrofa :-{ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.radcent.lublin.pl 15.07.02, 21:00 Dziękuje za "uznanie".To ja prowadze tą audycję i wiem dobrze ,że nigdy człowiek stojący poza tą subkulturą nie zrozumie jej tak jak rozumiem ją ja i tysiące ludzi w Lublinie ,miliony w całej Polsce.Audycja hiphopowa to nie miejsce na spinanie się i oficjalne radiowe texty.To nie Program Pierwszy PR.Tak jak ja nigdy nie zrozumiem np. rocka progresywnego /choć ze wzg. na charakter mojej pracy staram się i szanuję tą muzykę/tak nigdy ktoś kto napisal poprzedni post nie zrozumie hiphopu ,bo jest na to np. za stary zlbo zbyt skostniały lub też zamknięty na inne trendy muzyczne.Greetz & peace suckers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.swit.futuro.pl 16.07.02, 23:25 A co niby ciekawego może być w tym hip hopku? Cztery akordy na krzyż, jednostajny rytm, bezsensowne podkłady, o wokalu w ogóle nie ma mowy, teksty płytkie, na poziomie miernym. Nie ma sobie czym zawracać głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 212.182.0.* 19.07.02, 03:45 Gówno wiesz o muzyce.Ja zajmuję się tym profesjonalnie od 6 lat i z poziomu twojej syfiastej wypowiedzi wnoszę ,że nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do dyskusji o "hiphopku" ,chłopku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.swit.futuro.pl 19.07.02, 20:44 Nie tak ostro Panie redaktórze muzyczny. Mam nadzieję, że w tym profesjonalnym świecie wyraża się Pan bardziej... profesjonalnie. Ale w jednym ma Pan racje - o hip hopku sobie nie pogadamy bo to coś co jest Pana pasją dla mnie nie mieści sie w kategorii muzyki!!! I na przyszłość niech się Pan tak nie denerwuje bo cały sześcioletni profesjonalizm z Pana uleci. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslawk Re: zaauważam, że tytuł wątku to: 20.07.02, 22:18 Hoho, nie sadzilem ze sprowokuje niewinnym postem taka dyskusje. Sprowadzmy jednak rozmowe na wlasciwe tory. Panie Rafale! Piszac "gowno sie znasz na muzyce" stawia Pan wszystkich uzytkownikow tego forum na rowni z robaczkami, ktorym nie potrzeba do zycia wiele jak tylko utoczyc kulke z brudu i toczyc ja przed siebie. Jednoczesnie stawia sie Pan ponad cala ta masa, jako ten, ktory "wie wszystko o muzyce". Prosze wybaczyc, ale nawet szescioletnie doswiadczenie w pracy radiowej nie upowaznia Pana do wyglaszania takich sadow. To po pierwsze. Po drugie, jak moge uwierzyc w Panskie slowa, cytuje, "zajmuję się tym profesjonalnie", skoro daje sie Pan podpuscic przygodnemu internaucie. Profesjonalizm cechuje m.in. umiejetnosc przyznania sie do ew. bledow, chlodna logika i umiejetnosc tlumienia nadpobudliwosci. Czego i sobie i Panu zycze. No to jeszcze raz: jakie jest najgorsze radio w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 2.3.STABLE* / 126.82.21.* 16.08.02, 12:42 Zdawało mi się, że Grendel mówił o muzyce, a Ty swoimi osobistymi wycieczkami i inwektywami potwierdzasz tylko poziom prowadzenia audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: 212.182.32.* 18.10.02, 11:19 Nie znam Cię człowieku, ale dobrze gadasz. Audycji Twioch słuchałem kilka razy. To jest prawdziwe, spontaniczne, to emocje i podziemie. Trzymaj tak dalej, krytyką się nie przejmuj. Pisał to jeden z lubelskich dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: zaauważam, że tytuł wątku to: 23.09.02, 09:56 Gość portalu: rafał napisał(a): > Dziękuje za "uznanie".To ja prowadze tą audycję (...) Sorry Winnetou, ale nie wiem, kto "personalno" prowadzi audycję hip-hopową. Wiem tyle, że w momencie, gdy jest dwóch redaktorów w studio, w nocy z niedzieli na poniedziałek, zaczyna się ... sorry za wyrażenie ... radiowa miernota - odnosi się bowiem wrażenie, że jeden przed drugim stara się wykazać jak największą "luzackością", pokazać, jak bardzo jest na "ty" z wykonawcami i jak bardzo blisko życia "ulycy". No - i jak mocno zna się na didżejskiem sprzęcie. Natomiast w sytuacji, gdy tylko jedna persona nadaje, ooo... tu już jest poziom dobry... na przykład wczorajsza audycja- niczego sobie, niczego sobie :-))) > (...) i wiem dobrze ,że nigdy > człowiek stojący poza tą subkulturą nie zrozumie jej tak jak rozumiem ją ja i > tysiące ludzi w Lublinie ,miliony w całej Polsce. Bzdura, bzdura, bzdura. Obejrzyj sobie "Rejs". Jest tam taka scenka, kiedy to pewien poeta opowiada o "swoim małym intymnym świecie", uważając, że tylko on Wiedzę posiadł, tylko on Mądrość, panie, to on Wskazującem Palicem Prawdę wskazuje ;-) Odrobinę pokory, proszę... przed samym sobą. Nikt, nawet największy fan nie może uzurpować sobie prawa do uważania siebie za posiadacza Czucia Absolutnego. A jeśli chodzi o rozumienie, na które się powołujesz- skoro kolesie o prawdzie rymują, to ja to czuję. Czujesz? ;-) > Audycja hiphopowa to nie > miejsce na spinanie się i oficjalne radiowe texty.To nie Program Pierwszy > PR.Tak jak ja nigdy nie zrozumiem np. rocka progresywnego /choć ze wzg. na > charakter mojej pracy staram się i szanuję tą muzykę/ Żadna audycja muzyczna, szczególnie ta traktująca o kulturze młodych, nie powinna być miejscem na "spinanie się" - święta racja!!! Ale nie powinna być też miejscem na poruszanie spraw, które interesują tylko prowadzącego- wszak robi on audycję nie (nie tylko ;-) )dla siebie, ale dla słuchaczy!!! Sorry. ... ale pytania typu... "a ilowatowe głośniki ustawiacie na scenie...? "a który gramofon jest lepszy" nadają się do zadawania poza anteną albo w ramach coniedzielnego kącika elektronika paktofonika, a w audycji o hip- hopie POKAŻ , KURNA, F L A K I, CHŁOPIE!!! SEDNO HIP-HOPU!!! szkoda czasu na zbędne dziamolenie... Szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: zaauważam, że tytuł wątku to: IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 06.10.02, 19:12 mlodzi chyba luuuuuudzie! jakaz ta wasza dyskusja ,ktore radio najgorsze, a gdzie sztuka dyplomacji przy dyskutowaniu ? CZytam was i w uszach mam jazgot ,,,Radio Maryja czy Radio Jozef ,sztafeta pokolen Zdobrego radia odeszli wspaniali animatorzy ,szalency z niesamowitym smakiem muzycznym koneserzy ,aprzyszli ,,specjalisci ,, typu Rafal iwszystko staje sie najgorsze -radio muzyka ,obyczaje .WYpada wyciagnac winile lub posluchac iobejrzec SZewczyka i M.SZablowska ,muzyka lat...........i poczekac a moze znormalniejecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 15.07.02, 21:25 Hmmm... mysle ze trzeba by bylo ustalic najpierw kryteria wedlug jakich oceniamy radio a dopiero potem je oceniac.Tak jak w zyciu tak i w radiu sa lepsze i gorsze strony.Jednych kreci to ,innych to.Ale,ale,ale:) Radio centrum jest jedyne w swoim rodzaju i chocby za to zasluguje na szacunek.Kto jesli nie centrum (juz od ponad 6 lat)uczy poznawac ludzi nowe horyzonta muzyczne.Techno,house,hip-hop.jazz,rock reage,blus.Takiej muzy w takim natezeniu nie znajdziecie nigdzie.Ilez mozna sluchac tych oklepanych przebojow.Smiac mi sie chce ja widze puls probujacy walczyc o sluchacza z takimi potentatami radiowymi jak rmf czy zetka.Sile radia lokalnego to odroznianie sie od innych.Ale jak juz wczesniej wspomnialem jedni wola to inni tamto.Ja dziekuje Bogu ze moge sluchac w moim miescie radia innegi niz wszystkie,plyt ktore ciezko nawet dostac w sklepie.Ave centrum. ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac obecnemu red.nacz,ktory niestety niezna sie na radiu kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale kij mu w oko.Przeczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trackmaster Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 17.07.02, 10:03 Gość portalu: john napisał(a): > Hmmm... mysle ze trzeba by bylo ustalic najpierw kryteria wedlug jakich > oceniamy radio a dopiero potem je oceniac.Tak jak w zyciu tak i w radiu sa > lepsze i gorsze strony.Jednych kreci to ,innych to.Ale,ale,ale:) > Radio centrum jest jedyne w swoim rodzaju i chocby za to zasluguje na > szacunek.Kto jesli nie centrum (juz od ponad 6 lat)uczy poznawac ludzi nowe > horyzonta muzyczne.Techno,house,hip-hop.jazz,rock reage,blus.Takiej muzy w > takim natezeniu nie znajdziecie nigdzie.Ilez mozna sluchac tych oklepanych > przebojow.Smiac mi sie chce ja widze puls probujacy walczyc o sluchacza z > takimi potentatami radiowymi jak rmf czy zetka.Sile radia lokalnego to > odroznianie sie od innych.Ale jak juz wczesniej wspomnialem jedni wola to inni > tamto.Ja dziekuje Bogu ze moge sluchac w moim miescie radia innegi niz > wszystkie,plyt ktore ciezko nawet dostac w sklepie.Ave centrum. > > ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac obecnemu red.nacz,ktory > niestety niezna sie na radiu kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale > kij mu w oko.Przeczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslawk Re: Najgorsze radio w Lublinie? 20.07.02, 22:28 > ps.Co do sluchalnosci to teraz mozna za to podziekowac > obecnemu red.nacz,ktory niestety niezna sie na radiu > kompletnie ani na muzyce ani na publicystyce ale kij mu w oko. Kto inny zna lepiej red.nacz niz jego podwladni? Jest takie ladne ludowe porzekadlo. "Zly to ptak, co swe gniazdo kala"... Pan sie kwalifikuje do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.radio-plus.lublin.pl 20.07.02, 08:40 Dzień dobry. Wiele napisaliście o Pulsie, Centrum i innych. A czy mógłbym prosić o kilka opinii na temat PLUSA? (nie mylić ze Złotymi Przebojami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaromir Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 20.07.02, 13:34 > Dzień dobry. Wiele napisaliście o Pulsie, Centrum i innych. A czy mógłbym > prosić o kilka opinii na temat PLUSA? (nie mylić ze Złotymi Przebojami) na temat Plusa? bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jirzi Smetana Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 20.07.02, 13:49 PLUS ? To dziwna sprawa. dLA KOGO ta stacja gra to pierwsze pytanie. Dla mlodziezy i malolatow ? Raczej nie ( patrz: kwadrans pasterski, ewangeliarz, papiez mowi, godzinki, rozaniec etc). Zreszta malolaty maja swoja Eske i 10 tych samych sHITOW w innej kolejnosci. Dla starszych babc, jak sugerowalyby wymienione w nawiasie pozycje programowe ?? Moze...ale czy Ci sluchaja np: Shakiry, Jennifer Lopez, Britney Spears i undergrandowej formacji Pink - co serwuje Plus ? Wątpliwe. Ale dobrze ze jest i taka stacja. Przecież nikt nie zmusza do jej słuchania. A najgorsza stacja w Lublinie ? dzieciaki lubia Centrum i Eske, starsi Puls, Trojke, Jedynke, pewnie Maryjke i Plusa sredniaki : Zetke, RMF RZECZ GUSTU... a..no i jest jeszcze Radio Lublin, ale nie umiem go zakwalifikowac. Usciski Jirzi Smetana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jirzi Smetana Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 20.07.02, 13:51 aAA wracając do Plusa. Mają Sławka Krenczyka..który jest niezły w tym co robi, no i Paweł Kowalczyk też i wcale nie dlatego, ze to moi koledzy. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muflon Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 20.07.02, 22:23 Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o rocka progresywnego to jest z nim tak jak z większością muzyki. Nie trzeba jej rozumieć, wystarczy ją czuć. Z hip-hopem jest trudniej, bo muzy tam zdecydowanie mniej, szczególnie w tym prezentowanym w Rapsesji. Kiedy słyszę jakieś niedorobione demka, brzmiące jak ćwierćoktawowe organki Casio, z "przekazem" mętnym i rzadkim jak rozwodniony budyń, to jedynym co czuję jest ból jelit. Ale widać trzeba siedzieć w tej muzyce 6 lat, żeby poznać, że to dobre. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mam wrażenie jakby prowadzący ten program, łapali wszystko co przypłynie rynsztokiem. To przykre, że tak "doświadczeni" radiowcy nie silą się na żadna selekcję. Może więc zostawić w Radiu Centrum program o hip-hopie, tylko niech kto inny go robi. Jeszcze jedna dygresja na koniec. Uważam, że jakaś kultura wypowiedzi obowiązuje, tak samo na ulicy jak i na forum, a szczególnie w radiu. No cóż, ale to się wynosi z domu i żaden staż muzyczny tu nie pomoże... koniec przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 21.07.02, 21:56 Wpadnij kolego na przesłuchania.Jeśli się zakwalifikujesz i wykażesz odpowiednią wiedzą i warsztatem ,to ...kto wie ,może od września TY będziesz prowadził Rapsesję ,misiu :> .Ale niestety dla ciebie jestem to na razie ja ...pozostaje ci nie słuchać tej audycji - ja nie będę płakał z tego powodu.Sadząc z twoich ignoranckich wypowiedzi z kulturą ulicy i blokowisk masz tyle wspólnego co ja z Radiem Maryja ,a więc i fizycznie i ideologicznie kompletnie nic.Jeśli chcesz wypowiadać się na temat rapsesji przed ludźmi ,którzy "kumają czaczę" ,to znajdź stronę o lubelskim hiphopie i tam wylewaj swoje żale ,lamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: Najgorsze radio w Lublinie?zamknij sie Rafal j IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 06.10.02, 19:21 Gość portalu: rafał napisał(a): > Wpadnij kolego na przesłuchania.Jeśli się zakwalifikujesz i wykażesz > odpowiednią wiedzą i warsztatem ,to ...kto wie ,może od września TY będziesz > prowadził Rapsesję ,misiu :> .Ale niestety dla ciebie jestem to na razie > ja ...pozostaje ci nie słuchać tej audycji - ja nie będę płakał z tego > powodu.Sadząc z twoich ignoranckich wypowiedzi z kulturą ulicy i blokowisk masz > > tyle wspólnego co ja z Radiem Maryja ,a więc i fizycznie i ideologicznie > kompletnie nic.Jeśli chcesz wypowiadać się na temat rapsesji przed > ludźmi ,którzy "kumają czaczę" ,to znajdź stronę o lubelskim hiphopie i tam > wylewaj swoje żale ,lamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 21.07.02, 22:05 ...a i jeszcze jedno : już chyba wiem ,który program hh spodobałby ci się 100% owo : słynne Czarno na białym czy jakośtak w radio Puls - tam grano np. bardzo melodyjny "rap" typu c-block czy r'n'g - to chyba lubisz ...i przy tym pozostań - to jest twój plastikowy świat ,moim zdaniem pasujesz do niego jak ulał.Nie wybieraj się jednak przypadkiem na żadne imprezy hiphopowe ,bo tam czeka cię brutalny kontakt z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczyna Re: Najgorsze radio w Lublinie? 21.07.02, 22:21 Rafałku, sześcioletnia dziecino z mnóstwem nicków (john, trackmaster... mam dalej cytować? ten ostatni zwłaszcza śmieszny :-))))). Jeżeli tak mówisz, jak piszesz, to pogratulować dobrego sampopoczucia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 00:21 Sluchaj no sherlocku holmsie nie wiem czy wiesz ale kazda kawiarenka internetowa ma ten sam ip ktory jak byk widac u gory wiec nie podniecaj sie ze odkryles cos niesamowitego i nie lacz mnie z kims innym.Peace &love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 00:27 Aha lub miejsce w ktorym jest wiecej niz jeden komp.Prosze mnie nie wciagac w jakies nieprzyjemne dialogi bo ja napisalem juz swoje i mysle ze powiedzialem prawde.Peace &love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 22:31 A tu się niestety mylisz.Nie sugeruj się numerem IP ,ponieważ ci pozostali to po prostu moi radiowi koledzy którzy teżpostanowili sięwypowiedzieć pod swoimi nickami /mniejsza o to kto/.Ja używam tylko jednego nicka - rafał ,misiu :>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 21.07.02, 23:34 Bardzo smieszny jest ten Pan redaktór. Przestrzega przed zamykaniem w plastykowym świecie a sam zamknął się szczelnie. Dziwi mnie tez jedno - dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką - kulturą dla wybranych? Tyle jest pięknej muzyki dookoła a ja tu o jakimś hip hopie. Życzę Ci Panie redakrórze na przyszłość większej dojrzałości, nie tylko muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 22.07.02, 00:00 > dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką - > kulturą dla wybranych? Odpowiedz jest prosta: im cos jest bardziej nieszablonowe, tym lepiej sie sprzedaje. Dochodzimy tu do sytuacji, w ktorej modne staja sie do niedawna wyszydzane hiphopowe sklady. Im bardziej cos jest modne, tym bardziej jest masowe, na topie i "trendi". Nawet Ferdek Kiepski przestal mowic "to nie jest Waldus takie hopsiup" i teraz mowi "to nie je Waldus takie hiphop". Nawet kolesie z beemek juz zakumali, ze oplaca sie byc ziomalem. W koncu kazdy chce byc awangardą! Z poczatku nieszablonowe kompozycje slow i dzwiekow gina w gaszczu imitacji i prob nasladownictwa. Nie przejmujmy sie. Nie potrwa to dlugo. Pamietacie disco-polo? Paru kolesi ubilo interes, a teraz niedobitki mecza sie w Polsacie. Za dwa lata sluchanie hiphopu bedzie takim samym obciachem jak puszczenie kawalka "scyzoryk" liroya. Kultura hip-hop jak kazda "sub-" skanalizuje sie. Przyjdzie nowe. Rownie proste, monotonne i oczywiscie dla wybranych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 22.07.02, 22:35 No proszę - choć jedna mądra rzecz... jest to muzyka dla wybranych ,podobnie jak np. jazda na Harleyu z Motorhead w słuchawkach czy też koncerty w filharmonii są dla wybranych - dla tych ,którzy czują tą muzykę i nie wypisują głupot z iście ignoranckiego punktu widzenia.Nie ukrywam ,że słucham przede wszystkim hh i tą muzykę najlepiej czuję,wręcz się tym szczycę :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał<=>Yadee Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 23.07.02, 01:12 Proszę, proszę nie spodziewał bym się ze akurat w "tym" miejscu będzie miała tak gorąca wymiana zdań na temat hh...zatem może i ja się przyłączę. Tak się składa ze jestem druga osoba która współtworzy audycje "Rapsesja", ale (to do Pana który tak narzekał na poziom jej prowadzenia, a także wywiadów) nie tylko ją - wyobraźcie sobie ze można mieć troszeczkę szersze horyzonty, niżeli ławka, piwo, i nie wiem co tam jeszcze chcecie do tego dodać - prowadzę także "Salon Polityczny", w którym co tydzień przeprowadzam wywiady z czołowymi polskimi politykami...ale nie chce tutaj niczego udowadniać, nie w tym jest problem, a raczej choroba - ignorancja. Niestety większość postów została napisana przez osoby które na nią cierpią. Ciekawe kiedy na lamach "Gazety" zostaną prezentowane podobne treści, odpowiedz jest prosta - nigdy. Dlaczego? Bo gazeta nadal trzyma pewien poziom intelektualny, ale widocznie jej czytelnicy troszeczkę się "zapomnieli" w swych dywagacjach. Post w którym "ktoś" porównuje hh do disco-polo...przepraszam, ale o co chodzi??? Troszkę wiedzy nie tyle muzycznej, co wiedzy o tym co się dzieje na świecie wystarczyło by do uświadomienia sobie jak ksenofobiczny charakter ona posiada! Nie rozumiecie hh, nie rozumiecie nas i naszych poglądów, naszej wrażliwości artystycznej...i nie zrozumiecie bo Wasze głowy są zamknięte jak przysłowiowa "ryba w puszce". Mam tylko jedna prośbę, nie wypowiadajcie głupot na temat z którym nie macie żadnego obeznania, hiphop jest Wam obcy i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 10:27 > hh do disco-polo...przepraszam, ale o co chodzi??? Nie porównywałam Hip-hopu do Disco-polo, a modę na jedno i drugie. Obydwa gatunki były wyszydzane, obydwa były swego czasu nośne i słuchacze jednego już wymarli więc pewnie to samo czeka Hip-hop. Tyle chciałam napisać i wydawało mi się, że po polsku piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczyna Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 11:20 Kalisto, szkoda słów... Panów redaktorów nam przybywa w dyskusji, ton ataków się zaostrza (te wycieczki o ławce z piwkiem. o czytelnikach "gazety" i horyzontach...), a tak naprawdę to o co chodzi? My wytrzymamy cały ten hh, wystarczy wyłączyć radio... Tak naprawdę gorsze jest coś innego! Poziom dyskusji, sposób wysławiania się, gramatyka, ortografia, kultura języka... to wszystko przy okazji tego nieszczęsnego hh jest propagowane przez panów redaktorów. Jeżeli jest prawdą, to co sami buńczucznie stwierdzają, że słucha Ich tak wielu słuchaczy - to czego nauczą się przy okazji słuchania tego radio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po_prostu_Ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:09 Michałku, skromność to to co zawsze bardzo u Ciebie ceniłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekz Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.54.* 07.10.02, 09:32 Gość portalu: rafał napisał(a): > No proszę - choć jedna mądra rzecz... jest to muzyka dla wybranych ,podobnie > jak np. jazda na Harleyu z Motorhead w słuchawkach czy też koncerty w > filharmonii są dla wybranych - dla tych ,którzy czują tą muzykę i nie wypisują > głupot z iście ignoranckiego punktu widzenia.Nie ukrywam ,że słucham przede > wszystkim hh i tą muzykę najlepiej czuję,wręcz się tym szczycę :> jest hujowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po-Prostu_ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:04 Gość portalu: Grendel napisał(a): > Bardzo smieszny jest ten Pan redaktór. Przestrzega przed zamykaniem w > plastykowym świecie a sam zamknął się szczelnie. Kolego Grendel, od 5 lat pracuje w Centrum i zdążyłem przez ten czas poznać Rafała. Gwarantuje Ci, że jest bardzo otwarty na różne gatunki muzyczne. Dziwi mnie tez jedno - > dlaczego fani hh tak często uważają że ich muzyka jest więcej niż muzyką - > kulturą dla wybranych? Poniewaz hip - hop to nazwa (sub??)kultury, którą charakteryzuje między innymi muzyka (rap)i kilka innych cech. > Tyle jest pięknej muzyki dookoła a ja tu o jakimś hip hopie. Życzę Ci Panie > redakrórze na przyszłość większej dojrzałości, nie tylko muzycznej. De gustibus... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muflon4 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 14:28 Drogi Panie Reafale! jesli pan mysli, że na koncercie hip-hopowym spotkam sie z brutalna rzeczywistoscia to mało Pan wie o życiu. Nie wiem jak Pan, ale ja wychowałem sie w blokowisku i niejeden dzień przesiedziałem na ławce popijajac wino. Na szcesie pewnego dnia sie podniosłem i zrobiłem krok do przodu. Przykro mi ,ze Pan tam pozostał. Przykro mi równiez , że Pańska retoryka ma wiecej wspólnego z prostactwem niz konstruktywną rozmową. Żeby wszystko było jasne, nie krytykuje hip-hopu jako takiego.Ciesze sie ,że chłopaki postanowili coś zrobić ze swoim życiemi i bardzo dobrze że postanowili akurat wziac sie za muzyke. Ale to ,że ktoś robi muze nie znaczy, że ona od razu bedzie świetna i Pana w tym rola , i pańskiego "doświadczenia" ,żebysmy nie mósieli słuchac byle czego, tylko dlatego,że to hip-hop. Większośc moich zarzutów dotyczyła Pana, bo pozerstwa nie znoszę, ale widać Pańskie ego nie pozwoliło Panu tego dostrzec. W ten sposób chciałbym zakończyc te bezsensowną polemikę i zwrócic uwage ,że bardzo odbiegamy od tematu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał<=>Yadee Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.107.* 23.07.02, 22:18 "Wyszydzane" (!!!) , ja jakoś nie czuje tego by ktokolwiek ze mnie szydził, chyba ze taka była intencja tego postu, a określenie - moda, stosuje się do wszystkiego co w pewnym momencie staje się popularne, tak jak w tym momencie hh. Co do tego zgoda, tylko nie rozumiem dlaczego nie potraficie zaakceptować tego zjawiska, tylko od razu skazujecie je na porażkę...pożyjemy, zobaczymy. A co do gramatyki, ortografii i ogólnych treści prezentowanych w audycji, to już jest tylko nasza sprawa, ja nie chce nikogo nawracać, od nauki są szkoły a nie moja skromna osoba. Z drugiej zaś strony może przyjrzyjmy się dokładnie tekstom i postawom życiowym prezentowanym np. przez Sex Pistols, Kiss czy innych gigantów jedynych słusznych dźwięków na planecie...myślę że porównanie do hh było by bardzo ciekawe, ale jednak wole by takie osoby jak Pan "leszczyna" pozostały w świecie leszczy i niedziele po 22 nie były mymi słuchaczami, to by się najzwyczajniej mijało z celem mojej pracy. Pozdrofkie „Wielu chciałoby ukryć „tego” istnienie zbyć „to” milczeniem dla Wielu jesteśmy zwyczajnym zagrożeniem czymś niebezpiecznym, egzotycznym, taka liryczna mafia a mnie szlag trafia gdy traktują nas jak okazy dzikie możesz obejrzeć , ale nie podchodź pod szybę ignorancja, jak wiadomo której źródłem jest niewiedza jak możesz wiedzieć, jak nie słuchasz co jest w naszych sercach wiec przestań się przypieprzać – bo klik, klik i znikniesz z bólem przeszyją Cię liryczne kule Wielu próbuje definicje ukuć na tym co opisy socjologiczne mówią o młodych lecz sobie Ci wielcy doceńcie jak tylko z TV znacie bloki one SA tu i maja mnóstwo do powiedzenia kilkadziesiąt tysięcy odbiorców jest głodna słyszenia prawdy z miejsc gdzie niemal dziewicza puszcza, wojenne barwy to metafory, popierajcie polskie RapGry!” Eldo. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslawk Re: Najgorsze radio w Lublinie? 23.07.02, 23:19 Kochani! Poznaliśmy już odpowiedź na pytanie "która stacja radiowa ma najbardziej zadufanych w sobie pracowników", czas powrócić do wątku głównego. Powtarzam pytanie: której z lubelskich stacji radiowych najgorzej Wam się słucha i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 25.07.02, 21:56 czeslawk napisał: > Kochani! > Poznaliśmy już odpowiedź na pytanie "która stacja radiowa ma najbardziej > zadufanych w sobie pracowników", prosiłbym o dbanie o poziom forum i unikanie plytkich uogólniających uwag. Ta akurat obejmuje mnie swoim zasięgiem, a nie poczuwam się do bycia "zadufanym". Pozdrawiam, kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.swit.futuro.pl 24.07.02, 00:16 Gość portalu: Michał<=>Yadee zacytował jakiegoś wielkiego artystę: > > „Wielu chciałoby ukryć (...) popierajcie polskie RapGry!” > > A cóż to za tandeta? A wydawało się że Pan redaktór nr 2 jakby mniej dziecinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 24.07.02, 08:57 Ja mimo wszystko będę się upierał przy opinii ,że zupełnie nie pasujesz do świata ,z którym masz czelność się utożsamiać.Nazywasz mnie pozerem??? Człowieku ,szkoda mi cię w pewnym sensie... Sugerujesz ,że popełniam błędy??? Zapewniam cię ,że ze względu na charakter swojej pracy /która nie kończy się na hiphopie/ do poprawnego gramatycznie i technicznie mówienia i pisania przywiązuję większą niż ty wagę a tutaj poprostu dostosowałem się do poziomu dyskusji.Twoja mowa zaś,jak sądzę ,wielce wysublimowana jest i przemyślana ,młodzieńcze -ważysz każde słowo i masz nadzieję ,że mnie zawstydzisz?No to muszę cię rozczarować - nie zaczerwieniłem się ,chyba ,że ze złości za nawywania mnie pozerem.Za to chciałbym ci podziękować osobiście a więc jeśli będziesz kiedyśmiał okazję ,to podejdź do mnie i przypomnij się - ja będę pamiętał.Z twoich wypowiedzi wnioskuję,że hiphop utożsamiasz z piciem taniego alkoholu na ławce ,ćpaniem ,bluzganiem na lewo i prawo i w ogóle wszystkim co najgorsze - to najlepiej świadczy o tym,że nie masz o hiphopie zielonego pojęcia.Na tym kończę dyskusję ,bo szkoda mi czasu i nerwów na czytelników gazety wybiórczej.Jeśli jeszcze ktoś chce dyskutować o audycji Rapsesja i o hiphopie ,to zapraszam na odpowiednie strony (prawdziwi znają adres).Bez odbioru i pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 24.07.02, 09:54 Zgadzam sie z Czeskiem i temat hiphopu uwazam za skonczony. Jako prawdziwa fanka hiphopu zapraszam do dalszego rzucania blotem na forum www.311.prv.pl Wrocmy do glownego watku czyli o najgorszych radiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 10:47 Po tym jak pogorszyła się trójka, pogarsza się jedynka... I za co ja płacę abonament? A może abonament należałoby znieść, w końcu jak tak dalej pójdzie zacznę słuchać tylko prywatnych (radia i telewizję), a więc za co mam płacić ten "holerny haracz"? Za to że "publiczne" SĄ i emitują? To jeszcze za mało. To niech się wezmą i zakodują i pobierają haracz tylko od "chętnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 24.07.02, 13:11 Dyskusja faktycznie trochę zlazła z torów... Zamiast o najgorszym radiu, rozmawiamy o tym, kto jaką muzykę lubi, a co ważniejsze, czy się na tym zna.... Więc wracając do tematu.... Uwazam, że najgorszym radiem jest Eska, słuchałam jej chyba ze dwa razy w życiu... Wypociny, muzyka na żadnym poziomie(inaczej trudno mi ją sklasyfikować), ubóstwo informacji, rzetelnej informacji, no i głosy prowadzących jak po helu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 07:28 Gość portalu: Misia napisał(a): > Uwazam, że najgorszym radiem jest Eska, słuchałam > jej chyba ze dwa razy w życiu... Wypociny, muzyka na żadnym poziomie(inaczej > trudno mi ją sklasyfikować), ubóstwo informacji, rzetelnej informacji, no i > głosy prowadzących jak po helu;) I tak jest lepsze, niż było jako RYTM! Teraz się podciągnęło korzystając z ESKI W-wa (tak jak PULS korzysta z doświadczeń warszawskiego Radio Pogoda "Złote Przeboje") Ale.. czy w Lublinie nie można wymyśleć czegoś swojego, originalnego? Wszystko trzeba spapugować? Odpowiedz Link Zgłoś
kalista_flokhart Re: Najgorsze radio w Lublinie? 25.07.02, 13:43 O jakim papugowaniu mozemy mowic, skoro to juz nie sa lubelskie stacje? Eska po 18:00 nadaje to samo, co wszystkie inne Eski w Polsce, program minimalnie odbiega od schematu za dnia. Inaczej byc nie moze - wlasciciel ma prawo wymagac. Puls gra te same 600 piosenek co kilkanascie blizniaczych stacji, nalezacych tak jak Puls do sieci Agory, gada w ten sam sposob i prowadzi tozsama polityke promocyjna. O jakim papugowaniu mozemy mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaam Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.net.pulawy.pl / 10.15.13.* 28.07.02, 11:57 nareszcie trwająca tutaj dyskusja powróciła do właściwego tematu tzn. najgorsze radio w mieście. ale jeszcze wtrącę coś do ostrej wymiany zdań o hh. obaj panowie "redaktorzy" - szczycący się prowadzeniem jedynej audycji o tej muzyce w lubelskim eterze pokazali, że nie potrafią uczestniczyć w dyskusji używając sensownych argumentów. wręcz przeciwnie częstowali adwersarzy chamskimi odzywkami prosto z rynsztoka i dawali wiele do myślenia o swojej "nieomylności". prezentowany przez nich poziom nie był nawet zerowy i trudno go sklasyfikować. mam nadzieję, że po wakacyjnej przerwie w ramówce ich stacji ten program już się nie pojawi i większość uczestników tej dyskusji odetchnie z ulgą. tego sobie i państwu życzę!!! powracając do tematu tej dyskusji. najgorszy jest chyba puls. prawdziwe dno tej stacji to poranny program, w którym prowadzący popisuje się czasami aż niesmacznym poczuciem humoru. a za dnia didżeje mają kilka tekstów, które powtarzają w kółko i po kilkudziesięciu minutach słuchania tej swoistej "szafy grającej" ma się jej już serdecznie dość. co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.radcent.lublin.pl 29.07.02, 00:24 No niestety przyjacielu nie odetchniesz z ulgą bo po wakacjach program Rapsesja wróci :> Jeśli ci tak przeszkadza to go po prostu nie słuchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 2.5.PRE* / 192.168.0.* 01.08.02, 23:02 I bardzo dobrze, że rapsesja bedzie nadal istniała. Osobiście słucham całkiem innej muzy, można powiedzieć rockowej lub nawet mocno rockowej. Ale czasami, chociaż rzadko hiphop mnie pozytywnie zadziwia (np. tekst utworu bodajże "Rozmowa z Bogiem" niejakiego Łony - po prostu geniusz jakim chciałby poszczycić się niejeden poeta). I to jest w porządku, po prostu umiem znaleźć odrobinę tolerancji w swoim życiu. Zapotrzebowanie na taką audycję w Lublinie na pewno jest, dowodem może być impreza w R. Centrum którą potem przez przypadek zobaczyłem w MTV. Polska dowiedziała się że w Lublinie coś się dzieje, bo zazwyczaj jesteśmy postrzegani jako zagłębie buraczane. A jeśli nie lubicie rapu nie słuchajcie rapsesji, ja tak robię. Nie wiem czy wiecie ale r. centrum jest porownywane trochę do Radiostacji, myślę że to duże wyróżnienie, zwłaszcza jeżeli nie możemy odbierać w Lublinie Radiostacji. W Centrum może pracować każdy kto tylko zna się trochę na muzyce i ma szczęście na przesłuchaniu i to oznacza że jest to radio połprofesjonalne, z nazwy akademickie. Myśle, że prawie każdy znajdzie tam coś dla siebie, zwłaszcza w programach tematycznych(ja np lubię centrum w mroku - pozdrawiam red. Kubę). A co do NAJGORSZEGO radia to zdecydowanie PULS, chociaż przemiana w stronę złotych przebojów była lepszym krokiem niż granie na okrągło disco i dance'u czy czegoś takiego. Pozdrawiam całą redakcje NAJLEPSZEGO radia w Lublinie - radia CENTRUM, a także jego słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojaMAMA Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 22:34 Gość portalu: rafał napisał(a): > No niestety przyjacielu nie odetchniesz z ulgą bo po wakacjach program Rapsesja > > wróci :> Jeśli ci tak przeszkadza to go po prostu nie słuchaj. Mistrzu Bosy, nie napinaj się tak mocno ;-) Nie ty pierwszy prowadzisz audycję w radio i nie jeden gatunek muzyki był "najlepszy". Za 15 lat kedy odwrócisz się za siebie zobaczysz jak płytki był ten hh a jego gwiazdy mają duże brzuchy i naturalnie łyse głowy. A jak chcesz posłuchać jak się prowadzi programy o hh to www.radiostacja.pl narta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 10:37 kalista_flokhart napisała: > O jakim papugowaniu mozemy mowic, skoro to juz nie sa lubelskie stacje? Eska po > > 18:00 nadaje to samo, co wszystkie inne Eski w Polsce, program minimalnie > odbiega od schematu za dnia. Inaczej byc nie moze - wlasciciel ma prawo > wymagac. Puls gra te same 600 piosenek co kilkanascie blizniaczych stacji, > nalezacych tak jak Puls do sieci Agory, gada w ten sam sposob i prowadzi > tozsama polityke promocyjna. O jakim papugowaniu mozemy mowic? No właśnie.... Sama sobie odpowiedziałaś Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 21.08.02, 23:57 ZDECYDOWANIE najgorsze (dziś) muzycznie radio TO TWOJE RADIO PULS. Muzycznie - to też banalne, tragiczne jingle, chlewikowy głos prezenterów... Mdli mnie i chyba zmienię fryzjera bo moim (od lat) paniom fryzjerkom albo potencjometr stanął albo mózg się już uodpornił ech, a pomyśleć że kiedyś pracowała tam TAAKA ekipa i się nieźle zapowiadało... cóż wolny rynek NAJGORSZE poza-muzycznie jest RMaRy. Oczywiście to MOJA opinia, bo rozumiem i akceptuję że ktoś słucha jak Zalewa zalewa czy też inny ma potrzebę wspólnego różańca. RX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 16.08.02, 09:45 Właśnie ten wątek częściowo przedrukowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
y0da Re: Najgorsze radio w Lublinie? 16.08.02, 16:12 Heh. Zaciekawiła mnie ostra wymiana zdań w okolicy RC, więc pomyślałem, że wtrokuję się w ten temat. Tak po pierwsze, to nigdy nie myślałem, że muzyka może u kogoś wzbudzić tyle negatywnych emocji. Zgoda, można muzyki nie lubić, można nawet źle myśleć o ludziach słuchających nudnej i regresywnej muzyki... Ale poziom dyskusji momentami sugeruje: 1. uczestnicy mają 12 lat i mieszkają pod śmietnikami, 2. rozmówcy mają rozliczne dysfunkcje umysłowe, 3. no i są przewrażliwieni na punkcie muzyki. Tak, wiem że temat był NAJGORSZE radio w Lublinie. Jeżeli powiem R. Maryja, to chyba nie rozminę się z prawdą (bo w końcu radio to nie tylko muzyka, no nie?) Nie lubię indoktrynacji i robienia lobotomii słuchaczom, więc grtz2allRCcrew, RMsucks ;l. Poza tym, słuchałem regularnie (i dalej słucham, tyle że rzadziej)Technicznej, Korzeni, Polifonii, Rybki, Nieaktualnej, Nocnego i jego potomstwa - KoncikaCzyliniedokońcaCyklicznejAudycjiMuzycznejWWielo(2) OsobowymSkładzieZRozmowamiNaŻywo ;]. Od czasu do czasu (1-2x na miesiąc) słuchałem Zmroku, RS, Sobotniej Nocy, C Bluesa i tandemu piątkowego (PROGRES+GARAGE). Słuchałem nie z nudów (chociaż też się zdarzało), ale dlatego że każdy gatunek jest reprezentowany przez nędznych i ambitnych wykonawców, bogate ale także czasami nędzne brzmienia. Jeszcze 2-3 lata temu jechałem na komercyjnym pop/techno, falami atakującymi z każdej stacji muzycznej. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko jedno - nie wiedziałem że jest inna muzyka, lepsza... Czasy się zmieniły, MTV oglądam najczęściej po 23.30 więc tandety słucham znacznie mniej, RadioStacja i RC też mogą robić swoje, więc raczej nie narzekam, tym bardziej że mam zapas (~40h) fragmentów najciekawszych audycji i najlepszych utworów... da się żyć. I jakoś na liście ulubionych wykonawców mam Vangelisa, rzeczoną(ego) wcześniej Łonę (Biznesmen ruluje ;), Black Sabbath, Iron Maiden, TDF, Claptona, Kombi, DM, Outkast, Kosheen, Prodigy, Stinga, FFactory )-niech spoczywają w sPokoju-(, Marleya, Cure-ów, Kazika, PPorno, BJaxxa, Korna i System of the Down. Jakoś z tym żyję, chociaż kilku ziomkuff dalej puka się w głowę na mój widok ;} Ale kryteria muzyki są jasne - żadnego kitu, tylko klasyka i współbrzmienie. Ja co prawda w muzyce nie siedzę długo (tylko 16 lat ;))), ale raczej wiem, co lubię słuchać i co ma jakąś wartość. Gatunki muzyczne nie są czymś normalnym, tak samo jak rozdzielanie drumandbassu od breakbeatów, rocka progresywnego od industrialnego, hiphopu od elektro (chociaż pewnie znowu się komuś naraziłem ;) Instrumentarium i wokal mogą być różne, ale przecież to dalej jest MUZYKA. Jeżeli ktoś nazwałby Kazika idiotą, nie kłóciłbym się, bo nie miałem przyjemności przebywać z nim na osobności i nie wiem, jaki jest naprawdę. Jeżeli natomiast powiedziałby, że jego muzyka jest idiotyczna, nie rzucałbym w niego miesem, ale zapytał DLACZEGO. I posłuchałbym tylko KONSTRUKTYWNEJ odpowiedzi. Panowie z RC: transmitowanie jakiejkolwiek muzyki jest z założenia rzucaniem perły przed wieprze - wiem, bo sam prowadzę szkolny radiowęzeł w jednym z zatęchłych Lubelskich LO, i na 50 przychodzących osób 1 oferowała coś konkretnego albo gratulowała koncepcji, 2 przynosiły kasety/płyty do puszczenia a reszta narzekała, mówiąc "TOTALNE DNO BEZNADZIEJA IDŹ SIĘ POWIEŚ". Kurde, to chyba wszystko moja wina ;%> Do DJ Ya_necka i BoomBella: pliz, jeżeli dotrze to do was, to przemyślcie moje słowa: mniej konwencji. Wiem, że tak trzeba i w o gule, ale moglibyście dawać trochę więcej Awangardy... W RT rzadko słyszę techno industrialne, rave i rasowy trance, a w PF jest chyba trochę za dużo houseuff i hiphopu... a przecież ta muzyka jest już nadawana na innych audycjach, więc tworzycie troche redundantny chórek. Czytelnicy FORUM: z chamstwem należy walczyć inteligencją i kulturą, a nie chamstwem (jezu, i kto to mówi ;) Subkultury hiphopowe: eh. ja też piłem wino (ale nie pod blokiem tylko w bramie, i to raczej z s-k metalową, thx2KoniecŚwiata :) i z czystm sumieniem mogę powiedzieć, że jeżeli istnieje subkultura, to umarły idee. Smutne, ale prawdziwe. Tak właśnie było z rave, techno, metalem, hiphopem, punkiem i mnóstwem innych nurtów. Miały sens dopóki nie wyszły na ulice... w końcu bycie anarchistą nie polega na ssaniu jabola i bluzganiu na suki, nie? Wszyscy ludzie tworzący muzykę: keep up the good work. BTW. Jakby się ktoś pytał, właśnie szykuję się do wydania swojej pierwszej płyty... chętni do nabycia mile widziani ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: plyta? IP: *.abo.wanadoo.fr 18.08.02, 16:45 Najgorsze jest to radio ktorego nie ma. Najlepsza jest ta muzyka, ktora jest. Napisz cos o plycie. Ja mieszkalem kiedys w Pulawach a studiowalem w Lublinie. Teraz od 20 lat mieszkam w Paryzu i prowadze POLCLUB (zobacz www.polonia.com.fr) A moze promocja plytki w Paryzewiu? Do uslyszenia. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y0da Re: plyta? IP: *.it-net.pl 19.08.02, 00:26 w sumie to raczej jest domowa produkcja, ale przy odrobinie szczęścia i masteringu osiągnie właściwy poziom. w tej chwili większa część utworów jest już gotowa, ale ... raczej wolałbym udostępnić te utwory każdemu za darmo, bez konieczności płacenia za nośnik. w tej chwili próbuję umieścić je na serwerze promującym muzykę elektroniczną - czekam na efekty, a później na recenzje słuchaczy i korektę wszystkich moich akustycznych niedopatrzeń - do wydania prawdziwej płyty jeszcze długa droga. jak tylko coś się w tym temacie ruszy - dam znać. swoją drogą, słuchając niektórych wysokonakładowych produkcji zdobywających platyny dochodzę do wniosku, że wydając płytę nawet dzisiaj, raczej nie miałbym się czego wstydzić ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 17:20 radio puls jest dla takich zer, czym jest ten dupas zalewa romek, poranny cholerny prezenter. Kiedyś o mało nie spowodowałem wypadku na rondzie, kiedy próbowałem desperacko zmienić stację, gdy wszedł na antenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTO-L3N ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.lublin.mm.pl 26.08.02, 20:04 Największy chłam to ESKA! Te ich non stop powtarzające się dżingle "10 hitów jeden po drugim.." Po 30 minutach boli głowa i chce się rzygać! Koszmar! Muzyka beznadziejna, totalny chłam i komercja. I do tego ci ostatnio bardzo modni "wyluzowani" prowadzący. Niestety, obok Radia Maryja najlepiej odbiera.. Wielka KUPA! PULS? Równie beznadziejny, choć jak ktoś lubi stare przeboje to może do zniesienia, ale na krótką metę bo lecą te same w kółko. Też powtarzające się dżingle , ale mniej niż na Esce. Zdecydowanie najlepsze - RADIO CENTRUM! Świetni prowadzący, dobra muzyka, bloki tematyczne.. Rewelacja! TAK TRZYMAĆ! Jak jeszcze oni się zmienią to wogóle przestanę słuchać radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y0da Re: ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.it-net.pl 27.08.02, 02:57 chyba znowu bluzganie sie zaczyna :Z. no nic, jak ktos uwaza ze *jakiekolwiek* radio jest do d., to niech sam zrobi lepsze. =nie dziekujcie za super pomysl= :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skowron Re: ESKA , minimalnie przed PULSEM IP: *.it 20.09.02, 16:02 Ej ty autorzyno od siedniu bolesci jak bluzgasz na jakies radio to przynajmniej zwaz na opinie innych tylko ty napisales ze Eska to chlam, chyba jestes z kosmosu, a w opinii innych Eska znajduje sie na pierwszym miejscu chyba pochodzisz z jakiegos zadupia w ktorym odbiera tylko radio Maryja a innych stacji przyjezdzasz sluchac do wielkiego miasta. Posluchaj najpierw stacji nim ja zaczniesz opie..przac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 27.08.02, 17:41 Witam wszystkich dyskutantów. I tych zgorzkniałych nieco złotymi przebojami, i tych którzy mają już ich naprawdę dość. Dużo złych słów padło pod adresem Pulsu. Wierzcie mi, ale nikt tak dobrze jak ja nie zna radia Puls. Ostre wypowiedzi, jak się domyślam, pochodzą z rąk ( piszecie - nie mówicie ) ludzi młodych. Tymczasem Twoje Radio Puls nadaje ZLOTE PRZEBOJE - czyli piosenki, których najchętniej słuchają WASI RODZICE. Właśnie dlatego WAM - taka muzyka może się niepodobać. Jest to radio do słuchania w domu i do słuchania w pracy. Założeniem radia jest nadawanie takich piosenek, którą podobają się jak największej grupie słuchaczy z tzw. docelowego audytorium. Wydaje mi się, że na samym wstępie wkradł się błąd. Otóż nie można zadać pytania" które radio jest najgorsze w Lublinie" dlaczego ? Bo każde radio jest inne, każde ma inną misję, innego słuchacza, do którego nadaje swój program. Najgorsze co mogłoby nas spotkać to jedno radio dla wszystkich - bo wtedy nie mielibyśmy wyboru. Założenie, że dogodzimy każdemu jest utopią. Dlatego sprawę "jakości" lubelskiego eteru musimy rozpatrywać wedle ustalonych kryteriów, a nie swego gustu. Co do pewności siebie kolegów po fachu - bądźcie wobec siebie bardziej krytyczni i bardziej wyrozumiali dla swych odbiorców... Pozdrawiam serdecznie. Dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Secret Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 28.08.02, 00:35 Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales i niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej ekipy.Gdyby nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze panie dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu do Secreta IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:31 Gość portalu: Secret napisał(a): > Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia > PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy > ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze > nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio > Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi > sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales i > > niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej ekipy.Gdyby > nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze panie > dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:) Przykro mi Secrecie ale nie mogę i nie potrafię się z tobą w całości zgodzić. A to już na samym początku. Nazywasz, atakowane przez siebie radio, radiem bezpłciowym. Sądzę że ta bezpłciowość dotyczy braku charakteru jakie to radio posiada, a weług ciebie powinno posiadać ale nie posiada. Według mnie właśnie Puls, jako jedyne z niewielu ( a może nawet jedyne ) radio w lubelskim eterze ma swój charakter. Gra mianowicie 24 godziny na dobę sprawdzone i popularne przed laty utwory. Piosenki, które 10-20-30 lat temu zajmowały pierwsze miejsca list przebojów na całym świecie. I tylko to. Włączając to radio wiesz już co możesz tu usłyszeć. Znajdź, proszę, inne radio ( na naszym lokalnym podówrku ), które ma tak wyraźnie zarysowany charakter. A pewnie należysz do tej grupy zagorzałych zwolenników radia Centrum, które według mnie jest właśbnie bezpłciowe. GŁówne przesłanie to: dla każdego coś miłego. I tak muzyka w tym radio wypełnia całą skalę stylów muzycznych. Bo jest tu i pop (w wykonaniu boys i girlbandów ), rock, nawet muzyka z dawnych lat (którą przez radio Puls ty się tak brzydzisz ). W końcu jest także Rap, Hip Hop, Techno , ba, jest nawet muzyka poważna ( jak dobrze pamiętam w niedziele ) Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki poważnej naraz. Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby to z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej, cycatej blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru. Ni to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami. Już lepsze od tych dwóch przykłądów jest ESKA ( chodź muzyki perzez nią prezentowaną nie akceptuję do końca ) Mówiłeś że kiedyś Puls był wielki. Kiedyś ( na pocżatku lat 90, kiedy to radio powstało ), było tylko PR1, PR2, i PR3 oraz poczatki Zet i Rmfu. Więc wyboru wielkiego nie było. Brało i akceptowało się to co było. A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje? Czekam na rychły odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y0da Re: do Secreta IP: *.it-net.pl 28.08.02, 20:01 > Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki > poważnej naraz. dzien dobry :) no, moze &fanem& techno i h-h nie jestem, ale jestem w stanie ich ^sluchac^ :) > Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru yh. no ale podzial w RC jest troche inny i *wyrazny* - po 20 tematyczne, od 6 do 20 kaszanka :) > Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W > okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby to > z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans > filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej, cycatej > blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru. Ni > to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami. :) > A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco > Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje? :) ech . obydwie strony &troche& za blisko do muzycznego szowinizmu sie zblizaja :L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po_Prostu_Ja Re: do Secreta IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:19 > > Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki > poważnej naraz. > > Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru Czyżby dlatego, że gra INNĄ muzykę od pozostałych odbieralnych w Lublinie rozgłośni?? Odpowiedz Link Zgłoś
brian1 Drogi Ambu 07.09.02, 13:00 Jeżeli pracujesz w Twoim Radiu Puls, to wiesz, że tam nawet Dyrektor Generalny nie ma więcej uprawnień niż do tego, by odebrac maila/telefon z centrali Agory i wdrożyć w życie otrzymane zalecenia. Śmieszność sytuacji polega na tym, ze pracownicy wszystkich Złotych Przebojów są motywowani przez szefostwo tym, ze tworzą świetne radio etc. Tymczasem nawet najprostrze zdania, które prezenterzy Przebojów wypowiadają na antenie, mają oni napisane na kartce. Żadnej kreatywności w żadnej dziedzinie. Ja tam wolę sobie posłuchać przebojów z płyt. Wystarczy, ze co trzecią z nich sam sobie zapowiem i mam Radio Puls, złote przeboje. Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: Najgorsze radio w Lublinie? 27.08.02, 19:15 ja waham sie miedzy plusem a eską - boba sa skrajnie beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 28.08.02, 10:10 Trochę się uśmiałem czytając odpowiedź Secreta - szczególnie w części dotyczącej znajomości historii Radia Puls. Jeżeli napisałem, że znam to radio od podeszewki to znaczy, że TAK JEST. Nie mam zamiaru dodawać sobie splendoru (sic ! ) popisując się wiedzą n/t sztuki radiowej i znajomością historii TEGO radia. Rozumiem, że młodzieży mogły podobać się w dawnym Pulsie programy: ElRock top 30 Wojtka Bednarczyka, czy reagge Marcina Pospiszyla, a może Dookoła południa Anety Wrony. Nikt nie zarzuca im, że to co robili - robili źle. Musicie jednak WSZYSCY DYSKUTANCI pamiętać, że oceniacie radia według swego gustu. Czyli jest to ocena SUBIEKTYWNA. Tymczasem KAŻDE RADIO ma swego słuchacza, tj audytorium do którego nadaje. Ma inną misję, i każde ją wypełnia. Misją Twojego RAdia Puls jest bycie blisko SWEGO SŁUCHACZA, czyli właśnie swego audytorium. Nie dziwi mnie zatem, że dwunastolatka nie interesuje Perfect z minionych lat, czy chociażby Oddział Zamknięty. To są przeboje dla waszych rodziców. Ich zapytajcie o to, jakiego radia słuchają. Co do pokory, to najbardziej lubię Wojciecha Pokorę. Pozdrawiam serdecznie wszystkich piszących i polecam mokry ręcznik na głowę. Dobrze chroni przed upałami, a może i przed promieniowaniem z monitora waszego PC. Dziennikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 28.08.02, 10:17 A propos postawionego na wstępie pytania, które radio jest najgorsze w Lublinie. Proponuję przejrzeć WIARYGODNE badania marketnigowe dotyczące słuchalności i porównać, które radio jest na początku, a które na końcu w rankingu. Są to badania reprezentatywne, sprawdzone na dużej grupie słuchaczy, grupie docelowej, czyli tej na której danemu radiu najbardziej zależy. Twoje Radio PULS jest w LUBLINIE na pierwszym miejscu. I oto właśnie chodzi. Pozdrawiam młodych dyskutantów. I przypominam, że niedługo koniec wakacji. Czas wziąc się do nauki, a nie siedzieć nocami przy komputerze. Dziennikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjash Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.it 28.08.02, 11:44 Nic tu nie zmienią badania - dla mnie NAJLEPSZYM radiem pozostaje RADIO CENTRUM !!! (hmm, ale ja subiektywny jestem :P) a jesli chodzi o Puls to chyba lepiej ze puszczaja teraz starszy repertuar niz przeboje w stylu dr.Albana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y0da Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.it-net.pl 28.08.02, 20:04 > I przypominam, że niedługo koniec wakacji. > Czas wziąc się do nauki, a nie siedzieć nocami przy komputerze. dziadziu, kalendarz sie chyba dziadkowi przekrecil :) na tydzien przed koncem to ucza sie tylko ******** (wykropkowalem, zeby dziadzia nie urazic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.0.* 20.09.02, 13:31 > A propos postawionego na wstępie pytania, które radio jest najgorsze w > Lublinie. Proponuję przejrzeć WIARYGODNE badania marketnigowe dotyczące > słuchalności i porównać, które radio jest na początku, a które na końcu w > rankingu. Są to badania reprezentatywne, sprawdzone na dużej grupie słuchaczy, > grupie docelowej, czyli tej na której danemu radiu najbardziej zależy. > > Twoje Radio PULS jest w LUBLINIE na pierwszym miejscu. > I oto właśnie chodzi. taaaaa, a najwiecej samochodow w Polsce sprzedaje Fiat i dlatego jest najlepszym producentem samochodow w Polsce. Najgorszy pewnie jest Bentley ;-) No i ich troje goruje nad, powiedzmy, Stonesami. Podoba mi sie Twoja prosta logika ;-) Choc pod pewnym wzgledem masz racje. Jako stacja czysto komercyjna Puls chce miec najwieksza sluchalnosc. I to sie mu udaje. Ale pytanie dotyczylo najgorszej/najlepszej stacji, a nie najczesciej sluchanej. > Dziennikarz Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 12:25 Radio Puls bezsprzecznie. Pamiętam, jak tylko powstało - młoda, bardzo profesjonalna ekipa, radio "szybkie" i przede wszystkim - LOKALNE. Jednak potem zaczęło się psuć (zmiana ekipy, zmiany własnościowe itd.). Sytuacja sprzed jakichś 3 tygodni - wyjeżdżam z Lublina w kierunku na Warszawę. Na skrzyżowaniu Al 100-lecia i Warszawskiej - wypadek. 2 km za lublinem, znowu wypadek. Korek aż do Jastkowa. Dzwonię więc do Radia Puls, żeby ostrzec o korku kierowców wracającychj do Lublina tą trasą. Po kilku nieudanych próbach (zajęte - to potrafię zrozumieć) odbiera jakaś panienka, która nie wydaje zbyt zainteresowana tematem, ale mówi że powiedzą. Słuchałem radia jeszcze ok 1 h i... oczywiście nic. Bardzo często zdarza się także że stojąc w korku na Kraśnickiej słyszę w trafiku: taksówkarze radia (...) informują, że w mieście nie ma większych utrudnień w ruchu. Itd. Mam zresztą często wrażenie, że nagrywają całodzienny program na taśmę i idą do domu. Mam jednak nadzieję, że serwisy informacyjne są na żywo ;). Co do muzyki z lat 70 i 80 sprawa jest prosta - zgodnie z prawem mogąś ją puszczać ZA DARMO lub po bardzo niskich stawkach. Oni po prostu nie mają kasy na najnowsze hity!. No i jeszcze "dowcipny Pana Zalewa" - on nie jest dowcipny - ON JEST ŚMIESZNY. Często mi się cisnęło na usta "gościu, ale zalewasz". Reasumując - niestety, nie mamy w lublinie prawdziwego radia lokalnego. Tak naprawdę najczęściej słucham PR3 - jest to (zawsze było) świetne radio "interaktywne", którego program jest współtworzony przez słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:33 Gość portalu: Secret napisał(a): > Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia > PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy > ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze > nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio > Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi > sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales i > > niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej ekipy.Gdyby > nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze panie > dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:) Przykro mi Secrecie ale nie mogę i nie potrafię się z tobą w całości zgodzić. A to już na samym początku. Nazywasz, atakowane przez siebie radio, radiem bezpłciowym. Sądzę że ta bezpłciowość dotyczy braku charakteru jakie to radio posiada, a weług ciebie powinno posiadać ale nie posiada. Według mnie właśnie Puls, jako jedyne z niewielu ( a może nawet jedyne ) radio w lubelskim eterze ma swój charakter. Gra mianowicie 24 godziny na dobę sprawdzone i popularne przed laty utwory. Piosenki, które 10-20-30 lat temu zajmowały pierwsze miejsca list przebojów na całym świecie. I tylko to. Włączając to radio wiesz już co możesz tu usłyszeć. Znajdź, proszę, inne radio ( na naszym lokalnym podówrku ), które ma tak wyraźnie zarysowany charakter. A pewnie należysz do tej grupy zagorzałych zwolenników radia Centrum, które według mnie jest właśbnie bezpłciowe. GŁówne przesłanie to: dla każdego coś miłego. I tak muzyka w tym radio wypełnia całą skalę stylów muzycznych. Bo jest tu i pop (w wykonaniu boys i girlbandów ), rock, nawet muzyka z dawnych lat (którą przez radio Puls ty się tak brzydzisz ). W końcu jest także Rap, Hip Hop, Techno , ba, jest nawet muzyka poważna ( jak dobrze pamiętam w niedziele ) Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki poważnej naraz. Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby to z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej, cycatej blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru. Ni to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami. Już lepsze od tych dwóch przykłądów jest ESKA ( chodź muzyki perzez nią prezentowaną nie akceptuję do końca ) Mówiłeś że kiedyś Puls był wielki. Kiedyś ( na pocżatku lat 90, kiedy to radio powstało ), było tylko PR1, PR2, i PR3 oraz poczatki Zet i Rmfu. Więc wyboru wielkiego nie było. Brało i akceptowało się to co było. A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje? Czekam na rychły odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu do secreta IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:35 Gość portalu: Secret napisał(a): > Widzisz AMBU milo ,ze bronisz tego "biednego" i Niestety "bezpłciowego" radia > PULS ale niestety na temat tego radia nie wiesz za wiele bo sa jeszcze tacy > ktorzy otwierali i pracowali tam przez pierwsze 2 lata kiedy ty chyba jeszcze > nie bardzo wiedziales gdzie ono sie miesci.Wiec przypomne ci ,ze kiedys radio > Puls bylo zupelnie inne.Interesujace i na dodatek mialo przekaz:)Nie chce mi > sie przypominac jak to rozwalono ale prawdziwego Pulsu to ty nigdy nie znales i > > niestety juz nie poznasz bo juz nikt nie pracuje w nim z pierwszej ekipy.Gdyby > nie oni(my)Teraz byscie katowali ludzi na innej czestotliwosci.Wiec moze panie > dzienikarzu wiecej pokory:)? Peace&love:) Przykro mi Secrecie ale nie mogę i nie potrafię się z tobą w całości zgodzić. A to już na samym początku. Nazywasz, atakowane przez siebie radio, radiem bezpłciowym. Sądzę że ta bezpłciowość dotyczy braku charakteru jakie to radio posiada, a weług ciebie powinno posiadać ale nie posiada. Według mnie właśnie Puls, jako jedyne z niewielu ( a może nawet jedyne ) radio w lubelskim eterze ma swój charakter. Gra mianowicie 24 godziny na dobę sprawdzone i popularne przed laty utwory. Piosenki, które 10-20-30 lat temu zajmowały pierwsze miejsca list przebojów na całym świecie. I tylko to. Włączając to radio wiesz już co możesz tu usłyszeć. Znajdź, proszę, inne radio ( na naszym lokalnym podówrku ), które ma tak wyraźnie zarysowany charakter. A pewnie należysz do tej grupy zagorzałych zwolenników radia Centrum, które według mnie jest właśbnie bezpłciowe. GŁówne przesłanie to: dla każdego coś miłego. I tak muzyka w tym radio wypełnia całą skalę stylów muzycznych. Bo jest tu i pop (w wykonaniu boys i girlbandów ), rock, nawet muzyka z dawnych lat (którą przez radio Puls ty się tak brzydzisz ). W końcu jest także Rap, Hip Hop, Techno , ba, jest nawet muzyka poważna ( jak dobrze pamiętam w niedziele ) Nie znam takiego człowieka który byłby fanem i techna i hip hopu i muzyki poważnej naraz. Co to oznacza? Radio Centrum nie ma charakteru Tak samo z radiem PLUS. Wystrzałowa jest pod tym względem niedziela. W okolicach godziny 13. Najpierw frywolna muzyczka, niby to z dyskoteki, niby to z pijackiej domowej imprezki, następnie arcybiskup Życiński i jego kwadrans filozoficzny, a następnie znowu jakiś hit w wykonaniu 200% komercyjnej, cycatej blondyny zza oceanu. Tak właśnie wygląda radio bezpłciowe, bez charakteru. Ni to radio katolickie, ni to radio ze śpiewającymi gwiazdkami. Już lepsze od tych dwóch przykłądów jest ESKA ( chodź muzyki perzez nią prezentowaną nie akceptuję do końca ) Mówiłeś że kiedyś Puls był wielki. Kiedyś ( na pocżatku lat 90, kiedy to radio powstało ), było tylko PR1, PR2, i PR3 oraz poczatki Zet i Rmfu. Więc wyboru wielkiego nie było. Brało i akceptowało się to co było. A jeszcze rok temu pamiętam, jak na Pulsie przez pół niedzieli rżnęło Disco Polo. Może tego według ciebie teraz w nim brakuje? Czekam na rychły odzew! ps. PRZEPRASZAM ZA TRZYKROTNE WYSŁANIE TEGO SAMEGO POSTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.08.02, 17:44 Navi, czy aby punkt widzenia nie zależy od punktu siedzenia Tu wszyscy krytykują radio Puls, więc i ty to robisz mówiąc że najlepsza dla ciebie jest Trójka tymczasem na forum "Radio", przyznanie się do słuchania Trójki w obecnym jej kształcie, jest wręcz niemożliwe gdyż wszyscy tam z kolei skupili się na udupianiu Trójki właśnie więc jak to jest pani(e)Navi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 12:39 Gość portalu: mali_bu napisał(a): ciach > więc jak to jest pani(e)Navi? Nie widzę związku. Na forum "radio" ne bywam, i nie znam opinii tam wgłaszanych. Swoim postem odpowiedziałem na postawione pytanie. Ja oczekuję od radia lokalnego, żeby było szybkie,LOKALNE i interaktywne. wyjaśniam co to znaczy: szybkie i lokalne: żebym o korku, nowej dziurze w jezdni lub innym ważnym dla lokalnej społeczności wydarzeniu dowiadywał się bez konieczności czekania na wieczorne wydanie Wiadomości. Przykładem takiej sytuacji było podłożenie "bomby" na stacji Statoil na Warszawskiej chyba na wiosnę. Córka o 13:00 zadzwoniła, że jest korek, brygada antyterrorystuyczna itp. i żebym nie przyjeżdżał po nią do szkoły. Wiesz kiedy radio Puls (wtedy go jeszcze słuchałem) nadało TAKIEGO news'a? Następnego dnia rano. Wg mnie powinni natychmiast przerwać program, wysłać redaktora i nadawać na żywo. Ale rozumiem, że trudno to zrobić jak program leci z taśmy;) Interaktywne: tego o czym piszę powyżej nie da się osiągnąć, jeżeli będzie się głuchym na głosy lokalnej społeczności - telefoniczne, e-mailowe itp. Vide: moja informacja o korku z poprzedniego postu. Zwracam uwagę, że inne stacje (np. RMF potrafi płacić za gorące informacje "ze źródła") Fakt, że Puls puszcza dużo muyzyki, ale... jak chcę posłuchać muzyki to mogę sobie włączyć magnetofon... A że wszyscy krytykują Puls... Cóż może jednak coś w tym jest. Zauważ, że w reakcji na krytykę radia Centrum od razu odezwało się (pomijam formę) kilku redaktorów z tego radia. A głosy z Pulsu?... A co do Trójki. Może faktycznie ostatnie zmainy nie wyszły temu radiu na dobre. Mnie także brakuje kilku audycji zdjętych z anteny. Ale i tak jest o niebo lepsze od Pulsu. Posłuchaj tego radia i telefonów od kierowców "w trasie" - np.: "Jadę trasą z Pcimia do Zgierza i chciałem ostrzec innych kierowców, że jest strasznie obsr...na":) To jest, wg mnie radio "lokalne" w skali kraju. Mam dziwne wrażenie, że Twój post miał charakter li tylko polemiki dla polemiki. Bo nie mogę się doszukać w nim sensu. Może przedsatawisz mi jakieś argumenty w obronie Pulsu? Reasumując : jest tak jak jest - jest to po prostu moja opinia. Pozdrawiam Navi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali_bu Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 30.08.02, 15:21 No cóż. Istotą Radia Puls jest to, że ma ono nadawać jak najwięcej muzyki, przy jak najmniejszej ilości gadania czy też informacji. Taki to radio ma mieć charakter. No i ma. Natomiast z szybkością nadawanych informacji, jak choćby drogowych, w polskich rozgłośniach radiowych jest marnie. Słuchacz dzwoniący do Trójki i mówiący o jakiejś przeszkodzie na drodze, puszcza tą wiadomość w świat, a i tak niewiadomo czy ktoś z niej skorzysta. Bo wszystko idzie na całą Polskę. Dlatego 99,9% pozostałych słuchaczy Trójki, guzik obchodzi że na drodze z Pipidówki do Dysa Dolnego zepsuła się ciężarówka i blokuje drogę. Więc takie informacje są adresowane nie wiadomo do kogo? Chyba że słuchacze Trójki to w 100% zawodowi kierowcy podróżujący non-stop po kraju na trasie Pipidówka-Dys Dolny. We Francji, przykładowo, dziąła radio (Traffic Fm - jak pamiętam) które co pięć minut informuje o tym co na drodze w całej Francji. Nie wiem dlatego, dlaczego radio muzyczne ma się zajmować problemami dziur w jezdniach. Wątpie też czy taką wiadomość w Trójce, podanoby w każdej porze, czy tylko w programie informacyjnym, Zapraszamy do Trójki. Natomiast z szybkością nadawanych informacji, jak choćby drogowych, w polskich rozgłośniach radiowych jest marnie. Gdy w marcu na Puławskiej rozszczelniła się cysterna z gazem, Radio Lublin informowało jeszcze o 22.oo że okolicznymi ulicami nie da się przejechać, tymczasem już o 19.00 było wszystko po staremu i nie było śladu że coś się tu działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 14:55 Jeszcze raz - jeżeli będę chciał słuchać muzyki to włączę sobie magnetofon. Radio, WG MNIE, ma nadawać też informacje, a radio lokalne - informacje lokalne. Swojego sądu nie narzucam nikomu i pewnie dlatego słuchamy różnych rozgłośni. I to jest OK. Odnośnie szybkości nadawanych informacji - zgadzam się że jest marnie. No ale cóż - mamy co mamy. Temat wątku - jakie radio jest najgorsze - wg mnie Puls, a niech ci będzie, Trójka jest tylko trochę mniej zła;) Pozdrawiam. Gość portalu: mali_bu napisał(a): > No cóż. > > Istotą Radia Puls jest to, że ma ono nadawać jak najwięcej muzyki, przy jak > najmniejszej ilości gadania czy też informacji. Taki to radio ma mieć > charakter. No i ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBU Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 217.96.7.* 30.08.02, 15:59 Do gościa NAVI... Przeczytaj sobie dokładnie wszystkie MOJE POSTY ( z tym cztery ) i poskładaj to sobie w logiczną całość. Wtedy będziesz mial odpowiedź na pytanie postawione pod koniec Twej wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 14:49 Nie będę czytał twoich wszystkich postów, bo po pierwsze już je czytałem i mnie nie przekonały a po drugie "pytanie postawione pod koniec (...)wypowiedzi" było skierowane do gościa Mali_bu. Pozdrawiam Gość portalu: AMBU napisał(a): > Do gościa NAVI... > > Przeczytaj sobie dokładnie wszystkie MOJE POSTY ( z tym cztery ) i poskładaj to > > sobie w logiczną całość. Wtedy będziesz mial odpowiedź na pytanie postawione > pod koniec Twej wypowiedzi... > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot feromon Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.189.* 06.05.03, 15:18 > Przykładem takiej sytuacji było > podłożenie "bomby" na stacji Statoil na Warszawskiej chyba na wiosnę. Córka o > 13:00 zadzwoniła, że jest korek, brygada antyterrorystuyczna itp. i żebym nie > przyjeżdżał po nią do szkoły. Wiesz kiedy radio Puls (wtedy go jeszcze > słuchałem) nadało TAKIEGO news'a? Następnego dnia rano. Wg mnie powinni > natychmiast przerwać program, wysłać redaktora i nadawać na żywo. A miasto wtedy sparaliżują gapie. Gratuluję pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po_Prostu_ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:22 Gość portalu: Navi napisał(a): > > No i jeszcze "dowcipny Pana Zalewa" - on nie jest dowcipny - ON JEST ŚMIESZNY. > Często mi się cisnęło na usta "gościu, ale zalewasz". Nie wiem czy kolega Navi zdaje sobie sprawę, że red. Zalewa swoje pierwsze dziennikarskie kroki stawiał w redakcji sportowej Radia Centrum?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navi Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 213.25.136.* 04.09.02, 14:10 Nie wiedziałem, dziękuję za informację. Jego odejście na pewno nie było niepowetowana stratą dla sportu... . pozdrawiam > > Nie wiem czy kolega Navi zdaje sobie sprawę, że red. Zalewa swoje pierwsze > dziennikarskie kroki stawiał w redakcji sportowej Radia Centrum?? > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brian1 Re: Najgorsze radio w Lublinie? 07.09.02, 12:43 Gość portalu: Navi napisał(a): > Mam zresztą często wrażenie, że nagrywają całodzienny program na taśmę i idą > do domu. To chyba nie jest żart ani przesada. Wydaje mi się że od piątkowego wieczoru do poniedziałkowego poranka nikogo tam nie ma i rzeczywiście cały program emitowany jest z "puszki". najśmieszniej jest z prognozą pogody, nagrywaną w piątek po południu, a emitowaną w niedzielę po południu. Zdarzało się, ze radio mówiło "W Lublinie jest słonecznie i gorąco" w trakcie niezłego deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Lewandowski Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 23:44 Oczywiście radio Maryja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po_Prostu_Ja Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.02, 20:25 Nie wiem dlaczego, ale dla większości uczestników dyskusji RADIO = MUZYKA. A co z informacją i publicystyką w szerokim tego słowa rozumieniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: zaokrąglamy do 100 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 10:47 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdullah Re: zaokrąglamy do 100 IP: 217.96.7.* 12.09.02, 21:00 Radio tworzą ludzie. A w kiepskim radiu też mogą pracować ludzie, którzy są świetni, a w rewelacyjnej stacji beznadziejne półgłówki. Proponuję wytypować najlepszych i najgorszych radiowców. Do pudełka z najlepszymi didżejami wrzucam Pawłowską - Gawrońską z eski - laska brzami strasznie zawodowo - tak jakby się wcześniej w jakimś erememefie wyrobiła najgorszy dj - Zalewa z pulsu - no comments! Najlepszy dziennikarz od wiadomości - Zabłocka z Pulsu - ciekawy ma głos najgorsza - Pencak z ESki - chyba nie wie co czyta, coś mota i przekręca i w kółko czyta to samo. W ogóle w esce mają najgorsze wiadomości - włączysz radio i przez tydzień wszystkie informacje znasz na pamięc. Nawet sie mylą w tych samych miejsach. Może szefowie stacji przeczytaj i pozbędą się tych najgorszych, docenią najlepszych i wtedy nie będzie już trzeba narzekać na radio. dlatego narzekajmy na kiepskich i chwalmy tych dobrych Odpowiedz Link Zgłoś
judyta5 naj.........dziennikarze radiowi w mieście 13.09.02, 19:00 Abdullah-znakomity pomysł!!!W kategorii najlepszy dziennikarz prezentujący wiadomości w Lublinie "oddaję głos na"...Martę Małochę/Puls/, natomiast najbardziej żenującym specjalistą od sprzedawania informacji na antenie jest Jacek Bieniaszkiewicz/RL/.W drugiej kategorii/najlepszy prezenter/nr 1 to chyba jednak Paweł Kowalczyk/kiedyś Puls,teraz Plus/...chociaż i on nie jest idealny...a na przeciwległym biegunie Krzysztof Boguń/Eska/.Pozdrawiam wszystkich słuchających a nie tylko słyszących radio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdaZ Re: naj.........dziennikarze radiowi w mieście IP: 212.182.117.* 22.10.02, 19:31 Nigdy nie lubiłam Radia Plus. Ni pies ni wydra. Ani młodzieżowe ani katolickie. Jedyny powód, że casami go słucham to Paweł Kowalczyk. Wcześniej pracowal w Pulsie (tym niekatolickim),przeoprowadzka wyszła mu na dobre. Lubię jego styl - ciepły głos, skromny i nie pieści swoich uszy własnym głosem tak jak słychać w RMF FM. Nie lubię słuchać wiadomości, bo wszędzie coś mamroczą, aby tylko pogadać i cześć. A że nikt nie rozunmie? A kogo to obchodzi? Dobrte wiadomości ma zetka, ale to warszawska. z tych "naszych" lubelskich lubię Dominika Smagę z ESki. Slychać że facet wie o czym mówi, wie o co pyta i czego sięchce dowiedzieć. Ja dowiaduję się razem z nim i tak jest OK. W Pulsie jeżeli w ogóle cokolwiek zozumiesz z tego dziennika to dowiesz siętylko tego co wcześniej podawali w innych radiach, albo pisali w gazecie. A Zabłocki ze swoim głosem powinien pisać w gazecie. jedyna sensowna osoba z Pulsu: Kinga Szymanek. Szkoda, że tak jak inni gra te starocie. Pewnie komuś to potrzebne. Mojemu ojcu nie wytłumaczysz, żeby przełączyl radio, tylko Puls i Puls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 16.09.02, 10:51 Zdecydowalem sie zajac stanowisko w tej sprawie, bo lubie sluchac radia, w przeciwienstwie do ogladania telewizji. Uwazam, ze lubelskie radiostacje niewiele roznia sie od zmieraki plyt kompaktowych w moim smochodzie. Te same piosenki, a co za tym idzie te same zapowiedzi, te same informacje walkowane non stop w tzw lokalnych stacjach. Trudno tez mowic o osobowosciach radiowych, formaty loklanych stacji determinuja to, ze dj`e jesli nawet maja cos do powiedzenia, mowia niewiele bo takie jest zalozenie programowe stacji. A tzw lubelscy dziennikarze informacyjni... coz, blizej im do radiowezla w gminnym osrodku kultury niz lokalnej radiostacji. Slychac tylko slodkie popierdywania w stylu....pokaz ginacych zawodow w Skansenie, albo to co spadne ze stolu panskiego, jesli w ratuszu albo kasie chorych ktos zrobi konferencje prasowa. Serwisy informacyjen wieja nuda, ze wszystkich lubelskich stacji. Konczac, nie wskaze na stacje najgorsza, bo wszystkie ulokowalby w jednym worku - radiowej miernoty. Ale jesli miernotami sa szefowie programowi, trudno spodziewac sie, ze ich produkt bedzie dobrej klasy. Ps.Kocham aksamitny glos red. Piotra Bisa z Katolickiego Radia Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 212.182.122.* 16.09.02, 13:43 Radio w Lubline: oczywiście kazdy ma swój gust ,jedni bardziej inni mniej komercyjny.Moim zdaniem jedynym radiem wyróżniającym się JESZCZE jest radio Centrum.Piszę jeszcze ,bo do totalnej unifikacji dązą szefowie stacji ,m.in. słynny z niecheci do ambitnych i kreatywnych ludzi Zbigniew Sapiński.Jeśli dalaj będzie on red. odpowiedzialnym za muzykę w radiu Centrum ,to nikt z pomysłami nie dosanie się do radia w trakcie tzw. naboru a przyjmowani beda ludzie lubiący i grający tylko muzykę rockową a poza tym potulni jak baranki.Póki szefem programowym bedzie pan Jasiński ,to nie powróci na antenę 98.2 FM np. l-rock ,kultowa audycja Wojtka Bednarczyka a audycje hiphopowe i housowe będą stopniowo eliminowane.Dopóki red. naczelnym radia Centrum bedzie ignorant Jerzy Piekarzczyk ,to tam może byc już tylko gorzej ,bo każdy kto się stawia lub ma ciekawe pomysły jest odsuwany lub wyrzucany.Wiem to wszystko bo kiedys tam pracowałem jeszcze za kadencji doskonałego dziennikarza z wizją radia - Piotra Jałowca.Oby powrócił on lub ktoś tak sięjak on na radiu w ogóle znający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramel Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.rrcnet.com 16.09.02, 14:45 ...a swistak siedzi... co do l-rocka to zdaje mi sie, ze ta sprawa ma podwojne dno. to wymagania finansowe tow. bednarczyka. trudno sie dziwic - chlopu dzieci trzaby robic w tym wieku, a nie elroka puszczac w jakims studenckim radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caramel i jeszcze IP: *.rrcnet.com 16.09.02, 14:47 zarzucasz sapinskiemu, czy jak mu tam, ze preferuje muzyke rockowa. gdyby to radio faktycznie gralo rocka, to wreszcie by sie czyms wyroznialo. teraz jest radiem do wszystkiego. pamietacie te reklame proszku do prania? moral z niej wyciagnelam taki: radio do wszystkiego to radio do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boobell Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.puls.pl 04.10.02, 15:39 radio Centrum jest najgorsze, banda porabancow nie znajacych sie na muzyce i dziennikarstwie. co to za radio studenckie, ktore podaje newsy z Ratusza, albo z wizyty dzieci z hollandii? kogo to kurwa obchodzi jakiego studenta? a debil piekarczyk to widzi i nie reaguje. Zenada!!!! PULS moze byc ale to jedyne profilowane radio w tym miescie i ma swoich sluchaczy na szczescie nie sa to 13 latki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociek Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.02, 13:53 Gość portalu: CzeslawK napisał(a): > Jakie jest najgorsze radio w Lublinie? Którego Waszym zdaniem nie da się > słuchać? Te co nadaje z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Najlepsi i Najgorsi IP: *.it 20.09.02, 16:11 Najlepszym radiem w Lublinie jest Radio Eska, wprawdzie wiadomości maja do bani, ale jeśli chodzi o muzyczne nowości zawsze są na topie. Najgorszym radiem jest Radio Puls, te ich stare kawalki puszczane juz do znudzenia na okrągło powinny pójść do lamusa. My chcemy czegoś nowego. Najlepszą prezenterką radiową jest Pawłowska Gawrońska z Eski - jej głos i opanowanie dodadają otuchy każdego poranka.Jest najlepszą prezenterką jaką miało to radio kiedykolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Najlepsi i Najgorsi IP: *.it 20.09.02, 16:14 Fakt radio Eska jest dobrym radiem, ale "dzieki" prezenterowi Chachajowi spada z czołowki najlepszych stacji radiowych w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdullah Re: Najlepsi i Najgorsi IP: 217.96.7.* 23.09.02, 18:35 Zgadzam sie! Chachaj brzmi jak żle wykastrowana ciota. Powinien prowadzić nocne godzinki w Radiu Ma Pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: 62.233.135.* 24.09.02, 08:33 zliczył ktoś już te głosy za i przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Najgorsze radio w Lublinie? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 05:56 Tp Radio Lublin S.A zwłaszcza pod rządami niejakiego Winiarskiego skorumpowanego Uw-ola, ktory spoza sitwy partyjnej nie dopuszczal nikogo do mikrofonu i do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś